Mer prat om ostindia

Jag såg just att syrran kommenterat att lägga porslinet i vatten för att få bort prislapparna. Detta kom jag också och tänka på igår, så nu har jag fått bort alla prislapparna =) Jag la även de delarna som vi knölat bort prislapparna på i lite blöt eftersom det var sånt där kladd kvar efter prislappen. Då gick det bort jätte lätt. Några koppar la jag i blöt redan igår och glömde sedan bort dem. Mannen skrattade gott imorse när det stod ett antal koppar med vatten i och där det flöt runt en prislapp i =)  Men nu har jag en fråga. Jag glömde kanske 6 koppar med vatten över natten och det hände inget. Men när jag nu på morgonen lät resterande koppar stå en stund (kanske 20 min) i vatten för att få bort prislapparna så såg det precis ut som att typ tre koppar hade "vattenskador". När jag hällde ut vatten var det precis som vatten läckt genom porslinet. Det var liksom en stor vattenfläck i koppen. När jag sedan tittade på utsidan så var fläcken där också. Kan vatten läcka genom porslin? Har jag åkt på en nitlott och fått dåligt porslin? Eller vad beror detta på? Någon som vet? Vågar jag använda kopparna?

Efteråt diskade jag upp en del av porslinet och med massa diskmedel på både mina händer och koppen så gled den ur min hand och gick sönder. Så utan att ha använt porslinet alls så har jag nu en kopp utan öra =( blev så sur på mig själv. Men det går kanske att limma dit örat tills jag kan köpa en ny kopp. Blir ju inte så snyggt kanske, men men. Eller får jag använda koppen utan öra som en liten skål. Kanske till sockret eftersom jag inte har en sockerskål än.

Ostindia

Delarna ur servisen Ostindia står fortfarande kvar på matsalsbordet. Jag blir så glad varenda gång jag går förbi. Jag är så nöjd. Den är mer Ida än den andra servisen, jag inser det nu (synd att jag inte insåg det tidigare). Jag måste få bort alla prislappar på alla delar (tyvärr den typ av prislappar som sitter åt rätt rejält) och sedan diska alla delarna. Nu hade jag velat ha ett fint vitrinskåp att plocka in allt i.

Jag har börjat titta på andra delar av Ostindia. Har försökt hitta någon sida med delar av servisen bland det som inte säljs längre. Vi är ju ibland på loppis och Josés systrar är ännu oftare. Vet jag bara vad som finns att leta efter så kan jag ju berätta det för andra också som kan hjälpa mig leta. Om någon vet vilka delar som funnits så kommentera gärna. Jag hittade en mailadress till rörstrands museum och frågade dem. Hoppas de svarar.

Nu blir det nog en lugn kväll och imorgon fortsätter tentapluggandet.

Dagens FYND!

Idag åkte vi till Moheda på loppisen där. Jag hade en liten förhoppning om att hitta något till min nya finservis eller kanske den servisen som ska bli vardagsservis. Jag har dock aldrig hittat något ur någon av serviserna där innan. Men gissa vad? De hade massor och då menar jag MASSOR saker ifrån min nya finservis. Säkert närmare 200 st assietter, massa tekoppar och kaffekoppar. De hade också kaffe och tekanor, sockerskålar, gräddkanna och andra kannor. Detta fick följa med hem.



2 kannor som rymmer ca 7 dl (visade det sig när vi kom hem och testade), 19 assietter (hade tänkt ta 20 st eftersom vi blir rätt många om både min Josés familj kommer samtidigt, men räknade visst fel), 10 tekoppar (som jag anser borde funka lika bra till kaffe, mannens sida är tedrickare och min sida kaffedrickare så för att inte behöva köpa båda så gjorde jag så här), 1 st tekanna (José blev jätte förtjust så den fick följa med hem) och 1 gräddkanna. Jag hade velat ha en sockerskålen också men fanns inte så många och jag var inte snabb nog. Får leta vidare.

