Hemtentan

Sitter just nu och tittar på det sista på hemtentan för kvällen. Suck blir så trött. Hittar inte så mycket information som jag skulle önska om ett begrepp och nu känns det ärligt som jag läst igenom varenda liten del av alla böcker utan att lyckas hitta nåt bra. Känns inte som jag har tillräckligt på den frågan om det här begreppet, men hittar verkligen ingenting. Är snart förtvivlad. Ägnade kvällen igår åt det här begreppet och nu har jag suttit i över 1½ timme utan lyckas bättre. Känns inte alls bra. Funderar på att lägga ner för kvällen och ta nya tag imorgon, usch jag vet inte. Vill verkligen hinna med tentan till tisdag så jag kan lämna in den då och sen ta höstlov resten av veckan.

Har inte så mycket mer spännande att berätta eftersom jag suttit fast med hemtentan hela helgen =(

Det här kändes som ett riktigt gnälligt inlägg så jag tror jag slutar nu innan det blir ännu gnälligare.

Fredag

Igår kväll var jag på gina tricots 10 årsjubileum nere i stan. Det vankades 20% på allt och en goodiebag om man handlade för 300kr. Då var jag ju bara tvungen att handla för det. Blev 3 såna där långa linnen som man bara inte kan ha för många av. Blev också en t-shirt med tryck och ja en goodiebag då förstås =) Ska försöka ta lite bilder på vad som gömde sig i goodiebagen senare idag, men just nu är batteriet i kameran stendött så blir kanske senare ikväll eller imorgon.

Beställde också min servis igårkväll. Hoppas det blir bra nu. Är rädd att den kommer hem och inte alls känns som på bilderna. Men verkade inte vara nåt krav på att köpa ett visst antal kuvert så i så fall får man väl avböja resten.

Har ägnat dagen hitills åt hemtentan. Asså det känns inte som jag gör nåt annat än att plugga till en salstenta eller skriver på en hemtenta nu för tiden. Det här är andra hemtentan och fjärde tentan (2 salstentor+ 2 hemtentor) totalt som jag gör denna terminen. Det är ju typ bara halvtid på terminen. Önskar ett andrum snart. Blir ju ett i alla fall v.49. Längtar, behöver en paus.

Har gått bra idag i alla fall. Hade som mål att bli färdig med en viss fråga under dagen och det är jag redan nu. Så nu ska vi, min betydligt friskare (dock inte 100% frisk) sambo och jag dra iväg en runda till typ stan eller nåt. Media markt har sambon önskat i alla fall, jajaja ni känner honom.

Nä nu ska jag sluta skriva. Dags att byta om och dra iväg en runda. Kanske blir det lite läsande i litteraturen senare. KANSKE!

Tisdag

Har ju glömt att berätta att jag klarade begreppstentan, den med alla konstiga begrepp som vi skulle kunna. Rättad på mindre en vecka. Är väl typ det enda positiva med denna delkursen.

Idag fick vi ut hemtentan som vi ska ägna resten av delkursen åt. Verkade väl överkomlig även om jag har en hel del att läsa igen, inte för att jag struntat i att läsa utan för att tiden inte funnits innan. Det konstiga med denna tentan är att man kan skriva två och två eller till och med i tre och tre i undantagsfall. Men jag väljer att köra solo. Då har jag bara mig själv att skylla på sen. Sen blir det också gärna lite mer komplicerat om man ska jobba två.

Hela denna delkurs har vi fått lämna in alla uppgifter i pappersformat, lite små fånigt kan jag tycka. Majoriteten av lärarna brukar ju vilja ha det på mail. Men trodde jag läste fel först när det visar sig att läraren vill ha tentan skickad tills sig via snigelpost (vanlig brevlådepost) om man inte lämnar tentan till läraren på sista seminariumet. Vi har förresten seminarie på tentan hur knas är inte det. Vad snackar man om då??????

Verkar också som att jag har helt ledigt den veckan när jag fyller år. Har blivit någon kommunikationsmiss så ingen lärare har schemalagt den veckan. Vi fick ett alternativ idag som inte var särskilt lockande så jag fattade som att gruppen valde att behålla en ledig vecka även om det gör veckorna innan lite stressigare. Fatta vad nice. Hade jag varit rik hade jag tagit med mig sambon på en utlandsresa den veckan. Även om jag tjänade en hacka på förra veckans jobb så räcker det knappast till en utlandsresa. Jag drömmer vidare. God natt!

