Torsdag

Ska börja inlägget med att säga att moster var helt oskyldig till att jag inte kom fram på telefonen till päronen igår. Deras telefon var uppenbarligen typ stenddöd. Men för mig tutade det upptaget, så jag satt ju bara och väntade på att de som snackade skulle ha vett att lägga på. Mamma ringde mig från mobilen sen. Hon hade ju inte en aning att jag försökt få tag på dem jätte länge. Hoppas de får ordning på det snart. Igår skulle jag mest stämma av inför helgen. Päronen och syrran kommer hit då. Hade snackat lite om att de ev skulle stanna över natten så vi kunde åka till Moheda (ligger en loppis där) på söndag. Men de bestämde sig för att bara komma över dan på lördagen. Det blir trevligt det med. Vi lär väl ändå vara lite lagom upptagna på söndag med att plocka ner halva kontoret som jag berättade om igår.

Är nästan helt klar med min rapport nu. Lite finputs kvar bara. Sen har syrran i Malmö lovat att läsa igenom den ikväll, får se hur domen lyder efter det. Kände nu att jag behövde en paus från rapporten, hjärncellerna kändes som bortblåsta. Funderar på om jag kanske skulle ta ett litet ryck när det gäller disken också. Behöver som sagt en liten paus från rapporten. Eller tag jag tag i lite tvätt. Tvättmaskinen fick jobba hårt igår så nu har vi två fulla tvättställningar i lägenheten med förhoppningsvis torr tvätt. Så skönt när tvättkorgen nästan är helt tom.

Nä dags för en datapaus!!!

Onsdag

Igår insåg jag att Växjöhem ger oss en anledning att storstäda kontoret. De ska byta nåt på alla element nästa vecka. Ska erkänna att jag inte helt fattat vad de egentligen ska göra men ja det märker vi väl. I alla fall de vill ha fri arbetsyta runt elementen. Inga problem tänkte jag först. Tills jag gick in på kontoret. Ni som varit hemma hos oss vet hur det ser ut framför elementen på kontoret. Jo där har vi vårt dunderstora skrivbord. Så vi måste skruva ner halva skrivbordet, flytta Josés dator och alla dessa tusen sladdar som är kopplade till den. Suck. Men ska passa på att storstäda där bakom. Ska nog ta ner gardinerna och tvätta dom (de har nog suttit uppe sen vi flyttade in här för typ två år sen) och fönstret ska putsat lite, är inte heller tagit sen vi flyttade in skulle jag gissa. Men flyttar inte om allt så mycket som man måste göra bara för att byta gardinen. Ner ska den och tvättas i alla fall nu. Men har nog inget mer spännande att sätta upp så det får nog bli samma som åker upp igen. Eftersom vi inte exakt vet när de kommer bara att de kommer under veckan så måste vi packa ner allt på söndag eftermiddag/kväll och i värsta fall ha det så till fredag eftermiddag. Blir tid att tvätta gardinen i alla fall. Hahahahahaha.

Ska försöka skriva färdigt grunden på min rapport idag. Imorgon vill jag bara behöva ha diskussionen kvar, dela in intervjuerna lite mer med underrubriker och klistra in teoridelen. Men närmar mig slutet på redovisningen på intervjuerna. Är glad att jag inte intervjuade rektorn också (vilket man kunde göra om man ville) för jag hade inte fått plats med det. Börjar nästan bli orolig att det bara på detta kommer bli för mycket text.

Måste berätta nåt småtragiskt. Min mellanslagstangent på datorn tror jag börjar ge sig. Oftare och oftare så ser jag helt plötsligt att den inte reagerat när jag tryckt där. Börjar bli orolig att datorn inte kommer orka resten av utbildningen. Den börjar bli rätt seg på att ladda sidor på nätet också och då är det inte så länge sen José hjälpte mig att blåsa ut allt och installerade om operativsystemet. Då var en pigg och glad ett tag.

Har försökt att få tag i familjen i en och halv timme nu. Men det tutar bara upptaget. Det brukar innebära att mamma pratar antingen med mormor eller med moster. Men mormor ska familjen redan varit hos idag (enligt syrrans blogg) så det borde det ju inte vara. Får väl skylla på moster då. Ska ge det ett nytt försök nu.

kram på er

Rapport skrivning

har suttit hela dagen nu och skrivit av intervjuerna jag gjort till rapporten. Hade spelat in allt. Intervjun med min handledare var nästan en halvtimme så den tog väl kanske 2,5-3 timmar att skriva av. Var ganska jobbigt, men valde att inte skriva av allt ordagrannt, det mesta blev ordagrannt men ibland skrev jag ner det hon menade med mina egna ord.ska jag ha citat kommer jag ändå vilja gå tillbaka och lyssna igen.
Hade ju en intervju med en av speciallärarna också. Ja kan väl säga att jag varit upptagen hela dagen med det. Tänkte skriva ut allt jag skrivit nu så jag kan ta och titta på det när jag sammanställer rapporten. Jag tycker det är ganska jobbigt att behöva byta mellan olika fönster på datorn. Jag blir lite extra snurrig av det.

