Hemma i Växjö igen

Nu är jag hemma i Växjö igen. Efter en minst sagt händelserik dag i torsdags. Hade ju demo hos mamma. Med lite extra beställningar hamnade min försäljningssumma för denna vekan på 8.800 kr. SÅ jag lyckades komma upp till nästa steg på vår aktivitetskampanj som vi har nu i januari. Det trodde jag aldrig, tack mamma för ditt kämpande med att få dit folk i torsdags.
Men rörigt var det vill jag säga. VI var nog 25-26 personer i torsdags och majoriteten köpte något. Sålde 11 st kombikyl (till pålägg bla), det måste vara något typ av rekord. Men alla drog i mig och jag tappade fokus både en, två och tre gånger när någon avbröt min tanke med en fråga. Men kul var det. Sov riktigt gott på kvällen sen, var väl inte att räkna med nåt annat. Var totalt slut i huvudet.

Imorgon ska jag lägga in alla beställningar, 25 st typ med extra beställningarna. Jag har lite att göra. Lika bra att börja med det redan på morgonen.

På fredag ska jag dra tillbaka till Kalmar. Tupperware anordnar träffar för säljare och deras värdinnor nu i januari. Mamma hade ingen möjlighet att komma till VÄxjö så jag åker till Kalmar i stället. BÅde hon och jag kommer gå därifrån med många fina saker.

Nu måste jag lägga ner. Batteriet är på väg att ta slut och snart kommer svärföräldrarna över på lite käk. har goda kotletter i ugnen, hoppas de blir lika goda som mammas.

Ha det bra i snöyran!

//Ida

Till min syster Erikas ära

Läste just nu min älskade syster Erikas blogg. Hon var visst väldigt road av mitt youtube-klipp för ett tag sen. Tamagotchi.

SÅ frågade min kära sambo om han hade någon bra låt på lite samma tema. Så Erika till dig från José och mig.

NJUT!!!!!!!!!!!!!!!!


Seg som bara den idag.

Är fruktansvärt seg idag. Så jag kan inte lova att det blir når vidare roligt inlägg.

Kollar lite på sjunde himlen just nu, samtidigt som jag försöker läsa ett manus på någon Muhammed berättelse. Är inte så pepp på att göra något alls faktikst. Men lyckades faktikst städa toan idag. SKulle gjort det för länge sen men nu är det gjort i alla fall.

Nu är det väl bara julgardinen i köket som måste ner. Nu är ju faktiskt den vanliga köksgardinen upptvättad och strykt så jag kan ju sätta upp något med.

Sticker till Kalmar på torsdag, ska ha tupperware-demo hos mamma. Det verkar som hon fått ihop rätt mycket folk så ska bli sjukt kul. Hoppas på ett nytt personligt försäljningsrekord, eftersom mamma redan fått in lite beställningar borde det inte vara något problem att få en rätt bra försäljning.

Nä nu får jag nog läsa lite igen, ska ju se en timme lång film med muhammed också, kanske lägger upp något klipp senare idag.

//Ida

Andra försöket på dagens inlägg

FÖrsökte skriva ett inlägg förut men då ville ingenting fungera. SÅ nu gör jag ett nytt försök.

SÅ vad har hänt idag?

JAg var i skolan i ungefär sex timmar. Hade förberett mig inför gruppövning idag. Men när gruppövning skulle börja sa läraren "Äh vi skiter i det här. Vi pratar om vilka berättelser barnen kan känna till" dvs hade jag ingen nytta av det jag gjort tills idag.

Mot slutet av gruppövningen började jag känna mig lite seg, särskilt i huvudet. När jag kom hem var en fruktansvärd huvudvärk ett faktum.

Låg sen på soffan någon timme eller två. Men nu känns det lite bättre i alla fall.

KOmmer ni ihåg de här leksakerna???





//Ida

Personligt försäljningsrekord

Ja idag slog jag personligt försäljningsrekord för tupperware. ca 4000 kr. SÅ jag har också fått ge ut min första grej i värdinnekampanjen (om det säljs bra får man extra grejer beroende på vilken summa det gäller).

Jag kommer alltså helt klart tjäna pengar på denna demon, innan har ju pengarna gått till att betala demoväskan.

