Sovmorgon

Idag sov jag länge, ända till halv tio. Eftersom värmen nu gjort det svårt att sova så var det verkligen länge. Däremot tror jag att jag fått sota för det då huvudet känns lite konstigt just nu eller kanske det är åska på gång. Det skulle ju komma mer regn också.
 
Än så länge har jag inte gjort så mycket idag. Jag håller på att läsa en del böcker inför höstterminen och jag känner mig riktigt taggad för att börja jobba igen. Jag har så smått börjat planera arbetsgången inför mitt svenska arbete och tja vad säger man, jag vill börja jobba nu. Fast det är jag inte redo för. Måste läsa in mig mer på det nya arbetssättet.
Sen måste jag snart börja läsa den boken vi fick i läxa över sommaren. Vi fick sommarlov ytterligare 2 dagar mot att vi ska läsa en bok. Eftersom jag inte kan panikläsa en bok på två dagar (i alla fall inte om något ska fastna på riktigt) så får nog börja läsa den denna veckan.

Dator

Jag borde sitta vid datorn och blogga oftare. Det är så mycket skönare. På plattan eller mobilen måste man hela tiden gå tillbaka eftersom den ofta inte reagerar på mina mellanslag eller väljer att ändra orden till ord som passar den bättre.
 
Sen sist har syrran varit här. Värmen tog nog ganska hårt på oss och tja vi gjorde inte så mycket alls, men det var trevligt att inte göra så mycket men att göra ingenting tillsammans. Vi får göra om att göra ingenting =) eller tja vi bakade ju lite och spelade lite spel och tittade på film, men ganska slappt var det.
 
Idag var jag ensam på dagen igen. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra med den tiden. För mycket ledig tid brukar sluta med att jag skjuter upp alla måste till dagen efter. Kanske kan det vara okej när det är så här varmt? Man blir ju banne mig nästan genomsvett av att gå ut till köket och äta något eller gå på toa. Sedan ska vi inte prata om att försöka ställa sig och diska. Det sker bäst på förmiddagen innan solen gått runt till den sidan, har jag konstaterat.
 
Nä nu ska jag sluta här eftersom datorn batteri snart dör och jag har väl direkt inget mer att säga just nu. Får se om det blir lite tv innan sängen. Igår kröp jag ner med mannen men var inte trött och låg därför och vände och vred på mig till ca 02,00, vilket jag ogärna gör om. Jag måste vara trött när jag går till sängs ikväll. GOD NATT!

nyckelband

Är det någon som har ett sjyst nyckelband som de vill bli av med? Jag behöver ett sånt band till nycklarna på jobbet när jag har klänning eller andra kläder utan lämpliga fickor att lägga nycklarna i. Jag behöver ett nytt. När vi var i Göteborg letade jag efter ett men hittade bara några få och då med texten, 100 % ledig eller letar ny kille. Inget jag vill bära och särskilt inte jobbet. Är det någon som har ett lämpligt över som jag skulle kunna få? Jag börjar ge upp hoppet om att kunna köpa något.

tomater

Hmm..... sitter och funderar på att om man hittills bara fått en enda tomat på sin ena tomatplanta, är risken då stor att jag bara får en enda tomat från den plantan? Jaja det finns väl bara ett sätt att ta reda på det, vänta och se helt enkelt. I så fall blir det en röd tomat. Sedan har jag två plantor med gulgröna tomater (köpte dem i tron att även de var röda eftersom alla bilder på den hyllan var på röda tomater, men på krukorna stod det visst gulgrön) som sammanlagt har fem tomater. Undrar hur de smakar. Hur vet man när en gulgrön tomat är mogen? Jag menar, de är ju gröna från start, hur mycket gult och grönt är det som gäller. En sak är säker, det blir tomater även nästa år, men då ska jag uppmärksamma färgen för jag vill nog har helst röda eller helgula tomater.

tvättmaskinen

Nu på morgonen ska de komma och titta på tvättmaskinen. Jag hoppas att det inte är något allvarligt fel på den OCH att det inte kostar så mycket att laga. Imorse var det dags för mannen att gå iväg till jobbet. Jag klev upp när han gick så jag skulle vara vaken när de kommer och tittar på tvättmaskinen. Så klockan är inte ens åtta och jag har ätit frukost, klätt på mig och borstat tänderna. Det var inte igår jag var färdig så tidig. Nu blir det nog lite film.

Ny plånbok

Som ni vet så gillar jag ugglor och Super Mario. Nu blev det inga ugglor när vi var i Göteborg men däremot en ny plånbok.




TOMAT

Jag har fått en tomat. Nu måste den bara växa till sig också.



fredag

Nu har jag funderat lite. Den runda lådan blir nog hemma. Jag ska ha hårprylar i den tror jag. Hårnålar kanske. målas ska den ändå. Sandpapper måste införskaffas också. Först ska jag kolla om mina gamla färger jag hade för något år sedan har torkat, kanske kan använda dem.

