Husdjur

Eftersom José är allergisk så kan vi inte ha vilket husdjur som helst om vi skulle vilja skaffa något. José är lite sugen på iller. Men det får väl bli när vi har hus någon gång i framtiden. Men tänkte bjuda på lite klipp om iller. Visst verkar de lite roliga.







Den här typen av klipp sitter han och tittar på nästan varje kväll. Jag tog bara några i högen för det finns hur många som helst.

Nu är det sängdags så jag är pigg och glad första dagen på praktiken.
God natt på er!

Söndag

Idag är det söndag igen. Syrran har varit här sen i torsdags. Var riktigt kul men tiden gick alldeles för fort.

Imorgon börjar praktiken. Längtar.
Snart får jag maka mig in på kontoret och leta fram praktikuppgifterna. Vore kanske bra att läsa igenom de en gång till innan imorgon.

Usch blev super trött nu. Åt mat för en stund sen och har sen sett förra avsnittet av Solsidan som vi missade förra gången. Vilken bra uppfinning det är med "play-tv" på nätet.

Snart är det också dags för dagens avsnitt av solsidan.  Blir nog mest slappande resten av kvällen. Ska leta fram alla papper som jag fick under förra praktikperioden. Schema och lite sånt.

Göteborgs inlägg

Nu kommer det lovade inlägget om vår Göteborgs resa.

Vi åkte iväg i lördags efter en lugn frukost. Var framme på eftermiddagen och resten av den dagen gick förstås åt bebisgos. Vilken snäll liten bebis och så söt. Man blir inte alls sugen, inte alls.............
José visade sig vara en riktigt bra bebissövare. Bra att veta inför framtiden. José brukar skoja om att när vi skaffar barn kommer jag få byta alla bajsblöjor eftersom han har ganska dåligt luktsinne. Men det fick jag motbevis på i helgen, han försa sig liksom. Bebisen satt i mitt knä och man såg hur hon tog i och sen hörde vi hur det bubblade i blöjan. José stoppar ner näsan och ja vi kunde konstatera att hans luktsinne visst funkar på bebisbajs. Nu kan han aldrig köra med det igen.

På söndagen blev det en stund på stan, men hann inte så långt eftersom vi var i en stor filmbutik och på panduro och sen var och åt på Jensens. Fick bara en liten stund inne på nordstan. Men hann in en sväng på Kapp Ahl där de hade alla BH för 99:- slutade med att jag kom ut med tre stycken. Kändes bra eftersom mina gamla börjar bli rätt slitna. Hade ju presentkort på 300kr sen julas med så det kostade mig inte en krona. Bra affär det där.


José sitter på Jensens med en mysig brasa i bakgrunden. Tyvärr ger inte bilden samma myskänsla som det var där.

Utanför nordstan var det demostration, för demokrati och sånt, vet dock inte vilket land som var på tapeten just här. De skrek inte sina rop på svenska precis.


Måndagen skulle vi åka till Biltema. Tryckte in det på gpsen och allt. Tyvärr var "hon" inte alltid jätte tydlig så vi lyckades hamna i fel filer och sen helt plötsligt säger sväng av från motorvägen NU. Då låg vi självklart inte alls i rätt fil. Men efter ett antal misstolkningar började vi efter en drygt timmes körning kanske så började vi förstå hur "hon" tänkte. Observera att det inte tog en timme till biltema utan vi åkte vidare därifrån sen. Men vi misstolkade "henne" 3-4 gånger innan vi verkligen kom till Biltema. Hittade också ett media markt i Göteborg och José var typ i himlen, nästan dubbelt så stort som Växjös kändes det som. Dock var inget billigare än i växjö så vi kom inte ut med någonting.

Middag blev det på IKEA. Kycklingfilé. Åt två personer för under 80:- plus dricka. Blev budgetvarianten mot jensens dagen innan.





Tisdagen: stack in tillbaka till stan för att kolla in mer på nordstan. Jag brukar alltid hittade kläder på cubus där och väskor på åhlens. Mycket riktigt på väg hem hade jag tre nya tröjor från cubus och en handväska med mig hem.

