Torsdag

Idag finns det egentligen inte så mycket spännande att berätta men tänkte ändå skriva ett par rader. Har rensat lite på kontoret, slängt i en tvätt i maskinen och diskat lite. Utöver det har jag egentligen bara suttit framför en fläkt någonstans i lägenheten och försökt överleva. Det är lite väl varmt för min smak. Hade egentligen velat pyssla, men är ju inte det lättaste när det behövs en fläkt för att klara av att vara i rummet. Papperspyssel och en fläkt igång är det inte den bästa lösningen. Det kan jag säga utan att ha provat.

José och jag har funderat på att gå på nya transformers filmen. En av mina favoritfilmer, älskar bumblebee. Lägger in ett youtube klipp. Bumblebee är den gula bilen/roboten. Älskar biten där hon säger "I drive you shoot". Fast hela klippet i filmen är mycket bättre än den lilla biten i trailerna. Klippet är från första filmen. Ville gå och se den tredje nu.




Köksstädning

Igår var en intensiv dag. Först åkte jag ut till en god vän och hennes dotter i Vetlanda (eller ja i närheten i alla fall). Det var ju nästan lite av ett äventyr i sig att ta bussen ut dit. Var ett byte. På vägen dit fick jag vänta 45 min i Åseda. Där hände det inte allt för mycket spännande precis. Men det var värd att väntan att sen få träffa den nyblivna lilla familjen. Så söt liten dotter har hon. Hade nog lätt kunnat stanna där rätt länge och bara mysa med bebis och snacka med mamman förstås. Kunde lätt snackat hur många timmar som helst tror jag allt. Helt plötsligt hade tiden gått och det var dags att dra sig till bussen. Men får ses snart igen. Nu vet jag ju i alla fall hur det funkar med bussarna så det är ju inga problem att åka dit även om bilen inte är tillgänglig. En konstig sak var dock att det var 20 kr billigare att åka hem än att åka dit dvs billigare att åka från Jönköpings län till Kronobergs län istället för tvärtom.  Skumt. Brukar det inte vara fasta priser på bussarna?????

Hann nästan precis av bussen igår innan det bar av till nästa aktivitet som var TW-möte. Åkte hemifrån vid åttatiden på morgonen och var hemma strax innan 21. Somnade gott sen. De timmar som blev på bussen igår och sen sitta på mötet kändes lite i benen. var lite seg och somnande nästan direkt sen igår. Så skönt med tanke på att natten innan låg jag och vände och vred på mig i 3 timmar innan jag somnade.

Idag har jag påbörjat en utrensning i köket. För tillfället står det massa saker i hela köket som jag plockat ur skåpen. Ska gå igenom alla sakerna sen med José och se om det är nåt vi ska skänka bort eller kanske ställa ner i förrådet för att det inte används just nu. Får bli ett projekt senare ikväll när det är lite svalare. Just nu är det lite väl varmt. Vill rensa ut lite saker eftersom det är troligtvis mer saker på ingående. Måste ju finnas lite plats till det =)


Kär och galen

Läste just på aftonbladet att ett av mina favoritprogram som barn kommer i ny tappning. Kär och galen.



Ville hitta ett klipp med riktiga introt men kunde inte hitta det. Inget bra i alla fall.

Just nu har vi ju inget vatten här hemma. Eller ja det sägs så i alla fall. Har direkt inte testat om det är nåt vatten i kranarna.  Men det ska ju vara borta så. Tänkte se senare om det är massa folk utanför och jobbar men har inte dragit upp på den sidan än. Solen står rakt in och jag vill inte att all värme kommer in.