Wow vilken helg

Asså vilken helg jag haft. Är fortfarande i nåt slags lyckorus. Ibland är det hur kul som helst att sälja tupperware. Träffat massa underbara människor under helgen. Gjorde min bästa demo hitills igår eftermiddag. Jag kände hela vägen att jag inte missade någon viktig info eller råkade glömma nåt eller snurrade till ordningen på produkterna. Den var helt enkelt bäst, visst finns säkert småsaker att jobba på. Var en så härlig känsla att stå framför massa folk och känner att jag har aldrig gjort det här så bra som jag gör det just nu.

Ännu roligare var det sen igårkväll att räkna samman allt. Det finns ett mål man kan försöka nå under varje kalendermånad. Det målet tog jag på en veckas försäljning, så jag kommer få lite extra grejer nu =) Vad vet jag inte än. Men känner mig så duktig. Fick mail från min teamledare idag, ett mail som gick ut till alla i teamet och överst förutom hej så kunde man läsa:

Stort Grattis till Ida som sålde stjärnförsäljning på en vecka och 3 demos. Underbart härligt att se att du är på banan, trots dina tuffa studier och tentaperioder. Du är ett föredömme för oss alla.


Hoppas hon inte misstycker att jag delar med mig av detta men blev så glad över att läsa detta. Först blir man glad för sin egen skull och att sedan få massa positiv feedback från andra. Ja, som sagt jag är i ett lyckorus just nu. Har unnat mig ledigt hela eftermiddagen/kvällen också. Var i skolan fram till 12. Imorgon får vi hemtentan men tills dess lyckorus.............. förhoppningsvis lite efteråt också men vågar inte hoppas för mycket.

Blir spännande att få hem alla saker sen. Måste vara super mycket. Hoppas min fina hjälpbredare vill hjälpa mig så som han brukar. Han får ju faktiskt en lite present i beställningen helt gratis =)

Källarrivning

Just nu håller de på att riva ut hela källaren. De ska byta ut väggarna i förråden i källaren från träväggar till såna här vanliga stålburar. Så det låter lite här hemma. Det låter bokstavligt som de river väggar vilket de visserligen gör. Just nu kanske man ska vara glad att vi bor så högt upp, det borde ju låta mer på första plan. Lite lagom störsmoment när jag ska vara hemma och plugga hela dagen.

Känns inte helt bra att några helt okända människor kommer arbeta i närheten av våra privata saker. Vi fick inte riktigt ihop det hur de kunna fixa väggar och allt utan att flytta på saker. Men har inte fått info om att vi skulle flytta ut våra saker. Men tänk om de måste flytta våra saker för att kunna fixa det. Det gillar jag inte att de ska hålla på och flytta på våra saker utan att vi vet det. Men de måste ju vara professionella.

Nu dags att dra igång pluggandet lite mer aktivt. Vi hörs!

Måndag

Idag har dagen bestått av en sjukt trist  föreläsning. Hade det inte varit så att José skulle plocka upp mig efter föreläsningen så hade jag stuckit hem i pausen. Var två föreläsare och ja den ena kunde man väl typ överleva men den andra asså så jobbig. FÖr det första tog hon massa orelevanta exempel som inte alls hade med saken att göra typ att hon legat på en ryamatta i gbg och tittat ut genom fönstret. Det bidrog så mycket för min förståelse eller inte. Visserligen fanns en liten koppling till det hon pratade om men inget jag har nytta av för framtida yrket eller kommande hemtenta. Sen körde hon varianten "...... ehm.......ehm blabla blabla......ehm........ehm....." SÅ jobbigt att lyssna på.

Ikväll har jag jobbat också. Blev bestämt igårkväll så det var snabba ryck. Pga av den korta tiden så blev det ju en liten skara men vi hade trevligt tycker jag allt.

Imorgon är det salstenta på alla begrepp. Vet dock inte hur mycket som sitter eller om jag ens tränar in rätt svar. Men men. Ska vara i skolan redan vid 8 imorgon och skriva så ska nog krypa ner i sängen nu och ta med mig pappret med alla begrepp och träna vidare. GOD NATT!!!!

