Så trött

Är så trött på allt just nu känns det som. För det första finns ingen energi till att genomföra sista uppgiften. Börjar snart tvivla på att jag kommer klara den.
Sen har jag inte fått ett enda poäng på den här kursen. De sista poängen på en kurs brukar ju dröja ibland men nu är sista träffen gjord och inte ett enda poäng finns registrerat. Praktiken borde vi få poäng för jag menar det är ju ähm... kommer inte ens ihåg när det var de fick in den. Men var innan kursstart eftersom praktiken gjordes i anslutning till förra kursens praktik. Inte ens de poängen finns inrapporterade. Fruktansvärt dålig stil tycker jag. Idag fick vi också info om att ena uppgiftens resultat dröjer. Inte heller okej. Okej jag vet inte när de skulla lämnat tillbaka den (de har rätt till 15 arbetsdagar som tid för att rätta en uppgift). Men det känns som superlänge sen vi skickade in den. Tror de 15 arbetsdagarna går ut typ denna veckan eller nåt. Men är inte särskilt orolig för den uppgiften. För vi skulle bara skriva våra egna tankar. Ska de underkänna våra tankar? Alla måste ju få ha sin åsikt.

Usch är så trött på allt vad skola heter.

Ny dator?

Jag ser bara mer och mer fel med mina kära dator. Den fungerar absolut fortfarande men börjar bli småsaker hela tiden. Så på sikt blir det nog att leta efter en ny.

Har ju börjat sälja tupperware igen. Så är ni intresserade så hör av er!

Sa till José igår att skulle det börja gå bra med tupperware och det kommer in lite pengar så ska jag börja spara till en ny dator. Men får se hur det går först. Har en hel del i idéer i alla fall.

Imorgon blir det att skriva på sista uppgiften. Asså hela kroppen och hela huvudet har tagit sommarlov. Det känns som hjärnan  inte kommer ihåg hur man gör när man pluggar. Känns ju bra, vet inte hur det här ska gå. Men på fredag måste jag vara färdig för då går tåget till Kalmar och stundande släktfest med USA-besök.

Morgonpigg reklamutdelare

Ja vi har en fruktansvärt morgonpigg reklamutdelare i området. Han/hon gjorde oss äran att väcka oss vid kvart i sex eller nåt sånt imorse. Är faktiskt inte jätte kul att vakna av det. Det låter ganska mycket när de öppnar brevinkastet. För ett tag sen kom reklamen (pratar alltså om den klassiska söndagsreklamen) vid kvart över sju på måndagen. Självklart var detta två dagar där jag hade sovmorgon. Händer det fler gånger så ska jag nog försöka ta kontakt med någon för jag tycker faktiskt inte att det är okej. Här struntar vi i tidningen eftersom vi inte vill bli väckta av brevinkastet och så ska man bli väckt av reklamen. INTE OKEJ! Låter väl gnälligt men jag har svårt att somna om när jag vaknar av nåt sånt. Undrar när den personen vaknade för tror inte han/hon började med oss precis.

Pratade med syrran i Malmö förut. Lika trevligt som vanligt. Önskar att i bodde i närmare varandra så vi kunde träffas oftare.

När José slutar jobba ska han plocka upp mig och så ska vi iväg en runda och handla lite smått och gott. Ska förbi rusta och köpa en weekendväska jag sett där. Snygg och förhoppningsvis praktisk. Ska ju faktiskt ut på en liten runda till helgen.

Bio

För en stund sen kom José och jag hem från bion. Vi var och såg nya Pirates filmen. Helt okej. Störde mig dock på att många sprang ut och in och då var vi inte särskilt många i salongen och salongen var liten. Tog en popcorn meny eftersom jag fick presentkort på det när jag fick biobiljetter för ett tag sen.( Jag berättade väl att vi fick biobiljetter från skolan när vi svarade på en enkät. Är säkert en månad sen minst. )

I alla fall tillbaka till popcornen. När halva var uppäten så lyckades jag tappa taget och pang så låg det sjukt mycket popcorn på golvet. Ojsan. Så en stor del av filmen fick bli utan popcorn. Tappade den i stort sett över José eller ja hans fötter i alla fall. Så han satt i ett popcorn hav resten av filmen och man kunde höra när han flyttade fötterna eftersom det knastrade av popcorn. Han skrattade mest åt mig och min klantighet.

Pyssla?

Sitter så här på fredagkvällen efter att ha sett en film och haft trevligt. Funderar på om jag inte ska pyssla lite. Har två kort jag skulle behöva göra. Har också skrivit ut ett stort antal kort på Kajsa, vår älskade kisse som inte längre är med oss. Har köpt en liten bok att bara scrapbooka hennes bilder i.

Pysslar jag inte så kanske jag rensar lite på skrivbordet. Har rensat bort massa papper som har med skolan att göra. Men tänkte samla alla sladdar i en liten låda. Vill ha lätt åtkomst till typ batterisladden och överföringssladden till kameran. De används ju ganska ofta och kommer väl bli ännu oftare nu i sommar när man har mycket fritid.

Har ett recept jag skulle vilja prova. Typ vit kladdkaka. Men tror inte José är så på det. Någon som vill agera försökskanin?

Test

Mobil blogg

Testar att blogga med mobilen. Har inte gjort det innan. Hoppas det funkar. Sitter på skolan och väntar. Bussarna var lite väl bra i tid så blev jätte tidig. Trodde inte jag skulle hinna med bussen till universitetet men det gick visst.

Mätta

Har precis kommit hem från Växjöhems grillfest. Oj vad mycket mat. Jag var lite rädd för att vi skulle gå därifrån hungriga. Tänkte mig typ smakportioner eller nåt men oj. Det var tungt att gå hem sen för att vi var så mätta och då var vi bara på granngården.



Min tallrik. Potatissallad, potatisgratäng, kycklingspett, karrékotlett fick vi tilldelade oss. Sen fick man ta bröd, sallad, tzatsiki, dressing och exotisk frukt (jag tog bara melon, ananas är inte min grej).

Så gott så. Det här får de gärna göra om.


Här sitter jag och äter. Stora partytält hade de satt upp. var super mycket folk. Trevligt trevligt. Sen blev det kaffe och kaka vilket blev bara kaka för min del.

Nu är det slapp resten av kvällen.

Grill

Nu är det bara två dagar kvar i skolan. Fick tillbaka tentan idag. Fick 17 poäng av 18 möjliga.  Hade bara helt fel på en uppgift men det visste jag sedan innan då jag hade pluggat in fel svar. Så det är rätt jämfört med vad jag pluggat in men ja inte rätt i verkligheten. Var några a,b,c frågor där jag missat en av dom och då fick jag G- men det räknades ändå som poäng.

