Rensning

För några dagar sedan påbörjade jag utrensning i min bokhylla (en av bohhyllorna på kontoret är till för mig och mina studier). Jag kände att jag inte ville spara för mycket. Jag rensade ut papper från både utbildningen i Malmö och Växjö och lite annat också men mest studier. Det resulterade i olika kategorier av saker:
  • Vill spara
  • Sparar för att ev använda i examensarbetet
  •  Slänga direkt
 
Det slutade med 8,6 kg papper som jag valde att slänga direkt. Fy vad man samlar på sig mycket.
 
 
Nu ska jag någon dag sätta mig och organisera allt lektionsmaterial som jag samlat på mig. Det är nämligen det jag vill ha in på platsen där jag hade allt annat skräp. Men det är en annan dag det.
 

Borås djurpark

Nu ska vi se. Nu har jag försökt plocka fram lite bilder ifrån gårdagen. Vi åkte alltså iväg till Borås djurpark. Vi hade riktig tur med vädret, en perfekt dag för att gå i djurpark.
 
 
Här är bongos.
 
 
"Mossan på stenarna är den allra bästa"
Pingvinerna trivdes bra i vattnet. Det var rätt kul att se när de helt plötsligt gjorde sina behov i vattnet och vattnet färgades tillfälligt vitt. Jag undrar om det var därför det luktade massa klor där. Mysigt att simma runt i allas avföring, eller inte.
 
Älgarna hade sin egen avdelning.
 
 
 
Vargarna hade fått ungar. De var så söta så.
 
Lejonen var helt klart en av dagens höjdpunkter. När vi precis kom till lejonen kom en liten pojke och sa till sin mamma:" Titta det är Simba". Mamman sa sedan att det nog också var Nahla (stavning?) som låg där.
 
 
 
Det var så maffigt när han reste på sig. Wow alltså. Honom vill jag inte möta ensam utan glaset emellan.
 
 
Den lilla pojken igen:"Mamma , titta där är den STORA Lejonkungen". Det går inte mer än att le åt barnen. Tyvärr syns blixten här, inte helt bra för bilderna med glasrutan emellan, men för säkerheten var jag väldigt glad att den var där.
 
 
Tigrarna kom vi tyvärr inte lika nära.
 
 
Söta apor. Titta på den lilla ungen på grenen =)
 
 
"Det bästa käket skaffar man själv, de här ser goda ut."
 
 
"Inte alls dumt det här"
 
 
 
Det var afrikansk vecka så vid savannen bjöd de på afrikanskt bröd. Kommer inte riktigt ihåg vad det hette men nåt som började på Ma.......
 
 
 
Girafferna. Jag har fått en liten extra kärlek till giraffer. Jag tror jag vill bli en giraff i nästa liv.
 
 
Så fina.
 
 
Hyenor.
 
 
"Ida, kan vi inte ha en sån här hemma, de är så fina"
 
 
"Men denna då, älskling? Han är inte så stor, han kan bo på kontoret"
 
Jag var väldigt tveksam till mannens förslag. Jag hade nog hellre satsat på den här lille filuren, OM han hade fått plats hemma. Han fick ju inte ens plats på hela kortet, trots att mannen flyttat riktigt långt bak.
 
Det var lite ifrån vår dag på Borås djurpark. Nu får vi se vad semestern mer har att bjuda på.
 
Idaghar vi i alla fall fått lite hjälp mot getingboet utanför fönstret. Dock är alla getingar rätt förbannade nu när vi tagit död på deras drottning så vi har blivit tillsagda att hålla alla fönster stängda ett par dagar framöver.
 
 

Borås djurpark

Idag drog jag och sambon  till Borås över dagen. Det blev Borås djurpark och efteråt lite små shopping, men just nu är jag så trött så jag känner att jag inte skulle göra ett bra inlägg. Håll utkik imorgon (eller kanske övermorgon =) så lovar jag ett bildregn från Borås Djurpark, har en hel del fina bilder att bjuda på, men nu får det bli sängen. God natt!
 

Måndag semestervecka 2

Dagen har varit ganska lugn. I brevlådan idag trillade denna fina in.
 