Blev lite lycklig nu.

Sen när jag precis skickat in ordern till tupperware så kollar jag min mail. Då är det en tjej som vill köpa en av mina böcker från SYV. Om den affären går igenom har jag blivit av med fyra böcker. De fyra tråkigast böckerna. De andra böckerna kan jag leva med att behålla även om jag hellre tar pengar.

Nu ska jag leva lite på mina rosa moln som jag går på nu. Känns som att jag idag har lite flyt. Kanske borde köpa en trisslott??? Orkar inte gå ut igen.

Nä nu sätter jag mig framför dumburken och kollar på Johan Falk.

Ha det bra tills vi hörs igen!

//Ida





På tal om rosa.*ler*

Upp till bevis

Okej. Nu ska vi om det här fungerar.

José läser ju sina pc-tidningar utan och innan och gärna flera gånger. Han brukar delge mig massa smarta saker som kan kan göra för sin dator och jag ser oftast ut som ett levande frågetecken och ler glatt som om jag fattade precis.

Men idag berättade han nåt som verkligen kan vara till hjälp för mig. Ni som sett min dator senaste tiden kan inte ha missat den "vackra" lappen jag tvingats ha för touch-paden för att musen inte ska hoppa runt och skriva som den själv känner för. Men idag när José läste sin tidning hittade han ett program som ska göra att topuch-paden inte reagerar så länge man skriver. Men när man slutar skriva så kan du använda musen som vanligt.

SÅ jag valde att kasta min allt inte för vackra lapp i soporna om det nu inte skulle fungera behöver jag ändå uppgradera mig på lapp, var bara någon reklam lapp som vi bara tog någon gång för länge sen.

Så just nu provar jag och än så länge har den inte hoppat en enda gång sen jag började detta inlägg. Programmet kan nog fasen fungerat. Vad skulle jag göra utan dig José???

Sist vi försökte gick det lite sämre. När min envise José äntligen lyckades hitta ett program som funkade i min dator och lyckades installera detta. Lyckan var total i max tio sekunder. När han lyckades stänga av touch-paden så stängdes även tangetbordet av. Mindre lyckat men som sagt detta verkar ha lyckats för jag skriver fortfarande utan massa förvirrade hopp som annars brukar bli.

Kram till er från en mycket gladare Ida idag.

Fortsättning på pengaproblemet

Varit på banken nu.

När jag kom dit så kunde hon på banken bara ge mig samma besked som jag själv sett, framtida insättning =2035kr.

Jag började få riktigt panik. CSN säger banken har gjort fel och banken säger att CSN gjort fel. Jag såg framför mig hur jag skulle få ta alla mina sparpengar för att överleva denna månaden.

Kvinnan på banken ringde i alla fall till CSN. Första hon fick prata med gav samma besked som jag fått. De hade ingen aning vad vi pratade om.

Tack vare att hon från banken ringde så kunde hon ju verkligen säga att det inte fanns några 11 000kr.

Efter ett dussin vidarekopplingar kom det fram till att det kommer två utbetalningar, En för hösten och en för våren. Men det är bara den lilla för hösten som syns på beskedet. Varför inte plussa ihop det och göra EN utbetalning och slippa skrämma upp massa studenter och slippa massa extra besvär från dessa oroliga studenter. Eller det kanske bara jag som råkat ut för detta???

Allt är löst i alla fall och jag kan slappna av.


Hoppas ni har en bättre mindre panikslagen fredag.
Nu ska jag i alla fall njuta av helgen!

//Ida

Lätt förvirrad och irriterad

Kollade runt lite igår på internetbanken och insåg att ja, jag får pengarna från CSN på måndag, ingen fördröjning som jag var rädd för så här vi terminstart. Perfekt tänkte jag i ungefär 2 sekunder när jag såg beloppet. Det finns en planerad utbetalning från CSN till mig på måndag på 2035kr och inte de drygt 11 000kr som jag skulle få.

Sätter mig genast och kollar igenom mina papper, har jag glömt att fylla i att jag vill låna också och bara får bidragdelen eller vad handlar det om?