Har nu läst ut boken om Eva och Adam också. Får väl bara skriva ner lite om den sen också. Sen är det seminarie på den på måndag.

Om ca en timme kommer José hem från jobbet. Då ska vi ta oss ner till grillfesten som hyresvärden anordnar på granngården. De skulle bjuda på lite mat och lite sånt. Hoppas verkligen att det är god mat. Vi har en förhoppning om att slippa laga mat helt idag.

Nä nu har jag nog inget mer spännande att berätta för tillfället!

på återseende!

3 dagar kvar

Idag har vi gjort redovisningen och lämnat in grupparbetet. Nu är det bara att hålla tummarna för att det inte blir några kompletteringar eller nåt.

Precis efter vår redovisning fick jag huvudvärk. Undrar om det var alla spänningar kring allt med grupparbetet som släppte? Åkte hem sen i alla fall och tittade på en romantisk film och bara slappade. Tycker jag är så värd det efter allt slit med skolan. Vi var och handlade förut och köpte faktiskt med mig lite gott hem. Jag firar faktiskt lite att denna delen av kursen är gjord. De två resterande uppgifterna känns ganska lätta jämfört med det vi gjort hitills. Tänkte satsa hårt i helgen och kanske bli färdig med allt då. Så att det verkligen blir sommarlov på måndag när sista fysiska träffen är i skolan.

Är tre dagar kvar i skolan. Hade lugnt skitit i morgondagens introdukton på sex och samlevnad. Men ska få tillbaka tentorna imorgon så är enda anledningen till att jag åker dit. På fredag är det en workshop har dock ingen aning vad vi ska ta upp då och man måste förbereda sig eller nåt. På måndag är det seminarie på skönlitterära böcker. Sen är vi klara för terminen. Bara tre terminer kvar nu. Snart i mål ju.

Imorgon vankas det grillfest med i grannkvarteret.

Gå till ica?

Vi blev färdiga med allt idag. Nu väntar bara redovisningen imorgon. Känns så skönt att snart kunna lägga det bakom sig.

Tror man kan få munsår av stress och gissa vad som tittade fram på min läpp idag? Jag tror mig veta vart det kommer ifrån i alla fall om man nu kan få det av stress.

Började titta på sex och samlevnadsuppgiften nu. Har fått låna en av böckerna av en kompis och vi ses sista dagen imorgon så kändes bra om jag kunde lämna tillbaka boken imorgon. Så har letat fram allt jag kan ha nytta av och sen får jag väl använda mig mest av annan litteratur. Kändes som boken var mer lämpad för sex och samlevnadsundervisning på högstadiet. Där lär jag då aldrig undervisa om det.

Just nu försöker jag skriva ut alla papper som ska lämnas in imorgon men skrivaren verkar ha tagit sommarlov. Äh får skriva ut det från Josés dator annars. Mitt nätverkskort i datorn tror jag börjar bli dåligt. Datorn har lite problem med internetuppkopplingen till och från så det behöver ju faktiskt inte vara skrivarens fel.

Har ett paket att hämta på ica. Men när jag tittade ut för en stund sen så vräkte regnet helt plötsligt ner. Verkar ha slutat nu men nja jag väntar nog lite i alla fall. Ska hämta min bok om Elvis (serien med sköldpaddan Elvis ingenting annat).

Stressad?

Inatt har jag sovit fruktansvärt dåligt. Somnade kanske vid ett, halv två (och då la jag mig ändå i sängen vid 22). Vaknade sen minst en gång i timmen fram till Josés klocka ringde kl 6.

Just nu mår jag inte kanon heller. Vet inte om det beror på sömnbristen. Mår illa. Kanske stressen över allt i denna kursen som gör sig påmind. Illamående och sömnbrist. Behöver ett break. Hade bara velat krypa ner under täcket framför tvn och titta på en riktigt romantisk film.

Sitter just på universitetsbiblioteket och väntar in mina gruppkompisar. Blev färdig ganska tidigt i morse och tänkte att jag lika väl kan sticka till skolan och försöka göra lite nytta. Än så länge har nyttan kanske inte varit jätte stor och har varit här ca 20 min. Om någon halvtimme borde gruppkompisarna senast komma. Imorgon är det redovisning av arbetet och inlämning av arbetet som gäller. Då kan man släppa det. Hoppas bara inte vi får komplettering. Om lärarna tar den tid de har rätt till så får vi veta resultatet i mitten på juni kanske. Dvs när vi haft sommarlov ett tag. Då att lyckas få ihop en träff för att komplettera känns inte särskilt lätt särskilt inte eftersom de andra bor en bra bit ifrån Växjö. Får hålla tummarna att det går vägen på första försöket.

Sen är det bara två uppgifter kvar och sista passet i skolan är på måndag. Sista uppgiften ska vara inlämnad senast söndag nästa vecka. Men ska nog försöka sätta mig med den i helgen så jag blir klar så tidigt som möjligt.

Måndag

Tänkte bara slänga in ett snabbt inlägg här. Nåt om dagen kan ju i alla fall vara trevligt.

Sitter just nu och kollar igenom grupparbetet. Ska egentligen bara läsa igenom det och se så det inte smugit sig in något stavfel eller något. Upptäcker då att sidnumreringen i bilagorna försvunnit.

Vi ska skriva i en mall som lärarna fixat dvs det mesta är klart med innehålls förteckningen och sånt och vi ska bara lägga in texten. Lärarna tycker det är skitsmart och så logiskt. Problemet är att den verkligen inte fungerar i praktiken. Jag har varit så arg på den. Är nämligen jag som fått klistra in alla texterna och så. Vet inte hur många gånger jag övervägt att kasta in datorn i väggen och gå där ifrån och bara skita i alltihop. Texten hoppar runt och blir helt fel. Och nu detta med sidnummer nu då.

Får se om vi kan lösa det gemensamt imorgon annars får det fasen vara som det är. Jag bryr mig inte längre. Kan ju knappast bli underkända för att vi inte fått mallen att fungera och har fel sidnummer på bilagorna.

Språkkurs

Asså Josés datatidning är fasen riktigt bra till mycket. För ett tag sen fick jag tips om grooveshark. En gratisvariant på sportyfi. Så nu kan jag också lyssna på musik utan att behöva sitta på youtube eller nåt.

I fredags trillade det in en ny tidning. de tipsade bland annat om en hemsida med gratis språkkurser. Man kan både ladda ner den till mp3 spelare/datorn eller använda programmet online på hemsidan. Jag laddade ner den spanska kursen.

