klippning

Dagens projekt bestod av att klippa pappa med maskinen. Maskinen funkade inte alls så Erika räddar situationen med saxen så nu sitter vi alla och hoppas på det bästa.






förkyld

Jaha då har jag fått sambons förkylning. Inte helt otippat kanske men oftast smittar han mig inte. Nu ska jag göra allt för att piggna till så att nyår inte blir förstört.

kläder

Jag har fått tag i examenskläder. En jätte fin klänning och kofta blev det. Koftan blev dock dyrare än klänningen eftersom den var på ordinarie pris och klänningen var för halva priset.

julgodis

Här är lite julgodis. Kolan ska jag göra imorgon.



Skumtomtar
Annies vita tryffel
Saffransknäck
Choklad med hasselnötter
Tomtefudge

knäck



Saffransknäcken är på gång. Hoppas det blir bra. Har aldrig testat med saffran innan men nu blir den josé-vänlig.

Annies vita tryffel står på kylning och sen ska det bli lime kola och choklad med hasselnötter också.

Dec. 23, 2012



Nästan alla klappar på plats

Verkar ha överlevt

Jaha det verkar som man överlevt den 21 december 2012. Men visst det är ju fortfarande 21 december i andra delar av världen. Funderar på hur många timmar efter det land ligger som har sin tid senast eller vad man ska säga. Kanske något att ta reda på någon dag framöver.
 
Alla julklapparna är i alla fall färdiga. Mannen skulle visst bara iväg och fixa något åt mig imorgon sen är allt helt färdigt. Nästan alla klappar ligger också under granen inslagna. Resterande får bli imorgon.
 
Nu får det nog snart bli dags för sängen faktiskt. Är ordentligt trött, julklappshandling tar på krafterna=)

fredag

Tomtefudgen blev okej. Jag har inte riktigt bestämt om det var jätte gott eller bara okej. Mannen gillade visst inte fudge så har inte fått något utlåtande därifrån. Ville göra tryfflar, syrrans recept. Men hade visst glömt köpa citron. Så det får bli ikväll eller söndag. Idag är det dags för årets sista handledning. Har bara metoden (där man skrivet hur man gjort studien) och sammanfattningen kvar eller ja det är det kvar om om handledaren godkänner det vi gjort hittills. Håll tummarna!

tomtefudge

Jag gör tomtefudge just nu återkommer med resultatet. Det är klippa skumtomtar ni ser i grytan mera.





En månad

Idag är det exakt en månad kvar tills jag tar examen. En månad kvar som student. Det känns väldigt konstigt. En del av min identitet de senaste 4,5 åren har just varit som student. Nu försvinner en del av den jag varit under en väldigt lång tid nu. Men det är självklart väldigt skönt att vara färdig.
 
Har fått besked på jobbet som jag var på arbetsintervju i förra veckan. Det blev ett negativt besked, magkänslan kände att det skulle bli så, så det var inte så förvånande. Jag känner mig faktiskt konstigt lugn trots att jag saknar jobb till våren. Magkänslan säger mig att det löser sig.  För den delen är jag för fokuserad på examensarbetet nu för att orka lägga energi och oro på jobbbiten. Känner säkerligen inte likadant när jag tagit examen.

 

Jul

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article15933831.ab
 
 
Kolla in artikeln. Asså snart ställer jag in julen. Vi får inte ha pepparkaksgubbar i luciatåget och nu ska de in och rota i Kalle på julafton också. Ja, visst är det bra att vara lite kritisk till hur vi gör saker, men jag har aldrig hört någon som tagit illa upp av pepparkaksgubbar eller Kalle Anka på julafton. Har ni?
 
Är i alla fall glad att det fanns pepparkaksgubbar i luciatåget vi såg igår. Var så mysigt, men kallt (utomhusluciatåg) E och hennes klass sjöng så fint. Visste ni förresten att de har gjort om Zlatan låten (den som spelades riktigt mycket för några år sedan) till en luciasång?
 
Har just nu en pepparkaksdeg på gång. Imorgon vankas det pepparkaksbak och lussebak med E och N.

flyttat

Jag har flyttat.








I alla fall om man tittar på namnen nere i trapphuset, står bara mannens nu. de hade bytt ut listan och ja nu är jag borta. Måste se om de bytt på dörren också men det tror jag inte.