Söndag

Sitter återigen på min kära dator. José fixade till datorn igår. Vet inte hur mycket det hjälpt har inte märkt super stora förändringar men alla behöver vi en rensning ibland =)

Idag har mycket av tiden gått åt till att plugga inför tentan vi har på tisdag. Massa begrepp, så tråkigt. Morfem, fonem, inferenser, pragmatisk medvetenhet, morfologisk medvetenhet, alfabetiska principen osv osv osv osv osv.

Har också bokat in jobb till imorgon. Jag är inte van vid så snabba puckar men det kan nog bli bra i slutändan. Så har ägnat en del av dagen att förbereda det också. Blir inte lika mycket tid till tentapluggande imorgon kväll men det är ju inte säkert att jag skulle gjort så mycket ändå. Funderar på om jag kan övertala mannen att förhöra mig innan vi somnar ikväll. Hoppas kan man ju.

Nä nu är det dags att krypa ner i sängen. God natt!!!!

Angry birds

Spelade just ett nytt spel. Angry birds. Inte appen till smartphones utan ett vanligt hederligt spel. Man fick bygga upp borgarna själv och sedan satt vi där och sköt med våra fåglar. Skit svårt var det. Försten till 1000 poäng skulle vinna. När José och jag plockade ner spelet stod det fortfarande 0-0. Det svåraste i hela det här var att plocka ner det. Allt har sin exakt specifika plats för att det ska gå att få på locket. Tur att vi kollat exakt hur allt låg när vi öppnade kartongen. När vi försökt i typ 10 min så la vi ner det som vi tyckte och ja nu får locket glipa lite helt enkelt.

Sitter just nu vid Josés stationära dator eftersom José håller på att formatera om min dator dvs typ blåsa ut alltihop och börja om. Hoppas det kan förlänga livstiden lite till på datorn. Hoppas allt går vägen också och att datorn blir funktionsduglig igen. Brukar knöla med massa drivrutiner och så men sist José fixade det så sparade han ner alla drivrutiner på den externa hårddisken så håll tummarna för att allt går vägen.

Shopping dag med mamma och mormor

Idag har mormor och mamma varit i Växjö hos mig. Det blev lite shopping på grand samarkand. För min del blev det faktiskt en hel del. Hittade en höstjacka vilket jag behövde, helt okej pris också för en fattig student, 400kr.  Blev också ett par strumpbyxor och två super söta värmeljushållare. Kan försöka ta bilder på dem imorgon eller nåt.

Det blev sedan middag tillsammans allihop när José  kom från jobbet. Till efterrätt blev det Annies helt underbara cupcakes. Kan inte fatta att hon fixat till dem innan hon gick till skolan imorse bara för att vi skulle få dem. Till saken hör att hon började vid typ 7 och tog bussen strax efter sex. Stor eloge till dig Annie som tänkte på oss. Jag tar gärna dom igen. Mamma har också med sig en överraskning hem till dig, ett litet lån tills vi ses igen. Eller ja till din födelsedag i alla fall för kommer inte orka dra på den också nästa helg på tåget hem.

Har jag sagt att jag är supertaggad på att jobba igen nästa helg. Jobbar ju faktiskt två "pass", åh är så sugen. Ligger på kvällarna och tänker på hur jag ska framhäva produkterna för att lyckas bäst. Var ju skönt att det inte blev omtenta på lördag för det hade blivit stressigt, men det hade gått.

Nu fredagsmys med den bästa chilenaren!!!!


Onsdag

Idag har dagen bestått mycket av plugg. Har förberett en kartläggning jag skulle göra på unge herr C. Den gjorde vi sedan tillsammans i eftermiddag. Så nu återstår bara skrivandet på den uppgiften dvs den tråkigaste biten.

Imorgon ska jag också börja förebereda begreppstentan vi har på tisdag. Har 20 begrepp jag ska plugga in som handlar om svenska. Sedan tror jag det skulle vara ca 10 begrepp som vi ska skriva om. Så skriver jag ner förklaringar på alla begrepp imorgon så kan man lätt ta fram pappret sen och bara plugga när tid finns.

