Årsdag och ny mobil

Nu har det faktikst hänt lite i mitt liv.
Jag har skaffat ny mobil och mitt första mobilabonnemang. En jätte fin mobil. Försökte ta en bild men lyckades inte så bra, jaja ni får säkert se den en annan dag. Sony Ericsson Elm heter den i alla fall om någon nu skulle vara intresserad. Men det var ett stort missförstånd i och med affären, men det har jag kommit över nu. Är nöjd med mitt val ändå.


Det viktigaste just är nog att idag valborgsmässoafton 2010 firar José och jag fyra år tillsammans.  För fyra år sedan åkte jag till Växjö eftersom jag vägrade tillbringa ännu en valborgsmässoafton med mamma och pappa och alla kompisar hade andra planer. Då bjöd han mig på "hemgjord" middag med grillad kycklig, potatis och sås. Till det fick jag min första miranda nalle och blommor. Idag körde José på lite samma tema. Först gick vi ut och åt (skulle gjort nåt mysigt som José planerat, vet inte vad det var, men regnet pajade planerna) sen åkte vi och handlade. För vi hade bestämt att det blir fredagsmys av högsta kvalitet, med massa gott eftersom som regnet är närvarande. Sen var det dags att bära upp allt till lägenheten, tack gode gud för att det inte var en stor handling, då hade jag lämnat kassen och gått alt. sovit i bilen. När vi skulle gå upp så såg José lite hemlighetsfull, vad nu då tänkte jag. Det visade dig att han hade en fin rosbukett med blandade rosor och en ny Mirandanalle liggandes i bilen. Åh vad jag är lycklig lottad med en sån kille =)

Nu blir det mys resten av kvällen. Ha en trevlig valborg allihopa!!!

Andras bloggar vs min

Kom just att tänka på en sak. Jag läser en del bloggar och kan bli lite irriterad när uppdateringarna dröjer. Men hur duktig är jag egentligen på att uppdatera min egen? Men samtidigt har nog de andra bloggarna i alla fall över 20 st unika besökare, vilket jag inte kan skryta med.

Men kan uppdatera lite nu....

* Jag har fått sommarjobb =) fyra veckor i Gemla blir det som gäller i år igen. Det enda negativa med att jobba där är att när José och jag kommer hem från jobbet tillsammans har vi inte så mkt att säga varandra. Jag menar att fråga vad som hänt på jobbet känns inte riktigt aktuellt. Jag var ju med nästan hela tiden.

* Solen skiner, okej det kanske inte är en personlig uppdatering men ändå.

* Jag försöker skriva på hemtentan, men det går skit rent utsagt. Fick en mindre panikångest attack förut. Känns som jag inte kommer klara det här.
Hur ska man orka med allt? Jag längtar till sommarlovet och tid att ta igen mig. Måste hitta tillbaka till mig själv för jag mår inte bra som det är nu.

Helgen är slut

Japp helgen är slut och det känns ganska okej faktiskt. Tro det eller ej =)

Vad har jag gjort i helgen då?

I går storstädade jag toan och rengjorde golvbrunnen och alla rör till golvbrunnen under badkaret, asså jag trodde inte de rören fanns eller i alla fall att de inte gick att rubba. Men lyckades få bort dom, men det var ingen vacker syn som mötte mig. Men allt blev superrent när jag var klar, lite stolt över mig själv. Senare fick José för sig att vi skulle tömma silen till tvättmaskinen och då insåg vi att det inte direkt var nystädat UNDER tvättmaskinen, vilka dammråttor =) Men nu är varenda liten bit rengjord i badrummet, krokar allt. Ja förutom där man lägger tvättmedel och sköljmedel till tvättmaskinen, men vi skulle köra massa tvätt igår och det tar hur lång tid som helst att få i sär den så man kan rengöra och sen lyckas få ihop den igen. Kanske blir morgondagens projekt, vem vet.

