Utrota myggorna

Hur många skulle gå med i kampanjen "Utrota myggorna"? Kanske bara är jag, men med två JÄTTE myggbett på benen så är jag så så arg och trött på odjuren. Jag menar över två dygn efter själva bitningen så är det inte okej att ha så stora blämmor som jag har. Det är sjukligt. Idag har de nog blivit lite mindre men inte mycket. Igår efter klippning av mannen och en skön dusch så hjälptes jag och mannen åt att måla med en bläckpenna runt betten för att kunna se om de växte eller om de började minska. Imorse hade båda blivit lite större, inte jätte mycket men ändå större. Det ena bettet sitter lite dumt till då jag känner av det när jag går och står och vi ska inte ens prata om när jag behöver sitta på huk för att nå något på till exempel jobbet. Att ett myggbett kan ställa till så mycket problem. Jag har i alla fall klarat mig än så länge från monstren som kallas blinknaggar/bromsar/hästflugor på jobbet. Nu är det bara fyra dagar kvar så kanske kan jag klara mig men jag vågar inte hoppas för mycket, jag lovar att slappna av lite när vi stämplar ut på fredag.
 
Jag förstår inte vad som hände. Jag klarade av att bo i skogen i 20 år med mygg och alla andra insekter och jag for aldrig mer illa än någon annan. Det är klart att mina myggbett brukade klia och kanske blev de stora som en femkrona men inte så stora som de jag har nu. Vad hände när jag flyttade till stan?

Dags att arbeta som frisör

Jag hade precis tänkt skriva nåt spännande, inte för jag vet vad som skulle vara spännande just nu. Har inte gjort mycket vettigt idag.
 
Jag har lovat mannen att göra hans hår på huvudet något kortare och tiden var satt till 19,00 och ja det är redan fem min försenat så det är bara för mig att mig ut i hallen på mina myggbitna ben. Fasen vad stora de är nu, minst två som mäter ca 8-10 cm i omkrets. Inte okej. 
 
 
Mot frisörsalongen var det ja.
 
Vi hörs!

Grillfest

Vilken härlig dag det varit idag. Vi har varit hemma i kära Rockneby och grillat tillsammans med min familj, svärföräldrarna och familjen C. Det känns verkligen kul att få visa lite mer av vart jag kommer ifrån. Ens uppväxtplats är också en del av den man blivit och det känns riktigt kul att även få visa den delen av mig själv för personer som jag inte kände för 7 år sedan men som nu betyder väldigt mycket för mig. Jag anser att jag inte kunde fått en bättre "svärfamilj", alla är så härliga. Jag har alltid känt mig välkommen och ja det kan helt enkelt inte bli bättre.
 
Själva grillningen var som grillningar brukar vara, kött, potatis, sallad och grillsåser. Mums. Till efterrätt blev det en underbart god tårta gjord av familjens egen bagare. Du är riktigt bra på vad du gör Annie.
 
José och jag hade också med mig en hel drös med grejer till mina kära systrar som de skulle få köpa/ärva. Vi hade haft lite utrensning här hemma och nu fick en hel hög grejer gå till bättre behövande, i detta fall mina systrar.
 
Nu är jag bara trött efter ett par timmar på vägen. Blir nog sängen ganska snart.

6 arbetsdagar kvar

Nedräkningen fortsätter. Nu är det bara 6 arbetsdagar kvar innan det är dags för fyra veckors semester.
 
Längtar till lördag då det är dags för grillfesten med stort G. Jag tycker det ska bli riktigt kul att få visa vart jag kommer ifrån, vart mina rötter är för delar av Josés familj. Det är ju liksom en del av mig.
 
Vet inte mer vad jag ska skriva så slutar innnan det blir ännu mer ointressant svammel.

