Fredag

Dagen idag har främst bestått av hemtentaplugg. Inte alls så kul som det låter. Har låst sig en del för mig. Men började bläddra i en av böckerna jag lånat av Erika och där fanns massa matnyttigt som jag kan koppla till. Men det får bli imorgon. Kurslitteraturen är inte alls bra. Hälften är anpassat till förskolan och ja, i den verksamheten ska inte jag jobba så där försvann de. Den ena boken var så viktig att köpa sas det och det är bara nu till tentan vi möjligtvis behöver den och ja den handlar om förskolan och små barn. Alldeles för mycket pengar som gått till spillo i denna delkurs. Tack för den bra informationen alla lärare.



Den här fick följa med mig hem igår när vi var ute en sväng. Hade inte tänkt köpa den men var ändå sugen på att se hur serien egentligen började, nostalgi på hög nivå. Ni ser ju priset och ja det var inte så farligt tycker då inte jag. Inte för 17 timmars film. Kanske tittar på den på måndag när jag faktiskt råkar vara helt ledig. Hemtentan ska vara inskickad söndag vid midnatt och nästa delkurs börjar inte förrän på tisdag. Så måndag unnar jag mig ledigt efter att ha slitit med plugg till både en salstenta och en hemtenta de två senaste veckorna. Ledigt från plugg i alla fall. Finns lite smått att göra typ putsa fönster, torka ur kylskåpet lite mer ordentligt och ja listan kan nog göras lång. Lite nytta och lite nöje får det nog bli på måndag.

Vad kan jag mer berätta? Ikväll fick jag för mig att måla naglarna så nu är de helt knall-lila. Vet en liten fröken som kommer gilla det i alla fall om vi ses innan det börjar försvinna. Imorgon och kanske på söndag blir det hemmaplugg för mig hela tiden. Men hoppas bli färdig imorgon och kanske bara läsa igenom en sista gång innan jag skickar in den på söndag morgon.

Snart dags för sängen tror jag allt. Tar på krafterna att sitta och plugga tenta hela dagen.

Beslut fattat!

Nu har jag beslutat mig om servisen. Jag känner inte alls lika mycket för ostindia längre. José och jag var och tittade lite mer på den igår. Jag tycker inte om den rödaktiga kanten som är på servisen. Jag får fortsätta leta efter en annan servis. SÅ tyvärr alla släktingar som tänkt det som en bra födelsedagspresent eller julklapp. Men ta det lugnt jag håller på att skriva ihop en önskelista som jag delar med mig av senare för den som önskar. Men som sagt ingen servis, tack!

Småsur

Igår förmiddag skrev jag ett inägg på bloggen men när jag kollade till igår så hade det sparat sig som ett utkast. Blev lite småsur eftersom jag är ganska övertygad om att jag tryckte på publicera och inte spara som utkast. Jaja det jag skrev är lite inaktuellt nu.

Kan ju skriva nåt av det jag skrev. Jag har beställt kurslitteratur för nästa delkurs, kostade BARA typ 1600kr. Nästan billigt eller inte, med tanke på att det är en 5 veckors kurs.


Just nu går det ganska bra med jobbet. Kan dock inte säga detsamma om plugget. Har hemtenta denna veckan. Ska göra en uppgift som jag sedan ska koppla till kurslitteraturen. Men jag har lite svårt att komma på vad jag ska ha för uppgift vilket gör det svårt att kolla i kurslitteraturen. Får hoppas det lossnar snart.

Jag har en tiger hemma

Blir dagens andra bildinlägg för dagen men måste bara få visa vad jag gör just nu förutom att sitta vid datorn förstås.



Jag sitter under en helt underbar filt med tigermönster.  Är hur mysig som helst. Tiger sidan är så sjukt mjuk (hur länge det nu varar eftersom jag lär använda den varje kväll framöver. Köpte den på kolmården när vi var där på semestern. Plockade fram den idag efter att ha städat. Om någon undrar varför det saknas en kudde i soffan så är det för att jag testar att rengöra den med textilspray. Soffan tål ju inte vatten står det,  så har införskaffat nåt medel. Men det kunde förändra färgen så har testat en sida av en kudde. Ska se imorgon om något hänt med färgen på kudden. testade bara en sida så får man ha det fina sidan utåt i så fall. Om inget händer ska jag jag ta resten av alla kuddarna under veckan. Luktade gott gjorde det i alla fall =)

Insåg förut att jag har haft väldigt dåligt med bilder på senaste tiden. Men nu var två inlägg med bilder på samma dag. Kan dock inte lova att jag fortsätter på samma sätt. =)

Kan också berätta att jag att jag har träningsvärk i en muskel i handen. När jag tar ett penn-grepp gör det ganska ont. En arbetsskada från gårdagens tentaskrivande. Med tanke på att sista halvtimmen av tentan var fysiskt smärtsam eftersom jag skrivit så mycket så kanske min ömma hand inte är så förvånande. Usch det gjorde verkligen riktigt ont i handen att skriva det sista igår så hoppas verkligen att jag klarar den så jag slipper göra om prodeduren.