Igår fick jag ett samtal från något undersökningsföretag som undrade om jag ville svara på några frågor. Ja visst tänkte jag, så upptagen är jag inte just nu. Det handlade om trovärdigt en tidning som svenska kyrkan skickar ut med reklamen. Brukar stå lite om vad som händer i de olika kyrkorna framöver. Brukar bara bläddra snabbt. Fick i alla fall svara på lite frågor om den. Hur mycket jag läser den och lite sånt. Men trodde ju bara det skulle ta en kort stund. 7,5 minuter senare la jag på luren. Tyckte det kändes lite jobbigt, hade inte riktigt lust att lägga så lång tid på några frågor. Sen försökte hon sälja in mig på att vara med i någon panel och svara på massa liknande saker via mail flera gånger i månaden. Viss ersättning skulle utgå. 1kr per minut enkäten tog typ. När man fått ihop 25 så kunde man skänka till bris eller vad det var, någon välgörenhet i alla fall. Kändes lite konstigt att först säga att det skulle utgå en ersättning till mig men det lät på henne som att man bara kunde skänka den till välgörenhet. Jag orkar inte med massa enkäter hit och dit så jag tackade nej. Kommer säkert ändå inte orka sitta med det hela tiden.

Nä nu är det dags att ta tag  i diskberget som står i köket. Lär nog inte försvinna av sig själv tyvärr. Åh vad jag önskar tills den dagen vi har en diskmaskin. Får ju direkt inte plats med någon nu.

Sommarjobb - check

Idag fick jag veta att jag har sommarjobbet klart. Fyra veckor blir det. Alla hade fått lika många veckor så är tacksam för det jag får. Ska jobba med godsmottagningen även i år. Så får nog leta fram mitt lilla kom-ihåg block. Hoppas verkligen jag har det kvar så jag vet hur jag ska lägga in allt i datorn.

Hade också examination idag. Usch kändes inte alls bra. Är inte alls nöjd. Men fick känslan av att läraren inte planerade att underkänna någon i alla fall. Men kan ju aldrig vara säker. Dåligt ifrån mig gjorde jag i alla fall.

Idag fick jag av en basgruppskompis veta att nästa kurs material ligger på inte vanliga lärarplattformen som vi brukar använda. Utan den ligger på en ny version av samma program. Ren tur att hon sa det. Tror jag hört nåt i förbifarten om det men inte så man lagt det på minnet. Tycker att de kunde mailat ut på den gamla om det. "Tänk på att allt material ligger på nya versionen av blackboard". Hade ju inte tagit många minuter.  Gick in snabbt och kollade och var massa material, med betoning på massa. Men fanns ett test där man kunde ta reda på hur många jordklot som skulle behövas om alla levde precis som jag. 2,5 planter skulle det behövas. Lite dåligt samvete fick jag allt.

Närmsta dagarna är det rapportskrivning som gäller till 100%. Men ikväll tar jag faktiskt det lite lugnt. Hade ju seminarie till 17.30. Nu blir det  nog slappande framför tvn.

Kräftor

Idag är det redan söndag igen och det börjar bli dags att återgå till verkligheten. Imorgon är det VFU-seminarie som gäller. Då ska vi snacka om vår vfu och om en av de uppgifter som vi haft. Vi ska redovisa muntligt men ha skriftligt underlag. Sitter och skriver på det nu. Men vet i katten hur avancerat det ska vara jag menar det verkar ju som att ingen ändå ska läsa det, förutom jag då. Måste bara försöka koppla det lite litteraturen också så jag kan säga nåt smart om det om det behövs.

Insåg just att jag måste beställa litteraturen till nästa kurs snart. Skulle väl egentligen redan gjort det. Men fokus har legat på annat nu under vfun.

Ska sätta mig och skriva på rapporten också. Ligger väl inte helt i fas ska erkännas. Men ja ork och motivation till att sitta och skriva massa finns inte. Måste i alla fall fixa uppgiften till imorgon idag och sedan resten av veckan får jag sitta och arbeta stenhårt med rapporten. Men teoridelen är redan klar (skrev den som seminarieuppgift för någon månad sen). Teoridelen är den som brukar vara jobbigast och ta längst tid att skriva så känns skönt att ha den klar. Ska sitta och lyssna igenom två intervjuer och skriva utifrån dem.