 
Jag är supernöjd med min nya almanacka.
 
Senare på eftermiddagen åkte vi en sväng till Hissö och satte oss på en sten och njöt i solen. Var helt underbart.
 
 
 
 

Vattenpärlorna

Igår så fort vi  kom innanför dörren var det dags att lägga mina vattenpärlor i vatten och vänta på att det skulle växa. Det var två olika färger med pärlor som skulle växa. Jag hällde de i varsin skål och väntade och väntade och väntade med spänning. Jag hade visserligen sett mammas pärlor växa dagen innan men ja nu var de ju faktiskt mina vattenpärlor. De blåa började växa och växa medan de gröna först verkade sakna något växtmedel eller nåt. Tror de blåa pärlorna ett tag nästan var dubbelt så stora som de gröna ganska i början. Jag började faktiskt lite orolig att det var nåt fel. De var ju lagda i vatten nästan samtidigt, de gröna fick vatten på sig kanske 1 min innan de blå.
 
Efter sju timmar tog jag i alla fall hand om de blå och planterade med dem. Sen var det dags för film och ca 2 timmar senare fick även de gröna planteras. Och resultatet??? Det blev så här.
 
 
 
Orkidén som står i de gröna pärlorna är som ni ser lite större än den andra. När den stod i sin gamla kruka så var blommorna så pass tunga att krukan bara välte om den inte fick mycket extra stöd av en bänk eller nåt. Därför var jag lite orolig för om det skulle bli bra i krukan med pärlorna, jag var rädd att den även där skulle bli för sidotung och bara välta men det gick ju hur bra som helst. Så nu är det bara vänta 2 veckor innan det är dags för nästa blötläggning av pärlorna men då bara i en timme. Och ja sen får vi väl se om de trivs att bo i en kruka med vattenpärlor, det behöver ju inte funka bara för att han på marknaden sa så. Jag väntar med spänning.

Dagarna i Rockneby

Jag har spenderat ett par dagar i Rockneby nu, min kära hemby. Det vankades ju årets stora högtid i samma by =)
 
Jag och sambonkörde dit i tisdags. Mamma skulle då börja med att bjuda lite på mat och ja det gick väl som det gick. Hon hade köpt någon färdig marinerad kyckling och trodde att formen var en sådan som ska var i ugnen. Hon fick lära sig den hårda vägen att så inte var fallet.
 
 
Baksidan av formen efter en bra stund i ugnen.
 
Ovansidan.
 
Efter den mindre olyckan med maten bar det av till Kalmar för lite allsång.
 
På onsdagen var det sedan dags för årets händelse i Rockneby, nämligen Rockneby marknad. Har inte orkat ta bilder på de få fynd som blev men jag kan ju i alla fall berätta =) Det blev lite strumpor, en sån där bra maskin att klippa plastfolie med, vattenpärlor (ska visa senare vad jag ska ha dem till de ligger just nu på "tillväxt"), orkidéer, filmer och mobilskal.
 
 
Syrrorna köpte lite strumpor och vi kom fram till att det blev lite effektfullt när de stod bredvid varandra, dock ska de gula strumporna vara ännu gulare än vad bilden vill visa.
 
 
De bästa systrarna man kan ha var förstås också med på marknadsdagen. Ni är helt underbara! Skulle inte kunna leva utan er, ibland bor vi för långt ifrån varandra.
 
 
Bästa Malin var också med på marknaden. Tänk vilken vänskap som kan utvecklas från att hälsa på varandra i "slurpen" på jobbet =)
 
Torsdag blev det en runda till stan med sambon och yngsta syrran. Hittade lite kläder =) sen blev det att möta upp andra syrran och gå på IKEA och köpa vaserna till vattenpärlorna =)
 
På kvällen blev det grillat, mums. Alltid lika gott.
 
Erika hade bokat in en fest i huset så det var bara till att se till att huset var i toppskick. Här är hon i full gång.
 
 
 
I samband med städningen gick det att hitta denna speciella komihåg lapp som fröken satt på ytterdörren
 
 
Jag låter Erikas härliga ord avsluta inlägget!