Skor

Idag drog vi iväg en sväng till Moheda men ingenting fick följa med hem.

Åkte sen en sväng lite överallt och började sedan leta stövlar till mig. Letade igår också men hittade ingenting igår men idag fick två par stövlar följa med hem.





Vinterfodrade. Lite stora med blev helt perfekta med lite tjockare strumpor vilket brukar behövas i vinter. Hade ju tunna strumpbyxor när jag testade första gången men som sagt med raggisar blev det perfekt. Det önskar jag mig, riktigt mysiga raggsockar. För alla som undrar.



Ofodrade höststövlar. Var främst såna jag var ute efter. vill ha ett par snygga till mina nya kjolar, en svart manchester och en jeanskjol. 

José har börjat fixa med växterna här hemma. Jag är helt ärlig när jag säger att alla blommor här skulle vara glada om de fick vatten innan de slokat fullständigt om jag hade ansvar för dom. Tur för våra växter att José är ansvarig  för dom och inte jag =)

Själv ska jag ställa mig och rensa lite i klädkammaren har inte blivit någon riktig utrensning där på länge. Sen kanske lite pyssel. Har ju en del kort att fixa.

Tenta

Ja idag var det då dagen för den där salstentan. Satt och kämpade i fyra timmar innan det fick vara bra. Vet inte riktigt vad jag känner för tentan. Ofta känner man att det gått ganska bra eller mindre bra. Jag känner ingenting. Hur ska jag tolka det? Precis som att jag dagarna innan nu varit ganska likgiltig inför tentan. Lite småfjärilar i magen kände jag imorse men inte alls så där mycket som jag brukar. Börjar jag bli van vid salstentor eller har jag slutat bry mig?? Känner i alla fall inte riktigt igen min känslor kring tentan, både innan och efter.

Efter tentan ville jag belöna mig lite och stack ner till pysselmakaren och utnyttjade min 20% rabattcheck som gäller september ut. Blev spellbinders till min die-cut maskin (utstansmaskin). Ska försöka pyssla lite imorgon. För imorgon tar jag 100% ledigt ifrån studier. På måndag vid lunch trillar hemtentan in som ska sysselsätta mig resten av den veckan.

Unnande mig en fika tillsammans med världens underbaraste José efter tentan också. Fikade på citygross och tog en sån där bakelse med underbart goda hallon. De smakar precis som man plockat dom direkt ute i skogen. Jag ser framför mig hur vi plockade hallon för några år sedan i pappas skog där vi planterat granar men just då växte det mest hallon (av någon konstig anledning). Det jag skulle komma till var att när jag tar ett bett av bakelsen är jag där ute i skogen och äter solvarma hallon direkt från skogen. Så underbart gott. Billigt är det också.

Snart dags för sängen är rätt seg efter dagen. Har ägnat den lite åt att skruva ihop billy bokhyllor också eller ja nåt liknande var det i alla fall.

Plats 16

Igår var jag på tw-möte. Fick med mig min jumbobox (helan) som jag jobbat mig till. Nu är väl bara problemet att få plats med den i frysen =) Just nu är det för fullt med massa annat skit. Projekt äta ur frysen påbörjad........

Efter jag fått boxen så skulle de hedra top 18 i augusti över hela det området som lagret spänner över (Småland, Blekinge, Öland, Gotland och lite av Östergötland). Jag visste ju att det gått bra i augusti för mig men top 18, nä den listan kunde jag ju inte finnas med på.

De ropade upp nr 18 och sen slutade jag lyssna lite eftersom jag ändå inte skulle finnas med. På plats 16 (tror jag de sa, men inte hundra eftersom jag lyssnade på ett halvt öra) där på plats 16 finns: Ida Fransén. Jag höll på att trilla framlänges. Jag var 16:e bästa försäljaren av över 200 försäljare tror jag det är. Kändes bra, Fick lite extra grejer eftersom jag fanns med på den hör listan.