Onsdagen var det hemåtfärd.

Har haft ganska mycket i skolan nu sista veckan innan praktiken därav den dåliga uppdateringen.

Idag var sista seminariet innan  praktiken. Måste bara få berätta om dagens EGO-höjare. Efteråt sprang jag på min basgruppslärare och hon tittar på mig och säger, Ida jag skulle vilja prata med dig. Jag tänker oj vad nu. Har jag gjort nåt tok???
Inget tok här inte. Jag fick massa beröm. "Du är så duktig, du reflekterar och analyserar så bra. Det märks att du läser på och använder begreppen bra" (garanterar ingen exakthet i citatet)
Hon sa det flera gånger att jag var så duktig. Fick känslan av att jag är en av de bättre i basgruppen faktiskt då hon sa att alla inte tänker efter på samma sätt utan bara säger rakt ut typ. Tror aldrig jag fått så mycket beröm, inte utan att de sagt att jag är för tyst, som jag alltid fått höra. Ska erkänna att jag ibland känt att mig lite extra smart när jag sagt nåt men sen har man inte tänkt mer på det. Men att få höra den från läraren shit, fan jag är duktig med andra ord. Idag sa jag en riktigt smart grej faktiskt. Insåg senare att det var det hon ville få fram i slutet och som hon kanske inte tänkt att någon av oss studenter skulle säga eller reflektera över. Men jag gjorde det =) Duktiga lilla jag. Idag får jag vara lite ego, vanliga Ida återkomma kanske imorgon =)
Självförtroendet blev direkt inte sämre av berömmet. Dock lämnade jag ifrån mig en uppgift som inte alls kändes bra och genomarbetat, men hon inser väl att alla kan ha svackor.

Ursäkta mig för ett super långt inlägg men om ni tänker att jag skulle skrivit lite varje dag och inte gjort det så jämnar det nog ut sig =)

trevligt fredagskväll på er. Nu ska lillsyrran och jag bänka oss framför Let´s dance med varsin godispåse.

Förlåt för dålig uppdatering

Har varit lite dålig på att uppdatera senaste dagarna. Först var vi i göteborg som jag nog ska skriva mer om i ett senare inlägg, har lite bilder, dock lägger jag inte ut några bilder på bebisen eftersom jag själv inte skulle vilja det som förälder.

Har precis mailat över mitt arbete till seminariet idag. Asså mailat det till mig själv så jag kan plocka fram det på Josés dator och skriva ut. Brukar funka att skriva ut trådlöst men idag vill den inte och jag är alldeles för morgontrött för att bråka. Så nu väntar jag på att mailet ska komma fram sist tog den en bra stund så jag passar på att kasta in ett kort inlägg så ni vet att jag lever i alla fall, hahahahahahahaha.

När jag kommer hem efter ganska många timmar i skolan idag blir det systermys med lillsyrran som är här. Igår blev det inte så mycket eftersom jag satt med mitt arbete hela kvällen, inte är jag särskilt nöjd men det är det bästa jag kan prestera just nu i alla fall.

Nu har äntligen mailet kommit fram så jag ska ta och skriva ut det och sen bär det av till köket för lite frukost och sen göra sig i ordning för skolan.

Ett inlägg till visst

Kände att jag ville skriva lite till idag så det får bli så =)

Stack ju iväg på seminariet sen. Gick ner till bussen men skulle förbi soporna så gick ganska tidigt, var ändå färdig så tänkte att jag får passa på att få lite frisk luft. När jag kommer till busshållplatsen står minst 10 personer där. Konstigt tänker jag bussen kommer ju inte förrän på tio min, var alla så tidigiga?? Nä bussen innan som skulle gått kanske 10 min innan jag kom hade aldrig dykt upp. När det sedan gått tio min efter att min buss skulle kommit började en viss panik infinna sig. Tänk om inte min buss heller kommer, jag har ju direkt inte jätte gott om tid till seminariet. HAr tid med 15-20 min försening och då får jag springa. När jag väl kom på bussen som faktiskt kom visade det sig att de två tidigare turerna aldrig kommit. Behöver jag säga att det var sjukt trångt?? Tre bussomgångar på samma buss. Hade alla bussarna kommit hade vi inte behövt trängas det minsta. Var smått irriterad när jag klev av bussen för att springa till skolan. För jag var rätt sen, inte försenad men sen.