Tittar både i mina papper och på mina sidor på csns hemsida. Nä där står det att jag faktikst ska få ca 11 000kr. Men vad har hänt?

Slänger mig på luren när de öppnade nu vid åtta. Första gången jag ringde så tjöt luren, fan batteriet är slut. Men vill verkligen ha svar på vad som hänt och inte vänta. Plockar fram mobilen, den visar knappt 10 kr att ringa för, shit. bestämmer mig för att låna pengar av mig själv för att kunna fylla på mobilen så jag får svar någon gång. För 2035kr kan jag inte leva på, det räcker ju inte ens till hyran.

Ringer nu till csn och lyckas komma fram. Är sjukt tacksam för att de är så pass snabba att svara på kundservice. 22 st var före mig  fick veta att det skulle ta 4 min men tror inte det tog ens så lång tid.

Så till samtalet. Får prata med en kille där på csn. Han säger: "Nä det måste vara fel hos banken, det beloppet känner jag inte igen. De uppgifterna har vi inte gett till banken. Vi skickar ut 11 000kr härifrån. Du får kolla med banken"

Frågan är nu om det bara blivit fel med siffrorna i internetbanken och att på måndag kommer rätt belopp in????? Eller måste jag gå ner och röja på banken idag. Orkar inte det. Var där igår och satte in pengar från tupperware.

Kanske är bäst att ner och prata med dom??? Behöver ju verkligen mer än 2035 kr. SOm sagt det räcker inte ens till hyran.

Hoppas eran dag är bättre än min just nu!

//Ida





Ingen kung i baren för min del. Blir nudlar i från Tokyo hela månaden, har fan inte ens råd med det om detta stämmer.

två timmar i skolan idag

Idag ska jag till skolan i två timmar. Var någon lärarfri gruppövning som vi ska göra idag. Vi ska diskutera vad en livsfråga är.

José och jag ska sticka en runda till Värnamo i eftermiddag. Ska lämna tupperware grejerna. Har mutat honom med ett mc donalds besök om han följer med så jag slipper köra ensam. Tar ju rätt lång tid innan vi är hemma igen.


Är rätt trött idag. Får väl byta om snart. Sjukt seg idag.

Ha det bra allihopa.

//Ida

Ledig dag

Idag har jag en ledig dag. Åh, ja, jag säger ledig dag. Finns typ inget jag kan förbereda inför morgondagens gruppövning. Ska till skolan i två timmar imorgon sen var denna veckan gjord.
Vi kommer nästan aldrig vara i skolan denna kursen känns det som. Första schemat kändes väldigt lugnt och nu har de tagit bort massa lektioner av ekonomiska skäl.

Igår hämtade jag min nya tupperware order. Var lite större än de två andra varit. Var ju en del del grejer till mig med. Klarade målet för den veckan nu när jag är ny så fick lite grejer helt gratis. Sen hade jag skickat efter februaris tackgåva för att ha att visa. En jätte fin salladsskål i elegance serien. Kanon fin. Fick även flyern för februari och finns ett jätte fint erbjuande då som jag i alla fall tänker nappa på.

Nä, nu kanske jag ska göra lite nytta. Eller pussla på pusslet som José drog fram för några dagar sen. 1000 bitar tar sin lilla stund.

Ha det bra i snörusket!

//Ida

Sista dagen på höstterminen

Idag är sista dagen på höstterminen och sista uppgiften är inlämnad.
Imorgon börjar så nästa kurs och första kursen på inriktningen. Vi ska börja med religon säger ryktet och böckerna till första delkursen handlar om religon i skolan.
Ska bli spännade men samtidigt lite skrämmande. Har inte träffat så mycket folk som ska läsa samma. Hoppas det är lite vettigt folk bara.

Sitter just nu och tittar på Johan Falk - Vapenbröder


Dags att åregå till filmen.

Sov gott!

//Ida

Förlåt för den dåliga uppdateringen

Förlåt för den dåliga uppdateringen. Har haft fullt upp denna veckan att jag glömt bort bloggen.