Söndag

Då var det redan söndag igen. Nu väntar förhoppningsvis en ledig vecka. Kunde kanske valt en bättre ledig vecka eftersom de tre dagar denna veckan kommer bryta vattnet i lägenheten mellan 8-16. Jätte kul att vara hemma en hel dag utan vatten eller tre hela dagar. Fast på tisdag rymmer jag iväg över dagen för att träffa en nybliven liten familj. Kan säga att allt bebis mys som blivit senaste tiden börjar bli farligt. Först fick José en systerdotter i början av året, sen var jag hemma i Kalmar i måndags och fick träffa en annan bebis dock lite äldre på nästan ett år. Sen på tisdag träffa en ganska liten bebis. Blir ju inte bättre av att jag i natt drömde att jag var höggravid. Men ja det är jag inte, inte vad jag vet i alla fall. Hahahaha. Alla bebisar som sätter sprätt på mina tankar. Men visst vore det mysigt med en liten. Men ja det får vänta lite.

Imorgon vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Kanske rensar jag lite i skåpen i köket. Hade tänkt göra det idag men ja det försvann längs vägen någonstans. Har också ett mindre kaos på skrivbordet. Massa pyssel blandat med massa papper från tw. Har dock hyfsad koll men är rätt stökigt. Ska sätta in massa tw papper som är bra att ha i min pärm.

Var ute och tittade på dator idag igen. Eller ja inte bara det men det blev det också. Har kommit underfund att jag ska försöka spara ihop till datorn innan jag köper den. Då kanske den här gamla ger med sig lite längs vägen. Åh har hittat så många fina nu. Blir ju så sugen på en ny. Men ja, den här gamla är lite för bra fortfarande. Men knappar och tangenter börjar ge med sig vilket är lite problematiskt. Men med mitt nya extraknäck så hoppas jag ganska snart få ihop till en ny dator. Har redan kommit en bit på vägen, sen fick jag ju jobba lite extra i Gemla så en del av de pengarna har också hamnat på datakontot.

Nä nu ska jag gå och hälla upp massa vatten och ställa i kylskåpet så jag har lite imorgon, för imorgon lär jag glömma. Måste upp tidigt med så alla morgonbestyr som inkluderar vatten är gjorda innan 8. Suck ingen sovmorgon här inte.

Lite sena Malmö bilder

Tittade just i min kamera och insåg att det fanns några få bilder från när jag var och hälsade på syrran i Malmö. Tänkte bjuda på några här i brist på annat spännande att berätta.



Stora röda stolar på Entré.



Erika hittade en också.



Här mumsar vi på varsin god sallad. Erika tog pasta sallad och jag ceasarsallad.



Erika köpte kylskåps ehm ja vad heter det, massa ord som man kan bygga meningar med och ha på kylskåpet.



Lite fullt blev det allt. Tror inte alla är uppe än på denna bilder.

Det var det hele.

Tack och god natt!

Källarmonstret

Nu på förmiddagen har vi rensat lite i vårt källarförråd. Blev en del slängt, en del som ska skänkas och en del som vi tagit upp och ska försöka använda mer.

När vi var där nere och rensade så fick vi besök av källarmonstret.



Han ville se till att vi verkligen städade ordentligt. =)

Skymtade också en fd diktator också men han vägrade vara med på bild då det förstör hans image om det kommer fram att han bor i källaren. Så länge bildbevis saknas så kan han hävda motsatsen.

Efter alla dessa möten och städning har jag precis betalat månadens räkningar. Var så nice att jag hann få lite extra pengar genom att få jobba lite förra veckan. Hade blivit knapert annars. Hade knappt räckt till alla räkningar. Kanske hade haft 100 kr kvar efter räkningarna. Hade ju lagt undan en del av januaris stora studiebidrag/lån för att kunna leva även i juni då inkomsten annars är 0 kr. Men ja nu känns det rätt bra ju=)

100% sommarlov kanske

Har idag sett att sista uppgiften är godkänd dvs nu har jag sommarlov till 100% eller ja så länge de inte vill att jag kommer och jobbar mer i Gemla nästa vecka. Då har jag en hel veckas sommarlov innan det är dags att bli godmottagare igen. Då är det fyra veckors jobb som gäller och sedan lite semester/sommarlov tillsammans med José.