Idag har jag också varit lite duktig, jag har pluggat lite precis som igår. Sen när vi skulle börja lägga in all den torra tvätten från igår så fick jag för mig att rensa bland mina underkläder. När jag tagit ut allt säger josé:"får du bara ut din låda så långt". Det visade sig att min låda bara gick ut hälften så långt som de andra. Vilket jag inte alls reflekterat över, trodde att det bara var att leva med, att alla var likadana.
Passade sen på att rensa ut bland nästan alla mina kläder. Hängde också undan de tjockaste vinterkoftorna. Hoppas inte jag behöver dom förrän om några månader.

Men imorgon är det dags för VFU igen. När VFUn började var jag inte alls sugen och bara hoppades att veckorna skulle gå snabbt, men nu känns det faktikst skit kul.
Men jag funderar fortfarande på att ta ett studieuppehåll, tror jag behöver en andningspaus och bara fundera över mitt liv lite. Så försöker söka lite jobb, får man nåt så får man liksom. Sökte ett idag, verkade jätte kul och jag lyckades faktikst få till en sjyst motivation till varför jag var intresserad av tjänsten. När jag tryckt på "skicka" så insåg jag att jag glömt skriva min adress. Hoppas det inte verkar allt för oseriöst, de har mitt mob.nr och e-mail i alla fall. Hoppas på det bästa.

Nu tyckte José att inlägget var lite långt, hela min livshistoria som han sa. Så det kanske är bäst att lägga ner nu för att inte alla mina läsare ska bojkotta mig =) Min max tio trogna läsare. Men tio är bättre än inget.

God natt på er! Nu ska jag sova och ladda för utedag på VFUn.

//Ida

Lördag

Angående mitt förra inlägg så visade det sig att jag ska vara ute på praktik tom v.18. Dvs en vecka längre än vad jag fått besked om. Som tur var verkade min handledare bara glad över att jag stannar en vecka till. Men det är så dåligt att man inte får ett vettigt svar ifrån någon.

Måste skriva hemtentan nu med. Orkar inte. Fattar ingenting heller. Riktigt svårläst text vi fått och sen kunna svara på frågor kring det, jag jag är glad om jag får ihop mina sidor någorlunda vettigt.

Just nu jäser degen. Vi ska ha hemgjord pizza ikväll, några minuter kvar innan det är dags att baka ut den och ha massa god fyllning. Oj, jag har glömt sätta på ugnen, måste fixa det nu.

Bye

Jag är förbannad!

Just nu är jag väldigt irriterad, jävligt irriterad. Vi är just nu ute på VFU (praktik) i fem veckor, trodde vi i alla fall. Men när läraren som ska besöka mig ville besöka mig veckan efter VFUns slut började jag undra. På sidan där vi gör våra val av VFUplats står att vi sammanlagt ska ha fem veckor, tom v.17. Men på en annan sida står det v.18. Efter jul fick både jag och min handledare mail från kvinnan som är ansvarig för VFUn i det geografiska området jag tillhör om att jag skulle ha VFU v.12-17 (en vecka faller bort för det var påsklov).

Till slut blev jag så förvirrad och arg för alla olika bud, att jag ringde upp VFU-ansvarig på universitetet. Men hon kunde inte heller ge mig ett riktigt svar. DET ÄR INGEN SOM EGENTLIGEN VET NÄR VFUN SLUTAR!! Så jävlar dåligt. Men hon skulle i alla fall kolla upp det ordentligt och ge mig svaret som gällde. Men vi säger att vi ska vara tom v.18. Ska jag bara säga till min handledare att jag ska stanna en vecka till. Tänk om det inte helt passar in för henne. Det är säkert inget problem men tänk OM. Sen vad pinsamt, "Jag ska vara en vecka längre, men det är ingen som fattat det förrän nu" mitt under pågående praktik. Jag skäms för universitetet, det skulle vara så pinsamt att behöva säga det orden. Att de inte har någon koll alls, även om inte det är mitt fel så skulle det kännas sjukt pinsamt.