Men seminariet gick bra. Lyckades få till en riktigt smart grej och jag som kände mig helt tom i huvudet vad det gällde boken när jag klev in i salen. Men jag gjorde riktigt bra ifrån mig jämfört med vad jag från början trodde. Kändes lite konstigt när jag i början knappt kunde minnas vad boken handlade om och sedan får till ett bra seminarium. Första gången det händer.

Nu står fredagsmys på schemat.

Ett inlägg

Tänkte jag skulle slänga in ett inlägg nu för blir nog inget på resten av dagen.

Idag är det då dags för seminarium. Känns lite jobbigt för jag känner att jag inte helt vet vad som krävs av mig. Förhoppningvis ska inget lämnas in. Ska ju typ göra en lektionsplanering och jag vet inte riktigt hur noggrann den måste vara. Jaja blir bara att hålla tummarna att det går bra. Ska sitta och kolla lite på den nu på förmiddagen, börjar ju inte förrän 14.30 idag. Känns lite väl sent men jag har ju i alla fall lite tid att kolla över det jag skrivit.

Ikväll blir det sedan fredagsmys och imorgon drar vi iväg och gosar bebis så uppdateringen framöver kommer kanske inte bli så bra.

Dags att göra lite nytta!

Torsdag

Idag sitter jag och skriver inför seminariet imorgon. Ska erkänna att motivationen är typ så låg det bara går men skrivas måste ju skiten göras ändå.

Pratade med min praktikplats igår. Ska bli så kul att komma tillbaka. Får sätta upp det som mål för att orka tiden som är kvar innan jag är där. Helt plötsligt blev det bara så mycket. Skrev väl lite om det igår. Jag trodde jag skulle få ett litet andningshål och bara läsa 500 sidor skönlitteratur, men icke sa nicke. Gissar att allt känns extra jobbigt just för att jag inte var förberedd på allt som ska göras innan praktiken. Vet inte hur jag ska orka men allt brukar ju lösa sig i slutändan. Hoppas kunna få lite ledig tid när vi är bortresta, ett litet andningshål, men faktum är att de 500 sidorna nog måste läsas helt där, har inte hunnit läsa alls mycket på det. Men har hittat en bok som ljudbok så kanske kan jag sitta och lyssna lite på den i bilen. Blir ju dock inget trevligt sällskap till José. Känns som jag allmänt kanske inte är den mest spännande person att leva med just nu. När jag inte sitter och läser eller skriver så är jag ju inte på världens bästa humör eftersom jag har massa hängande över mig hela tiden.

Längtar till juni så mycket just nu. Blir väl typ en månad där när jag är helt ledig mellan studier och jobb. Sen jobba (hoppas jag får komma tillbaka till vanliga jobbet men de verkar ganska nöjda med mig så hoppas). Jag längtar till att jobba, tänk att jobba sina timmar och sen komma hem och kunna göra precis vad man vill. Vilken lyx. Inte tusen sidor som måste läsas. Underbart. Har kanske valt fel yrke om jag vill ha 100% ledigt när jag kommer hem från jobbet men är ju inte helt samma sak. Sen tänker jag göra så mycket som bara går i skolan och inte dra hem massa arbete. Hemmet får vara typ som en frizon så långt det är möjligt.

Nä nu får jag återgå till att skriva om det flerstämmiga klassrummet (typ att inte bara läraren står och pratar och ställer korta frågor utan att eleverna är med i lärandesituation och inte bara är lyssnare). Ska skriva ihop en planering för en sådan lärande situation. Noll med idéer just nu men det löser sig kanske också. Känns bra att vi inte börjar förrän 14.30 imorgon då hinner man ju lite på förmiddagen om man skulle behöva det.