Igår var vi iväg en runda på stan och lite annat. Hamnade på city gross och handlade lite gott kött. Fick till en riktig festmåltid igår, mums.  José hittade också lite kräftor som är hans favorit så idag ska vi äta kräftor. Jag vet lite fel säsong men han har bestämt sig så jag hänger bara på liksom.

Torsdag

Imorgon är det redan sista dagen på praktiken. Vill inte. Känns som jag inte helt varit mig själv denna sista veckan eftersom förkylningen inte helt vill släppa sitt grepp om mig. Så det hade varit skönt med någon vecka till eller ja egentligen skulle jag väl inte vilja sluta alls. Men nu är det dags att återgå till universitetsstudierna och inte ha praktik på ett helt år.

Igår somnade jag på soffan vid halv nio. Det är inte särskilt ofta jag somnar på soffan och särskilt inte vid den tiden. Det blev att jag gick och la mig strax efter nio igår och ja det tog nog inte särskilt många minuter innan jag sov. Vet inte när det hände sist. Kanske är det förkylningen som spökar lite för så jobbig hade dagen inte varit.

Idag slutade jag ganska tidigt eftersom det inte är särskilt meningsfullt för mig att sitta med på planeringen för nästa vecka.

Jag har fastnat i det här facebook spelet cityville nu. Lite småkul tidsfördriv.Problemet är att man behöver många kompisar som spelar som sedan kan "arbeta" på din post, sjukhus, polisstation och liknande. Men är inte så många av mina kompisar som aktivt spelar så lär väl sluta ganska snart när jag inte kommer vidare för att jag har för få spelande kompisar. Så spelar du så bli vän med mig.

Skatten

Idag har jag sett flera på fb som snackat om skatteåterbäringen. Läste på nätet nu att man from idag kunde kolla hur mycket man får tillbaka om man har e-legitimation. Så var inne och kollade nu eftersom jag fixade en e-legitimation när jag skulle söka studiebidrag. Jag får i alla fall pengar tillbaka, inte riktigt lika mycket som förra året, några hundra mindre. Men ändå ganska okej summa. Skulle räcka till en  digitalkamera. Skulle vilja ha en. Jaja jag får ju inte pengarna imorgon så hinner ju fundera eller om jag ska vara duktig och spara det till framtida studenlitteratur (usch det lät väl tråkigt, men ja det behövs ju det med).

Nu ska jag ta hand om min kära sambo som nu är ganska  sjuk. Förlåt älskling för att jag smittat dig.

Måndag

Då var det måndag igen. Jag var pigg nog att gå till praktiken idag.

Tyvärr verkar det som jag smittat José med min förkylning. Han har börjat känna av en eventuell förkylning mer och mer.

Började sista praktikveckan idag. Känns så tråkigt att det snart är slut. Sen är det inte praktik förrän hösten 2012. Det är ju superlänge tills dess.

Nu står det helt still vad jag ska skriva mer så jag lägger nog ner nu annars blir det nåt ännu mer flummigt än det som redan står.

trevlig måndagkväll på er!!!

på bättringsvägen

Idag känner jag mig lite piggare men pigg är jag inte. Men det blir nog ändå bara vila som får stå på schemat. Funderar på att försöka ta mig ut en liten sväng, försöka få lite frisk luft men också se hur mycket jag orkar. Måste ju ta reda på om jag kan gå till praktiken imorgon. Just nu känns det inte omöjligt om jag fortsätter piggna till lite till. Men får se hur det känns att gå i trapporna om det känns som en extrem fysisk ansträngning så kanske jag borde vara hemma imorgon med, äh jag vet inte den som lever får se. Men ska nog försöka se en fem timmars film till idag, såg en igår. Nu kan man göra det med gott samvete i allla fall. =) en av de små fördelarna med att vara sjuk.

I torsdag när jag blev sjuk så började det snöa så hela marken var täckt. Men jag trodde att det skulle försvinna ganska snabbt, men gissa vad, majoriteten av snön ligger fortfarande kvar =( Det ogillar vi starkt.

Fortfarande sjukt

Usch det här var en av de värsta förkylningarna jag varit med om. Natten till fredag sov jag så dåligt, sov två timmar sammanhängande sen efter klockan två så sov jag knappt nåt, småslumrade kanske lite men somnande aldrig ordentligt. Brukar aldrig har några större problemen med sömnen när jag är förkyld. Så det var en ganska trött och sjuk Ida som steg på morgonen för att kunna ringa till praktiken och sjukanmäla mig.

Låg sen utlagen i soffan hela dagen. Hade tänkt att jag kunde se någon av de här Ida filmerna som jag inte sett än som är typ 5 timmar långa. Men jag orkade inte ens se på tv utan bara vilade och vilade.