Känna sig naken

Idag efter jobbet behövde José göra lite ärenden. Så vi drog ner till stan. Under stadsbesöket kom jag fram till några saker:
 
  • Det är inte så bra att gå i jeggings (jeansleggings) och t-shirt när det är så varmt på stan. Varmt värre, men kom direkt från jobbet och hade kläder lämpliga för jobbet. Det var dock sjukt varmt på stan =)

  • Nästa sommar vill jag sommarjobba i dryckesavdelning på pressbyrån i stan. Så svalt det var där. Kunde nog stått där hela dagen =)

  • Jag har nog aldrig känt mig så naken osminkad förut. Gick in på Make-up-store för att kolla hur det fungerar när man vill boka en sminkrådgivning, jag fick ju pengar till detta ändåmål av syrran i födelsedagspresent. Jag går ju alltid osminkad till jobbet, lägger inte energi på sånt när jag jobbar där. Sen när man går in till make-up-store och möter en väldigt sminkad tjej (för sminkad om du frågar mig). Snacka om att jag kände mig väldigt naken. Såg ju säkert jätte blek och fjantig ut bredvid henne. Jaja det får jag väl bjuda på, nu vet jag i alla fall hur långt innan jag måste boka rådgivningen. Jag vill dock sminka mig så fint inför ett speciellt tillfälle, vet inte när det speciella tillfället skulle vara. Funderade först på lördag då det vankas grillfest med familjen C, svärföräldrarna och min familj hemma i R-by, men då får jag stiga upp tidigare än tänkt och sen stressa direkt iväg med bilen. Det kändes inte så lockande.
 
 

Bloggtips

Ingen som vill rekommendera någon intressant blogg? Jag har några jag följer men vissa börjar jag tappa intresset för då de ändrat inriktning. Dela gärna med dig kring vilka bloggar du läser.

Lördagsmiddag

Idag har vi inte gjort mycket vettigt. Det mest vettiga var väl att vi handlade lite eftersom vi saknade både mjölk och lite ingredienser till dagens middag. Dagens middag stod José för och det blev en mexikansk sallad och det var så GOTT. Hade jag varit en smart bloggare så hade jag ju förstås tagit en fin bild på den underbara maten, men man kan inte tänka på allt.
 
Jag är förresten klar med den tredje pärlplattan nu, 17 kvar. Det går verkligen mycket långsammare framåt än jag hade hoppats. Det får bli så två veckor till, då jag är helt slut när vi kommer hem från jobbet på vardagarna och inte vill ägna hela helgen åt bara pärlor. Jag är lite rädd att det ska bli fel när jag är så där trött på vardagarna, då får det hellre ta lite längre tid. Jag har fortfarande inte riktigt bestämt om tavlan ska bli en present eller om jag ska behålla den. Det bestämmer jag nog först när jag ser det färdiga resultatet.

Fredag

Äntligen var det då fredag. Det känns helt underbart att nu ha två dagar där det inte ringer någon klocka vid 06,00. Risken finns väl ändå att jag vaknar tidigt men inte riktigt så tidigt. Nu är det bara två veckor kvar av sommarjobbet, alltså har jag redat jobbat 6 veckor. Hjälp vad tiden springer iväg egentligen. Jag hoppas verkligen att augusti tar sig fram i snigelfart, vilket knappast lär ske, önska kan man väl få göra. 3 augusti gör jag sista arbetsdagen och 3 september är det dags att sätta sig i skolbänken igen, men bara för ca 20 veckor, sen är det klart.
 
Vad helgen bjuder på vet jag inte riktigt än. Känns i alla fall skönt att inte ha några direkta planer och bara vakna imorgon och se vad vi är sugna på just där och då. Tänk om två veckor är varje dag sådan =)
 
 

Lönen

Idag fick vi lönebeskedet inför onsdag. Åh vad härligt det var att se att det var ett antal fler tusenlappar mot vad som brukar komma in på kontot varje månad. Känslan blir ännu härligare när man inser att det här är bara mina pengar och inte öre behöver jag betala tillbaka. Asså den känslan är nästan bättre än att se de extra tusenlapparna. Tänk om ganska exakt ett halvår så kan livet påbörjas där man varje månad får pengar man inte behöver betala tillbaka =) Visserligen börjar ju själva avbetalningen sen men det låtstas jag inte om just nu.
 
Igår lyckades jag med bedriften att tappa blyertspennan jag använder för att stryka pärlraderna jag gjort rakt ner i pärlplattan. Inte särskilt smart, jag blev så arg på mig själv. Det var bara till att sudda ut all blyerts på mallen på pappret och försöka se vilken pärla som skulle vara var. Det var kanske en fjärdedel av det jag pärlat som trillade bort. När jag skulle sätta dit sista pärlan så stämde inte den färgen med det som det skulle vara, alltså var en pärla fel någonstans, men det sket jag i för det var färgmässigt två pärlor som var snarlika så jag satte dit en ny rätt på den sista platsen och den som är fel får helt enkelt vara fel.
 