Assietterna gav jag 45kr/st för (ord. pris ca 179kr/st)
Tekopparna gav jag 75 kr/st för (ord.pris ca 349kr/st)
Gräddkannan gav jag 75kr för (ord.pris ca 499kr/st)




Detta gör att jag tjänade nästan 5500kr på att köpa detta mot om jag köpt det i butik.



Då har jag inte räknat med denna eftersom den inte finns i nuvarande ordinarie sortiment. Gav 165kr och enligt en tant i Moheda som var väldigt intresserad av vad jag handlade, av någon skum anledning. Fanns ju massa kvar även när jag plockat till mig detta så varför hon brydde sig om mina grejer vet jag inte. Enligt henne i alla fall kostar denna minst 800kr i butik. Vet dock inte om det stämmer.



Jag har inte heller räknat med dessa två som jag gav 65kr/st för. De finns inte heller i det ordinarie sortimentet utan bara en kanna som rymmer 9,5 dl. Ordinarie ca pris på den på 9,5 dl är 899kr, så jag tror att jag gjorde en bra affär.

Så jag har nog tjänat mer än de där 5500kr. Men det är det jag kunnat räkna mig fram till. Visserligen är dessa grejer begagnade men vad då. Fanns lite nyansskillnader mellan olika upplagor men det får man räkna med när man handlar på loppis.

Jag är så glad och nöjd just nu. Sen ska jag införskaffa mattallrikar som de hade billigt inne i stan. Så då har jag nästan fått en hel komplett finservis för pengarna jag fick i födelsedagspresent. Får lägga lite själv för tallrikarna men men. Sen vill jag nog införskaffa lite uppläggningsfat men ska nog helt klart hålla utkik på loppisar =)

Lördag

Varit iväg en runda på stan och I11 idag. Nere i stan var det Vårstad som väl är någon typ av stadfest. Uppe på I11 hittade jag nåt jag letat efter länge.



Ett nytt mobilfodral. Mitt gamla har en typ flärp som man lägger över, vilket denna inte har. Du bara stoppar ner telefonen och behöver inte dra över nåt flärp eller nåt. Heter det förresten flärp? I alla fall så hittade jag flera att välja på vilket inte brukar vara så vanligt. Eftersom min telefon är modell större så är det svårt att hitta nåt som passar men idag kunde jag välja mellan 4-5 st. Någon som tänkt till här, att det finns större telefonmodeller och andra än bara iphone.
Kändes nästan konstigt att ha flera att välja på. Denna föll mig i alla fall mest i smaken.



Jag har ju glömt att visa mina nya skor. Köpte dessa på maxi för 79kr st. Visserligen inga äkta converse men jag tror inte converse har några såna fina låga blommiga skor. De gillar jag bäst. Har inte använt dem än. Har använt de svarta skorna jag visade för några dagar sedan mest nu. Håller på att gå in dem lite, men idag blev det nog en för lång stund, jag fick skoskav =)

Idag plockade jag fram servisen från fyrklövern för att lägga ut för försäljning. Hade aldrig haft allt framme på det sättet eftersom det fortfarande  legat i sina kartonger.



Men när jag fick fram allt så kände jag att jag inte ville bli av med den. Så nu har mannen och jag bestämt att vi byter ut vår ikea servis som vi har till vardags och har en mycket finare i stället alltså den som skulle blivit finservisen. Men eftersom det är lite färgskiftningar, dock inte så mycket som innan jag skickade tillbaka så passar den bättre till vardags. Ikea servisen är ändå nött och lite avskavd på sina ställen. Det kändes som en bra lösning. Hittar vi sedan några mer delar till denna servisen så kanske vi köper det. Finservisen blir nog ostindia som jag tittat på förut. Jag har till runt den 20 juni på mig att bestämma mig, de hade ju 30 % på tallrikar i en butik i stan fram till dess. Så nu känns allting faktiskt riktigt bra. Trevligt också att ha en vardagsservis som inte är ikea som typ alla andra har.