Har just kommit på en bra diet. Förkylningsdieten. Igår kunde jag inte äta alls och ja jag var inte särskilt hungrig. Åt en macka till frukost (då var jag faktiskt lite hungrig) till mackan blev det varm choklad. Sen var jag inte hungrig på hela dagen. På kvällen ville José äta tacos och jag kände att jag borde nog äta nåt även om jag fortfarande inte var hungrig. Då var klockan nästan 20. Så på nästan tolv timmar åt jag ingenting för jag var inte hungrig. Åt en tacos och fick tvinga ner sista biten för jag blev väldigt mätt.

Avslutade kvällen med lite godis och cola (där kanske diet tänket försvann). Så fick en liten sockerkick och fick väl mig att må lite bättre. På kvällen orkade jag faktiskt se ett helt tv-program let´s dance. Hade inte ens orkat surfat någon längre stund igår. Så därför ingen uppdatering här men den hade hade blivit mycket mer klagande än den här och den här var klagande.

Idag mår jag lite bättre. Med betoning på lite. Har lyckats äta 1½ macka och en liten youghurt till frukost. Verkar gå framåt. Idag ska jag nog försöka se en av de där filmerna. För idag tror jag att jag orkar. Men mycket vila står på schemat hela helgen för jag vill vara frisk nog för att kunna gå till praktiken på måndag.

Sjuk

Jag har blivit sjuk och just nu tycker jag väl ganska synd om mig själv. Har åkt på en förkylning. Blev snabbt sjuk. sista stunden på praktiken börja jag känna av lite och sen gick det ganska fort innan jag blev riktigt dålig. Nu rinner näsan som ett vattenfall och så länge det inte sker ett mindre mirakel över natten så blir det nog ingen praktik för mig imorgon. På lördag skulle familjen kommit men har fått ställa in det, tror inte jag kommer orka och man är ju inte världens bästa sällskap när man är sjuk.

Usch nä nu orkar jag inte skriva mer ska lägga mig ner i soffan framför tvn och bara ta det lugnt innan sängdags.

Tisdag

Hade bett José att ta hem lite pärmar och register som de ändå skulle slänga på jobbet och jag behöver samla mitt material i något. Lektionstips och sånt. Gissa om jag blev förvånad när jag kommer hem och hittar en pärm och en hel låda med register. Är säkert 100 register. Vet inte riktigt när han tänkt att jag ska hinna använda alla dom men okej någon gång lär de väl gå åt. Men gissar att de kommer ett tag så skulle ni vara i akut behov av register till er pärm med numrering 1-10 så hojta till, jag har MÅNGA!!!!

Har börjat fundera på om jag kommer komma i tid till praktiken imorgon. Varenda onsdag nu på praktiken så har bussen krånglat så jag blivit försenad, visserligen bara två gånger men samma veckodag gör att jag ser ett mönster. Första onsdag gick bussen sönder efter halva resan och förra veckan var bussen så full att den bara körde förbi min hållplats. Tror ni jag kommer komma i tid imorgon? Jaja bara jag hinner dit innan barnen börjar så, har ju några minuter till godo. Kanske skulle ta den tidigare bussen men erfarenheten säger att det kanske inte spelar så stor roll. Har hört rykten om att Växjö har en av Sveriges sämsta busstrafik, vet inte om det stämmer men börjar ju helt klart se tendenserna.

Oj nu är klockan redan halv åtta. Nu är det Helge Skoog och halv åtta hos mig som gäller. Kram på er

Lägger ner

Jag tror att jag lägger ner bloggtemat. Vissa dagar har det bara känts som ett tvång att skriva och det har inte alls blivit bra. Men kommer nog använda mig av några av dagarna för några roliga tema-dagar fanns det ju.

Tänkte berätta lite om min dag. Var studiedag idag och vi har pratat om den nya läroplanen och de nya kursplanerna som tas i bruk till hösten. Känns som att det är ganska tydligt men mycket. Läroplanen känns tydligare än den gamla LPO94. tycker jag i alla fall.

började morgonen med att José väckte mig och frågade vad det var, varför jag sagt aj flera gånger. Jag drömde nåt och fick så ont på ett ställe i ryggen (mitt medvetna insåg att att det nog var en finne) men i drömmen fick jag smärtan kopplad till drömmen, nåt typ av straff eller nåt jag minns inte riktigt. Jag blev irriterad på José att han väckte mig vid fem på morgonen, hallå jag vill sova. Men med tanke på jag upprepade gånger sagt aj och det hördes att jag hade ont så är det väl inte så konstigt att han ville kolla att allt verkligen var okej. Lyckades få ur mig att det var en finne i alla fall sen hann jag precis somna om så där gott till klockan ringde  klockan sex. Sen var jag så trött så extremt trött så det var ett under att jag verkligen kom iväg.

