kräksjukan är här

För första gången sen vi blev sambos så har kräksjukan kommit på besök. Det är mannen som fått med sig det från jobbet. Än så länge är jag på benen men vågar inte riktigt hoppas att det kommer fortsätta. Sannolikheten är nog större att jag åker dit.

Ett steg i rätt riktning

Första arbetsintervjun är nu inbokad =)

VG

Kom nyss på att jag glömt ladda hem ett grupparbete från förra kursen från lärplattformen. Fick VG på det =) När jag skulle ladda hem från att ha det sparat från mailen så såg jag att jag fått mail från läraren som också skulle rätta den sista enskilda uppgiften. När jag skrev den var jag lite oengagerad och hade svårt att koncentrera mig. Men det var visst ett vinnande koncept då jag fick VG, alltså högsta möjliga betyg på universitetet även på den uppgiften. Funderar på om jag får VG i slutbetyg på kursen nu. Får vänta och se. Lycka!

Helgen

Hade en riktigt härlig helg. Det började med att José och jag åkte till Kalmar i fredagskväll för att överraska pappa på hans 60-årsdag. Tanken var att vi skulle möta honom, mamma och lillsyrran vid restaurangen där de skulle äta. Pappa visste ingenting. Trots att mamma varit på väg att försäga sig mer än en gång. Det var så lyckat.
 
Precis när José och jag parkerade bilen så parkerade de också bara en liten bit bort. Jag går bort till bilen och säger "Hallå där". Pappa märker mig inte först men efter en kort stund tittar han på mig och hans blick kommer jag aldrig glömma. Det kändes som han tänkte " Men vänta, henne känner jag" innan han verkligen förstod att det var vi. Överraskad blev han i alla fall. På restaurangen blev det sedan god planka Black and white för de flesta medan födelsedagsbarnet körde på oxfilé
 
 
Här är en härlig bild på födelsedagsbarnet som njuter av en drink P2.
 
 
Det blev självklart en drink även för den ganska nyblivna 18-åringen som idag också har fixat körkortet idag, grattis igen syrran.
 
En riktigt härlig kväll blev det.
 
Lördagen blev till en början ganska lugn med bara häng där på landet. Snacka och lite så. På eftermiddagen blev det färd till Kalmar för José och mig innan hemfärd. Stannade till på IKEA och köpte oss ett nytt täcke som vi provsov natten till idag för första gången och jag det fick godkänt av mig och mannen verkade också ganska positiv när han gick iväg imorse.
På kvällen blev det bara myskväll med lite film.
 
Igår, alltså söndag så hände en del. För ett tag sen plockade vi fram mina gamla sims2 spel och har köpt till två extra spel för en väldigt billig peng, men vi har haft problem då båda vill kunna ha alla spelen installerade och få del av alla sakerna. Som vi sökt och googlat, mailat och frågat i butik, då båda datorna kräver att man spelar med den skivan som är senast utgiven så blev det problem då vi faktiskt bara har ett ex av varje skiva. Har försökt lösa problemet i säkert 1,5 vecka nu. Avinstallerat och installerat igen för att installera dem i olika ordning, men inget funkade. Sen testade vi sista utvägen som vi hittade tips om på ett forum. Man kör igång spelet med skivan och när spelet väl är igång så kan man ta ut den. Då funkade det. Så nu får vi bara vänta in varandra om vi ska spela samtidigt, men vad gör det. DET FUNKAR! Lyckan var total här igårmorse.
 
Sen bar det iväg på shoppingrunda. Jag satsade först på att få tag i fodralet till mobilen som jag såg förra veckan då kontot ekade tomt efter Ge-kås. Som tur hade de kvar det och jag är så nöjd. Precis vad jag letat efter i typ ett år eller nåt =)
 
 
Ett mobilfodral med en liten flärp högst upp på baksidan. Riktigt snyggt också. Så här ser det ut när mobilen är i fodralet.
 