Torsdag

Det märks att jag numera tillbringar mer tid vid datorn eftersom jag bloggar. Kollar allt vanligt som bloggar, mail och facebook via mobilen numera, men det går inte blogga ifrån mobilen vilket faktiskt gör mig rätt sur. Jag skulle blogga mycket mer om det gick. Jag sätter liksom inte igång datorn bara för att blogga. Men nu tillbringar jag mycket tid vid datorn när jag skriver på mitt projektarbete.

Sitter just i sängen och pluggar. Dt är enda rummet som är hyfsat svalt. Helst skulle jag vilja gå ut och plugga men känns inte helt bra att dra med datorn och alla papper och böcker ner på gården. Jag känner mig inte bekväm i det i alla fall, för skulle jag behöva gå på toa eller hämta nåt så måste i alla fall datorn med upp igen. På balkongen är det alldeles för varmt just nu. Varmaste stunden på dagen just nu. Jag skulle kunna sätta igång ac:n men jag kan få dit den själv men inte bort den. Vilket gör att José måste springa upp sen och ta bort den. Han hade några ärenden han måste fixa så jag skulle hänga på så jag inte blir sittande hemma hela dagen. VI funderade på att ta oss en glass i solen som avslutning =) men är bara drygt en timme kvar så det är helt okej.

Förresten så har jag rensat lite bland filmerna (vi har ju lite många =) så nu rensar jag ut lite. Jag tänkte att jag skriver upp dem här så kan ni väl hojta om det är intressant, annars går de till Erikshjälpen

  • A goog year (av Ridley Scott)
  • Tro, hopp, kärlek, originaltitel keeping the faith (av Edward Norton)
  • Just my luck, med bla Lindsay Lohan
  • Imagine me & you
  • I hate valentine´s day

Ni kan ju kolla upp dem på youtube eller nåt om ni inte känner till dem. Som sagt hojta om de är intressanta. Någon här kan ju lika väl få dem som Erikshjälpen.

 

Nä dags att återgå till arbetet en stund till innan mannen kommer hem.

Onsdag

Idag har jag haft en lektion i utematte. Det går ju inte att klaga på vädret i alla fall =) sista passet är på fredag sen är det bara till att skriva.

Just nu sitter jag i vardagsrummet och skriver på arbetet på datorn. Jag har kopplat upp ac:n och den har varit igång en bra stund. José blir nog extra glad när det är svalt när han kommer hem efter en varm dag på jobbet. Jag var ganska varm när jag kom hem så jag knölade upp ac:n. Vi har ju luftslangen som ska ut genom fönstret fast i en träskiva och denna måste placera på rätt sätt i fönstret för att sitta bra och inte släppa in all varm luft utifrån eller trilla ut.  Jag tror dock jag lyckades ganska bra för att vara första gången jag gjorde det helt själv. Än har den inte trillat ut i alla fall =) Dock visar inte temp.mätaren i vardagsrummet någon skillnad i temperatur, men sen står inte ac:n precis vid den heller. Men man känner av en stor skillnad.

Funderar på om jag ska avsluta dagen med att räkna en av de gamla tentorna vi fått. Jag har inte tränat nåt direkt till tentan än, mer än gjort de uppgifter vi skulle ha gjort till varje pass. Jag tänkte att om jag gör en av tentorna innan jag pluggar så kanske jag kan se vad jag behöver träna extra mycket på och vad jag egentligen kan. Sen blir andra tentan nog lite närmare den riktigt tentan. Men målet är att ha grunden klar på projketarbetet i utematte innan veckan är slut så jag kan ägna mig mer åt salstentan nästa vecka.

Salstentan ligger på fredag nästa vecka kl.14-19. Tur att det är den tid på veckan när man är som mest effektiv och klar i huvudet, eller inte.
Projektarbetet ska lämnas in senast söndag nästa vecka och den är det SOMMARLOV!!!!!!!!!!!!!!


nä dags att återgå till skrivandet.