Plugg, bara massa plugg

För bara någon dag så insåg jag att det är massa att göra i skolan. Helt plötsligt låg det massa uppgifter som ska göras innan praktiken ute på nätet. Till fredag ska jag läsa en bok på ca 260 sidor OCH skriva ner de viktigaste begreppen i boken OCH sedan skriva om en lärande situation efter de begreppen. Till nästa vecka ska vi läsa två skönlitterära böcker som är väl på minst 500 sidor tillsammans. När det är skönlitterära böcker så kan man ju inte heller bara läsa vissa delar för då fattar man ju ingenting. Sen ska vi till nästa vecka skriva massa som ska lämnas in. Känns bara som det är massa sen ska man börja ladda för praktiken och alla uppgifter som ska göras tills dess som jag inte ens fattat riktigt. Känns som jag skulle behöva sportlov jag också och då menar jag riktigt sportlov med 100 %ledigt och inte en uppgift så långt ögat når men ta det lugnt får jag väl göra någon gång i juni när skolan slutar för terminen.

Ska strax sätta mig och läsa igen efter liten paus. Längtar till lördag då vi sticker iväg och gosar bebis. Skönt att komma iväg lite med, jag behöver nog det nu.

Hoppas ni får en trevlig onsdag!

Tandläkaren

Jag överlevde  tandläkarbesöket idag. Inga hål hade jag heller. Verkar varit dåligt med tandstenen också, ett problem jag alltid brukar ha. Hon sa inget om det och jag blev ju ändå undersökt av chefen på stället typ. Hon borde ju kunna sin sak. Verkar som min eltandborste har fungerat bra. I reklamen heter det att man ska få behålla den där tandläkar-rena känslan. Jag stämmer helt in. Älskar den och skulle nog ha svårt att gå över till vanlig nu tror jag. På tal om tandborsten tog ju med den till skolan så jag kunde borsta tänderna precis innan jag gick dit. Insåg medan jag stod på toaletten att shit vad den låter. Om någon hör mig så måste de undra vad jag håller på med. Säkert bara jag som tyckte det. Funderade på hemma om jag skulle tagit en vanlig tantborste men tror inte vi har några eftersom både José och jag har eltandborstar. Jaja jag bjuder på lite konsigt brummande på toaletten, hahahha.

Var föreläsning och seminarium i skolan idag med håla emellan då jag smet till tandläkaren. Finns väl direkt inget spännande att säga om dom så det hoppar jag nog.

Idag hade José och jag glömt att ta upp nåt ur frysen och förbereda maten. Så slutade på med att vi tog en Sub. Hade fått rabattkuponger som vi sulle utnyttja. Medan vi väntar inser jag att jag har ett fullt stämpelkort som visade sig innebära att jag fick en halv sub gratis bara jag köpte en dricka till. Det erbjudandet föll jag på. José att hade ju kupong  på sin hela och jag fick min gratis halva. Det slutade med att vi inte ens fick betala vad en meny med en hel kostar i vanliga fall. Nice. Skulle fått den ännu billigare men då insåg hon att hon glömt slå in en dricka, synd  att hon kom på det, väldigt synd. Annars hade det blivit mat till två personer för 65 kr, men kan ju inte få allt.

Efter maten gick vi en kort runda på grand samarkand som det så vackert heter. Tjuvkikade lite på det nya som ska öppna mellan byggväggarna. Cubus hade massa personal innanför och hade hela butiken full med kläder. Blir spännande nästa vecka när allt det nya öppnar. Ska dra dit med syrran som är här då.

Vi gick också in en av de butikerna som finns nu som jag inte minns på namnet precis nu. Killkläder är det i alla fall. José kollade runt sen såg jag ett par häftiga kalsonger som jag tyckte om men vet inte om han gillade de. "De kan jag köpa till dig" säger jag då. Visst gör du det sa han för han hade hittat priset på dom, ett två pack för 400 kr. Alltså 200 kr styck. Är det bara jag som är snål smålänning eller är det inte hemskt mycket pengar på kalsonger jag menar man visar ju dom inte direkt för alla. Kanske ska tilläggas att det var Björn Borg och därav priset men ändå. Jag är en snål smålännig och står för det särskilt i det här fallet.