Almanacka

Så nu är min personliga almanacka beställd. Blev lite senare beställd än förra året men den bör komma hemma i god tid innan det är dags för skolbänken igen. I år fick det bli en lite större i A5-format. Jag känner att jag efter jul kanske behöver mycket plats att skriva på. Man vet ju inte riktigt vad som händer då. Eftersom det formatet var nytt för året så var den rabatterad och eftersom det var dags för mig att köpa en ny så hade jag fått en rabattkod på ytterligare hela 5% =)
 
Nu väntar jag med spänning på att den kommer.
 
Nu har klockan gått över midnatt och det är måndag och vet ni vad? Jag ska INTE upp vid klockan 06,00 utan jag sover så länge jag vill. Fast nu börjar jag känna att kroppen vill sova snart, så snart är det dags för sängen.

Helgen

Nu i helgen har det varit Karl-Oskardagarna här  i Växjö så det har blivit ett par vändor ner till stan. Sen har vi ju förstås gjort lite annat också =)
 
 
 
Vi var förbi Erikshjälpen i går. Då hittade jag lite böcker igen. Jag har verkligen försökt börja tänka på att hitta böcker som jag kan använda i mitt yrke. Denna boken är en intressant bok om Kronan som sjönk utanför Öland, Kalmar läns svar på regalskeppet Vasa =). Nu lär jag kanske inte ha undervisning om Kronan men det är en historia som alltid varit levande när man kommer från Kalmar och kanske kommer vi diskutera kriget som skedde med Kronan eller allmänt om gamla skepp. Vi får se, jag tyckte den var intressant i alla fall och det är ju det viktigaste. Tyvärr insåg jag när jag kom hem att boken är från 1985. Hade boken varit utgiven 10-15 år senare så hade det nog funnits ännu mer kring vad de hämtat upp från botten och så vidare.
 
 
Det här var en bok med olika berättelser också tänkt inför mina framtida klasser. Boken var visserligen skriven för högstadiet men det går säkert använda berättelserna ändå fast kanske ha andra övningar till berättelserna.
Båda dessa böcker kostade 15kr/st vilket känns okej =)
 
 
Efter Erikshjälpen åkte vi ner en runda till stan och bara kollade runt lite. Vi lyxade till det med att äta ute på Stars and stripes (en typ av sportbar kan man väl säga). En god ceasarsallad blev det för min del. Innan vi åkte vidare för att mecka med bilen så tog vi en runda förbi alla spelautomaterna.
 
 
José satsade 50 kr på såna där spel när en klo ska gå ner och fånga upp saker oftast gosedjur. Varje spel kostar 10kr och detta är Josés "skörd" efter dessa 50 kr. Inte så dåligt om jag får säga det. Dock måste vi nog båda erkänna att anledningen till att vi fick två gorillor med oss hem var för att den maskinen hade antingen någon av misstag lagt i massa pengar eller så var det fel på maskinen för två extra spel fick mannen. Inte tackar man nej till det även om man får två lika.
 
 
 
Här sitter den totala samlingen. Vi testade några spel till på kvällen sen och då fick även gammelsmurfen följa med hem. Det är rätt kul att vinna på sånt, det kräver ju en strategi och ja gosedjur är ju alltid trevligt och kan alltid vara bra inför framtiden =)
 
Idag har det varit tupperware möte för min del. Fick veta lite spännande =) Det bästa var nog att jag fick många fina grejer med mig hem som jag jobbat mig till.
 
Nu står bildsortering på schemat.

Sista dagen

Imorgon är sista arbetsdagen på sommarjobbet för det här året. Jag längtar verkligen efter lite semester. Jag hann ju inte ha så mycket ledigt innan jag fick rycka in på sommarjobbet. Det är ju alltid trevligt med extra pengar, men nu känner jag att jag behöver ha lite ledigt om jag ska orka plugga den sista terminen också.
 
Nu är det väl snart att så sakta planera för sängen så man orkar stiga upp vid 6 för sista gången på många veckor.
 
Semesterna börjar med stadsfesten KarlOskardagarna här i Växjö. Inte helt dumt. Får se om det händer något spännande.

Ida

RSS 2.0