Imorgon blir det nog också lite plockande/städande här hemma. För på fredag kommer mamma och mormor hit en sväng. Ska nog också göra smoothie i min nya fina smooth chopper. Kanske putsar jag fönster med eftersom jag vill testa min nya trasa för fönster från TW. Kan ju testa nåt fönster i alla fall. Bara för att testa. Resten blir kanske i helgen för de behöver putsas lite.

Inget mail!

Jag fick inget mail under kvällen igår vilket ska innebära att jag klarade tentan. Ska hämta ut tentan vid 12 idag i skolan. Får åka en timme tidigare till skolan men det får det väl vara värt eftersom resultatet ska vara positivt. Tänkte ta mig nåt att äta på skolan, om det blir riktigt lunch eller bara någon baguette beror på hur hungrig jag är där och då. Skulle behöva äta lunch om ca en halvtimme om jag ska äta innan jag åker. Känns lite konstigt eftersom jag åt frukost för kanske en halvtimme sen. Vem vet om det gått riktigt bra så kanske jag unnar mig något riktigt gott.

Just nu sitter jag under filten i soffan och hör hur regnet smattrar på fönsterblecket. Blåser ute gör det också. Ganska rejält också. Inte det minsta sugen på att gå ut. 

Igår kväll kände jag mig riktig dålig med min förkylning. Just nu känns det lite bättre men känner mig inte frisk. Men om det inte blir värre än så här så kommer det nog gå bra att gå på dagens föreläsning. Är ju genomgång av veckans uppgift också så vill ju gärna komma dit så att jag får den rätt. Ikväll är det också TW-möte som jag hoppas kunna gå på. Så håll tummarna för att jag inte blir sämre.

Vågar man hoppas???

Har väntat hela dagen på mail med resultatet på salstentan. Läste nyss ett mail om att pga sjukdom så kommer de inte kunna dela ut alla resultat utan bara de som är underkända kommer få besked ikväll. Alla andra betyg fås vid tentautlämningen imorgon. Mailet skickades för över en timme sen. Såg nyss att en som läser samma kurs kommenterat på facebook att hon hade fått omtenta. Detta skrev hon för en timme sedan och en annan i vår grupp kommenterade med att hon också hade omtenta.

Vågar man hoppas på att detta kan betyda att jag är godkänd eftersom jag saknar mail med resultat????? Men de kanske inte hunnit skicka till mig än. Suck det här blev jobbigt. Har längtat efter mail hela dagen och nu hoppas jag för allt i världen att det inte trillar in nåt mail ikväll. Måste kolla mailen igen..........

Jag återkommer i ärendet!

Måndag

Kommer ni ihåg att jag kände mig lite krasslig förra veckan? Nu är det dags igen. Denna gången är det näsan som rinner och inte halsen som gör ont. Det är inte läge att bli sjuk, eller ja som student är det aldrig läge att bli sjuk för då blir det så mycket att ta igen.

Sitter just nu och väntar på resultatet från salstentan. Det ska komma idag. Det hade inte kommit för en stund sen. Ska kolla om en stund igen sen ska jag nog mysa ner mig under filten och titta på film eller nåt. Känner mig inte alls i form. Får en uppgift imorgon som jag ska göra under veckan. Känner att jag med gott samvete kan ta det lugnt idag och försöka vila. Kan ändå inte göra nåt på uppgiften eller inte mycket i alla fall eftersom jag inte fått den förklarad för mig.

Lördag

Kanske dags för en uppdatering. För imorgon lär det inte bli någon. Har inte pluggat nåt idag så har en del att ta igen imorgon eller ja idag blir det ju egentligen är ju efter midnatt. Men det blir först efter ett par timmars sömn. Känns inte riktigt som en bra kombination att börja plugga just nu. Ögonen börjar åka längre och längre ner. Snart dags för sängen.

Nästa helg ska José få det ärofyllda uppdraget att blåsa ut min dator och börja om. Min dator vill inte alltid stänga av sig ordentligt längre. Se om det hjälper att blåsa ut datorn och börja om. Annars ligger ju ett nytt dataköp ganska nära i tiden. Men kanske kan förlänga livslängden på den här datorn några månader i alla fall.