Måndag

Har precis tittat på utbudet när det gäller specialiseringar. Under nästa läsår kommer jag läsa en obligatorisk specialisering, matte och svenska. Sen ska jag välja en valfri. Tittade på utbudet och insåg att det inte var nåt som jag blev jätte sugen på vid första anblick i alla fall. Får väl se vad det blir eller om jag ska kolla efter en fristående kurs. Fast känns kanske mer relevant att läsa någon av de kurser som erbjuds inom lärarutbildningen, de är kanske mest relevanta för mitt framtida yrke.

Har varit i skolan idag typ hel dag. Kollade på film på eftermiddagen. Redan innan föreläsningen på förmiddagen började jag känna mig lite seg i huvudet. Vid lunchtid var det huvudvärk som gällde. Hade ingen tablett och vet ju att en tablett bara hjälper om jag får åka hem och vila i lugn och ro. Så den hade nog inte haft någon större betydelse. Men vi skulle se film och jag kände att jag ville unna mig nåt för att orka titta på filmen. Blev att jag köpte en cola och lite godis. Visade sig vara en bra kombination för senare hade jag ingen huvudvärk. Har visserligen varit seg i huvudet hela tiden men den där riktiga  huvudvärken försvann i alla fall.

Nä nu blir det lite slappande resten av kvällen. Skulle egentligen skriva lite inför morgondagens workshop men orkar inte just nu. Ska stopla upp lite sen, sen har vi håla imorgon så kanske kan lägga lite tid då. Men först får det bli en snabbis tandläkaren. Hoppas allt ser bra ut. Ska till en ny tandläkare så känns lite nervöst. Har haft samma innan och det har känts väldigt bra han var riktigt duktig. Hoppas det även gäller denna tandläkaren. Håll tummarna!

Söndag

Idag skickade jag in hemtentan. Skönt att bli av med den.

Idag blev det också bestämt att syrran kommer en dag tidigare när hon kommer på besök om två veckor typ. Trevligt tycker jag. Dock måste jag tillbringa några timmar i skolan en dag. Så hon får sysselsätta sig själv en dag. Men hon gav en antydning om att hon kanske sysselsätta sig med att baka, men bara kanske. Tänk vad lyxigt jag har en alldeles egen bagare hemma några dagar eller ja blivande bagare. Men mer avancerad än jag i alla fall. Ska nog antyda att det inte gör nåt om frysen är full när jag kommer hem, hahahhahaha.

Imorgon är det hel dag i skolan som gäller. På tisdag blir det också en ganska lång dag med en håla mitt i allt som jag kommer ägna åt ett kort tandläkarbesök. Kanske inte så jätte kul men det måste ju göras ibland det också.

Längre än så har jag inte koll på mitt liv eller ja till lördag förstås, längtar. Så skönt att komma iväg lite.

Avbrott i pluggandet

Efter att ha pluggat några timmar och insett att min hjärna inte skulle kunna producera något vettigt längre så bestämde José och jag oss för att sticka ut en runda. Gick ner på stan det var så himla fint väder, solen lyste =)

Vi handlade lite också. Bebiskläder. Åh vad det var mysigt att gå och titta på bebiskläder. Finns ju så mycket gulligt. Slutade med en typ mysdress med panda på med vit botten och en body med tillhörande mössa som det står "Born 2011" på. Super gulligt. Den fanns i rosa, blått och beige. Men även om det är till en tjej så var den rosa alldeles för rosa. Sen vill jag helst komma ifrån det här med rosa till tjejer och blått till killar. Man lyckas ju aldrig med det i längden eftersom utbudet ser ut som det gör men ändå. Nu var det mest för att den rosa inte alls var lika söt. Utan det blev en beige. super fin.

Nu får jag återgå till de professionella samtalen. Har minst en halv sida till jag skulle behöva få ihop. Måste skicka in den imorgon eller ja den ska vara inne måndag 08.00 men aldrig att jag sitter tidigt på morgonen/hela natten med det.

Senare ska det fixas hemgjord pizza, var länge sen nu. Sen blir det melodifestivalen. Inte för att man blev superinspirerad efter att ha läst startfältet men kanske kan man bli överraskad.

