Imorgon

Gissa vad syster och jag ska göra imorgon när hon kommer.



Första dagen

Första dagen tillbaka på universitetet började väl kanske inte superbra. Hade två föreläsningar inplanerade, en på förmiddagen och en efter lunch. Den på förmiddagen dök det aldrig upp någon föreläsare. Efter kanske 20min efter start kom kursansvarig och sa att det blivit en miss ås det skulle inte komma någon. Jaha det var ju kul eller inte. Kunde ju gjort lite nytta hemma eller tagit längre sovmorgon om jag vetat om detta. Men fick lite gjort på examensarbetet i alla fall. Eftermiddagens föreläsning var inget att ha och jag och B cyklade hem i halvtid.

Nu ska jag förbereda lite inför morgondagens seminarium. Men först något att äta tror jag allt. Var inte hungrig när jag kom hem men det börjar jag bli nu.

ensam

Det är inte ofta men ikväll är det så. Jag är hemma själv ikväll. Jag har tittat på film, börjat slå in paket till det kommande födelsedagsbarnet som kommer på torsdag. Nu får det nog bli en runda med disken. Det är konstigt disken tar aldrig slut. Önskar mig en diskmaskin.

Fredag

Sitter här på kontoret och tycker det är kallt. Fårskinnstofflorna är på och till och från kommer även vantarna på. Utetemperaturen visar just nu på 0,6 grader och inomhus här på kontoret är det 17,2 grader. De senaste kvällarna har vi haft värmefläkten på här inne när vi varit här, men när sambon skulle sätta på den ikväll så gick proppen. Ojsan. Lite konstigt eftersom vi haft igång mycket fler saker ihop med fläkten utan något hänt. Jaja det blir nog inte så lång stund här så fläkten får vila idag.
 
Se till att passa på att köpa Tupperware sakerna nu. Syrran kommer hit på höstlovet så ni i Kalmarregionen kan få hem era saker ganska snart utan extra fraktkostnad =) Jag stryker i det inlägget allt eftersom sakerna försvinner så så länge det inte är struket så är det kvar. Kanske köpa en julklapp??
 
Idag var sista dagen på praktiken. Sista dagen på den sista praktiken. Jag måste erkänna att det känns lite konstigt. Tänk snart är jag faktiskt färdig lärare eller ja det där legget ska ju fixas också för att det ska vara på riktigt.
 
Förresten är det någon som vet hur orkidéer tycker om kyla? Har två okridéer här på kontoret och det lär ju bara bli kallare här inne. Ska jag flytta dem? Blommorna har vissnat så de är ju i "vila". Den ena har börjat få nya grenar.
 
 

Tupperware utrensning

Om ni inte redan hört ryktet så har jag slutat att sälja Tupperware. Så nu har jag haft lite utrensning här hemma och tänkte kolla hur intresset är här på bloggen för sakerna.
 
 
 
1. Ostkupa, mindre modell. Lämplig för mindre ostar, även dessertostar ska funka bra. Har 3 st.
2. Quick chef. En "köksmaskin" där du kan hacka större mängder, ex lök. Det följer också med en visp så du kan blanda saker i den också. Det som ligger ovanför knivarna är en tratt som du kan fästa i locket för att kunna styra och hälla ner exempelvis olja om du gör majonäs eller liknande. Det följer också med ett lock så du kan förvara dina ingredienser efteråt. Har 1 st.
3. Sandwich box. Lämplig för smörgåsar, finns väl inte så mycket mer att säga om det förutom att den är riktigt snygg =) Har 2st
 
 
1. Mini quick chef, den äldre modellen av lökhackare där du skruvar locket för att hacka löken med mera. OBS! Begagnad! 1st
2. Ostskärare. Denna kan du skära ost med, dock blir skivorna lite tjockare än med osthyvel. Följer med två "pinnar" för kunna ställa in tjockleken på ostskivorna. Lite använd! 1st
3. Ostkupan mellan modell. Den vanligaste ostkupan. Här går de vanligaste ostarna i. Demoex. 1st
4. Gurkspiral. Med denna kan du forma snygga spiraler av gurka. 1st
5. Minipincett 1st
6. Skopor 2st
7. "Sak" att ha i botten om du ska stapla flaskor i kylskåpet. Det är två som sitter ihop på bilden.
 
Produkt 4-7 kan du få utan kostnad om du köper någon av de andra om du önskar det.
 
När det inte står något annat så är det nyskick på produkterna. Jag är öppen för prisförslag, men jag tänker mig kanske runt halva ordinariepriset på de produkter som är helt nya.
 
Först till kvarn är det som gäller!

Oct. 22, 2012



Min ringklocka på cykeln har gått söder :-( går inte plinga med den lilla spaken längre

bra syster

Vilken tur att man har en bagare i familjen. Jag har nu fått mitt problem med kaffekoppen löst. Nu hoppas jag bara att chilenska kaffekoppar är lika stora som svenska. Men A du får vänta knappt två veckor innan du får svaret på presenten.