Nä nu väntar halv åtta hos mig, kanske får man nåt tips på vad man ska bjuda familjen på som kommer på lördag. Är sugen på att testa nåt nytt.

Dag 11 - Mina syskon



Alla tre systrarna samlade. Vet inte exakt när kortet är taget men skulle kanske gissa på 99/00 någon gång.




Skolavslutning. Tror jag slutade 4:an och Erika 1:an.




Jag och mina systrar på min studentdag 2005.


Okej kändes lite svårt att skriva om mina kära systrar som betyder mycket för mig. Jag har svårt att få ner det jag verkligen känner i ord, det låter bara mesigt och konstigt. Det är svårt att sätta ord på.

Jag hoppas att ni, Erika och Annie vet vad ni betyder för mig. Jag skulle aldrig vilja ha ett liv utan mina systrar. Mina stöttepelar i olika situationer. Ni är olika och det tycker jag om. Erika befinner sig på ungefär samma ställe i livet nu med studier och så. Det är oväderligt att ha en syster att kunna diskutera studentsaker med. Annie och jag delar intressen med bakning och pyssel (scrapbooking). Äntligen är det någon som uppskattar samma saker som mig och vi kan dela med oss av idéer. Någon som inte tycker det är fullständigt galet att fylla en hel gaderob med pysselsaker =)



Erika på tåget hem från sitt kära Malmö, sommaren 2010.



En glad Erika i ett soligt Malmö sommaren 2010.



Annie sommaren 2010.



Annie och jag poserar på Hissö sommaren 2010.


Lördag

Slänger in ett inlägg lite snabbt innan maten är klar. Idag kunde José och jag inte riktigt enas vad vi ville äta eller rättare sagt han visste först inte vad han ville ha utan bestämde när jag redan bestämt och jag var sugen på räkor. Så det slutade med att jag har bakpotatis i ugnen och har gjort en egen skagenröra till det. José gör en av sina underbara soppor denna gång med oxsvans. Första gången jag skulle smaka oxsvans var jag skeptisk men det är faktiskt riktigt gott.

Tänkte göra mitt val till specialisering imorgon. Vet fortfarande inte riktigt vad jag ska välja. Läser en termin obligatorisk specialisering med matte och svenska och ska sen välja en själv. Just nu står valet mellan specialpedagogik eller svenska som andraspråk alltså svenska för elever med annat modersmål än svenska. Ska ju välja två (en i reserv), men kan inte riktigt bestämma vilken jag ska välja i första hand. Har ni mina läsare någon idé eller tips? Vad tror ni passar mig? Jag har några procentenheter mer på den ena men ni som känner mig vad tycker ni?

Ikväll blir det finalen i melodifestivalen.Favoriten är nog ändå Sanna faktiskt.




Min gamla barndomsidol när jag var 9-10 år. Kan fortfarande leta fram skivan och njuta.




Lindas melodifestivallåtar har jag alltid gillat. Det här kanske inte är hennes bästa men helt okej och så typiskt henne. Lindas låt "Jag ljuger så bra" hjälpte mig efter att ett förhållande tagit slut. Fasen vad jag gapade denna på mitt rum. Kändes så bra när man sjöng den, befriande på nåt sätt. Men blev också en del tårar till den. Strax efter detta träffade jag José och efter det hade jag inget behov att gapa den.



Josés favorit ikväll. Jag tycker bäst om refrängen.



Den här avskydde jag första gången jag hörde den men nu börjar jag tycka att den kanske ändå är okej. Inte bra men okej. En låt man måste höra många gånger eller ja så är det för mig i alla fall.

Trevlig lördagkväll på er!

Fredag

Idag är det fredag men för första gången på länge har jag inte fredagskänsla. Jag har onsdagskänsla. Fast är dock ganska trött så ska bli skönt med helg. Ska ägna helgen åt att läsa LGR 11 (nya läroplanen som kommer i höst). Ska på studiedag på måndag med praktiken så måste vara påläst.

Under denna praktiken har jag verkligen på riktigt samlat på mig massa material för framtiden. Innan har jag mer samlat om det varit något särskilt. Nu samlar jag på mig minsta lilla arbetsblad som jag kanske senare skulle kunna använda hela eller delar av senare i yrkeslivet. Mycket blir det. Idag fick jag massa roliga saker som jag hoppas kunna ha mycket använding av. Helgen får nog också ägnas åt att införskaffa lite pärmar och kunna organisera alla papper efter ämne och lite så. Bäst att organisera innan alla papper börjar få fötter vilket de lär få om de ska ligga kvar på skrivbordet.

Förresten...... jag och min handledare är lite småkändisar, hahaha. Var på läromedelsmässa i tisdags och då blev vi fotade av ett av läromedelsförlagen. Varför kan ni läsa på länken nedan där ni också hittar en bild på oss.


http://blogg.majema.se/

Just nu ligger det inlägget högst upp. Gula kassen vi håller i är från det förlaget, de bjöd också på juice som vi också har i handen.