Förkylning?

Typ varenda morgon i två veckors tid har jag vaknat med förkylningssymtom, med en fullständigt täppt näsa och halsont. Men efter att varit vaken någon timme och fått snyta mig ordentligt så har allt varit som vanligt. Verkligen irriterande för man vet ju inte om man verkligen är sjuk. I natt vid typ fyra vaknade jag till av näsan var helt täppt värre än vanligt och halsont så nu trodde jag att loppet var kört på riktigt. Men nu ett par timmar efter att jag vaknade på riktigt så känner jag mig bättre. Om jag nu skulle bli sjuk så borde jag väl blivit det vid det här laget eller??? Jag måste vara frisk på lördag i alla fall. Så ska jag bli förkyld får det bli en kort förkylning.

Idag är det tentaplugg som gäller. HAr bestämt mig för att slutföra andra frågan idag. Så behöver jag bara gå igenom den första frågan imorgon, har skrivit en del men har skrivit lite för mycket och vissa grejer är kanske inte helt relevanta. Genomgång på hög nivå är det som gäller nu.

Men idag är det andra frågan som gäller. Så professionella samtal here I come!

Översättning

Jag har nu lyckats fixa google translate till min blogg. Så nu kan ni välja att läsa min blogg på ett helt annat språk. Coolt va? Vet inte om det är funktion som kommer användas men ändå. Om jag någon gång blir en stor bloggare så kan det ju vara bra eller om mina amerikanska släktingar tittar in på bloggen.

Jaja nu är det dags för tv och Let´s Dance.

Lärarlegitimation

Vet inte om ni som inte är inne i lärarvärlden vet att lärare nu ska ha legitimation för att undervisa (börjar gälla typ sommaren 2012 om jag inte har fel). Jag har inte satt mig in i det super mycket. Men vet att jag kommer bli färdig lärare efter att de inför det kravet. Det ska vara nåt typ av introduktionsår då man har tillgång till mentor för att få legitimation. Som sagt har inte satt mig in i det super mycket jag det lilla jag vet så känner jag att det är nog inte så dumt. Det är ju faktiskt så att jag har fyra veckor praktik nu i vår och sen fyra veckors praktik sista terminen hösten 2012. Jag har alltså totalt 8 veckors praktik kvar och sen ska jag klara lärarjobbet. För resten av tiden kommer jag ju bara läsa teori. Ingen praktik. Jag känner mig just nu inte redo för att stå ensam som lärare och då har jag bara 8 veckor kvar att lära mig på. Så jag har välkomnat introduktionsåret, tänk att ha någon att gå till när det dyker upp saker och som är till för att hjälpa mig. Jag tycker det känns bra.

MEN läste en av lärartidningarna som kom idag. Enligt den tidningen så finns det ingen garanti överhuvudtaget att nyutbildade lärare får sitt introduktionsår. Men för att få sin legitimation måste man arbetat ett år, vilket man atomatiskt gör på introduktionsåret. Utan introduktionsåret måste man typ arbeta som vikarie för att få ihop sitt år. Innan legitamationen, ingen fast anställning. Inte nog med att jag kanske går miste om ett år som skulle lära mig massa. Nu kommer det troligtvis dröja ännu längre tills man kan få en fast anställning.

Satt och funderade lite på det där efter att läst artikeln. Jag kommer ta examen ca en månad efter min 26:e födelsedag. Om man sedan inte får ett introduktionsår utan måste hoppa runt på vikariat för att få ihop sitt första år. Ja vem vet hur lång tid det kommer ta då innan man kan få fast anställning.

Jag vill helst ha fast anställning innan man börjar fundera på hus och barn och sånt. Barn är kanske inte jätte beroende av den fasta anställningen men huset är. José och jag brukar drömma oss bort till när vi har hus och slipper höra alla grannar, slipper bära upp alla matkassar för tre trappor (utan hiss) när man storhandlat. Kunna spela hur jäkla hög musik man vill och se filmer med rejält hemmabio utan att bry sig om några grannar.