Sen uppe på allt så har min besökande lärare noll koll. Hon undrade om jag haft kontakt med en annan kille i klassen eftersom vi både hade VFU i Lessebo. Jag har aldrig haft VFU i Lessebo. Hon har ingen koll alls. Otrevlig verkar hon också vara, trots att jag bara träffat henne en gång. Tycker ändå att hon borde reagerat när jag skrev att vi bara hade VFU tom v.17. Att det är den infon jag fått från ansvarig gällande vfun.Men nej hon utgår från att jag har fel och struntar vidare i det. I stället svarar hon att hon kan besöka mig någon av de andra veckorna då. Men tänk om jag missar en hel vecka VFU då blir jag inte godkänd sen ju. Det verkar hons skita i.


Nä jag är så förbannad just nu, men ni ska slippa höra mina klagomål mer nu i alla fall. Nu ska jag gå och försöka lägga energin på att laga mat i stället.

Annandag påsk

Japp idag är det annandag påsk. Tror jag i alla fall. Tappat tidsbegreppet lite nu när man haft påsklov.

Pappa och Annie har varit här idag. Egentligen gjorde vi inte så mycket alls, vi bara umgicks liksom. Vilket var rätt skönt. Att man inte har massa måsten. Men ett måste fanns, laga lite käk. Hemmagjord pizza stod på menyn då de egentligen skulle kommit i fredags och vi tyckte det var bra fredagsmat. Men pappsen kände sig inte helt hundra i fredags så de kom idag i stället men menyn fick bestå.

Ni som inte visste det så är pappa en hejare på att fixa fyllningen på pizzan. JAG HAR BILDBEVIS!!






Lyckas inte komma ihåg idag hur jag får bilden på rätt håll men ni får väl vända lite på huvudet, kan vara bra med lite rörelse på huvudet när man sutttit vid datorn väldigt länge.


Imorgon är det dags att gå tillbaka till VFUn och just nu känner jag mig inte alls sugen på det. Ska hålla i en mattelektion om längd. Och jag hade massa med planer, vad är det man säger "upp som...... och ner som en pannkaka"

Lyckas inte få ihop något bra arbetsblad och det som känns ännu jobbigare eftersom lektionen är nästan direkt på morgonen så jag hinner inte direkt stämma av med min handledare heller.

Usch vill bara gömma mig under täcket och hoppas att världen förändrats som jag vill när jag bestämmer mig för att titta fram igen. Känner mig lite nere och som jag inte direkt har något flyt just nu. =(

Usch nä nu ska jag inte beklaga mig mer. Men ska avsluta med en söt bild. Såg denna lilla kanin på vägen till Ullared i fredags. Visst är han söt? Han hade en drös med kompisar i rondellen, en ser ni i bakgrunden.


Aprilskämt

Idag är det första april. Jag har hittils lyckats undgå att bli lurad och jag kunde ju kommit fram till nåt kul skämt och lagt till här på bloggen, men sanningen är att jag suger på aprilskämt. Det är ju inge kul om ni kommer fram till direkt att det är ett aprilskämt. Får väl fundera vidare. Men kommer det in ett inlägg till ikväll bör ni nog ha ögonen öppna.

Förresten, José hittade visst ett bra aprilskämt, Kolla in sf.se. DÄr finns något för er som skäms med 3D glasögon på första dejten.

För att uppdatera er om min tur gällande posten i början av veckan kan jag infomera att det gått utför. I onsdags kom en av lärartidningarna bara i brevlådan. Är lagom intresserad av att läsa dom faktikst. Och idag kom en räkning, inte världen största men ändå, DET GÅR UTFÖR!!!

Idag lunchade José och jag ihop eftersom han för en gångs skull slutade vid lunch så att vi överhuvudtaget kunde luncha på en vardag. Blev royal thai, buffé, mums.
Kvällen kommer bjuda på lite räkor och ost och kex.

Hmmm har jag nåt mer kul att berätta.......

Tyvärr kommer inte på nåt just nu. Får återkomma på den fronten!

Kram på er

Ida

RSS 2.0