Ett tips kanske för mina föräldrar om ni vill fräscha upp era engelska kunskaper till Amerika besöket.

Kolla in den här länken www.book2.de

Då får man upp en stor karta. Klicka på landet som du vill utgå ifrån. Dvs vill du ha från svenska till ett tex engelska så tryck på Sverige och sen får du upp massa alternativ och där får du välja språk du vill träna på.

Dagens tips!

Idag går världen under

Ja idag ska då världen gå under. Läste precis att Nya Zeeland klarat av undergången då klockan redan varit 18 där. Eller jag tror det var 18 det var sagt. De hade i alla fall klarat deadlinen för undergången.

Vad ska ni göra idag om jorden nu skulle gå under?

Jag ska hoppa in i duschen nu, måste ju trots allt vara fräsh om det vill sig illa idag.

Kanske blir sista inlägget här nu, vem vet.

för er som jag inte riktigt tror på det här. trevlig vanlig lördag.

Elvis

I onsdags gjorde jag mitt första impuls köp på internet. Ni vet Elvis, serien om en sköldpadda och hans fru, alltså inte rockkungen Elvis. I alla fall.....  Har haft en typ bok med Elvis serier som jag läst innan sovdags på kvällarna. Så härligt att somna med ett leende på läpparna. Läste ut den i tisdags kväll så onsdag förmiddag beställde jag hem en ny från internet. Hade hoppats på att den skulle kommit idag eftersom de redan i onsdags mailade att de skickat den. Hade verkligen velat läsa den nu när jag snart ska gå och lägga mig. Men men...

Kanske får bli den här i stället..


Boken jag ska läsa till ett seminarie. Hur många har inte läst dessa böckerna eller sett serien. Jag satt bänkad framför tvn när serien gick när jag bar barn. Dags att uppleva barndomsminnen med andra ord. Gissar att den är ganska lättläst i alla fall.

God natt på er!

Fredag

Satte mig ganska direkt efter förra inlägget och gjorde mina kommentarer jag skulle göra så var färdig med dagens alla måsten vid elva. Visst jag har massa annat att göra också men allt som absolut var tvunget att bli klart idag var jag klar med då. Sen vet jag inte, luften gick ur mig fullständigt. Har inte fått mycket gjort alls efter det. jag fick en riktig sån här det är helg och jag ledig känsla. Försök att börja plugga då. Det är inte det lättaste kan jag säga. Men tänkte jag skulle försöka kolla lite på grupparbetet. Blev lite osäker på om vi verkligen fått med alla punkter.



Vi har typ en vinnare!!!

Kan väl anse att jag har fått en vinnare i tävlingen om vad den konstiga saken var. Har fått svaret en myggrejsimos eller vad det var du kallade det Erika. Det är i alla fall en apparat som avger ett svagt ljud som ska hålla myggen borta. Tänkte se om den fungerar på blinknaggar också.

Så ja Erika jag gissar att jag är skyldig dig en fika =)

Tänkte jag skulle ge mig in på lärplattformen men tycket det känns lite extra jobbigt. La ut min uppgift igår och nu ska folk kommentera den. Tycker faktiskt det känns dubbelt så jobbigt att alla kompisar kan läsa min text. Särskilt eftersom jag är skoltrött och har noll energi och faktiskt inte gör så bra arbeten längre. Jag behöver en paus. Jaja jag får väl våga mig in snart. Ska skriva kommentarer till två kompisars texter innan dagen är slut. Men förstår inte varför vi gjort uppgiften än mindre varför vi ska kommentera andras texter.

Torsdag

Redan torsdag idag. Hjälp tiden går snabbt, just nu känns det bara bra för det betyder att det snart är sommarlov. Börjar dock bli rädd att sommarlovet kommer gå lika fort det också.

Idag ska jag slutföra uppgiften jag började med igår som ska vara inne imorgon. Igår tror jag hjärnan strejkade. Fick abslout ingenting gjort. Eller i alla fall inte i pluggväg men dammsög hela lägenheten, diskade och tvättade. Idag känner jag mig lite mer strukturerad när det gäller plugget men som vanligt får jag väl mest gjort efter kl 13. Vet inte men verkar vara en magisk gräns där för sen brukar det oftast gå mycket lättare att plugga.

Har bara fått en enda gissning på vad den mystiska prylen var för något. Men inget rätt svar. Tänkte ge er några ledtrådar så avslöjar jag vad det är imorgon.

  • Här i Sverige har man bara användning av den på sommaren.
  • Jag har mycket mer använding för den än José. Och nej det är ingen tjejpryl. Har absolut ingenting med kön att göra. Det är bara José och jag som är olika på denna punkten.
  • Den kanske till och med kan göra jobbiga delar av sommaren mycket lättare för mig. Men det måste testas för det vet vi inte.
  • De hade delat ut såna här på Josés jobb och någon hade sagt vad bra den ska jag ha när jag ska plocka blåbär.
Några gissningar till kan jag väl få?

Miljöproblemen

Har precis sett Al Gores film "En obekväm sanning". Alla borde verkligen se den. Man får sig verkligen en tankeställare på vad vi egentligen gör med vår värld. Har du inte sett den så borde du verkligen det. Vi har den så låna den om du vill. Men du ska verkligen se den.

Började sedan fundera på vad gör jag, Ida för miljön egentligen.

  • I det här hushållet är vi duktiga på att återvinna. Det ser dock kanske inte så snyggt ut i vårt kök med massa påsar för olika material men det skiter jag fullständigt i. Jag gör något bra för miljön och då måste det vara smidigt att göra det annars gör man det inte. Sen att det ser lite kaosartat ur vem bryr sig. Så ofta har vi ändå inte besök plus att det faktiskt visar att vi är miljömedvetna.
  • Vår el kommer bara från vind- och vattenkraft.
  • De flesta apparaterna i vårt hem är kopplade till en switch. Så när vi stänger av så bryts all ström och apparaterna ligger inte och drar massa extra ström. All apparater i tv-rummet är kopplade till switch liksom datorerna och deras uttrustning.
  • Jag har börjat koka pasta vattnet i vattenkokare. Mer energisnålt och sen går det mer än dubbelt så fort. Både miljön och jag vinner på det.
  • Försöker alltid köpa svenskt kött dvs de har inte färdats över halva världen med massa transporter som släpper ut massa koldioxid. Egentligen skulle man ju helt sluta äta kött men så långt vill jag inte gå, inte än i alla fall.
  • Sen finns det ju självklarheter som att släcka lampan när man går ut ur rummet och sånt.
  • Åker kollektivt till skolan. Skulle kunna cykla men cykeln är ur funktion just nu och jag har inte hunnit kolla på det. Får också bli ett projekt när jag är ledig i juni.
Det finns väl fler saker men dessa på jag på nu dessa få minuter jag skrivit. Sen finns det ju vissa grejer man skulle kunna förbättra såsom papperskonsumtionen. Blir så sjukt mycket papper hela tiden. Men är däremot duktig på att lämna alla papper i pappersinsamling, men inte sånt som står namn och personuppgifter på. Det strimlas eller slängs i vanliga soporna som går till förbränning.

