Måndag

Första dagen efter sportlovet. Ibland är det farligt med ledighet, man blir ju dubbelt så trött när det är dags att börja jobba igen =). Men det var rätt skönt med ledighet och en möjlighet att ladda batterierna.
 
Igår var mamma, pappa, Annie och mormor här. Riktigt trevligt var det. En runda på loppis och en del god mat. Eftersom mormor fyllde år så fick vi ju bjuda på lite tårta, trots att mammas semlor stod på menyn. En av årets höjdpunkter, att äta mammas hemgjorda semlor. Det är på riktigt så att jag tvingar hit dem någon gång på våren bara för att få mammas semlor. Det bästa är att det fortfarande står semlor i kylen att äta till kvällsfikat. Längtar. Sen dröjer det ju ett helt år till nästa gång.

sportlov

En av fördelarna med att vara lärare är att även jag har sportlov. Så tänkte berätta lite vad jag sysselsatt mig med.

Måndagen var först en slappardag men efter lunch mötte jag upp S och M och sen blev det nästan 2 timmars promenad om man räknar med tiden jag gick till dem.
Tisdagen blev det en hel del nyttigt gjort här hemma såsom disk och tvätt. Betade också av filmhögen lite.
Igår pluggade jag en del, vilket det även blivit lite av de tidigare dagarna.
Idag har jag än så länge varit hos tandhygienisten, vilket gick ganska bra. På bussen på väg dit körde en bil in i bussen. Jag menar det måste ju vara lätt att missa att se en liten dragspelsbuss. Det verkade inte vara allt för allvarligt eftersom vi körde vidare efter att busschauffören pratat med bilföraren.
Imorgon ska jag ägna mig åt lite veckostädning.

Nu är det dags för lite lunch och sen ska jag försöka göra färdigt en av uppgifterna jag pluggar på.

Alla hjärtans dag

Okej det här är egentligen ingen dag vi brukar fira. Man kan fira kärleken alla dagar och jag hoppas att jag är ganska duktig på att berätta för mannen att han inte bara är den jag delar tidningen med utan så mycket mer. Igår var vi och handlade på kvällen och jag drog mig kvar några extra sekunder i framsätet efter mannen gått ur bilen. Detta för att kunna hänga dit ett litet hjärtkort som jag gjort  när vi pysslat i skolan. Kortet hittade han då förstås hängande på ratten när han gick till jobbet i morse. Något litet i alla fall.
 
Själv fick jag en ros på jobbet, alla kollegor fick varsin ros med ett rätt hjärta med ens namn på. Alltid kul att få något oväntat.
 
Ikväll har det bara blivit vanligt fredagsmys. Jag har också tittat över alla mina tupperware prylar. Jag kan konstatera att det är väldigt mycket saker som inte får plats i skåpen. Är det för att jag har för mycket saker eller för litet kök? Jag vet vilket jag anser är svaret. Jag hittade också en del saker som jag känner mig osäker på om jag vill behålla. Dubletter på både den lilla och mellanstora ostkupan känns till exempel lite dumt. Ingen som är intresserad? Eller en 1 liters vattenflaska? Jag tror vi klarar oss med de två vi har. Nu är det i alla fall en lite sortering på gång då en del saker fått bo i källaren, tror jag ska byta lite plats då jag glömt bort att jag hade vissa saker.
 
Nu till en sista sak innan jag surfar vidare. Jag  har SPORTLOV!!!! Ett skönt avbrott för att ladda batterierna.

1 år

Idag är det exakt 1 år sedan jag började mitt riktiga arbetsliv som lärare. Tänk vad jag lärt mig och utvecklats under det här året. Mer ska det ju förhoppningsvis bli.

Sjukt

Jag vet inte om borttagandet av min knöl på huvudet sänkte mitt immunförsvar eller om jag skulle blivit förkyld ändå. Jag började i alla fall känna mig dålig i onsdags och har varit hemma från jobbet sen i torsdags. Nu känner jag mig mycket bättre men halsen spökar lite och jag börjar bli lite orolig att jag ska tappa rösten. Så fort jag känt av något sådant så har jag gett mig själv talförbud och då har det blivit bättre, vägrar bli hemma från jobbet igen för att rösten är sabbad. Det räcker med en gång detta läsår. Det är så mycket som händer också denna veckan som kommer som jag MÅSTE vara med på.
 
Sista dagarna har väl direkt inte varit så intressanta eftersom jag varit sjuk, det enda vettiga jag har gjort är börja beta av berget med filmer som jag inte sett. Om det nu kan kallas vettigt.  Jag har sparat filmer i kanske 2 år som är såna filmer som mannen absolut inte sätter sig och tittar på så måste se dem själv. Den tiden tar jag mig aldrig. Men de senaste dagarna har jag i alla fall sett 3 st, så är det väl typ bara 10-12 st kvar. Jaja får väl se en del på alla lov som kommer nu i vår. En del av filmerna har jag tappat lusten att se men vägrar kasta dem även om de flesta är gamla hyrfilmer som jag gett 10 kr för. Man kastar inte en film utan att ha sett den. Sen behöver man inte se om den verkar riktigt dålig.
 
Imorgon är det dags för första hårtvätten sen borttagandet av knölen. Jag skulle vänta några dagar så har duschat men inte tvättat håret sen i måndags. Det tror jag var vettigt. Inte så kul om man river upp såret och det börjar blöda igen. Sen ska man väl egentligen inte tvätta håret mer än en gång i veckan även om mitt hår inte direkt ser fräscht ut nu, men jag är fortfarande lite sjuk och ändå bara hemma. Så det spelar ju mindre roll att håret inte är tvättat. Håll tummarna att det går bra. Har inte vågat borsta håret som vanligt än, är super försiktig i området där såret är. Så håret blir borstat men det tar minst dubbla tiden =)

Ida

RSS 2.0