Igår började jag pyssla lite kort. Är ganska länge sen jag pysslade nu men när jag väl började igår ville jag inte sluta. Har ju samlat på mig massa med betoning på massa pysselmaterial och jag det börjar väl bli dags att använda en del också. Håller på med ett kort som nog kan bli riktigt fint när det är klart.

Har funderat lite kring det här med datorn. Jag vill verkligen ha en ny dator men ja den känns alldeles för bra för att bara slänga. Kanske kan man hitta någon som vill ha en dator men som inte har super höga krav. Som kan tänka sig att använda en extern mus och kan stå ut med att någon tangent någon enstaka gång inte reagerar. Jag vill ju ha en bättre batteritid också. Batteritid på 45-ca 60 min känns ibland lite kort. Men har man tillgång till uttag så är det ju inget problem. Ingen som är intresserad av en hyfsad bärbar dator med vissa åldersproblem?
Usch jag blev verkligen fundersam kring datorn, ja ja vi får väl leva ihop ett litet tag till helt enkelt.

4 timmar ifrån lite mer sommarlov

Ja nu är det bara fyra timmar kvar att jobba innan sommarlovet fortsätter. Jobbar halvdag imorgon eftersom det är ledigt på fredag. Nästa vecka blir det lite mer sommarlov innan sommarjobbet som godmottagare börjar veckan efter. Eller ja så ser planen ut just nu i alla fall. Sen vet man ju inte om de behöver mer hjälp.

Funderar på om jag ska pyssla lite senare. Borde väl packa upp allt från resan till Rockneby också men ja det känns inte så lockande just nu. Men ja det får väl göras det också.

Nä nu har jag massa siffor och papper att reda ut efter partyt i måndags.

Kramar till er alla

Ny dator?

Idag hittade jag en jätte fin dator. Kändes så rätt för mig. Snygga tangenter, sjyst utseende. Självklart var det en bra dator med det tekniska också. Men mitt första fokus är om den ser bra ut. Köper ju inte dator enbart på utseende men det är ju det man tittar först på. Var så sköna tangenter. tycker det är viktigt eftersom man ändå kommer sitta vid datorn ganska mycket som student.

Den fina bra datorn var en hp men priset var lite högre än vad jag tänkt mig. 12 000:- Ligger lite över den budget som jag tänkt mig, men så fin den var. Tekniskt verkade den också vara rejält sjyst med gott om minne och så. 14 tums skärm. Lite mindre än min nuvarande men inte så mycket, vill abslout inte ha en mini-pc. Bra batteritid också. Det är något som är viktigt för mig då jag gärna vill ha med datorn till skolan ibland för arbete och så och då är det ju bra om man slipper fokusera på vart det finns kontakter.

Hittade en annan också när jag började inse att priset var väl högt. En acer för 6000:- Helt okej tekniskt enligt José (han kan ju sånt mycket bättre än mig). Var ganska sköna tangeter på den också men inte riktigt lika sköna som den andra. Acern var inte lika snygg heller men absolut inte ful, inte bara lika snygg.

Kan också konstatera att vänsterknappen på musen är typ helt kaputt nu på min nuvarande dator. Har kört med en extern mus när jag suttit på kontoret men sitter i soffan nu och då funkar det ju inte riktigt med extern mus. Får väl kika vidare på en ny dator. Tror det nog blir en ny dator innan höstterminen börjar.

Förutom oplanerat tittande på ny dator så har jag spenderat lite pengar på Panduro. De hade 50% på många av sina varor. Köpte för 92 kr och fick väldigt mycket för pengarna. Stämplar, kort för utsmycka själv, rubons och cardboard eller vad det heter.

har också köpt en sak till syrran som hon letat efter. Hon verkade väldigt glad när jag ringde och frågade om jag skulle köpa den eller inte. Var visst ett riktigt bra pris. Kul att göra andra glada.

Nä nu ska jag sluta skriva och försöka lägga in min första tupperwarebeställning. Får se om jag lyckas.