I måndags hade vi opponering på arbeterna vi skrivit under jullovet. Men det blev en ren besvikelse. Gruppen som skulle opponera på oss hade ingen koll. Endast EN av TRE hade ens läst arbetet. Denna personen hade endast hittat några grammatiska fel och sa sedan att allt annat var bra. Allt kan inte varit bra, vi har inte gått nog länge för att vara helt felfria om man någonsin kan vara det. När läraren sedan frågade men vad var det som var bra? -Allt! Hon kunde inte påpeka att något avsnitt var extra bra eller väldigt intressant. Så kort och gott jag lärde mig inte ett skit på att ha denna opponeringen. Var så arg efteråt. Sitta i tre timmar utan att få ut nåt av det.

På tisdagen drog temaveckan om mobbing igång. Hade då föreläsning om mobbningsbegreppets historia. Visst låter det intressant? Eller inte. Vet inte om jag blir bättre på att hantera mobbing bara för att jag vet när begreppet lanserades. Men vad vet jag, det kanske gör mig till en perfekt konfliktlösare?????

Sen på onsdagen tittade organisatione FRIENDS förbi, ni vet dom som visar massa sorgsna mobbningsfilmer på tv. Var en tjej som berättade lite om hur de arbetade för att motverka mobbing.


Hade även föreläsning med en av gubbarna som skrivit en rapport som vi använt tidigare i kursen. Alltid lika kul att träffa personerna bakom all litteratur vi måste plöja igenom. Känslan blir lite   - Åh, du finns på riktigt.   Han var i alla fall helt okej att lyssna på. avslutade med den goa göteborgaren. Vet inte om jag minns så mycket från föreläsningen men han är underbar att lyssna på. Mycket skratt på hans föreläsningar, detta gillar vi.

Torsdagen är knappt värd att nämnas, massa tråkga seminarium bara.

Fredagen var verkligen givande. Främst eftersom vi fick lyssna på en kvinna som växte upp med en utvecklingsstörd mamma. eftersom hennes mamma inte helt klarade av att ta hand om sina barn så kom de ofta smutsiga och med skitiga kläder till skolan. Hon blev mobbad hela grundskolan. hon berättade om sin uppväxt och hur hon idag arbetar för att sprida budskapet om mobbing och hjälpa vuxna att motverka detta. Måste försöka hitta hennes bok, vill läsa den.

Första gången tror jag som jag skriver en veckoberättelse, någon gång ska vara den första.

Idag har jag försökt knåpa på uppgiften som ska in imorgon som ska handla om våra upplevelse och reflektioner kring temaveckan och mobbing. sitta här en stund till sen blir det filmmys med min chilli.

Ha en bra kväll allihopa!

//Ida

Seg idag

Idag är jag seg. Har egentligen en hel del.Fixa med papprerna kring demon jag fick i fredags om jag inte räknat fel eller missuppfattat något så är min väska betald nu och alla pengar som blir över går ner i min ficka. Bra med tanke på att att jag har två planerade demos nu i januari :)

Men skolan finns ju kvar och går ingenstans. Imorgon är stora inlämningsdagen för alla arbeten som varit under helgerna. Måste kolla över den individuella. Vet inte om den är helt bra men orkar inte lägga ner mer energi på den heller. Har bett min underbara syster Erika som också pluggar att läsa igenom den. Det är verkligen en stor fördel att att ha en syster som också pluggar som är inne i den akademiska världen och ser det med dessa ögon. Vi kommer nog utnyttja varandra mycket de tre år som är kvar för oss båda. Tack för hjälpen!

Ikväll ska vi se en SVENSK film José och jag. Ni som känner José vet att han springer flera mil när han hör talas om att se en svensk film. Men ikväll offrar han sig för mig. Fina älsklingen. Är så glad att du finns i mitt liv!

Tänk om jag skulle göra det jag skulle nu så jag kan slappa ikväll.

//Ida

Ny vattenkokare

Var på möte med tupperware idag. Vann på dörrlotten. (När man kommer får alla en lott och sen drar de EN vinnare på alla konsulenter som är där).
En fin vattenkokare från OBH nordicas Chilli serie.  



Någon gång ska man ha tur. 
Nu ska jag nog försöka scrapbooka lite, har inte gjort det på hur länge som helst.
Ha det bra!

//Ida

Ida

RSS 2.0