Vad gör du för miljön?

Dagens funderare

Idag kom José hem med en present till mig.

"Kommer du på vad det är så får du behålla den annars tar jag tillbaka den"

Nu vet jag vad det är. Tror att jag får behålla den ändå eftersom den passar mig bäst men jag lyckades inte själv komma på vad det var. Så nu ska vi se om ni kan komma på vad det är. Ska er lite bilder.





Så här ser den ut i den högra änden om man ser den som bilden ovan.



Till vänster. Står on   off på denna sidan. Bilderna blev lite suddiga eftersom jag fick zooma en del och kanske inte var helt stadig på handen.


Gissa på!  Ev. vinnare bjuder jag på fika nästa gång vi ses!

Blev två täta inlägg här nu så missa inte mina nya skor nedan.

Nya skor =)

Mina canvas skor från förra sommaren sjunger på sista versen. Syns abslout inget på utsidan och de är fortfarande lika bekväma men insidan på ena skon ser inte allt för vacker ut.


Eller vad tycker ni? Snygga???

Kände när vi åkte iväg förut för att handla på maxi att shit det här går snart inte mer.

Då hade de såna här canvas skor för 129 kr /st på maxi. Så det slutade med att jag kom hem med två stycken.


De gröna.


De svarta med rosa blommor på. Tyckte de här var super fina men ville ha ett par enfärgade också. Hade helst velat ha svarta men just där fanns det inga. Får hålla utkik. Måste erkänna att jag verkligen inte trodde att såna här typ converse skor skulle vara så sköna. Men oj vad fel jag hade. Passar till det mesta. Älskar dom =)

LPO94 vs LGR 11

Ovanstående är den gamla läroplanen som gäller tom denna terminen i grundskolan. LGR 11 är den nya läroplanen som börjar gälla i höst. För er som inte är inne i skolvärlden.

I grupparbetet som vi skrivit nu sa de att vi skulle arbeta med LPO94 alltså en läroplan som vi aldrig kommer vara aktiva i.
Nu ska vi göra en enskild uppgift med kopplingar till styrdokumenten. Frågan är bara vilka, de gamla eller nya? Känner spontant att de nya borde vara bättre men sen vet man aldrig med denna kursen. De verkar liksom inte ha riktig koll på någonting.

Ska nog försöka mig på den nya. Kan ju alltid hävda att jag inte har någon nytta av att lära mig LPO94 som slutar gälla nu i juni eller vad det blir.

Tisdag kväll

Ja då har nästan hela denna dagen gått också.

Började skriva det här inlägget för att jag verkligen hade något att säga. Men nu är det helt borta. Hm...... Minnet är bra men kort brukar de ju säga.

Måste väl skriva nåt när jag väl börjat. Avskyr att bara radera när man börjat skriva.

Blev sugen på att göra mammas sega chokladmuffins. Men äggen lyser med sin frånvaro vilka är ganska säker på ska ingå i receptet. Fast klart det var super länge sen jag bakade. Är sugen rent allmänt på att fixa lite kakor,muffins och bullar. Kunna ta en liten fika mitt på dagen när jag är hemma själv eller om det blivit tidig middag så finns det nåt gott till kvällsfikat. Sugen på mina hallonmuffins också. Usch det här var inte bra blir sugen på det mesta i bakväg. Men finns ett STORT problem mot alla dessa planer. VI har fullt i frysen. Så måste börja äta upp allt ur den först.

Kanske skulle avsluta med ett videoklipp?? Här är en av mina favoriter från eurovision 2011. Hörde den första gången i lördags och ja jag gillade den =)


Ja några rader blev det i alla fall. Intressant eller inte är väl upp till er läsare.

Så obehagligt

Var med om nåt fruktansvärt obehagligt idag. Har varit i skolan hela dagen och skrivit på grupparbetet. Sitter sen och läser en text som en av tjejerna skrivit. Ser då att vissa bokstäver är gula. Shit nu är jag trött i ögonen tänkte jag (fast vi inte hade suttit så länge då). Kör en riktigt lång blinkning och gnuggar mig lite försiktigt i ögonen och tänker att det borde släppa. Tittar igen men nopp alla L är gula. Frågan kompisen om hon också ser de gula L:en. Men nä det gör hon inte där hon sitter. Nu börjar jag bli sjukt orolig för mig själv. Är det så här att bli utbränd eller har jag fått fel på ögonen eller ja nåt fel på hjärnan. Kan säga att det hann gå rätt många tankar igenom huvudet. Tror kompisen blev lite orolig för mig också. Hon sätter sig sen och tittar på texten igen framför datorn men nu precis framifrån (innan satt hon vid sidan). Då ser hon också de gula L:en. Pust det är inget fel på mig. Asså det låter nog inte så farligt när jag skriver här nu men var så fruktansvärt obehagligt. Har aldrig varit med om nåt sånt, det brukar släppa direkt i så fall men gjorde det ju inte. Blev väldigt orolig för mina ögon just då.

Nu ska jag se om jag orkar titta nåt mer på grupparbetet eller om jag ska börja kika på uppgiften som ska vara inlämnad på fredag. En avhandling ska läsas och två eller tre sidor ska skrivas. Kommer inte riktigt ihåg. Sen ska man kommentera någon annans arbete (vi ska lägga ut det publikt på lärplattformen så alla i min grupp kan läsa).

Promenad

Det blev visst en promenad hem från universitetet idag. Skulle precis ta bussen hem då jag hör någon ropa Ida. Jag vänder mig om och där står en kompis som bor ganska nära mig. Det slutade med att vi gick hem tillsammans. En väldigt skönt promenad och kändes skönt att prata av sig om skolan och lite allt möjligt.

Har funderat på att ändra min specialisering för att göra mig mer attraktiv på arbetsmarknaden. Ska läsa den våren 2012. Har ett tag funderat på att byta för att bli mer anställningsbar. efter att vi snackat så har jag bestämt mig för att byta. Så nu blir det nog matte/svenska även till våren. Ska ju läsa obligatoriska specialiseringen matte/svenska till hösten. Om jag läser två terminer matte/svenska så får jag 30 hp (en termin studier) i både matte och svenska. Det krävs minst 30 hp (högskolepoäng) för att bli behörig i ett ämne. Skulle jag byta till det så blir jag behörig i både svenska, matte och SO (SO är jag redan behörig i. har 60 hp i SO). Det känns som det vore smartast. Vad tror ni?