Midsommarplaner?

Nu känns det som dagarna går i ett. Jag som bara skulle ha sommarlov och vara hemma och lata mig och göra sånt som är roligt. Hur gick det med det egentligen. Alla dagar fram till midsommar är fullbokade typ. Längtar efter en dag att inte göra någonting.

Midsommar förresten. usch vi har inte direkt planerat något. Någon som har några tips? Vi brukar tillbringa midsommar i Göteborg och på liseberg. Men ja "våra göteborgare" har ju from idag flyttat. Vad ska man nu göra vid midsommar. Ta in på hotell för att gå på liseberg känns ju inte helt aktuellt.

Har ju varit borta en del senaste tiden. Först hem till r-by för släktträff och sedan ner till Malmö för systerträff. På söndag åker jag till r-by igen för att ha en tupperware demo. Det jag egentligen ville säga med det här var att jag läser en hel del bloggar. Men är man borta mycket så är inte bloggläsning det första man tänker på. Inte jag i alla fall. Tidigare har jag nästan läst flera gånger om dagen så nu känner jag mig ganska lost faktiskt när man läser. Orkar ju inte läsa ifatt allt jag missat skulle ju ta en evighet. Bloggläsning är en av de grejer jag ägnar mest tid åt vid datorn och nu är det inte lika kul. Vilka i-landsproblem.

Avslutar det här inlägget med att berätta att jag idag fick veta att vi blivit godkända på grupparbetet. Känns så bra eftersom en komplettering hade varit så jobbig för vi bor i tre olika städer. Lycka till med att få träffar då och sen under sommaren är ju folk iväg eller jobbar. Så kändes riktigt bra att inse att vi inte behöver oroa oss för det i alla fall.

Jobb

Förlåt för den dåliga uppdateringen. Har kanske inte haft så mycket spännade att berätta heller. Har fått hoppa in och jobba på sommarjobbet. Blir totalt en extra vecka ungefär. Sjyst med lite extra pengar. Vet inte om det blir nåt mer innan sommarjobbet drar igång på riktigt men kan vara skönt med lite sommarlov också. Har typ inte hunnit något av det jag tänkte göra på mitt sommarlov. Men ja ja.

Kommer inte på nåt mer att skriva just nu så återkommer........

Hemma igen

Nu är jag hemma från Malmö. Orkar för tillfället inte skriva nåt om det. Kan bli ev senare.

Tittar mest in för att säga att jag fick VG på en av de uppgifter vi lämnat in i kursen. Skrek till av förvåning så skrämde José lite lagom. Orkade typ inte lägga någon energi på den. Ordbajsade på hög nivå. Ordbajsa är för de som inte är i den akademiska världen när man bara svamlar ihop en massa text för skrivandets skulle gärna med många fina avancerade akademiska ord och termer. Blev verkligen jätteförvånad över resultatet. Häromdagen kom betygskriterierna ut och jag blev osäker om jag verkligen nog tydligt redogjorde för de grejer som läraren önskade. Men ja det verkar ju uppenbarligen så. Lär knappast på VG på hela kursen men ja det känns bra för stunden i alla fall.

Kommer sova gott nu. Vilken nog bli ganska snart. Stadsluften tar på krafterna =)

Nu är det visst lördag!

Klockan visar precis 00.01. Vet dock inte vad den kommer sluta på innan jag skrivit färdigt. Har en viss förmåga att komma på massa andra saker och surfa på och så får bloggen vänta. Eller fastna i en tanke.

Tittar mest in för att säga att jag nog inte kommer vara så aktiv på bloggen de närmsta dagarna. Sticker till Malmö om en sisådär 12 timmar och räknar med att vara framme två timmar senare, om tågen går som de ska förstås. Men först får det bli lite sömn. Tänkte försöka hinna med en dusch och lite frukost också. Men det blir efter sömnen förstås. Har typ packat färdigt. Allt ska bara ner i väskan också.

