Tisdag

Nu har skolan dragit igång. Måste kolla över böcker och sånt imorgon. Har beställt några stycken men sen var det några specialare som jag inte fått kläm på förrän nu. Är mycket som ska skrivas ut också. Men det tänkte jag göra  i skolan. Har väl 300kr på kontot där (som jag fått) och varje utskrift  ligger väl på någon krona. Ta där först innan jag börjar använda bläcket här hemma.

Av böckerna jag redan har beställt så var en försenad men idag fick jag mail om att den boken var skickad också. De andra är skickade med b-post dvs tar några extra dagar men den försenade boken skickas med a-post dvs dagen efter så får nog böckerna samtidigt. Hoppas boken kom med dagens post för då kommer den imorgon och jag ska helst ha läst lite i den tills imorgon.

Usch har glömt skicka studieförsäkran också. Får ju inga pengar innan dess. Hmm kanske göra det innan man stänger ner för kvällen vilket nog blir snart.

Ikväll har jag varit på kurs så var inte hemma förrän halvtio. Borde läst lite ikväll men börjar ju inte förrän 13 eller om det var 15 imorgon. Går i alla fall till 17. SÅ hinner nog läsa en del på förmiddagen.

Vet inte om jag hade så mycket mer spännande att berätta så tar nog kväller nu.

Erika 22 år





Idag blir världens bästa Malmöbo 22 år gammal. Ett stort grattis säger jag härifrån Växjö. Snart ses vi och då ska vi fira på riktigt!

I´m back

Det är i alla fall minst en person som saknat att jag inte bloggat. Blev inte så mycket bloggat innan vi åkte och sen var vi borta på semester och hade ingen tillgång till dator.

Vilken underbar semester vi haft. Har blivit rätt bra på att hitta i Stockholm och förstå hur det fungerar med tunnelbanor och liknade. Åkte spårvagn också. Visste nog inte riktigt att det fanns spårvagnar i Stockholm men det kanske är nytt???
Det är ju så smidigt att ta sig fram med kollektivtrafiken i Stockholm. Har lite svårt att förstå varför folk kommer springade ner för rulltrapporna till t-banan och stressar när tågen oftast kommer med 5 min mellanrum. Om det är så viktigt att komma med just det tåget så gå hemifrån lite tidigare?? Eller var det bara för att vi var på semester och inte hade en tid att passa som det upplevdes stressande.

Vi var ju i alla fall med i riks-tv. Var på gröna lund och stod i publiken. Har hört från säkra källor att vi syntes ett par gånger. Ska nog försöka leta fram play och se sommarkrysset måste ju se om man gjorde sig bra i tv =)



Jill Johnson var på sommarkrysset.



Gry kollade av telefonen i typ varje reklampaus. Hade nog hoppats att det skulle hänt mer spännande i reklampauserna. Visst blev någon enstaka låt från husbandet och hussångare (heter det så?). Var ju inga av de "stora" artisterna som roade oss i pauserna. Mest var det väntan. Efter programmet var det bara tack och hej då. De brukar ju säga att på Skansen får de som är i publiken en liten extra föreställning, glöm det här. Var lite besviken på det.



Var en del kameror. Tror det var totalt sju har för mig att de sa det i början.



Vi var på en annan välkänd tv-scen dagen efter men ja där kan man väl säga att det var mycket lugnare.



Vi var också en sväng på Stureplan bara för att. Såg inte alls ut som jag tänkt mig. Vi var där på söndagskvällen och då var det ganska avslaget där kan man väl säga. Var alldeles för trötta på lördagen efter stått 1½ timme och varit med i tv. Vi roade oss med att sitta på en bänk och spana in bilar istället. José var nöjd då =) är ju de lite finare områdena så var massor med porschar. Har aldrig sett så många på samma gång. Kändes som typ var 10:e bil var en porsche eller i alla fall en bil av lite häftigare märke och inte typ en volvo s40 eller nåt.



Vi avslutade semestern med en resa till kolmården. Här är vi inne på safari (åkte linbana igenom anläggningen) i lejonområdet var det bara två meter mellan linbanekorgen och marken. Man kom verkligen nära.



Zebrorna ja de roade sig på sitt egna lilla vis =)

Ja det var lite bilder från vår semester. Har tagit runt 500-600 bilder denna semestern så detta är bara några få.

Kalmar

Har spenderat de senaste dagarna i Kalmar därav den dåliga uppdateringen. Tänkte nog mest bjuda på lite bilder från helgen. De gånger jag kommit ihåg kameran dvs.



Barndomsidolerna Arvingarna spelade på larmtorget på torsdagen. Vi åkte in till Kalmar efter att ha gått på marknad hela dagen.