Taza

 
 Idag var jag och min examensarbetes kompis iväg på bibblan. De "firade" hörselskadades dag och vi var och pratade lite och fick med oss massa info och material. Jag börjar bli mer och mer sugen på att börja med examensarbetet. Hoppas sista veckorna på denna kursen går fort nu.
 
Mannen och jag var sedan en runda på stan och fixade födelsedagspresent till den blivande 18-åringen. Så nu hoppas vi det blir bra. Det var visst höstmarknad idag också så det blev en runda där. Jag tycker det är riktigt kul med marknad, sambon är dock inte riktigt lika intresserad =)
 
Sen avslutade vi det hela med att åka till svärföräldrarna. Det vankades empanadas (tror jag förklarat dem förut, annars googla). Jag har ju mina favoriter i empanadas con queso. Idag fick jag se när svärmor bakade dem så jag kan göra den själv. Jag fick också med mig receptet, dock på spanska, men jag har ju fått se hela processen och alla ingredienser  så det går nog bra. Annars har jag ju faktiskt ett livs levande spanskt lexikon här hemma =) Jag har i alla fått lära mig att taza är kaffekopp på spanska. Så nu måste jag bara införskaffa ett kaffekoppsmått för visst finns det? Vart hittar man det? Jag har ingen lämplig kaffekopp i rätt storlek tror jag.
 

tenta

Tror allt att jag glömt berätta att jag klarat min sista tenta. Aldrig mer någon tenta (så länge jag inte vidareutbildar senare). Känns skönt att ha den gjord. På tisdag får jag den i min hand också så jag vet hur bra det egentligen gick.

Oct. 13, 2012

Sitter just nu och väntar på att mamma, pappa och syrran ska komma. De borde vara här när som helst. Självklart visar sig Växjö från sin "bästa" sida med massa regn :-(

fredag

Så skönt med fredag. Behöver helgen nu för att ladda om batterierna. Känns som jag inte varit ledig och tagit det lugnt på evigheter. Mycket på grund av att jag var sjuk förra helgen. Även om jag fortfarande inte är helt frisk så kommer jag i alla fall kunna njuta mer av denna helgen.

Nu är det snart dags att åka och handla. Måste handla lite mat för imorgon kommer stora delar av familjen.

Förkylningen

Jag ser ljuset i tunneln gällande denna förkylningen. Jag har fått i mig lite mer mat idag. En liten barnportion med ägg och bacon. Sen har det förstås varit nyponsoppa och lite youghurt på morgonen. Kanske kan äta som vanligt imorgon???
 
Detta har verkligen varit en av den värsta förkylningen jag någonsin haft (det anser även min kära sambo). I torsdag var jag helt däckad. Jag orkade inte ens titta på tv stora delar av dagen. Då är det illa. Natten till torsdagen sov jag också extremt dåligt. Max en timmes sammanhängande sömn och kanske totalt 2-3 timmars sömn. Förkylningar brukar ALDRIG påverka min sömn nämnvärt. Det brukar vara kanske lite svårare att somna men när jag väl somnat så sover jag lika bra som annars, men inte denna gången. Förstår inte vad jag fick för förkylningsvirus egentligen.
 
Igår fredag var jag lite mer på banan (med betoning på LITE), då hade torsdagskvällens feber släppt också. Då orkade jag titta på tv igen =)  Men alla andra aktiviteter som att gå ut i köket och hämta något eller bort till toa tog nästan alla mina krafter. Blev med andra ord soffläge stora delar av dagen.
 
Men idag har jag verkligen märkt att förkylningen börjat ge med sig. Jag har kunnat vara uppe och röra mig mycket mer även om det i början av dagen kändes ganska mycket. Fick göra saker i etapper och sedan vila och sedan fortsätta igen. Problemet idag har varit att min hjärna anser sig frisk och vill göra massa saker som kroppen protesterar emot när man väl försöka göra det. Tänk om de kunde samarbeta mer =)
 
Nu ska jag sluta beklaga mig om min förkylning, men skriver också för min egen skull och kände att jag behövde skriva av mig lite om detta.

matlust

Hoppas jag får tillbaka matlusten idag. Jag har inte ätit ordentligt sen i onsdagskväll. Bara fått i mig lite yoghurt och nyponsoppa sen dess. Och det har jag fått kämpa för att få ner.

förkylning

Är trött på denna förkylningen. Kan inte minnas när jag blev så här dålig av en förkylning. Har bara ätit en halv portion yoghurt idag. Det gick inte mer. Nu ska jag försöka dricka lite nyponsoppa.

onsdag

Då var det dags gör sånt här "skoj"




Ida

RSS 2.0