Sitter här och drömmer mig bort lite, vill ha en ny dator. En dator där höger knappen på musen (eller ja musplatta kanske det det kallas) fungerar. Har nog aldrig funderat på vad beroende man är av den. alla tangenterna börjar bli slitna också. Ibland reagerar de inte. Det är hårt för en dator att vara i en students händer. Hårdkörning på hög nivå.

Nä nu ska jag slutna svamla, börjar bli trött så risken blir bara större för svammel. Nä god natt på er!

Fredag

För typ första gången den här veckan har jag gjort nåt riktigt vettigt. Har senaste veckorna eller ja typ halva terminen kanske samlat massa papper i min öhm.... tror det heter dokumentsamlare, en sån med tre våningar med små utdragbara lådor. Sak samma har rensat den. Slängt massa papper. Hittat papper jag glömt bort och ja annat spännande.

Har börjat inse att jag börjat samla på mig rejält med lektionsmaterial inför framtiden. Okej jag skulle inte komma så långt med bara det material jag har men är lite sånt här utanför vanliga skolböckerna som kan göra undervisningen roligare. En rymdbok, måla runstenar, bok om människokroppen och återvinning för att nämna lite teman.

Nä nu måste jag göra mig iordning. José är på väg hem och vi ska iväg en runda.

Imorgon åker jag förresten söderut mot Skåneland.

Ett nej är ett nej

Telefonen ringde just. Var ett 08-nummer. Tänkte jag svarar väl så får vi se. Det var från se & hör. Hade ju den tidningen för ett tag sen. Nu fanns det ett "fantastiskt" erbjudande och väntade på mig. Jag tackade vänligt men bestämt nej, tack. Då undrade han ju förstås varför vilket jag kan förstå. Berättade då att jag tröttnat lite på skvaller. Visst det är trevligt med skvaller men inte enbart skvaller. Då frågade han om jag hade någon annan tidning och ja det har jag ju (Allas, fast det sa jag inte till honom). Men kan det inte vara trevligt med att bryta av med något annat frågade han. NEJ TACK jag är inte intresserad men tack för erbjudandet.

-Ja men då kan vi göra en lite specialare..........................

Lyssnade inte ens klart på den fina specialaren. Utan höjde rösten och sa - JAG ÄR INTE INTRESSERAD, OKEJ?????

Jag blev fan skitsur. Jag förstår att de vill ha kunder men det ska fasen räcka att säga nej en gång. Var så nära en riktigt ful svordom där i luren och sen slänga på luren. Men han fattade efter mitt tredje nej att jag inte var intresserad och la snabbt på lursen.  Småtrög eller? Tre gånger ska man fasen inte behöva säga nej. Hoppas jag blev stämplad som kund man inte ska ringa till. Vill inte ha mer samtal från dom.

Skattepengarna har kommit.

Då finns skattepengarna numera på mitt konto. Känns ju nice. Men måste verkligen försöka spara lite av dem. Men lite kul kan man väl få också. Spara hälften kanske?? Vi får se.

Förresten blev att jag såg en film förut. Men nja den var knappt sevärd. Men såg klart den i alla fall. Fixade lite popcorn för att mysa till det ordentligt. Insåg sen när det var dags att laga mat att popcorn visst blev min enda lunch. Ops. . Men kan försvara mig med att jag åt sen frukost. Steg ju inte upp förrän typ 10.

Snart ska José och jag dra iväg och handla lite. Undrar om vi klarar oss innan regnet.

Åska

I natt kom ett rejält åskoväder. Med betoning på rejält. Har aldrig åskat så här mycket sen vi flyttade hit. Inte som jag minns i alla fall.

Det försvann en bra stunds sömn på åskan i allafall. Är inte så lätt att somna med jätte blixtrar som lyser upp hela rummet. Sen var man ju klarvaken och ska försöka somna igen. Inte det lättaste. Så blev en rejäl sovmorgon  idag. Så skönt.