Idag har vi varit på stan med svärmor och fröken C. Blev senare en sväng hemma hos familjen C. Blev en del bebisgos för min del. Hemma sen kollade vi på en film som var mer åt José hållet så imorgon har valt ut en film jag gärna vill se men som José inte är lika sugen på. Men tjänster och gentjänster heter det ju. Får bli så när vi har olika filmsmak men det handlar ju ett förhållande om, att ge och ta.

Inget mer spännande att förtälja så kryper nog till kojs nu. Natti natti

Twilight

Idag har dagen mest bestått av plugg. Blir tyvärr att plugga i helgen också, men blir mest skrivande. Har nog läst allt som jag kan tänkas behöva läsa.

När José kom hem från jobbet så stack vi och handlade. Handlade lite fredagsgott vilket i detta fall blev lite smågodis. Suckade dock lite när jag såg godishyllan. Har sett att de har satt upp massa reklam kring smågodiset och jag fattar inte vad den reklamen gör där. Idag när jag skulle ta lite godis så inser jag att även påsarna är reklam. Stor suck bara. Vad de gjorde reklam för? Se bilden nedan.



Jo den nya twilight filmen som kommer i november. Ska jag behöva stå ut med denna reklam varenda gång jag ska handla i över en månad? Lär ju knappast vara det enda stället reklamen finns på heller. Visst jag tycker filmerna är helt okej och har hitills sett alla de andra, men hallå lite överdrivet att ha reklamen på lösgodispåsarna eller????

Har kikat lite på min servis nu och har nog nästan helt bestämt mig för den blå. Observera NÄSTAN. Tittar lite på blocket och tradera också. Hittade en på blocket nu när jag får servisen komplett (eller ja nästan i alla fall det man mest vill ha) för 6000kr. Kändes först som en del pengar men sen när jag började räkna på vad den skulle kosta att samla ihop så skulle bara mattallriken och förättstallriken (12 st) gå på nästan 4000kr (inkl frakt). Då kändes 6000kr billigt med tanke på hur mycket jag får för pengarna. Denna personen bodde i blekinge också, inte super långt att köra. Andra jag har sett har varit i Stockholms området eller norrland typ. Det är lite väl långt att köra.

http://www.blocket.se/blekinge/Bla_Herrgard_36499749.htm?ca=21&w=3

Tåls att tänkas på, tror jag allt. Får visserligen inget kakfat i 3 våningar men ett i 2 våningar. Helt okej.

Rubrik saknas!

Känner att jag inte blivit klokare av mina läsares åsikter om serviser. Hade alla varit eniga om en av serviserna så kanske det kunde varit en hint men nopp den effekten uteblev.

Idag mår jag mycket bättre. Hade bara ont i halsen fram till igårkväll egentligen. Men var ju och köpte en stor flaska kan jang (den enda de hade). Tänkte ta en "sup" till idag i förebyggande syfte om det nu är nåt i kroppen. Med tanke på att en stor flaska kostar en slant så får man kanske nästan hoppas att man får användning för den eller nej det blir ju fel. Vill ju inte bli sjuk det har jag absolut inte tid med.

Idag består dagen av plugg och plugg igen och sen lite tvätt. Gjorde en uppgift med fröken C igår. Hon hjälpte mig med "läxan" så idag ska jag analysera resultatet och koppla till litteraturen. Vädret utanför är ju i alla fall inget kul så så kan ju lika väl göra massa nytta. Kanske ska börja med slänga in en tvätt?

Onsdag

Dagen började inte så bra. Igårkväll började jag få ont i halsen och imorse var det riktigt illa men nu känns det lite bättre i alla fall. Var nere på apoteket vid ica och införskaffade kan jang och strepsils. Men eftersom det känns bättre nu men ändå inte bra så kom man ju hoppas att det inte blir värre i alla fall. Första dagen tror jag som börjat dagen med att äta glass men oj vad gott det var och det hjälpte.

Var också och hämtade mitt bokpaket på ica. Den tunnaste boken var bland de dyraste. Känns ju väldans bra. Jaja det är bara att le och se glad ut.

Kommer inte på nåt mer vettigt att skriva så ska nog inta min lunch idag.