Nu ska kvällen ägnas åt att läsa grupparbete och titta efter små korrigeringar (stavas det så?).

4 tillfällen till

Insåg förut idag att det bara är fyra tillfällen kvar i skolan. Tyvärr på 4 olika dagar men kan inte få allt. Men har ju en del kvar att göra även om träffarna inte är så många. Grupparbetet nu gör ju att jag ändå åker till universitetet för att möta upp gruppmedlemmarna. Imorgon ska vi träffas igen. Hoppas vi lyckas få ihop det ordentligt då och bara har småfix kvar sen.

Har en uppgift som ska vara inne på fredag. Måste läsa en avhandling. Bävar redan för det. Avhandlingar brukar inte vara superroliga. Men gruppen ska inte träffas onsdag, torsdag eller fredag så de dagarna får jag sitta med det.

Hittade två lämpliga böcker till det skönlitterära sexoch samlevnadsseminiaret idag också. Båda skulle finnas inne på universitetsbiblioteket så ska åka lite tidigare imorgon och se om jag kan hitta någon av dom. Tänkte läsa Eva & Adam. Ni vet det där kärleksparet som både finns i böcker för mellanstadiet typ och som tv-serie i alla fall när jag var liten.

Monster i toalettstolen???

Köpte nytt toamedel häromdagen. Ett som jag sett om på reklamen och som hade fått bra betyg av råd och rön tror jag det var. Läste lite snabbt på det hemma sen. Det brukar ju alltid stå saker i stil om du får det i ögonen så skölj med vatten. Men nopp det räcker inte för det här medlet. Här ska du helst ha skyddskläder, skyddshandskar och skyddsglasögon för att använda det. Började starkt fundera på vad jag egentligen köpt hem. Kunde se mig själv i värsta skyddsmunderingen för att städa toalettstolen. Hmm........

Funderade starkt på om det var ett stort monster jag skulle ta död på som bodde i toalettstolen eller vad. Är det inte lite extremt att behöva så mycket skydd bara för att städa toalettstolen. Var tvungen att kolla in gamla hederliga wc-ankan om den hade samma varningstext och jag missat det. Men där stod det bara småsaker i stil med att skölja ögonen och det.

Så ja finns det någon som har en fullständig skyddsuniform så jag kan städa toaletten.

hahahahahahahahahahahahahahahahahaha

Zumba uppdatering

Nu har jag testat zumba. Var rätt kul men bland det första jag testade var en 20 min blandad dans. Var dock lite väl avancerat för mig som nybörjare. Hade önskat att de visat stegen lite tydligare. Nu bara bytte de helt plötsligt och då tog det ju en stund innan man fattat vad det var för nya steg och hur man skulle göra dem. Hade bara tränaren att titta på och läsa av hennes steg. Lagom till man börjat fatta stegen bytte de så klart.

Testade också basic cumbia. Det var min grej. Lite långsammare och samma steg en lång stund så man verkligen hann komma in i det. Nästa steg var sen precis samma som först fast man började med den andra foten. Alla fortsatta steg var också ganska lika så var faktiskt ganska lätt att hänga med. Större rörelser bara och mer höftrörelser.  Fick mycket beröm från tränaren. "Nice hips" osv. =)

Enligt programmet zumbade jag i 14 min. Men tror det var mer. Påbörjade 20 min programmet men orkade inte slutföra eftersom tempot var högt och jag inte riktigt hann fatta stegen. Tror inte det blev medräknat. Svettades som en gris efteråt i alla fall. Men kändes så skönt. Men ska nog arbeta med grunderna i varje dans innan jag försöker på mig en 20 min pass igen.

Zumba

Har precis varit och hämtat



Nu väntar jag bara på att det ska bli skumt också. Sist vi använda move kontrollen tyckte den det var för ljust. Just nu står solen rakt in i vardagsrummet så gissar att den inte direkt skulle bli glad över ljusförhållanden just nu heller.

Kanske lägger in åsikter om det senare ikväll när jag testat.

Mitt paket är på väg

Fick just sms om att mitt paket med zumba spelet är på väg. Hoppas jag får det imorgon. Vill spela i helgen. de pratade väl om att vädret skulle bli sämre då med. Så perfekt i så fall.

Ska skriva en liten stund till på grupparbetet innan jag tar kväll och njuter en stund av att ha sambofritt. Sen blir det lite eurovision också. Sverige tävlar ju faktiskt ikväll. Orkar kanske inte se slutet men det går ju alltid läsa om resultatet på nätet sen i alla fall.

Trevlig torsdagskväll på er!

Det här ska jag göra regniga dagar i juni

Igår kväll beställde jag ett tv-spel.



Detta är visserligen xbox varianten men jag har beställt till ps3. Är typ samma fast jag kommer ha ett band runt magen med kontrollen i som ska mäta mina rörelser. Ville unna mig nåt och har funderat på det jätte länge. Såg det första gången i mars någon gång och då skulle det släppas i slutet av mars. Men det har hela tiden skjutits upp men nu i början på maj kom det äntligen. Känns som har jag varit sugen så här länge så borde jag inte tröttna direkt. Har ju haft tid att fundera i alla fall  =)

Hoppas det kommer imorgon. Ska det göra om de ska hålla sin leveransgaranti. Blir att testa i helgen. Härligt avbrott eftersom stora delar av helgen måste ägnas åt plugg. Har en avhandling som ska läsas och skrivas om till nästa fredag, samtidigt som grupparbetet ska slutföras. Suck. SOMMARLOV, ja tack. Vet att jag tjafsar mycket om sommarlov och att skolan är jobbig. Men det här är faktiskt det värsta jag varit med om. Så ni får stå ut till början på juni. Annars kan man ju alltid välja att strunta i att läsa skoldelarna i bloggen. =)

Tittar på film

Har suttit och tittat på film en stund nu. Har hon tid med sådana nöjen tänker ni. Klart jag egentligen inte har. Jag sitter och letar filmer till vårt grupparbete. Vi ska göra en planering för en tema vecka om miljön. Då tänkte vi visa en film en utav dagarna. Så har hittat en bra film som skulle kunna användas på mellanstadiet. Ska skriva lite uppgifter till den nu. Sen får jag sätta mig och leta efter filmer till lågstadiet också. Men verkade inte finnas lika många bra som är specifikt på vårt tema.