Får se vad som händer idag. Det har ju pratats om regn (det har det visserligen gjorts i flera dagar) och det känns nästan lite som regn i luften. Tror att det kanske blir lite filmmys här hemma idag. Jag får se.

Onsdag

Andra dagen på sommarlovet. Eller ja egentligen började väl sommarlovet i fredags när jag skickade in sista uppgiften men sen var du helg och då brukar jag ju faktiskt oftast vara ledig.

Känns lite konstigt att vara hemma och inte ha massa uppgifter som väntar. Funderar på vad jag brukar göra när jag har sommarlov.

Igår var det alldeles för varmt att göra nåt överhuvudtaget. Jag satt och väntade på regnet hela dagen men det kom aldrig. Satt framför en fläkt nästan hela dagen i stället. Åkte till svärföräldrarna på kvällen och jag gick bara runt i gräset barfota. Det är verkligen så skönt. Saknar att ha en egen gräsmatta. Vill inte riktigt gå barfota på gården där man inte vet vad som ligger gömt.

Idag vet jag inte riktigt vad jag ska göra och snart har ju halva dagen gått.

Har gjort utvärderingen på senaste kursen. Blir ingen rolig läsning för kursansvariga kan jag säga. Men välförtjänt.

Helgen

I fredags åkte jag hem till kära Kalmar.
På tåget fanns det trevligt sällskap. De 45 minuterna som tåget var försenat blev mycket lättare att uthärda med så här trevligt sällskap.




På kvällen blev det grillning. Så trevligt. Var jätte länge sedan vi träffades hela familjen och det bara var vi, grundstommen liksom. Pappa är förstås också med men han satt bredvid mig så han kom inte med på kortet.

På lördagen var det sedan dags för helgens stora händelse, släktfest med besök från USA.

Så här fina var vi, jag och mina systrar.



Delar av det stora långbordet som vi åt vid. Vi var över 30 personer så det var tur att vädret var så fint så vi kunde sitta ute.


Delar av släkten. Två av mina fastrar har vita kepsar men sitter med ryggen mot kameran.



En av mina kusiner och mamma och pappa.



Det bjöds på amerikanskt godis. Mycket uppskattat särskilt av min syster Erika.



Här är vi hela högen. Mig hittar ni i bakre raden mellan min syster och pappa. Det är släkten på pappas sida. Mina tre fastrar med familj.  I mitten med svarta överdelar sitter Lisa och Bob från USA. Lisa är min syssling om jag inte blandat ihop det.



Här är familjen Fransén. Tycker det är ett fint kort. Finns inte jätte många kort på hela familjen samlad. Är ju alltid någon som ska ta kortet.

Fick en sida med massa bilder från min kusin. Både med bilder från i lördags och sen massa gamla bilder med släkten. Riktigt kul. José har precis hjälpt mig att ladda hem dem eftersom de blev i ett konstigt format när jag försökte men han är duktig så han löste det förstås. Killar kan vara bra att ha, hahahaha.

Dålig uppdatering

Har varit bortrest hela helgen i kära Kalmar.

Uppdaterar mer imorgon när jag lagt in lite bilder i datorn och så. Ville bara säga hej så ni inte tror att jag glömt bort er.

Trevlig nationaldag på er!

Håruppsättning

Sitter här och funderar på lördag. Skulle vilja ha en sjyst håruppsättning. Asså inte värsta baluppsättningen men en sjyst lite vardagsfrisyr. Något mer spännande än vanlig hästsvans. Men har dåligt med idéer. Om jag ska köra på den klänningen jag köpte idag så får det gärna vara en hängande frisyr som kan dölja min inte allt för vackra rygg. Har inget större problem med finnar längre (eller ja någon enstaka kommer ju ibland) förutom på ryggen. Där sitter de allihopa.

Så ja lite sjysta tips på snygga frisyrer mottages tacksamt. Eller får jag flörta med någon av mina kära systrar och se om de vill hjälpa mig med nåt snyggt.