Kan nog redan nu säga att dag 11 inlägget nog inte kommer upp idag. Jag är rätt trött och seg och inlägget ska hamna om mina syskon. Mina systrar är underbara människor och att skriva om de när jag är trött skulle inte ge dem rättvisa. Förresten om mina kära systrar läser detta så hojta till om jag INTE får lägga ut bilder på er. Kanske blir någon bild på oss som små får se om hittar nåt skoj i albumen, kan passa på att testa scannern i nya skrivaren då med =)

Trevlig fredagkväll på er!

Dag 10- Det här hade jag på mig idag

Jag har aldrig varit någon direkt modeikon. Men det här är det i alla fall vad det blev idag.



Jeans från KappAhl
Tröjan kommer ifrån Ge-kås
Har ett linne under som inte syns på bilden, ett klassiskt långt linne från Gina Tricot (beiget). Har hur många såna som helst i min gaderob. Men på nåt konstigt vis brukar väldigt många ligga i tvätten när man vill ha dom. Kanske dags att köpa några fler?


Är trött och seg och frusen. Sitter under en filt i soffan och snart blir det final i halv åtta hos mig som är i Växjö denna veckan.



Dag 9- Min tro

Sorry att det inte blev nåt inlägg igår. Glömde helt bort bloggen igår.

Ja till min tro då. Jag har hela min uppväxt varit med i svenska kyrkans aktiviteter i byn jag kommer ifrån. Främst barn-och ungdomskören. Så det har blivit ganska många timmar i kyrkan genom åren. Men har väl inte blivit jätte kristen av det. Jag tror att Jesus har funnits som person men allt han gjorde och att han skulle vara Guds son ställer jag mig mer frågande till.

Jag tror på återfödelse. Ibland kan jag känna så starkt för vissa personer om man ser historiska filmer och sånt så då kan jag fråga mig om det kan varit jag i ett tidigare liv.

Ja jag vet inte vad man mer skulle kunna säga om min tro.

Dag 8 - Ett ögonblick

Okej hur är det tänkt att man bara ska kunna välja ut ett ögonblick. Ska erkänna att jag har lite svårt att bara välja ett så det kanske blir några stycken.

Ett ögonblick som alltid kommer vara starkt är när jag träffade José för första gången. Det starkaste ögonblicket den dagen var nog precis när vi skulle skiljas. Då tittade jag ganska länge och djupt in i Josés ögon. Då fastnade jag mer och mer för José. Men eftersom jag precis kommit från dåliga erfarenheter när det gällde killar så tog det ganska lång tid innan jag vågade tro på oss som par. Men det gick ju bra =)

Ett nyligen upplevt ögonblick var när jag fick massa beröm av en lärare ganska nyligen. Tror jag skrev om det i bloggen? Jag har alltid haft dåligt självfötroende men har nu kommit till den punkten att jag verkligen vågar tro på när andra säger positiva saker om mig. Det är en härlig känsla att få höra att man är duktig och se att ens slit ger nåt.

Ett annat ögonblick José och jag flyttade ihop på riktigt. Kommer ihåg när jag satt i den här lägenheten för första gången på golvet i vardagsrummet och sedan började bygga upp vårt gemensamma hem. Mitt första egna hem (även om det är delat). Där jag varit med och bestämt från dag 1. Känns härligt.

Andra ögonblick är när jag klarade uppkörningen och ätnligen hade mitt körkort (det är förresten 6 år sen idag sem jag klarade uppskrivningen). Kommer också ihåg när jag blev storasyster för andra gången och jag fick en syster som jag önskat =)

Nu ska jag slänga mig i duschen så vi får höras mer imorgon.

Dag 7 - Min bästa vän

Min bästa vän heter Malin. Vi träffades när vi sommarjobbade ihop på våra mammors jobb (sjukhusköket i disken). Kommer ihåg att jag visste att det skulle komma en ny tjej den dagen. Hittade henne stående i stora slurpen (en maskin där man kastar ut alla matrester och de mosas sönder till ja nåt, jag vill nog inte veta hur det ser ut efteråt). Vi började snacka lite och ja som man brukar säga, på den vägen är det. Har för mig att Malin sagt att hennes mamma sagt att det fanns en tjej som hon nog skulle komma bra överens med (lilla jag). Ja kan väl bara säga att Malins mamma hade väldigt rätt.

Malin och jag har hittat på många roliga och galna saker. Som när vi jobbade ihop och var färdig med sysslorna och väntade in att kvällsdukningen skulle börja. Vi började spruta ner varandra med högtrycksslangen. Vi var fullständigt dyngsura efteråt. Men oj vad kul vi hade. Kommer ihåg att postgubben skulle hämta mat precis då (posten hämtade och transporterade mat till någon avdelning). Stackars postgubben var ju livrädd och gick så nära väggen han kunde för att slippa bli blöt, hahhahaha.