Chai latte

För en stund sen avnjöt jag en underbar chai latte. Helt underbart gott. Jag kan ju säga att den burken jag fick av Erika i födelsedagspresent inte lär räcka så länge. Galet gott. Perfekt att kunna dricka lite varmt. Jag är ju som ni vet inte så förtjust i varken kaffe eller te och det känns ju inte så kul att dricka varm choklad varje gång man vill ha något varmt. Jag intalar mig att det i alla fall är lite mindre socker i en chai latte än en varm choklad, lite nyttigare tror och hoppas jag det är. Men det går ju inte dricka chai latte som andra dricker kaffe för då blir det väldans onyttigt, det inser jag ju. Men en eller två i veckan kanske. Lagom dosering också om inte burken med pulver ska försvinna allt för fort.
 
Nu har jag suttit här en stund och nöjessurfat en stund så nu blir det att läsa examensarbete. Vi ska ju ha en mini-opponering på varandras examensarbete så långt som vi hunnit hitills på torsdag. Så nu måste jag läsa det sista så B och jag kan kolla över det imorgon.

Dec. 11, 2012

Hade en härlig helg med bästa systrarna på besök. Men det var nog den kortaste helgen någonsin, men man brukar ju säga att tiden går fort när man har roligt.

Nu är det examensarbetet för fullt. Haft sista intervjun idag. Så nu är det till att skriva och skriva.

Men först ikväll blir det nog att inviga födelsedagspresenten, alltså göra en chai latte. kusinbarnet skulle visst vara med i äntligen hemma så får väl kika på det också.

lussebullar

Lussebullarna är nu äntligen bakade. Blev en hel sats vanliga. Jag provade inte det andra, inte idag. Så goda blev de. Både José och jag smaskade i oss några stycken ikväll. De är ju godast nybakade. Mums

Måndag

Nu har vi ordentligt med snö här i Växjö. Har snöat konstant sen jag kom hem från arbetsintervjun (som förresten nog gick ganska okej, tror säkert den kunde gått bättre men för att vara första så är jag nog nöjd, det är ju dock inte säkert att de var lika nöjda med mig).
 
Eftersom jag insåg att jag saknade vinterskor och hade egentligen tänkt fixa det i helgen, men när mannen blev sjuk så var det mer lockande att bara vara hemma och ta det lugnt och mysa lite. Idag var vi alla fall iväg och kollade vinterskor. Jag kom hem med tre stycken för ca 350kr. Skopunkten har ju billigaste paret på köpet och alla tre skorna var nedsatta i pris. Jag har ett par finstövlar som jag sett i en annan butik som jag är sugen på, åka dit i veckan och se om de finns kvar. Jag vill ju ha ett par snygga stövlar som jag kan ha till kjol, är ju inte så snyggt med kängor och kjol, tycker inte jag i alla fall.
 
Nu ska jag gå och spraya mina nya skor!

Lussekatter

Imorgon vill jag baka. Har varit sugen på det ett tag men det har liksom inte blivit av. Idag när jag handlade så köpte jag hem saker till lussebullar. Funderar på att testa lite imorgon. Köra halva satsen som vanligt och andra halvan så ska jag använda mig av stevia i stället för socker och ha lite grövre mjöl, dinkel eller vad som finns hemma. Blir lite mer LCHF/GI stuk på dom då. Vad tror ni om det? Jag tänkte att blir det en fullständig katastrof så har vi en halv sats med normala lussekatter i alla fall.
 
Imorgon ska jag också slutföra det sista på en intervju vi gjorde i veckan och sen ska jag söka en drös med jobb. Även om jag har en arbetsintervju bokad så ska man inte ropa hej förrän man är över bäcken.
 
Jag måste också berätta att min orkidé håller på att slå ut. Två knoppar har nu börjat spricka. Det känns som att det har gått rätt fort när de väl började spricka (men fy vilken väntan det var från lite knopp till att den börjar spricka) så kanske är blomman helt synlig imorgon eller kanske i övermorgon. Jag ska visa bilder när den blommar även om det bara är två blommor men en hel del knoppar som är på väg.

Ida

RSS 2.0