Igår fick vi inbjudan till grillfest. Växjöhem ska ställa till med grillfest i grannkvarteret och vi är bjudna. Tycker det lät jätte trevligt med lite god mat och mingel typ. De vill veta lite också om vad vi tycker om vårt boende och så. Skulle vara lite tävlingar och så med.  Kan vara ett kul avbrott från plugget också eftersom det är de sista dagarna på kursen då. Och gratis käk, tackar inte jag nej till. En dag man inte behöver fundera på middagsmaten.

Återkommer säkert med mer inlägg senare idag.

Godkänd!

Rätt bra med facebook egentligen. Helt plötsligt ser man massa med inlägg om tentaresultat. Aha... tentaresultatet har kommit. Kastade mig ut blackboard och letade upp mitt personummer så visade på ett stort fint G. Står inga poäng eller så men vi skulle få tentan sen vid någon föreläsning tror jag det var. Men spelar mindre roll så länge jag är godkänd. Men klart kul att se vad man missat på för missar finns det vet jag.

Precis när jag skulle kolla resultatet så ringde det på dörren. Det var från Aha. En årsbok som vi prenumerat på senaste åren. Han ville förlänga eftersom vår prenumeration på fem böcker gått ut nu. Jätte trevlig kille som verkade komma ihåg en del sen han sist varit hos oss som att jag jobbat på restaurang. Visst kan han ha en fusklapp men ändå.
Så nu har vi förlängt fem år till. Är trevliga böcker och som han sa de blir mycket roligare efter några år att bläddra i. De beskriver allt som hänt i världen just det året. Nu fick man också tillgång till alla gamla böcker som de lagt på internet, typ från 60-talet och framåt. Ska sätta mig och logga in där nu och se vad som hände 1986. =) Känns som att det kan vara en bra grej att söka i till skolarbeten och så.

Har varit och lämnat in en del till Erikshjälpen också. Skönt att bli av med lite sånt som bara samlar damm här hemma.

Kommer inte på någon rubrik

Slänger in några ord här eftersom jag har lite svårt att komma igång med plugget idag. På dagens schema står att skrivande en argumenterande text varför "skolan jag jobbar på" ska ha ett utbyte med ett annat land eller inte. Det finns några saker som inte är helt positiva med landet och den specifika skolan som vill ha utbyte. Så får väl ordbajsa ihop något. Behövde visst inte visa vartifrån vi får våra argument för det ena eller det andra. Tycker jag känns konstigt. Man har ju alltid annars behövt visa varför man tycker som man gör och ha belägg för detta. Nu behöver jag inte visa vart jag hittat faktan som blivit mitt argument. Större chanser att ordbajsa.

Funderar på om jag ska köra igång en tvätt också. Skjuta på skrivandet lite till. Jag vet, jag kommer inte komma undan texten ändå men men. Behöver faktiskt tvätta också.

Usch tror jag har lite allergi just nu. Näsan har börjat rinna. Igår satt jag och nös som bara den. Föreläsningen filmades och jag satt inte så långt bakom kameran. Hoppas inte mina nysningar hörs på filmen fast klart ändå ingen som vet vem som nös.

Ska nog ta hand om min näsa nu och sen i med en tvätt och sen är det bara till att börja skriva.

Varför?

Idag har jag varit på en ganska meningslös föreläsning/gruppövning. Det var obligatoriskt så tvingade mig ju dit. Först var det en timmes föreläsning om något som jag absolut inte kan koppla det minsta till gruppövningen som vi sedan gjorde. Var nog första gången jag helt slutade lyssna på föreläsningen. Föreläsningen filmades då någon annan grupp på en annan plats skulle se den. En kompis hade teorin om att vi lyssnade på föreläsningen som egentligen bara för till för dem som skulle se filmen.

Sen var det grupparbete på eftermiddagen. Det finns väl hopp i alla fall att vi får ihop det. Men är så sjukt omotiverad så det inte är sant. Är jätte omotiverad till allt vad gäller skolan just nu. Har flera uppgifter framför mig nu som jag inte vet varför jag gör dem. Saknar lite en röd tråd i den här kursen. Det här måste vara lärarutbildningens tuffaste men samtidigt mest onödiga kurs. Förstår verkligen inte varför jag håller på med det här. Men slutför jag inte de här poängen så kommer jag aldrig få en fullständig utbildning. Så det är väl bara att bita i det sura äpplet som de brukar säga.

Sommarlov snälla skynda dig hit. Jag längtar så fruktansvärt mycket efter dig.

Måndag

Idag är det plugga-hemma-dag. Har en del att fixa på min del av arbetet. Har ägnat morgonen nu åt att leta lite artiklar eftersom det är krav i arbetet. Finns mest på engelska så har laddat hem massa PDF-filer som låter bra på titeln så får jag väl sätta mig och läsa lite mer grundligt sen.

Tror jag skrev för en vecka sen att jag hade haft lite extra problem med min mage under natten. Igår kväll var det dags igen. Förstår inte riktigt vad som hänt. Hittade inga kopplingar med förra gången att jag ätit nåt konstigt eller så. Börjar fundera på om det helt enkelt är så att det är stressmage. Är ju extra mycket i skolan just nu. Hoppas magen lugnar ner sig när skolan lugnar ner sig. Inget kul är det i alla fall.

Är trött och seg idag. Skulle helst vilja ta med en filt och lägga mig i skuggan någonstans. Men är förstås i behov av datorn idag. Det är nu man önskar att man hade en sisådär 8 timmars batteritid på datorn. I bästa fall håller väl datorn ut i 1,5 timme utan sladd. Det känns knappt lönt då eftersom det verkligen är i bästa fall. Räkna med mindre. Går jag ut också så förlorar jag åtkomsten till internet också som jag till viss del är beroende av. Jaja jag får väl flytta ut på balkongen i eftermiddagen när solen kommer runt på den sidan och värmer upp balkongen. 

Söndag

Denna söndagen ägnas åt lite plugg. Har letat fram och läst lite om GMO (genmodifierad mat). Skrev ut lite med så jag kan sitta och stryka under. Tycker det är så mycket lättare så.

Var i alla fall hjälpt av att vi diskuterat för och nackdelar på en so-timme i höstas. Hade anteckningarna kvar och där stod rakt upp och ner för och nackdelar. Men har ändå letat lite själv för att skapa mig min egen bild, men ja det var en bra hjälp på vägen.

Imorgon ska jag iväg på tupperware-demo. Tycker det ska bli kul att se alla nyheter. Vet en sak jag verkligen vill ha. Men verkar inte finnas längre. De har vattenflaskor. Köpte en till José när jag sålde. Han fick den lilla modellen. Nu vill jag ha en vatten flaska fast den större modellen så jag kan ha med mig till skolan. José har en grön som är fin. Den finns fortfarande kvar. Men den stora finns nu bara i skrikande cerise typ. Jag vill inte ha en cerise. Ska fråga om de stora gröna finns kvar i någon gömma eller nåt. För en cerise ska jag då inte ha. Då är jag hellre utan.