Jag och Malin

Det känns som jag kan prata med Malin om allt. Vi har så himla kul när vi gör nåt tillsammans, men det blir inte så ofta som jag skulle önska eftersom vi bor i olika städer.  Måste träffas snart igen gumman.

Dag 6 - Min dag

Tur att den kategorin hamnar idag för idag har jag faktiskt nåt att berätta. Kom dock på i slutet av dagen att det kanske hade varit lite kul med bilder så det blir väldigt lite av den varan.

Började dagen ganska logiskt nog med lite frukost. Fastnade en bra stund framför vasaloppet.

Senare stack José och jag iväg för att bland annat tvätta hans bil. Det finns en manuell miljövänlig biltvätt ganska nära oss. Självklart var det fler som ville tvätta bilen i den fina vädret så vi fick stå i kö. Bilen var ganska smutsig efter vintern så skillnaden blev ganska stor.

Sen drog vi iväg till skopunkten, men där fanns inget kul. Sen var det bort till Josés favoritbutik för att införskaffa lite dammsugarpåsar. Sen blev det en sväng på city gross också. Där hade de 25 % på leksaker, spel och pussel. Så vi fastnade i spelhörnan och kom ut med ett spel som José länge velat ha, Den försvunna diamanten. Så det ska vi sätta oss och spela lite senare. Hade det spelet när jag var liten och minns det som väldigt roligt. Dock försvann brickorna till slut så det blev svårt att spela.

Kom senare också till köttavdelningen, där hittade José lite flintaribs så då var det bara och byta meny. Så idag blev det årets första grillning, vilka vårkänslor vi fick med solen rakt in på balkongen. Var så skönt där ute. Så Underbart.


Årets första grillning.

Senare ikväll blir det solsidan på tv. Jag ska också festa på en semla. Köpte ett två pack på city gross. Önskar att det fanns singel pack. På maxi kan det finnas ibland men oftas bara de med vanlij. Jag vill inte ha såna, vill ha vanliga.  José är ju allergisk mot mandel vilket gör att han inte kan käka vanliga semlor. Så nu får det blir semlor två dar i rad men men. Har bara ätit en enda semla på hela säsongen så det kan väl vara okej. Får se om city gross är goda. Inget slår mammas hemgjorda, inte av de jag smakat. Så i och med detta inlägget mamma så beställer jag dina semlor till när ni kommer om ca två veckor. Funderade på att göra en sats efter mammas recept, men fatta vad många det blir och det är bara jag som äter. Ingen bra idé det där.

Nu har vi förresten en ny fin skrivare här hemma. Hittade ju en fin förra helgen men sen när vi bestämt oss så fanns den inte i lager. Lite konstigt att de står och säljer in något som de sen har hemma. Fanns en "storebror" till den skrivaren, lite mer avancerad men samma i botten , men då tyckte vi den var alldeles för dyr. Igår gick vi in för att se om de fått in den första på lager igen. Men nopp fanns inget i hyllan i alla fall. Men då hade de sänkt "storebror" med 500kr. Så då slog vi till. blev 300 kr dyrare än den första skrivaren men är lite bättre också. Så nu har vi en skrivare med många bättre funktioner. Jag behöver inte längre sätta igång Josés dator varenda gång jag vill skriva ut för nu finns den trådlöst kopplad till vår router. En funktion jag redan älskar. Sparar ju energi också när man slipper ha en extra apparat igång bara för att kunna använda skrivaren. Vi kan också nu skriva ut dubbelsidigt, vilket kommer spara papper, särskilt för mig som skriver ut en hel del. Ja det var bara några av fördelarna med den nya. Ni orkar ändå inte lyssna på alla, hahahaha.

Trevlig söndagskväll på er!

Dag 4 - Det här åt jag idag

Idag är väl inte den mest spännande dagen att berätta vad jag ätit.

Till frukost blev det bara mackor och mjölk.

Eftersom jag inte var hemma igår kväll så blev det direkt ingen riktig matlåda så till lunch blev det mackor igen men denna gången med vatten.

Till typ mellanmål blev det en korv på Maxi för jag hade blivit hungrig när det var dags att köpa in lite till fredagsmyset.

Nu ikväll blev det lite tacos, vilket väl var det mest spännande för dagen. Sitter nu lagom mätt här i soffan.

Så spännande var min matdag, alltså inte särskilt spännande.

Dag 3 - Mina föräldrar




Pappa Ingvar 58 år.  Mamma skymtar fram lite också.