Se ytterligare en bild på något jag köpte.


Linköping med omnejd

 
 
Nu har vi kommit hem från vår tältsemester i Linköping. Vi åkte i söndags och då var inte vädret med oss. Medan vi checkade in på campingen så började regna, riktigt ösa ner, så vi fick sitta dryga timmen i bilen innan vi kunde börja sätta upp tältet.
 
På måndagen var det dags att använda julklappen från mor och far nämligen att åka på Göta kanal med en kanalbåt. Det var verkligen helt underbart att tuffa runt där på kanalen, få god mat och njuta av utsikten. Tack igen för en underbar present. Det kan jag verkligen rekommendera fler att göra.
 
På tisdagen blev det lite shopping i Linköping city och på köpcentret Ikano-huset.
 
Igår var vi i Kolmården, vilket var underbart som vanligt. Det kommer inga bilder därifrån just nu eftersom jag inte tittat igenom dem. Får se om det blir en annan dag.
 
Idag åkte vi hem och stannade till på A6-center i Jönköping.
 
Här kommer i alla fall lite bilder på inköpen.
 
Som ni kanske vet blev jag lite uggletokig förra sommaren när jag hittade en underbar väska i London med ugglor på.
 
En sparbössa, men som bara kommer användas som prydnad.
 
Jag har velat ha en anteckningsbok till jobbet som är fin. Där ska jag skriva vad jag göra i min planerade arbetsgång på mitt tema, så att jag lätt kan gå tillbaka och se vad jag har gjort tidigare. Självklart med ugglor på. Den är också 100% av återvunnet material. Ett stort plus där.
 
En rund låda, vet inte riktigt vad jag ska ha i den än, men det löser sig, det är jag ganska säker på.
 
 
Ja den här säger sig nog självt vad jag ska använda till.
 
 
Vita och svarta blommor att ha runt "munken" så som jag hade på skolavslutningen. De här känns mer okej att använda hela året. De förra var så somriga.
 
Lite nya öronhängen. De med ugglor har jag stora, men det blir liksom för tunga om man ska ha dem en hel dag. Hela 20 kr styck fick jag ge för dem.
En ny film med "Ida-tema" och sedan två nya mario spel till Wii. Det var länge sedan jag köpte något nytt och jag, förutom ugglor älskar ju den där lille Mario-filuren. Mariokart har jag provat och tycker att det är rätt kul att spela tillsammans. Bilspel är alltid kul och sedan med favoritfiguren, kan bara bli rätt. Den andra ska vi nog testa för första gången senare ikväll.
 
På Kolmården fick det förstås bli en ny pläd, denna gång med ett mörkare tigermönster än den förra. Den gamla har varit perfekt som jag köpte sist och är varmare än vanliga fleece filtar, men den är välanvänd och har spruckit på sina ställen. Det här var precis vad frusna vinter-Ida behövde.
 
Sen har jag köpt lite saker till mitt nya klassrum. Jag har ju bytt klassrum och vill "pynta" det lite så det känns trevligt. Jag fick en begagnad  uggla av en kollega när hon insåg min inställning till ugglor. Dock råkade den trilla i golvet när vi tog ner rullgardinen för att se film. Sedan dess har jag saknat något. Nu hittade jag lite på Myrorna och Erikshjälpen.
 
Två igelkottar. Den vänstra ser lite konstig ut på bilden men är finare i verkligheten.
En elefant. Eftersom min plan är att arbeta med en skog och där möta många djur så känns det naturligt med lite djur i klassrummet. Dock klarar nog inte dessa heller en runda i golvet men får försöka placera dem smart och så håller de så länge som de håller helt enkelt.
En liten ask. Jag vet inte riktigt vad jag ska ha den till, men ska måla om den i alla fall, när jag bestämt färger. Har ni tips på vad jag kan ha i den?
 
En låda som också ska målas om. Ska användas till pennor troligtvis. Dock var locket trasigare än jag först förstod och måste bytas. Har haft kontakt med pappa så får vi se om vi kan lösa det.
 
Den här tyckte jag var fin med blommor. Den vill jag också måla i några "blommiga" färger. Här mottages också tacksamt tips på användningsområden. Jag behöver ju direkt inte de här sakerna, men det är kul att ha lite projekt att göra när mannen börjar jobba igen. Så det är nog i ärlighetens namn mest för att stilla mitt pysselsinne jag köpt den, sen kostar de ju väldigt lite i inköp på second hand.
 
Det var min shopping det och glöm inte lämna tips på vad jag ska använda mina träsaker till och kanske färgtips.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ida

RSS 2.0