 
Sen drar man i flärpen för att få upp telefonen och då ser det ut så här. Jag älskar verkligen den här. Mycket snyggare än de jag haft tidigare också.
 
Det blev också inhandlat en julklapp, så nu är det bara männen kvar att köpa till, av de julklappar jag köper själv.
José fick också med sig sitt hockeyspel igår så nu blir det väl en del spelande framöver.
 
Tvättmedelsburkarna som vi länge tittat på och som vi skulle köpt på Ge-kås (fast vi hittade dem inte) fick följa med hem igår då de också fanns på CityGross.
 
Det var helgen  det. Den hade gärna fått vara längre. From idag var det tillbaka till verkligheten och examensarbetet.

ont

Har just nu så fruktansvärt ont i fötterna. Började i den ena men nu börjar även den andra göra rätt ont. Antagligen för att jag belastat den för mycket för att avlasta den första. Fick ont efter att ha gått hem från universitetet med B. Insåg efteråt att jag kanske inte haft de bästa skorna,.men det var ingen planerad promenad och för den delen så har jag gått betydligt mer i samma skor utan att få ont alls. Tur att det är hemma dag imorgon, men jag hoppas och tror att fötterna mår bättre imorgon. Gör så ont att bara förflytta sig några få steg. Kan inte belasta dem alls just nu. Tur att det blir några timmar i sängen nu för så länge jag inte går eller står på fötterna så känns det knappt alls.

föreläsning

Sitter på föreläsning. Inte så givande. B och jag försöker hitta på massa saker att fördriva tiden med. Tyvärr är det inte lunch förrän 13. Blir att söka artiklar efter lunch sen. Lite mer givande hoppas jag.

Pussel

När vi var i Ullared i tisdags så fick det följa med ett pussel hem på 1000bitar. Både José och jag har haft svårt att slita oss ifrån pusslet och många lediga stunder har vi suttit vid bordet och pusslat. Nu imorse blev det klart.
 
 
 
Kan nu namnet på alla Disney-figurerna?

Vikten

Nu är vi i full gång med examensarbetet. Senaste dagarna har jag ägnat åt att läsa en avhandling, årsrapporter och just nu är det en deklaration som står på schemat.
 
Tog nyss en liten paus från läsandet och ställde mig på Wii-plattan. När jag vägde mig på den sist visade den ju på nästan minus 5kg. Sedan dess har jag haft en del funderingar. Vi körde ju ganska strikt till en början men kör inte lika strikt längre och på helgerna har vi till och med ägnat oss lite gott, kanske lite läsk och lite godis fast i mycket mindre mängder än förr. I alla fall var min tanke att jag kanske gick ner jätte mycket först och att jag sedan vi blivit mindre strikta helt enkelt börjat gå upp igen. Även om vågen visade -5kg sist så säger det ju ingenting om jag vägt mindre än så. Ställde mig i alla fall på vågen nu igen men med blandade känslor, visste inte riktigt hur jag skulle reagera om det visade sig att jag börjat gå upp igen. Men jag behövde inte oroa mig, på de senaste tio dagarna har jag gått ner 0,9kg och då vägde jag mig bara någon timme efter jag ätit frukost (jag vet att det inte är så smart och tidigare har jag vägt mig innan frukost, men kom inte på det förrän efteråt). Så jag tror att jag kan tillgodoräkna mig de där sista 100grammen. Så jag anser att jag gått ner 1kg på 10 dagar. Det har jag gjort nästan helt på kosten (och kosten skulle jag kunna bli mycket hårdare med). Visserligen var vi i Ullared i tisdags och där förbrändes nog en del kalorier på att gå fram och tillbaka, men utöver det har det varit dåligt med motionen eller i alla fall inget värt att nämnas, helt stilla har jag ju inte varit förstås. Så lägger jag mer energi på motionen också så kanske vågen visar på ännu lägre siffror nästa gång.
 