Kamera

Har just suttit och försökt skriva ner en beskrivning till min gamla kamera. Mormor ska få den. Tror jag lyckades någorlunda i alla fall eller har jag skrivit så hon blir ännu mer förvirrad. Nu ska jag bara ta reda på vart jag lagt kamera-sladden. Har ju bara laddat över bilderna genom min minneskortsläsare i datorn. Så jag har inte använt sladden på väldigt länge. Den ligger på nåt smart ställe. Sånt jag inte använder ofta har jag ju inte framme.

Snart bär det iväg på lite grillning. Mums. Först lite sladdletande.

Lite bilder också

Ja det verkar bli ett par inlägg idag också. Fast förra var ju bara ett youtube klipp. Så lite fusk kanske.

Denna gången tänkte jag bjuda på lite bilder. Blev så sugen på att gå ut efter förra inlägget så tog med mig kameran och ja, jag tänkte bjuda på lite av resultatet nedan.



Här är jag precis i början av min promenad.



Tänkte på mamma när jag såg dessa. Så mamma denna bilden är till dig.



Hittade såna där blommor man brukade plocka som liten. Är väl ogräs egentligen, men när man var liten tyckte i alla fall jag att de var fina och gav en bukett till mamma. Mamma var dock inte lika glad över den "fina" buketten.



Knoppar på något träd. Ska dock erkänna att jag inte vet vilket träd det är. Men de rosa knopparna var så fina tyckte jag.



Oj den blev visst på fel håll men det bjuder jag på.



Vitsippor tyckte jag är så mycket vår det bara går.






Fågeln rymde lite innan jag hann ta bilden men ja ja.



Det är så fint med alla dessa blommor på alla träden.



Vad är det för värld vi lever i?

José hittade den här på youtube. Jag blir mörkrädd. Vad är det för värld vi lever i?

1:a gången idag =)

Ja som ni kanske märkt har jag hitills inte varit lika aktiv på bloggen idag som igår. Men ja dagen är ju inte slut än *ler*
Jag har varit nästan heldag i skolan idag därav att första inlägget blir nu. Var rädd att ni blev trötta på mig igår men hade fått en kommentar som gillade att det fanns mycket att läsa =)
Tack också för den positiva feedbacken på mitt kursbetyg. =)

Okej funderar på om jag ska avslöja vad det är som ska hända på bloggen. Hittade en fotogrej. Alltså att man ska ha en viss typ av foto för varje dag. Funderar på att dra igång den imorgon eller nåt. Men kommer nog inte att lägga ut för varje dag. Är ju en hel del i skolan just nu.Vill ju hitta roliga kort för varje dag. Då känns det bättre att inte göra det varje dag. Kändes lägligt med tanke på att jag har en alldeles ny och fin kamera.

Vill nog ut och fota lite imorgon. Tror faktiskt jag tar helt ledigt imorgon trots att jag har mycket att göra. Få bli typ heldag med plugg på söndag i stället. Ger en del ny energi med en dag ledigt.

Kommer just nu inte på nåt mer kul att skriva. Kanske återkommer senare ikväll, vem vet.

Jag för tredje gången idag

Okej nu tycker ni kanske att det börjar bli lite väl mycket att läsa från mig???

Men måste bara få berätta en sak. Såg att många lagt ut att de fått betyg i förra kursen på facebook. Då ville jag också kolla och visst hade jag också fått alla poäng och ett helhetsbetyg på kursen. Fick ju VG på rapporten som var på 5,5 hp (högskolepoäng). Kursen var på 15 hp. Allt annat var godkänt så trodde inte riktigt att jag skulle få VG på kursen. Fast praktiken hade jag ju högsta möjliga betyg på vilket är G. Det jag skulle komma till var att jag faktiskt fick VG på hela kursen. Nu känner jag mig riktigt duktig. Satsar ju verkligen inte på VG utan bara på att klara kursen och bli godkänd. Men nu har jag VG i två hela kurser á 15 hp. Har några VG på delar av kurser men som inte varit nog många för att ge det helkursbetyget.

Jag tror ju inte att jag får ett bättre jobb för att jag har VG i några kurser men ändå kul när det går bra. Det får en att orka lite till när allt känns tungt (nu är ett väldigt bra exempel på det).

Jag kanske kan det här ändå. Det gav lite extra energi att återgå till miljöetiken efter en "paus" med tvättning och disk.

Jag igen

På nåt konstigt vis är det mycket roligare och lättare att blogga än skriva om miljöetik. Förra inlägget blev ju jätte långt. Tänk om det gick lika lätt och snabbt att prestera mycket text i min akademiska text. Hm....

Mitt paket kom i alla fall =) Tröjan var super fin. Beställde en kjol som jag gärna ville ha men den är restad till 20 juni. Vill ha nu. Fast det är klart att jag kommer ju närmsta veckorna bara sitta hemma framför datorn/en bok så då behöver man ju inte vara så jätte snygg. Den kommer nästan  lagom till sommarjobbet drar igång. Ha långkjol på sig på jobbet, nja. Inte riktigt ett alternativ, kommer säkert fastna i pallyftaren eller nåt. Hahahaha.

Nä trevlig torsdag på er. Nu MÅSTE jag plugga.

Förresten har en liten grej på gång i bloggen. Men blir nog inte verklighet förrän skolan slutar men med lite tur innan. Vi får se.

Koncentration

Har lite svårt att koncentrera mig just nu. Är inte alls sugen på att skriva den här uppgiften. Vi har delat upp det lite i gruppen nu och jag känner att det är jätte svårt att skriva min del. Min del ska nämligen till stor del bygga på det som vi skrivit innan dvs de delarna som mina gruppkompisar just nu håller på att skriva. Känns som att jag får komplettera min text efter att läst deras texter. Sen är väl helgen räddad för jag ska läsa massa om genmodifierad mat (GMO). Känns i alla fall skönt att det här stora arbetet är ett gruparbete dvs vi är flera som diskuterar oss fram till resultat och vi läser gemensamt allt dvs ev misstag har större chans att hittas.

I juni när skolan är slut tänker jag inte göra nåt duktigt (ja disken och sånt går väl an). Ska bara göra roliga saker, scrapbooka, titta historiska draman, baka. Allt sånt som inte hunnit med på hela terminen. Tror på fullaste allvar att jag varken scrapbookat eller bakat på hela terminen. Har inte tagit mig tid till det. I förra kursen fanns kanske lite tid till sånt men denna kursen asså. Det värsta jag varit med om och då har det värsta inte varit än.