Nu blir det nog viloläge resten av kvällen, har en lätt huvudvärk så det får bli bara slapp. Undrar om det mot förmodan går nåt bra på tv ikväll.

12 mornar kvar

Nu är det bara 12 mornar kvar att stiga upp. Jag måste nog erkänna att jag hoppas att alla dessa tolv dagarna inte blir lika intensiva som de tre senaste varit. Jag har varit helt slut när jag kommit hem. Jag vill verkligen orka lite när man kommer hem till exempel att pärla, men orken finns inte. Jag har kanske pärlat 100-150 pärlor  de sensaste dagarna, alltså ingenting, suck. Det känns lite som att vi befinner oss i en liten bubblan här hemma nu. Vi går upp på morgonen och jobbar hela dagen, kommer hem och går på halvfart och sen går och sover och sen allt om igen. Vilket också gör att jag inte har direkt så mycket spännande att berätta här.
 
Nä nu ska jag se om jag hittar någon bra litteratur om utomhuspedagogik.
 
 

Måndag

Jag är sådär lagom trött som man väl ska vara en måndag kväll. Jag är oftast ganska snabb med att stiga upp på morgonen. Inte för att jag alla dagar tycker att det är särskilt kul, men imorse alltså, jag lovar jag hade aldrig hade kommit upp till jobbet idag om inte José legat bredvid och stigit upp. Han slapp säga till mig men fy vad trött jag var. Ligga kvar i sängen och inse att stiger jag inte upp nu när José redan är uppe så blir vi bara sena. Suck. Som en annan sommarjobbare sa idag så är det bara 14 mornar kvar nu. 14 dagar till som klockan ska ringa. Nedräkningen är härmed inledd. Sen blir det 4 härliga veckor med ledigt, precis vad jag behöver inför den kommande terminen med det fruktade examensarbetet.
 
Återgår nu till att fylla på mina spotify listor =)
 
 

Min pärlhörna

Jag tänkte visa min lilla pärlhörna, som den ser ut för tillfället. Jag frågade José tidigare om det skulle se helt galet ut om jag tog en bild på min pärlhörna och jo det tyckte han, väldigt galet. Så vad tycker ni, ser det helt galet ut? Är jag galen? Jag har ju faktiskt ställt ut alla pärlorna i sifferordning. 1 och 15 har jag dubletter på eftersom  det inte räcker annars (svart och vit). Tyvärr fick inte de sista flaskorna plats på en rad. Så de fick stå framför. Om någon undrar så är det bara 25 av de totalt 30 färgerna som jag har på flaska.
 
 
Andra plattan av totalt 20 är nu färdig. Har lite smått börjat på tredje, har fått dit tre rader eller nåt =)

Tidning + spotify m.m.

I morse blev vi utan tidning. Jag vet inte alls varför, men vi fick alltså ringa om utebliven tidningen en vecka efter vi påbörjat prenumerationen =( gillas inte alls. Det är ju på lördagarna man har som mest tid att läsa tidningen också. Så typiskt.
 
Igår skaffade jag gratisversionen av Spotify. Så ni får gärna överrösa mig med låttips så jag kan skaffa lite sjysta spellistor. Jag har ju en förmåga att höra bra låtar men jag lyckas ju nästan aldrig lägga varken artist eller låtnamn på minnet. Snackade med Erika och detta igår och jag nu fattade henne rätt så kan man på något sätt dela sina spellistor det får ni gärna göra med mig. Jag har samma inlogg som på facebook. På spotify fick jag fram alla mina facebook kontakter och funderade på om man kunde dela spellistor där? Som ni märker är jag helt ny och kan ingenting så förutom låttips tar jag gärna emot allmänna spotify-tips.
 