Pappa och jag på promenad i de Fransénska skogarna.



Pappa testar glatt att spela guitar hero.




Mamma Lena 50 år.



Även mamma tar en sväng på giran.


Bilder är dock inte super färska men de var de som fanns i min dator just nu.


Dag 2 - Min första kärlek

Tänkte kort berätta vad som hänt idag innan jag går över till dagens egentliga inlägg.  Hade en lite annorlunda morgon. När bussen kört ungefär halva den resväg jag har till praktiken så stannar den för att släppa av och sen går inte dörrarna igen. Busschaffören går du ut och stänger av bussen och stänger de utifrån, så där ni vet som de gör när de ska lämna bussen. Då gick dörrarna igen. Problemet var att sen gick det inte att starta bussen igen. Efter ett antal försök gav han upp och bad och oss lämna bussen och ta en annan. Som tur är går bussarna tätt morgonen, typ var 10:e minut så vi stod väl där ganska exakt 10 min innan nästa buss kom.

Okej över till dagens tema-inlägg eller vad man ska kalla det.

Min första kärlek
Ni som känt mig sen barnsben vet precis vem min första kärlek var, tror jag i alla fall. Men i alla fall. Han heter Håkan och gick i min klass från lekis till årskus 9. Tror jag blev lite småkär redan på lågstadiet men det var först i typ femman, sexan som vi verkligen blev ihop, då var vi ihop en hel vecka eller nåt. Vi var ihop några timmar/någon dag på klassresan i sexan också, när vi var på Gotland. Men han låg bara och läste i sin bok och var tråkig så jag gjorde slut. Hahahaha
Hur eller hur så var vi under hela skolgången riktigt bra vänner, kanske särskilt under högstadiet (då var vi bara vänner och jag var väldigt nöjd med det). Vi var dock typ alltid klassens par men utan att vara ihop. Under högstadiet umgicks vi ganska mycket och skrev nåt stort arbete ihop. Sen på gymnasiet gick vi på samma skola men jag gick barn och fritid och han natur. Då gled vi ifrån varandra, fick olika intressen och så. Men det hände att vi kom hem med samma buss och tog sällskap en bit hem.

besöksrekord

Kollade precis till min bloggstatistik. Blev väldigt förvånad. Den 26/2 dvs i lördags hade jag hela 30sidvisningar på bloggen. Blev ju lagom nyfiken på vem som låg alla dessa sidvisningar. Samma dag var det 10 unika besökare på min blogg. Besöksrekord för min del tror jag allt. För mig är det mycket. Undra vilka dessa tio personer är,men antagligen hittade de inget intressant för någon dag senare var den nere på 1 unik besökare och kanske 2 sidvisningar.

Jaja sak samma. Nu väntar sängen för imorgon är det dags att dra till praktiken. Är jätte kul men jag har blivit så jäkla morgontrött  sen jag började plugga och det är inte lika kul.

GOD NATT!

1:a mars

Idag är det redan den första mars. Skit vad tiden går fort. Är på praktik just nu så dagarna går undan. Tänkte köra igång en grej som jag tänkt länge och som väl typ är lite ute på bloggar men det har inte blivit att jag kört igång.

det jag hade tänkt göra vad är det här, ni känner säkert igen den.

Dag 01 – Om mig
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick

 

Så dag 1 blir ju idag.

OM MIG

Ida, 24 år (blir ett kvart sekel senare i år). Bor i Växjö med min sambo, José.
Pluggar till lärare till de tidigare åren med inriktning på SO.
Favoritsysselsättning är att titta på film, baka och scrapbooka. Tyvärr har jag inte ägnat mig så mycket åt scrapbooking senaste tiden, har inte känt att jag haft tid, alldeles för mycket i skolan.
Annars tycker jag om att umgås med sambon och vänner.
Funderar på vad man mer brukar skriva i de här vänner-böckerna ni vet man hade när man var liten. jo just det.
favoritmat: Tacos är en klassiker som aldrig är fel. En annan favorit är empanadas con queso (empanadas med ost). Så gott för en riktig ost-oman som mig.
favoritämne i skolan: Historia (det är därför jag läser SO)
Favoritfilm: oj det var en svår fråga, ska jag bara välja en så blir det nog "Stolthet och fördom" den versionen  med Keira Knightly. Annars är det filmer med Jane Austen-stuk. BBC:s filmer i det stuket brukar vara bra men gärna ganska långa.
Idol: jadu. Taylor Swift är just nu en favorit
Ja nu kommer jag inte på fler saker som brukar stå i de där böckerna. Vill ni veta nåt mer så säg till så får jag komplettera.

Nu ska jag se halv åtta hos mig. Håll utkik imorgon för då är det dag två dvs Min första kärlek. Det låter väl spännande?

Ida

RSS 2.0