Idag hoppas jag verkligen att mitt paket kommer. Har skickat efter lite kläder från ellos. Skickades från dem i tisdags så jag trodde att jag skulle få det igår men idag borde det komma. Men när jag söker på kollinummer står det att det fortfarande inte lämnat Göteborg. Tveksam till om det stämmer. Skulle behöva nåt uppiggande just nu.

Hela veckan nu har jag ställt fram den fina buketten jag fick av Josés så jag ser den. Den är fin att titta på och sen känner jag att någon verkligen bryr sig om mig och älskar mig. Jag blir lugn av att se den och lukta på den. Ger lite extra energi att orka. Var syren i den också, luktar underbart och ja en av mina favoritblommor så här på våren. Får sommarkänslor eftersom de alltid blommade vid skolavslutningen.

Just nu håller de på att fixa nya utemöbler på gården. Verkar dock som de skruvar fast dem i marken, så de inte går att flytta. De har haft såna där picnick möbler innan, där bord och sittdel sitter ihop. Har varit smart då man kunnat flytta möbeln efter solen/skuggan.

Nä nu ska jag fortsätta skriva lite till innan jag tar lunchpaus. Brukar alltid ta det vid ca tolv och sen titta lite på hem till gården, den klassiska serien som måste gått hur länge som helst. Glömma allt en liten stund medan man äter. Brukar ha lite extra energi efter det. Jag funkar i alla fall så att bara äta nåt lite snabbt och sen fortsätta skriva då är jag fortfarande lika trög. Sen ibland när han har tid så ringer José på sin lunchrast som är vid samma tid. Ett trevligt inslag som jag saknar de dagar då han är upptagen och inte hinner.

den kom

Tror ni inte den jäkla uppgiften kom ut idag. En inlämningsuppgift som ska in till den 5/6 om sex och samlevnad.

Vet inte hur jag ska orka allt. Känns inte alls bra just nu. De försöker verkligen ta knäcken på studenterna.

Tisdag

Idag har vi påbörjat grupparbetet som ligger framför oss. Känns som att det nog kan funka.

Ni vet att jag häromdagen berättade om allt jag hade att göra innan sommarlovet? Nu har det börjat ryktas om en tenta (gissar på hemtenta) som kursansvarige har glömt berätta om typ. Men hade inte kommit upp nåt på lärplattformen sist jag kollade. Kan säga om det helt plötsligt kommer upp att vi ska ha den då är det någon som kommer skicka ett sjukt argt mail till kursansvarige för så får dom inte göra. Vi har redan nästan dubbelt så mycket att göra som en vanlig kurs. Skulle det sedan bli så att jag inte får sluta  30/5 som schemat säger då blir det ännu mer synd om kursansvarige.  Visst det är ovanligt tidigt men får man ett schema där det står att sista schemalagda grejen är 30/5 och inte ett ljud om att det ska vara nåt mer efter det så får det ju faktiskt stämma. Står inget mer om uppgifter eller nåt heller. De kan ju inte bara ändra sig. Studenter har väl också rätt att kunna planera sitt liv. Särskilt med tanke på att det är fritid lika med noll nästan ändå fram till 30/5.

Ja jag hade nog inte så mycket mer spännande att berätta. Jag är mest irriterad på skolan nu och det känns som att det är alldeles för mycket att göra.

SNÖ

Imorse funderade jag på att ta med mig kameran och dokumentera en vanlig dag i skolan. Men jag är lite sån att när jag har en precis ny pryl så är den så värdefull för mig (likadant med telefoner). Det jag ville komma till var att jag inte vågade ta med mig kameran. För tänk om den blev snodd. Jag vågade inte chansa. Lite fjantigt kanske men ja ja.

Annars har dagen inte varit så kul. Har haft problem med magen. Jag brukar ju ha lite problem med magen men det här är inte alls samma. Magen har pratat rätt mycket också. Ni vet hur pinsamt det blir om man sitter i ett rum med många människor och det nästan är helt tyst och magen kurrar till? Min mage kurrade mycket högre än vanligt och kanske 15-20 gånger på en föreläsning på 1 timme och 45 min. Så pinsamt. Och så högt den pratade. Jag ville bara sjunka genom stolen. Men det var ju obligatoriskt med närvaro och allt så jag fick vackert sitta kvar med min typ skrikande mage. Inte kul.

Här i Växjö snöade det lite idag. Blev inte direkt lycklig av det. Men det var inte så lång stund men ändå.

Workshopen och föreläsningen idag var på engelska. Suck, mina engelska kunskaper är inte riktigt vad de borde vara. Var några utbytesstudenter med därav engelskan. På workshopen fick vi en övning som vi gjorde i par där vi skulle förklara ord för andra par. Självklart lyckades jag hamna med den enda utbytesstudenten som har engelska som modersmål, en tjej från USA. Innan vi skulle berätta så fick vi en stund att förbereda oss på. Den här amerikanska tjejen säger då nåt om tjejer (ja vårt ord var tjejer). Jag inser att jag inte fattar vad hon menar att tjejer är utan bara ler och nickar. Kände mig så dum. Förhoppningsvis fattade hon inte att jag inte fattade.

Måste avsluta med en överraskande nyhet från universitetet. I höst ska jag läsa den obligatoriska specialiseringen som alla måste läsa i matte och svenska. Idag hade jag fått mail från läraren med litteraturlista, gruppindelningar och massa sån info. Det var verkligen någon som var ute i god tid. annars brukar man ibland nästan få mailbomba läraren för att sen kanske få ett vettigt svar. Eller leta kursplaner med litteraturlistor på hemsidan vilket är bara ren tur om man lyckas hitta rätt.
Nu ska jag nog bara maila över litteraturlistan till syrran i Malmö och hoppas att hon kanske har någon av böckerna, för hon har läst ämnena nu. Och att hon är lite snäll och vill låna ut dem till sin storasyster.

1 maj

Lite bilder från dagen.





Jag testade funktionen sjö/hav. Som typ ska göra sjön blåare eller nåt sånt. Detta är Helgasjön på vägen ut till Moheda där vi åkte en sväng idag.





Vi stannade till en sväng på Grand samarkand på vägen hem.




Det blev en liten fika på Askelyckan också.






Vi testade funktionen att kameran automatiskt tar en bild när personen på kortet ler. Då blev det så här.



Idag har jag införskaffat en liten väska till min kamera också.


Nä nu är det nog dags att gå och äta lite tårta. Blev ganska mycket över efter igår.

Ida

RSS 2.0