Just nu känns den drömmen ganska långt bort. Visst man vet aldrig vad som händer men på nåt vis kändes det lite som ett slag i magen. Kanske börjar få ordning på livet  (när det gäller såna saker) någon gång efter min 30:e födelsedag. Gissa vad det är en evighet tills dess. Får väl helt enkelt hoppas att turen är med mig. Eller startar jag en egen skola jag menar kan pedofiler få starta skola så kan jag väl få starta en skola för att få ihop tid till min lärarlegitimation.

Nu har jag fått klaga av mig (min blogg så jag klagar så mycket jag vill).

Kanske överdramatiserar jag allt, för jag har ju inte alla kort på bordet och vem vet jag kanske tillhör de som får introduktionsår.

tentaplugg

Idag har jag ordentligt börjat komma igång med tentan. Eller kanske inte riktigt, det är alltid så himlans svårt att börja skriva, första sidan är ofta nästan omöjlig att få ihop men när man väl är så långt så brukar det flyta på sen och helt plötsligt har man många fler sidor än vad man trodde var möjligt när man började skriva. Skit vilken lång mening det blev, men det struntar jag fullständigt i det här är inte en akademisk text utan min blogg så nu passar jag på att skriva precis så långa meningar som jag vill.

Tillbaka till tentan så har jag lyckats få ihop ungefär en halv sida så är inte inte riktigt över den magiska gränsen än. Men försöker få ordning på alla tankarna nu. Har ju inte läst böckerna utan tänkte försöka att skriva direkt typ. Nu  har jag försökt bena ut vad jag ska skriva om på tentan och nu återstår arbetet att försöka komma underfund med vilka kapitel jag ska läsa för att kunna besvara frågorna. Sen ska jag ju analysera klippen som jag visade i förra inlägget. Kommentera gärna om du reflekterar över nåt när det gäller kommunikationen i scenerna. Det behöver inte vara nåt akademiskt tänk det står jag för men jag kanske kan få någon idé vad jag ska skriva.

Innan jag avslutar inlägget för att gå och äta min hallonsmulpaj jag gjorde igår så tänkte jag beklaga mig på vädret. Blir så irriterad på att det först ska töa och vara blask sen kommer det mer snö. I helgen trodde jag att all snö skulle försvinna eftersom det var så varmt och det mesta försvann, i alla fall på våran gård. Men sen kommer det bara mer och som troligtvis bara kommer blaska bort. Gissar att jag är extra irriterad eftersom jag i tisdags märkte att mina vinterstövlar uppenbarligen inte klarar slask. Har visserligen gått i slasken som varit till och från nu i vinter. Men i tisdags var det riktigt kört. Jag var plaskvåt om fötterna innan jag kommit till universitetet. Kände att hade jag tagit av mig strumporna precis då så skulle jag nog kunnat krama ut en del vatten ur dom. Varför får jag alltid tag i skor som börjar läcka. Var likadant förra året. Var jätte nöjd med mina stövlar tills det började töa. Impregnerar alltid stövlarna innan jag börjar använda dom men det verkar aldrig hjälpa. Får väl försöka att införskaffa några såna där svindyra kängor, de ska väl vara bra. Men det får bli nästa vinter.

Nu får det bli hallonpaj nästa.

Försöker plugga


Även denna vecka ska ägnas åt enskilt arbete men denna gång mer åt hemtenta hållet. Ämnet är kommunikation.
Har jätte svårt att koncentrera mig. Har lite lätt huvudvärk, känner mig typ seg i hela huvudet. Nåt som också gjort det svårt att plugga är att någon i huset kräks eller hostar så det låter som att lungorna är på väg upp. Inte det mest inspirerande ljudet kan man väl lugnt säga. Håller på att tvättar och hoppades att ljudet från tvättmaskinen skulle göra att jag inte hörde ljudet lika mycket men gick så där, hade behövt att den skulle börja centrifugera nu. Så fick köra igång lite musik här på datorn medan jag ska kolla upp klippen till tentan. Tänkte bjuda er på dom här. Lite olika kommunikations situationer som vi ska analysera lite. De är rätt  komiska så sätt dig gärna en stund och kolla på dom. Bäst är nog kuratorn.


