Jag kan nog inte förklara hur detta känns. Även om 1kg inte är så mycket så är det ett viktigt kilo för mig. Jag får veta att jag gör något rätt i alla fall. Jag känner också att jag faktiskt kan unna mig saker som jag tycker om i rimla mängder och det är okej och att vikten inte börjar peka uppåt igen. Jag vet inte riktigt vad jag går på för diet nu, något mellan LCHF, GI och min gamla kost. Det jag tycker är svårt är lunchen när jag är hemma hela dagen. Jag gör ju då inte av med så mycket energi så vill inte äta för mycket utan mer som ett mellanmål. Helst ska det inte ta någon tid att fixa heller. Så tips mottages tacksamt.  Igår fick det bli stekta färska champinjoner, lite sötmandel och en satsumas. Idag vet jag inte riktigt. Det blir ju riktigt middag när mannen kommer hem.
 
Nä nu har jag fastnat lite för länge vid bloggen. Ville bara dokumentera mina framsteg både för min egen skull och för att jag faktiskt är lite stolt över mig själv, även om jag alltid kan bli stoltare =)
 
 
 

städar

Jag hade tänkt ta och putsa fönstren i köket/balkongen och vardagsrummet. Men först regnade det vilket gjorde det lite svårare och gissa vad? Nu skiner solen och det är ju tumregel nr 1, putsa inte fönster i direkt solsken. Suck de ser hemska ut. Istället har jag nu städat toa och sovrummet.

Smink

Igår var det dags för lite släktmiddag med Josés familj. Jag passade då på att utnyttja presenten från Erika som jag fick när jag fyllde 25, nämligen pengar för att bli sminkad av ett proffs på Makeupstore. Det var bara ganska exakt 11 månader sen jag fick det men jag har velat vänta på ett bra tillfälle, som jag sa till Make-up-artisten så är detta inget man gör och sedan åker hem och tittar på tv i sin ensamhet resten av kvällen.
 
Så här fin blev jag i alla fall.
 
 
 
 
Jag fick massa bra tips på hur jag ska tänka när jag ska sminka mig. Så var super nöjd.
 
Efter sminkkursen fick jag välja produkter till samma värde som kursen kostade. Självklart blev det lite dyrare när jag valt produkter så fick lägga till 150kr själv, men det känns det värt. Blev sugen att köpa fler av produkterna hon använde på mig, men med både jul och födelsedag framöver så kändes det som en bra grej att skriva på önskelistan. Det som var bra tycker jag var att man fick med sig en lapp där det stod precis vilka produkter hon använt och vad de hette. Den lappen håller jag hårt i =) Produkterna jag valde igår var dessa.
 
 
Ett ansiktsvatten som passar extra bra till min hy eftersom jag väldigt lätt blir röd i ansiktet. Samma sak var det med concealern (den lilla burken), den är bra för att dölja mitt röda. Sen ett vanligt puder (som inte är så ljust som bilden visar) för att hålla comcealern på plats.
 
Jag fick i alla fall väldigt mycket beröm för min sminkning av Josés familj. Däremot var minsta fröken C väldigt avvaktande mot mig till en början. Hon är ju inte van vid att se mig så sminkad, så hon gömde sig bakom José ett tag, men efter en stund var vi goda kompisar igen =)
 
 
Så här såg jag ut efter en en hel kväll.
 
Tack Erika för presenten. Det var riktigt kul. Jag gör gärna om det någon gång i framtiden.
 
 

KLART!

Jaha nu är sista uppgiften i denna kursen inlämnad. Det känns så bra. Nu är det "bara" examensarbetet kvar sen är jag klar med min utbildning. Det känns ju lagom galet. I helgen blir det att se till att mitt cv blir riktigt bra och så ska jag slänga iväg lite jobbansökningar. Jag ska också slänga iväg ett mail till arbetsförmedlingen och stämma av om jag har rätt till någon ersättning när jag är klar med mera.
 