Måndag

Måndag idag igen. Om exakt två veckor börjar mitt sommarlov på riktigt. Vet dock inte riktigt hur jag ska hinna med allt jag måste hinna innan sommarlovet. Sen att jag har extremt svårt att motivera mig just nu. Är bara så trött på alltihop. Idag hade vi sista föreläsningen i geometri. Nivån på matten är typ gymnasienivå. Någon i salen sa att det var som matte c på gymnasiet. Den kursen har jag aldrig läst så det låter ju lovande. Känns som att det ligger myckt fokus på ganska svår matte men vi lär oss inte grunderna ordentligt på det som vi ska undervisa i. Visst ska vi kunna mer än våra eleverna, men det vi lär oss nu kommer jag aldrig komma ihåg sen så känns ganska meningslöst eftersom jag inte förstår riktigt vad jag håller på med. Jag lär mig formler för uträkningarna precis som vi inte ska göra, men vi får inte riktigt tiden att förstå varför formlen för uträkningen ser ut som den gör.

Jag skulle vilja veta lite vad ni tycker om denna servisen.

http://www.rorstrand.se/index.php/produkter/porslinsserier/ostindia/

Jag överväger nämligen att samla på en annan servis och försöka sälja de tallrikarna jag har i min första servis eftersom jag är så besviken på det företaget som gör servisen. Nu såg jag att en butik nere i stan har 30% på alla tallrikar. Så vore ju ett bra tillfälle att börja samla på denna om det nu är det jag ska göra. Råd mottages tacksamt eftersom jag inte helt vet hur jag ska göra.

Nu diska lite och sen läsa om utomhusdidaktik så jag hittar några bra referenser till projektarbetet.

Söndag

Idag har jag varit och kikat lite på serviser. Överväger att byta och försöka sälja de delarna jag redan betalat för. Eftersom det har gått så pass lång tid sedan jag fick hem de delarna tror jag det blir svårt att försöka skicka tillbaka de delarna, typ ett halvår liksom. Jag har idag varit och tittat lite på servisen ostindia som var den jag stod och valde mellan när jag valde den jag skickat efter. Vi får se vad som händer där.

Vi var idag också på skokanonen som har konkat. De hade 50% på allt. Dessa fick följa med hem för 75kr.



José fick också med sig två par skor, så nu är vi lite mer redo för sommaren =)

Igår var vi en sväng på city gross och skulle köpa lite mjölk och ost. Hittade då detta i godisavdelningen och vi kunde bara inte låta bli. José är ju lite galen i dessa figurer =) var två olika med olika smaker i och godisarna ser ut som figurerna i spelet och har olika smak.



Denna testade vi lite igår. Helt okej men kanske inte nåt jag köper igen, José gillade dem nog mer.



Denna testar vi en annan dag.

Dag?

Det är lite konstigt med dessa lediga dagar och klämdagar, jag tappar helt kollen på vilken dag det är. Jag måste verkligen tänka till ordentligt för att vara säker på vilken dag det är. Igår var jag helt säker på att det var lördag och ja egentligen vill jag nog ha det till lördag idag med. Men det ska vara fredag, tror jag i alla fall. =)

Igår alltså torsdag så var jag och Josés syster på en tupperware utförsäljning. Jag kom hem med lite smått och gott. Sedan blev det grillfest hos svärföräldrarna. Mannen var hemma och förkyld så jag fick själv representera oss. Gott var det i alla fall.

Dagen idag har varit ganska lugn. Ringt ett samtal, sen frukost och just nu försöker jag skriva lite på projektarbetet. Motivationen är dock inte riktigt på topp men men. Det får gå ändå.

Ny födelsedagspresent

När jag fyllde år fick jag en del pengar av min och Josés släkt. Pengarna skulle gå till att köpa fler delar i min servis. Jag hade ju lite problem sist när jag beställde från servisen men ville ändå ge företaget en chans till eftersom jag ville ha servisen. Så länge jag inte vill leta efter begnat så måste jag köpa i från det här företaget eftersom de är de enda som har den. Så de fick en chans till.

I helgen hämtade jag mina serveringsdelar som jag beställt. Men jag blev besviken igen.


Det syns inte så bra på bild men visst ser ni skillnaderna i nyanserna av blått? Det är ingen skugga eller nåt som gör att den ena ser mörkare ut, utan det är verkligheten. Dock syntes skillnaden mer i verkligheten. De ljusare såg ut som jag köpt på andrasortering. Kul att sätta fram dem på samma bord. Nej nej, det går jag inte med på.