Söndag

Har visst blivit ett litet blogg-uppehåll.Helt oplanerat.

För någon dag sen la jag upp en länk på en dator jag funderade på. Men efter lite övervägande och diskussion med sambon så kom jag fram till att jag avvaktar. Försöker köra helt slut på denna datorn. Ska bara se till att alla viktiga dokument finns säkerhetskopierade på ett usbminne eller en av hårddiskarna. Om datorn nu skulle ge upp helt och hållet en dag. Har ju faktiskt Josés stationära att låna om datorn skulle krascha fullständigt. Tanken är att kunna klara mig till mellandagsrean och kanske kunna göra ett klipp. Hur eller hur så kommer det ju nya modeller tills dess.

I fredags var jag på stan med en kompis. Super trevligt var det. Tanken var att jobba lite men det var svårjobbat. Men vi passade på att ha trevligt under tiden.

Igår blev det lite stan, lite pärlande med pärlplattor med lilla fröken C och lite sånt.  Blev lite mys med minsta tjejen C också.

Idag har dagen bestått mest av plugg och snart är det nog dags att börja förbereda middagen.


Onsdag

Dagen idag har bestått av halvdag i skolan med två seminarium. Satt och bedömde elevlösningar på olika matteproblem bland annat nationella proven. Det var inte det lättaste alltså. Det blir nog en av de svårare delarna med mitt framtida yrke.

Har också varit och lämnat min beställning till kunden. Kändes bra att få in de pengarna. När jag hämtade grejerna igår så tipsade hon mig om att försöka få ihop lite extra beställningar denna veckan eftersom det är en storvecka och lite så. Ska försöka så får vi se. Fick ju hem två skafferiförvaringssaker igår. En som jag beställt själv och en som jag jobbat mig till. Är småsugen på att diska upp dom och få in i skåpet. Blir ju sugen på att få in allt i fina burkar. Men får bli lite i taget.

Har fixat med mina returer till ellos. Beställde ju fyra kjolar och hade nog inte räknat med att alla skulle passa men nu blev det två som får åka tillbaka. Den ena fick jag världens största rumpa i. Vissa saker behöver man inte framhäva extra mycket. Den andra jag skickar tillbaka var för liten. Den måste varit felmärkt eller nåt. Var jätte liten jämfört med de andra kjolarna i samma storlek. Jaja nu har jag klickat in returen på nätet så ska bara lämna in paketet på ica imorgon. Blir ju inte så dyrt heller nu när två får åka tillbaka även om det blir en extra kostnad för returfrakt men det kan det vara värt. hade ju gratis frakt på paketet när det skickades till mig så.

Har också funderat vidare på min servis. Den är fin och så men fortfarande lite rädd att jag ångrar mig om ett år eller så. Jaja är ju ingen super panik att bestämma sig även om mamma verkar tro det. Problemet blir bara vart jag ska förvara den, får önska mig ett mindre vitrinskåp också tror jag. Hahahahahahaha

Insåg just att jag har börjat de tre senaste styckena med har (också). Ingen bra svenska där inte. Jaja jag är inte behörig i svenska än så kraven får inte vara så höga. Har väl typ läst max 3hp svenska än och är inte examinerad i ett enda.

God natt på er!

Imorgon väntar en dag med svenska seminariumoch par-arbete.

räkningar

Hoppas alla har läst mitt förra inlägg om servisen så det inte blir några missförstånd.


Tänkte kanske också observera att det finns två varianter på servisen ostindia. En orginal och en ostindia +. Jag tycker inte alls om den med +. Är större mönster inte alls fint.

Tittat lite på tradera nu på servisen, finns verkligen hur mycket som helst. Där hittar man sånt som inte finns i ordinarie sortiment just nu men har funnits.

Har precis betalt alla mina räkningar på kurslitteratur. Det var inget kul alls. Extra tråkigt var det eftersom det var massa special. Så jag har fått lägga in massa nya mottagare och det tar ju sin lilla tid. Men nu är det gjort i alla fall.

Ska snart iväg och hämta min order för veckan. Köpte ju några grejer till mig där också. Så tjänar nog direkt inga pengar på denna ordern men jag behöver nog inte lägga många kronor för mina saker. Men lite får jag nog i alla fall lägga till.



Servisen

Jag vill börja med att påpeka att jag inte har bestämt mig till hundra att jag vill ha servisen. Det började kommenteras om servisen så jag vill bara klargöra att jag inte bestämt mig helt. Fick ju bara veta att den existerade i onsdags. En servis ska man ju ha hela livet sen.

