stolt tjej

Jag är så stolt över mig själv. Hade någon sagt detta för ett år sedan hade jag skrattat. Idag visade vågen på -20 kg, detta under lite mindre än ett år. 

Nästa steg är att införa mer motion. För de där kilona är bara på en till viss del förändrad kost samt att jag fått hjälp med mina magproblem. Misstänker att de senare haft en stor betydelse. 

Lycklig tjej här som sagt. Tänk att jag kunde. Motivationen är ganska hög att fortsätta. 

Söndag

Idag har vi varit i Moheda, åker verkligen inte dit igen förrän efter alla semstrar. Vi kom in ganska bra, vi höll vår plats när många gick och satte sig i bilen när regnet kom. Vi var därför inne i ladan ganska snabbt, men fy vad mycket folk. När vi kom ut igen var kön för att få komma in långt ute på parkeringen. Det är svårt att gå i lugn och ro och titta när det kryllar av folk, man blir så stressad eftersom alla bara vill fram.
 
Efter det åkte vi ut till Öjaby och lampaffären där ute. Vi hittade en fin lampa som vi slog till på. Dock måste vi koppla till en längre sladd och sen saknade vi just den modellen på glödlampor, trots att vi båda var övertygade om att vi hade. Därför är det projektet lite vilande tills imorgon.
 
Om det är uppehåll imorgon funderar jag på att åka ner till stan en runda, prova den nya busslinjen som går här utanför. Jag är inte riktigt säker på hur den går, men den slutar i alla fall på stationen och dit vill jag. Regnar det blir det kanske bullbak eller bara enkelt filmmys hela dagen. Jag måste måla lite i målarboken också. Det ligger jag verkligen efter med, släktforskningen har kommit emellan liksom. Just  det jag skulle ju titta igenom biblioteksböckerna om jag redan nu ska lämna tillbaka någon om jag åker till stan imorgon. Ska ägna mig åt det direkt.
 
Hörs!

Bubbla

Jag är verkligen inne helt i min skanna bilder bubbla. Har precis ägnat en stund åt namnge alla glasnegativen som jag hitills skannat in, de får en siffra för att man lätt ska kunna urskilja en bild och snabbt veta att man pratar om samma bild. Jag slutade på siffran 55. Det är säkerligen minst lika många till. Tur jag inte vet exakt antal för då hade jag troligtvis gett upp. Det är inte så jobbigt att skanna, men de 2-4 minuter som varje bild tar att skanna in har jag lite svårt att fördriva. Det är ju liksom ingen idé att börja något avancerat för jag blir strax avbruten. Några tips på korta tidsfördriv? Läsa bloggar gör man ganska snabbt i det sammanhanget.
 
Förutom att skanna bilder så har jag idag gjort egen jordgubbsglass och maränger. Glassen blev helt okej och marängerna blev riktigt goda dock lite söta. Hur lite socker vågar man ha i utan att det blir misslyckat?
 
Imorgon ska jag iväg och köpa en kökslampa jag hittat vi en köpsida på facebook. Hoppas den motsvarar förväntningarna. Kanske skulle kolla av den sidan igen som tidsfördriv.

cykeltur

Gardiner

Idag beställde jag lite kappor från Jotex. Hoppas det blir bra när det kommer. Galet smidigt att man kan ange längden på kappan man vill ha och få exakt rätt längd. Me like. Dock har jag ett litet problem som ni kanske kan hjälpa mig med (läs mamma, mormor, moster eller annan kunnig person) Jag köpte en gardinkappa på metervara när vi var i Göteborg. Dock tänkte jag fel på hur stort fönstret var. Fick upp det långa måttet till ett litet fönster. Så nu har jag 3 meter gardin till ett fönster som är ca 1,10m. Mönstret passar inte i något rum med "långt" mått. Hur mycket ska jag förslagsvis använda till mitt fönster?  Vad gör jag med resten? Säg inte kuddar för det har jag inte så stor använding för på kontoret. Övervägde ett tag att dela på mitten så jag fick till två fönster men det kanske blir i minsta laget. Usch så svårt. Hjälp mig.

pumpkin

Jag har hittat en serie jag tycker väldigt mycket om.  Kanske passar den inte helt i vårt hem just nu men jag hoppas den kan ta mer plats i framtiden.  Det visade sig att jag har två saker redan, men visste inte att serien var så stor. För att se den så kolla in kidsconcept.se serien heter pumpkin. Den gröna tycker jag bäst om.  

Ida

RSS 2.0