Blå herrgård vs Rose

Har nu hittat två nya serviser som jag är småsugen på kolla in länken och säg vad du tycker.

http://www.fyrklovern.se/templates/SList____2588.aspx

Leta fram en servis som heter blå herrgård och en servis som heter Rose. Om du känner igen Rose så är det för att jag har kakfatet hemma.

Måndag

Än så länge har det inte blivit många knop gjorda idag. Igår kände jag av lite halsont och imorse hade det vandrat lite till örat. Är inte sjuk egentligen men känner mig lite sådär olustig i kroppen. Det blev inte bättre av att huvudvärken kom smygande på förmiddagen och inte har släppt riktigt. Har väldigt ofta huvudvärk nu när jag är hemma om dagarna. Känns inte helt okej. Kanske glömmer bort att dricka vad vet jag. Slutgnällt!

Det vettigaste jag gjort idag är att diska lite. Har sett första skivan av skilda världar. Kan inte läggas på nyttighetslistan jag vet, men är faktiskt helt ledig och då borde jag få unna mig att inte göra mycket vettigt. Hade tänkt se ett kanske två avsnitt men fastnade lite och såg fyra stycken. Hahahaha. Nostalgi på hög nivå. Saker man verkligen  inte kom  ihåg =)

Just nu sitter jag vid mannens dator. Satte igång min  dator och då kom det upp en jäkla massa konstiga tecken på startsidan så jag anade oråd och kör för tillfället en fullständig viruskoll. Den har just nu gått igenom typ 10% av datorn och hittat 3 smittade filer. Hoppas det löser sig. Håll tummarna!

Min söndag

Har skickat in hemtentan nu. Nu får det vara som det är. Går det inte hela vägen så får jag ta det sen.

Idag blev vi bjudna hem till svärföräldrarna på en chilensk rätt som jag inte tror att jag ätit innan. Det blev pastel de choclo och humitas (uttals utan H).  Det första är typ en majsgratäng med kyckling, ägg, majs, lök,russin och oliver. Jag petade bort russinen och i min bit fanns inga oliver som tur var. Var gott och lite annorlunda. Enligt mr C skulle man helst ha socker på det men nja jag tyckte det nog var godast utan. Humitas är en röra med majs och färsk basilika inlindad i majsbladen. Den tyckte jag nog lite bättre om men båda var goda. Det är verkligen super kul att vara tillsammans med en chilenare och få ta del av deras mat och kultur. Deras empanadas con queso är hur goda som helst. Undra om man får önska sig såna i födelsedagspresent????

Imorgon är jag helt ledig. Eftersom nästa delkurs inte börjar förrän på tisdag så tar jag nog 100% ledigt imorgon. Vet inte riktigt vad jag ska göra. Kanske börja med att tvätta färdigt soffan med textiltvätten? Usch det lät ju spännande......... Ska kanske pyssla lite också. Har ju en hel hög med kort som måste göras. Dags att börja någon gång.


Lätt ångest

Sitter och tittar på hemtentan och klockan är över midnatt en lördagnatt. Känns inte som jag. Men är ändå vaken så.

Börjar bli nervös för den här tentan. För det första vet jag inte ens om det jag skrivit om är relevant plus att läraren poängterar viktigt av ett korrekt svenskt språk i texten. Det har jag nog aldrig blivit bedömd på under universitetstiden. Det gör mig nervös. Tycker inte om att bli granskad på det sättet. Tänk om jag har ett helt galet svenskt språk, jag har bara inte fattat det själv än =(

Sen har jag inte använt så mycket av kurslitteraturen och det känns inte bra. Hälften av litteraturen är typ anpassad för förskolan så de böckerna försvinner ju typ direkt. Sen är det en bok jag inte har men har böcker som innehållsmässigt borde vara lika om man utgår från namnet. Men har kopplat massa. Kanske för mycket? Kanske är kopplat bara för kopplandets skull? Eller ja det vet jag ju att det är men märks det i texten och är det för många halmstrån jag försöker nå med mina kopplingar??

Nä nu ska jag inte tråka ut er med min ångest. Läsa igenom det lite till sen får det nog vara för kvällen (natten). Har ju morgondagen på mig att kolla över det innan det ska skickas in.

Trevlig lördagnatt på er!

Ida

RSS 2.0