Mormor, du undrade om namnet och nej det är inte hemligt. Den heter Ostindia från Rörstrand.

Jag lovar att jag har bestämt om jag vill ha den eller inte,    tills födelsedagen eftersom många antyder att det kunde vara en bra present. Så köp inget nu men det kommer en önskelista framöver för den som önskar och då kanske servisen finns med.

Fick tipset om att det fanns en outlet med bland annat rörstrand på kosta outlet. Kanske blir det en runda dit i helgen om vi inte har nåt bättre för oss.

Tillbringade helgen i Malmö hos underbara Erika. Läs mer på hennes blogg om våra äventyr eller ja äventyr och äventyr. Var ganska lugnt. Istället för att skriva ett inlägg om det så ska jag sätta mig och läsa lite kurslitteratur i matematik. Visst låter det intressant???

Min servis?

Kanske har jag hittat min servis nu. Har en tid letat efter en fin servis. Letat på loppisar och sånt. Hittade några okej på nätet men ändå inte hela vägen fram. Men igår under bonde söker fru skymtade jag en fin servis. Idag fick jag med hjälp av kompis veta vad den heter också. Hittat massa bilder på den. Ser superfin ut. Så nu ska jag bara ut i butikerna och leta och ser om bilderna stämmer med verkligheten. Finns både matservis och kaffeservis. Perfekt precis som jag ville ha det.

Kurslitteratur *blä*

Räknade just ihop all min kurslitteratur och vad den kostat. Det var fasen ingen rolig räkning. Måste försöka låna eller köpa begagnat till nästa delkurs. Denna delkursen (på 5 veckor) har hitills kostat mig: 1860 kr. Då är kompediumen jag varit tvungen att köpa via skolan på 400 kr medräknat men inte den sista boken som jag inte fått hem än (beställde den lite sent för jag missat det först). Den sista boken kostade 300-350 kr någonting tror jag om jag minns rätt. Börjar seriöst fundera på att önska mig presentkort på bokus eller adlibris till födelsedag och jul. Men blir ju väldans kul att titta tillbaka och se att man fick presentkort på kurslitteratur i 25-årspresent. Nä det får väl bli i julklapp i så fall. Problemet är ju bara att man inte får så stora summor så det räcker till något. Kanske räcker till en bok liksom. Hoppas verkligen några böcker återkommer till våren när jag ska fortsätta läsa matte/svenska.

Funderar på om jag ska ta och betala räkningar eller skjuta lite till på det. Har ett par dagar till på mig. Böckerna som var direkt från olika förlag har jag 30 dagar på mig att betala. De böckerna från förlagen har jag också  fått betala frakt på lite surt. Så summan ovan är frakten medräknad. Någon tog typ 40 kr för att skicka en bok. Jag som är van vid gratis frakt från de stora internetbokhandlarna.

Söndag

Idag har vi varit ute en sväng i Moheda ute på antik/loppisen som är där ute. Hittade två skålar i den serveringsserie som vi har. Fick några i present av mormor tror jag det var när jag fortfarande bodde hemma och nu när vi sett serien på loppis eller i butik så har vi börjat fylla på lite.

Var sen uppe en sväng på samarkand men vi kom därifrån lika tomhänta som vi kom.

Har beställt lite från Ellos. Har länge letat efter en jeanskjol eftersom den jag har (som jag använt hur mycket som helst) har börjat visa spår av förslitning. Välanvänd eller vad? I alla fall har inte hittat någonting i butikerna. Sen hittade jag en i elloskatalogen. Började kika runt på deras hemsida och mer nogrannt i katalogen och ja det fanns en hel del fint. Hade jag beställt allt som jag i första skedet klickade in så hade det kostat över 2500kr. Oj då lite väl mycket. Men slutade med att det blev tre jeanskjolar och en manchesterkjol. Kunde inte riktigt bestämma mig så fick bli allihop. Alla verkade bra på sitt sätt. Två var på rea och en fick jag 40% på eftersom jag hade en erbjudningskod. Så nu längtar jag tills allt kommer hem. I bästa fall får jag de nästa vecka. 4-5 vardagar stod det men sen är det väl plus transport.

Har rensat lite på kontoret också. Blev inte klädkammaren. Kände att jag behövde börja här så jag får en bra arbetsplats för studierna. Har satt in alla jäkla papper i denna kursen i en pärm eller jag egentligen bara mattedelen för sen var det fullt typ. Läser ju både matte/svenska nu. Har några få i svenska så får se om det kommer fler (har inte börjat svenskan på allvar än) och de ska ha en egen pärm eller om det blir lösa papper.