Det var också rix fm festival samma kväll och samma tid. Vi tog oss dit efter stund nostalgi. Här står José och jag i folkmängden. Står dock inte i det allra värsta som vi gjorde från en början. Då smet det förbi en man som var ett huvud längre än mig och ställde sig precis framför mig. Små irriterad blev jag när den lilla syn jag hade blev skymd. Men vi flyttade på oss sen och stod mindre tätt med andra och såg dubbelt så mycket.



Här är trion som var inne i stan. Vi bestämde oss för att göra något oväntat på bilden. Men ja vet inte riktigt Erika om det var så oväntat. *ler* Älskar Josés min!



I Kalmar hade de tänkt till och hade en storbildsskärm för oss som stod långt bak (de hade de inte i Växjö veckan innan). Storbildsskärmen gjorde att vi hade en chans att se lite. Här har vi Erik Segerstedt (från EMD).



Sen kom äntligen den efterlängtade Eric Saade. Bilden är inte perfekt men ändå. Jag bara knäppte massa kort. Mörkret började komma och kameran hade nog lite svårt att anpassa sig, sen att fota en skärm och hoppas på bra bilder är inte möjligt.



I mitt fotande lyckades jag få foto på någons bak på scenen. Tyckte det var lite roligt men tror inte det är Saades.



Vi hamnade sen på O´learys vid larmtorget. Här posar Erika så snyggt inför första drinken.



José och jag. Jag har inte druckit två drinkar utan Erika ville bara att det skulle se ut så. José höll sig lite isvatten. Massa isvatten blev det innan kvällen var slut för hans del. Vad de blev för de andra två icke-bilkörarna låter vi vara osagt =)


Karl-Oskar dagarna

Denna helgen är det Karl-Oskar dagarna här i Växjö.

Igår var vi nere på stan med Josés föräldrar, hans syster och hennes barn. Blev att titta lite på barnkaruseller och sånt men sen självklart ett besök i den nya pysselbutiken som öppnade igår. Hade jag bara haft de ekonomiska möjligheterna så hade mycket mer fått följa med mig hem. Hittade en sak som jag länge funderat på till min cuttlebug (utstans maskinen jag köpte förra sommaren) men vill inte göra av med för mycket pengar. Har visserligen mer pengar än vanligt lite i alla fall eftersom jag jobbat i stället för levt på studiebidrag. Men vill spara en hel del till semestern i Kalmar och sen ska vi ju uppåt landet lite sen också.

Var nere på rixfm festivalen också sen senare på kvällen. Behöver jag säga att det började skrikas ganska rejält när Eric Saade äntrade scenen? En sak jag funderade på igår var hög musik och barn. Barn som är så små att de åker barnvagn borde väl i alla fall ha ett par hörselskydd på sig? Sen vet jag inte varför man envisas med att dra med barnvagnen i såna här stora folkmassor. Blev ju rätt jobbigt för alla andra också när de sen försöker ta sig ut ur folksamlingen.

Igår fick jag också min personliga kalender. Längtar till den börjar gälla. Min gamla ser jätte tråkig ut nu. Men bad om att den nya skulle börja gälla i september (men i verkligheten börjar den 22 augusti) eftersom det med leveranstid skulle bli missat för mycket eller ja jag var rädd för det. Men de levererade snabbare än vad som var sagt. Jag blir inte det minsta ledsen för detta =)

Kanske blir det en runda ner på stan senare, jag vet inte. Tar dagen som den kommer. Ikväll spelar ett känt Växjöband nere i stan. Får se om vi åker ner. Tror inte de började spela förrän 23.30. Så är vi pigga så kanske.

Idag är en bra dag

Idag känner jag mig i stort sett frisk. Men känner väl fortfarande att någon större kraftansträngning är nog inte att tänka på men nog om det. Tänkte berätta om massa positiva saker som skett idag förutom att jag är frisk.

1. Igår kom José hem och sa att han i förbifarten sett att någon typ av pysselbutik skulle öppna nere i stan men eftersom han körde kunna han ju inte läsa allt. Åkte förbi där idag bara för att se vad det var. Första orden på beskrivningen på vad som ska finnas är scrapbooking. Kan det bli bättre? Är samma kvinna bakom butiken som en annan butik som fanns i växjö förut och den gillade jag skarpt =) Längtar till fredag nu när de öppnar portarna!
2. Min sex and the city box är postad till mig. I bästa fall kommer den imorgon men tror mer på onsdag.
3. Vi (José, jag, hans syster och hennes underbara lilla dotter) åker till Ullared imorgon.
4. Fått veta priset på multikannorna som är till försäljning nästa vecka. Hör av dig om du är intresserad. Är lägre pris än förra året. Hur ofta går det åt det hållet??

Ehm ja det var väl ändå ingen dålig lista? Men bäst är nog att jag är frisk.

Nu är batteritiden på datorn snart slut. Längtar till en ny dator med 8 timmars batteritid. Kanske ska plocka i ordning på de två ställen som jag lovat mig själv att göra innan dagen är slut dvs 1½ timme kvar.

Morsning!

Ida

RSS 2.0