Så ringde kundservicen på måndagen för att reda ut det här. Jag ville skicka tillbaka allt. Jag påpekade för kvinnan jag pratade med jag var riktigt besviken och att jag hade varit med om liknande förut. Hon brydde sig inte ett skit. Undrar om det är vanligt med fel hos dem. Hon var fullständigt likgiltig inför det faktum att hon hade en grymt besviken och arg kund i luren. Jag hade ändå räknat  med att de ville se till att göra nåt för att få en nöjd kund eller i alla fall nöjdare. Fanns ingenting sånt.

När jag fick skicka tillbaka sist så stämde det inte. I deras datasystem låg det bara inne att jag skickat tillbaka hälften av det jag verkligen skickat tillbaka. Alltså har de inte riktig kontroll på vad som kommer in. Om kartongen varit så trasig att hälften trillat ut så tycker jag de borde reagerat. Detta påpekade jag för kvinnan jag pratade med, jag är helt enkelt orolig för samma problem igen. Så jag frågade vad jag skulle göra för att inte få samma problem. Hon svarade inte alls på det, utan sa att de antecknar det de får in. Att det inte funkade alls förra gången sket väl hon i. Otrevligare människa får man nog leta efter. Nu skrev jag en lapp och skrev vad jag lagt i. Jag har också tagit mängder med kort på hur jag packat där man ser alla sex kartongerna, kort där jag har lagt i lapparna, tagit kopior på lapparna så jag har ett ex kvar hemma. Blir det nåt knöl denna gången med returen så går jag vidare med detta för det är inte acceptabelt.

Handla aldrig från Fyrklövern!

Nu är i alla fall allt det jag fick helgen tillbakaskickat. Saken var ju den att jag skulle köpa detta för mina födelsedagspengar. Nu vet jag inte alls vad jag ska göra för de pengarna. Jag ville ju verkligen ha ett minne av min 25 årsdag i stil med delar av min servis. Just nu vet jag inte om jag vill ha kvar servisen alls. Jag ville ju ha en servis komplett, med matservis, kaffeservis och servingsdelar, alla ifrån samma servis. Ska jag ha kvar servisen får jag köpa den begagnad för jag tänker aldrig handla nåt mer från fyrklövern. Just nu blir jag bara arg när jag ser servisen som jag har kvar.

Vi får se vad som händer med servisen framöver.

4 maj

Det är redan fjärde maj. Tiden går verkligen snabbt. Det betyder att det snart är sommarlov =) blir ca 4 veckors sommarlov för mig innan jag börjar jobba. Blir några veckor efter jobbet också. Passar mig så bra att få vara lite ledig. Visst det är inte så ekonomiskt att ha sommarlov, men med lite planering går det utan större problem. Jag har känt tidigare år att det är precis vad jag behöver. Till hösten börjar sista terminen, kan inte fatta att man snart är i mål. Nu vill jag verkligen inte plugga mer. Det sista vi gör är examensarbetet. Det innebär att man arbetar 10 veckor med ett arbete, samla information och sedan sammanställa alltihop. Alltså lär jag behöva det där sommarlovet så jag kan orka med slutspurten.

De sista dagarna har inte varit alltför roliga. Antingen har jag fått pollenchock XL eller har jag fått en förkylning. Vet inte riktigt vilket och det gör att det är svårt att veta vad jag ska behandla med. Igår var jag helt utslagen när jag kom hem från skolan, då hade vi haft utematte ute i 2 timmar. Därför tror jag lite att det kan vara pollen. Idag har det varit bättre men inte bra. Men sen har jag inte varit ute så mycket heller. Men jag brukar inte reagera så här starkt i näsan på pollen vilket talar för en förkylning, men med förkylning har jag alltid halsont vilket jag inte har nu. Mysteriet fortsätter. Under tiden behandlar jag lite för både och för att vara på den säkra sidan =)

Ida

RSS 2.0