Satt verkligen in i det sista med uppgiften idag. Vet inte hur bra det egentligen blev men nu är det inskickat i alla fall. Skickade också in ett grupparbete nu i veckan. Nu håller jag tummarna för att båda arbetena blir godkända så man inte behöver komplettera dem medan man skriver examensarbete. På tal om examensarbetet så satt jag och B och jobbade med det idag. Jag tror helt klart det finns hopp för vårt arbete. På onsdag har vi första handledningen också så då får vi lite feedback på våra tankar så vi vet om vi är på rätt spår.
 
Mina orkidéer som jag köpte på marknaden i R-by har ju varit i "vila" ett tag nu. Men de var nog aldrig i riktig vila. Det började komma  grenar (stänglar kanske det heter) nästan direkt. Jag var ju beredd på att ha två krukor med bara grenar ett tag framöver, men man såg nästan direkt att något hände när blommorna trillat av. Nu har jag riktigt stora knoppar på båda orkidéerna. Mamma trodde när jag berättade att knopparna kommit för några veckor sedan att det nog kunde blomma till min födelsedag. Men jag tror nog att de kommer börja blomma innan dess, knopparna är ju jätte stora, men jag har ju aldrig haft orkidéer innan så vad vet jag =) Försökte ta en bild nu, men bilden kanske inte blev super bra, men nu ser ni lite.
 
Det är många fler stora knoppar på den andra, men denna blev bäst på bild även om bilden inte är så bra.
 
Vad tror ni? Blommar den innan min födelsedag?
 

Bra känsla

Nu på morgonen bestämde jag mig för att ställa mig på vågen igen. Första gången sen vi ändrade kosten. Visserligen har vi gått ifrån just lchf ganska mycket. Vi äter numera lchf-inspirerad kost. Det jag skulle komma till var ju vågen. Eftersom min vanliga våg alltid varit konstig och nu har batteriet tagit slut också. Så vi har gått efter wiiplattans våg. Vet inte hur bra den är men använder man sig av samma våg hela tiden så blir det nog bra. wiiplattan berättade att det var 44 dagar sen jag sist vägde mig. Vågen visade då på -4,8 kg. En bra morot nu för att fortsätta. lite hoppades jag ju att jag gått ner men eftersom vi valt att fuska ganska mycket med dieten så trodde jag inte att det skulle vara så mycket. Nu ska jag vara glad hela dagen.

Grattis Annie 18 år

Idag blir minstingen i familjen 18 år och alltså myndig. Stort grattis igen Annie.
 
Annie spenderade några av de sista dagarna av sitt höstlov här i Växjö hos oss. Självklart försökte vi fira henne så mycket vi bara kunde eftersom vi inte kommer till släktkalaset nästa helg.
 
 
Paket ska det vara.
 
 
Lite strössel till familjens bagare.
 
 
Vi "pimpade" den snabbt hemgjorda tårtan med de nya födelsedagspresenterna.

 
Lycklig blivande 18-åring med några av presenterna, servetter med cupcakes och strössel. Nu var det bara att ta en riktig födelsedagsfika.
 
Fikan hade vi redan på torsdagskvällen så födelsedagsbarnet skulle kunna utnyttja sitt presenkort på Panduro på fredagen då det var dags för stan. Blev också födelsedagslunch ute på restaurang på fredagen.
 
 
Tidigare på torsdagen var det brödbak som stod på schemat. Här är bagaren i full fart =)
 
 
På lördagen blev det en vända till samarkand och sedan var vi en sväng hos familjen C innan det var dags för Annie att åka hem. Jag hoppas du verkligen kände dig firad, Annie. Tack för några härliga dagar och tack för att du tog med dig ditt höstlov och "tvingade" mig att ta lite lov också. Det var välbehövligt.
 
 
 

Ida

RSS 2.0