Är riktigt trött och seg just nu. Mest trött. Har inte gjort nog mycket idag för att vara så trött men men. Det kom mest nu när jag höll på med alla papper. Kanske blev när jag insåg hur mycket tråkig skit jag måste läsa igenom. Ska snart ta en dusch sen ska vi se någon film som José ville se (kan inte garantera att jag inte somnar på soffan).

Lördag

Idag var det veckans första lediga dag. Hårt redan från början med skolan. Är inte många lediga dagar denna kursen. Har ju blivit van vid att för det första ha semester men i våras hade vi rätt många lediga dagar. Då hinner man läsa ifatt de dagarna. Nu ska man läsa massa men samtidigt vara i skolan varje dag visst kanske inte i  8 timmar varje dag men tar ju en stund att åka dit och så med. Har egentligen massa att läsa ifatt. Vet inte hur det ska gå.

Idag tog jag i alla fall ledigt. José och jag har varit lite på stan och så. Köpt in en födelsedagspresent, ett fotoalbum och ja det var nog det hela.

Imorgon måste jag vara lite duktig. Vilket innebär att läsa lite, rensa lite i klädkammaren, skicka in veckans beställning. Måste också bestämma vilka storlekar jag ska ha på min skafferiförvaring. Har bestämt mig för att köpa in fina burkar till skafferiet så det blir lite finare och mer ordning i skafferiet. Finns ju flera olika serier i tw sortimentet och jag trodde att jag bestämt mig för vilken jag skulle satsa på. Sen när jag typ rev ut hela skafferiet igårkväll och började fundera på vad jag skulle ha så insåg jag att storlekarna passade mycket bättre i den andra serien så har nog ändrat mig igen. Ska i alla fall köpa in några få ibland och inte köpa in allt jag behöver på en gång för det skulle ju bli svindyrt. Beställer nog 2-3 st med beställningen imorgon.




Videoklipp

Hittade ett youtube klipp på en blogg som jag tänkte dela med mig av.


1 september

Idag är det redan 1 september. Snart är vinter här, usch. Känns som jag inte njutit färdigt av sommaren än. Enda fördelen med höst/vinter är ju att man får tända upp massa ljus och ha det extra mysigt hemma. Tycker det är så härligt med ljus.

Nu har jag gått fyra dagar i skolan och känner mig helt slutkörd. Har inte kunnat läsa så mycket eftersom mina böcker inte har kommit än. Idag har jag också beställt ett antal böcker till. Men nu tror jag alla böcker är beställda i alla fall. Kommer väl lagom tills de kommer hem få beställa böckerna till nästa delkurs eftersom delkursena endast är på 5 veckor. Vågar inte räkna på hur mycket jag lagt på alla böcker bara denna delkurs. Har skrivit ut alla papper till kursen nu också. Var ju en hel del material där också. Även om det var dubbelsidig så blev det en rejäl bibba med papper. Men skrev ut det i skolan. Använda upp alla sidor jag får skriva ut gratis där först. Men när jag inte får skriva ut gratis längre så får det nog bli att skriva ut här hemma. Får ju ändå ut ganska mycket sidor på varje patron så klarar sig ju ett tag.

Såg just att csn pengarna kommer in imorgon. Lagom till helgen =) men jag ska försöka spara allt eller ha betala kurslitteraturen med de pengarna och sedan spara resten för kommande kurslitteratur. Fasen vad det är tråkigt att köpa kurslitteratur. Upptäckte igår att en av böckerna jag beställt (den enda som kommit hem) ska jag inte ha. De hade ändrat kurslitteraturlistan såg jag när vi fick den nya måndags. Det var tacken för att man försökte vara ute i lite god tid. Men kommer nog behålla den och skita i och beställa en av de andra böckerna. titelmässigt låter det som att de har ungefär samma innehåll. Den felaktiga boken kändes enda ganska vettig och användbar. Ska ju läsa svenska/matte till våren också och då kanske den återkommer, vem vet. Var ju ändå typ den billigaste boken så.

Nu ska jag sluta skriva för snart orkar ingen ändå läsa. Ska nog sätta mig och läsa lite kurslitteratur, så kul så (not). Sen har jag ett samtal att ringa senare ikväll.




Avslutar med en bild från Kolmården.

Ida

RSS 2.0