Helgen

Funderade på att börja det här inlägget och berätta hur min helg egentligen varit. Men det blev bara massa klagomål. Har haft riktigt mycket problem med min axel hela helgen, började i fredagseftermiddagen. Därav också den dåliga uppdateringen på bloggen. I fredags gjorde det så jäkla ont att jag nästan låg här och grät. Provade det mest för att underlätta smärtan men inget hjälpte direkt. Vaknade igår morse och kände mig nästan återställd men ju längre dagen gick ju mer ont fick jag, men inte så ont som jag hade i fredags. Idag vaknade jag och också bra men börjar få lite svag känning i axeln men som sagt det är inte alls så illa som det varit. Det märks att det är på väg bort i alla fall.

Vet inte varför jag har ont men jag har en finne där jag har haft mest ont. Men har lite svårt att tro att det är den som orsakat all smärta. Det skulle vara om den hamnat jätte fel och ligger och trycker på nåt. Det har liksom strålat ut i armen hur många finnar har den verkan??? Ja ja nu blev det en del klagomål i alla fall men jag nu har jag fått beklaga mig lite så känns det kanske lite bättre.

Nu ska jag lägga mig och slappa framför en bra film och bara vila min axel. Imorgon är det heldag på riktigt som gäller. 8-16. Minns faktiskt inte när jag hade en sån riktig heldag sist. 9-15 har det som mest varit och det tycker jag är heldag. Brukar vara helt slut sen, bara sitta och lyssna i lokaler med mycket folk och ibland lite dålig luft. Slutar ofta med huvudvärk. Får hoppas att det går bättre imorgon. Ska nog köpa mig en god smoothie på universitetet imorgon. Finns en riktigt god som säljs där eller kanske köpa en fruktsallad. Mums

"Man-polis"

När syrran hjälper mig brukar hon alltid påpeka att jag använder ordet man (inte man som kille utan typ "man ska arbeta på detta sättet för att få bäst effekt"). Brukar kalla henne för "man-polisen" hon är extrem med att hitta dessa små ord. Igår Lyckades jag själv trolla bort en hel del man innan hon läste, så tror hon var lite förvånad över hur få man det faktiskt var, för helt borta var de inte. Det är ju faktiskt ett riktigt bra ord, tycker ni inte? Det jag skulle komma till var att nu när jag läst de andras pm så har jag blivit en liten "man-polis". Har reagerat rätt mycket på det, men som alltid är det väl alltid lättare att se i andras texter. Men skrattade lite för mig själv när jag insåg att jag satt och reagerade på det som jag alltid brukar få kritik för. Det kanske finns hopp för min man använding som måste minskas.


Läsning pågår

Har suttit med mitt PM i flera dagar nu. Igår eftermiddag skickade jag äntligen in det efter att ha haft en mindre panikattack eller nåt. Fick sån super ångest inför att skicka in det. Tack underbara Erika för att du läste igenom min text, min puls låg på normalnivå efter det. Kände mig lite säkrare när jag tryckte på skicka knappen.

Kändes hela kvällen igår som jag blivit överkörd av en pansarvagn eller nåt. Helt slut. Så idag ska jag ta det ganska lugnt. Började dagen med att försöka ta sovmorgon men gick inte så bra. Var på toa när José skulle till jobbet sen kunde jag inte somna om. Var lagom sur, när jag väl har tid att ha sovmorgon så kan jag inte sova. Men la mig och slumrade lite  i soffan framför tvn, var ganska mysigt i alla fall.

Idag ska jag ägna dagen åt att läsa alla andras PM och skriva ner en opponering på ett av arbetena. Motivationen är kanske inte direkt på topp men men det får gå ändå.

Angående mitt förra inlägg om Harina. Gick in på statistiska centralbyrån för att se om det var några som hette så. Just Harina hette ingen men Arina, dvs så som det uttalas. Typ 120 pers tror jag hette det som tilltalsnamn.

Nä nu får jag väl läsa några arbeten då.

Ida

RSS 2.0