Nu ikväll har vi sett tredje Narnia filmen. Vi skulle gått och sett den på bio när den kom i julas tror jag det var. Men vi kom aldrig iväg. Varför vet jag inte. Men i alla fall nu har den kommit ut som köpfilm. Så har sett den på bluray nu. Det var bra precis som de andra även om jag gillar bäst när alla syskonen är i Narnia. Nu hade de två äldsta blivit för gamla.

Nä nu är det nog snart dags för sängen. Imorgon måste jag skriva färdigt min sista uppgift. Men har kört fast. Hittar inget vettigt att referera till i den sista litteraturen. Får lägga mycket energi på det. Hoppas jag får några pluspoäng på att jag letat fram massa i de nya läroplanerna. I de kursplaner som är till de ämnen jag läser.

Förresten fick veta via facebook att mina gamla kurskompisar från SYV tog sin examen idag (eller ha igår det är ju efter midnatt). Dvs hade jag fortsatt där så hade jag varit klar nu. Känns på ett sätt surt men ja ja. Jag trivs mycket bättre med att plugga på det sätt jag gör nu i stället för distans.

Några cm till, tack!

Har nog aldrig stört mig så mycket på min längd som idag. Vi var iväg och jag ville hitta nåt snyggt till på lördag då det vankas släktfest. Var inne på KappAhl och hittade en ganska fin som jag köpte. Gick sen över till Lindex och hittade en underbar klänning. Satt jätte bra upptill MEN det fanns ett problem den var för lång. 2-3 cm av klänningen låg på golvet. Funderade på om jag skulle försöka satsa på skor med klack men vet inte om det hjälper och vad händer om jag får ont i fötterna och vill ta av skorna. Åh vad jag önskar att jag var några cm längre så den hade passat.

Lite ledsen Ida som sitter och skriver här nu. Okej det är ingen världskatastrof men det hade betytt ganska för mycket för mig om den hade passat. Var ganska exakt en sådan klänning som jag var ute efter från början. Frågan är om jag ska behålla klänningen jag köpte. Jag vill ju ha något nytt. Har verkligen ingenting spännande i min gaderob. Får sova på saken helt enkelt.

Muffins

Har precis fått in de första 1,5 poängen på kursen. Det var praktiken som kom in. Tror jag avslutade praktiken vecka 12 eller nåt sånt och lämnade in papper på det veckan efter eller nåt sånt. Men nu har de precis kommit in. Bättre sent än aldrig heter det ju. Tur att det är gott om tid tills csn kollar om jag klarat mina poäng. Man får nämligen bara rätt till csn om man klarat ett visst antal poäng. Kommer dock inte ihåg hur många. Kanske 75 % eller nåt jag vet inte riktigt.

Så nu är det bara 13,5 poäng kvar som ska in. Fast allt jag ju inte fått bekräftat att jag klarat och sitter ju faktiskt fortfarande med den sista uppgiften.

Tänkte jag skulle bli klar med refereringen till ena boken innan jag tar lite fika. Bakade nämligen lite muffins nu på morgonen. Hade köpt hem en creme fraiche för att baka muffinsen och nu började den gå ut så fixade ihop det i morse. Men hade inte för mig att de växte så mycket som de gjorde så la för mycket i varje form. Så det blev inga vackra muffins. Så kan nog inte bjuda på dom. Men hoppas de är goda i alla fall.  Ska vara hallon i dom och hallonen vi hade hemma räckte inte så långt så jag testade att kasta i lite kakao i smeten som blev över. Får se om det funkade. Testa kan man ju alltid göra. Riktiga chokladmuffins vill jag också göra någon dag. Mammas sega chokladmuffins är bara bäst. Är inte så svåra att göra heller.

Usch nä nu måste jag fortsätta skriva på det jag egentligen ska skriva på så jag snart får provsmaka mina nybakade muffins.

Ida

RSS 2.0