Sambon och jag har varit nere på stan en runda idag. Önska butiken skulle visst flytta (glömde fråga vart) och hade nu 20% på allt. De hade också faktiskt kvar delar av det utgångna på Ostindia. Hade de haft det stora gamla stekfatet så hade jag köpt det med 20% rabatt. Men tyvärr kunde jag inte se några stekfat =( Jag har ju bara sett bild på det nya stekfatet som kommer i september men jag tror att jag tycker bättre om det gamla. Så hittar jag det gamla stekfatet så ska jag köpa det, men det skulle ju inte skada om det var lite rabatt på det då ordinarie pris på det större fatet är på nästan 1000kr.
 
Innan vi drog hem blev det en snabbis på Panduro då jag inte hade så mycket kvar av svarta pärlor som jag trodde. Vi avslutade det hela på Espresso House. Mannen tog en lemonad medan jag passade på att njuta av en god chailatte.
 
 
 
Det var lördagen så här långt.
 
 

Torsdag

Idag har jag jobbat. Förvånande va? Jag längtar verkligen till fredagen imorgon. Jag vill ha en lugn helg nu. Nu är det bara 3 veckor kvar som José och jag arbetar innan det är dags för lite semester. Vet inte riktigt vad vi ska göra, men någon runda iväg till ett annat ställe/stad blir det i alla fall, men vart får vi se. En runda hem till R-by blir det i alla fall, det är ju marknad i augusti. Det kan man ju bara inte missa =)
 
När vi kom hem från jobbet idag så kände jag att jag bara ville vila en stund innan det var dags att ta tag i mat och alla andra måsten. La mig i sängen en stund för att vila och en stund senare kom också mannen för att vila. Sen vet jag inte vad som händer, jag var ju inte så trött, men en halvtimme senare vaknar vi båda upp. Inte det bästa att sova så där på eftermiddagen, eller i alla fall inte för mig. Det brukar leda till att det blir svårare att sova på kvällen. Vi får se om det blir så ikväll, just nu känns det nästan som jag skulle kunna gå sova för natten redan nu. Jobbet tar ut sin rätt =)
 
Efter lite sovande och lite mat satte jag mig och kollade på miniserien Titanic, alltså inte filmen med DiCaprio och Winslet. Det är samma manusförfattare som till min stora favorit Downton Abbey. Har bara sett ett avsnitt av Titanic, den har inte fängslat mig som Abbey ännu  men jag har ju bara sett 45 min. En sak som är säker är att jag sett färdigt denna serien så är det verkligen slut. Jag menar har båten sjunkit så har den. Svårt att bygga vidare på det.
 
Nu blir det nog till att pärla lite. Jag har nog pärlat runt en 1000 pärlor nu, alltså bara drygt 17 000 pärlor kvar=)

Tisdag

Idag har precis som igår varit en ganska tung dag. Denna veckan har jag ensam ansvar om väldigt mycket på jobbet.  Den tuffaste veckan rent arbetsuppgiftsmässigt. Men det är en ganska skön känsla när man går hem och inser att man faktiskt har hunnit med i stort sett allt som man tänkt trots att det inte alls kändes så på förmiddagen. Jag tror ändå att jag är ganska duktig på det jag gör. Hade de inte varit nöjda med mitt arbete så hade jag ju knappast fått fler och fler arbetsuppgifter.
 
Efter jobbet idag hade vi en hel del inplanerat. Vi var bland annat förbi panduro och köpte photopearls. Hade ju en hel del färger som jag saknade för att kunna göra tavlan komplett. 11 flaskor pärlor fick det bli. När jag sedan kom hem så insåg jag att jag bara saknade flaskor i fyra färger, fyra färger som jag helt enkelt inte behövt fler än vad  som fanns i startkittet. Jag inser hur mycket pengar jag egentligen lagt på detta, kanske inte den billigaste hobbyn =) Samtidigt räcker ju en flaska oftast till flera projekt så det blir en större kostnad precis nu men nästa gång kanske jag bara behöver köpa någon extra flaska. Självklart var det ju så att de färger jag använde mest i förra tavlan med svt bilden var ju inte de som gick åt mest denna gången. Men nu har jag pärlor så jag klarar mig ett bra tag i alla fall. Jag har ju en tavla till jag skulle vilja göra där ungefär samma pärlor behövs. Det är en bild på José och mig jag skulle vilja göra, men vi får se. Ett projekt i taget.
 
Innan vi åkte hemåt blev det till att handla lite också. Alltid lika spännande eller ja kanske inte spännande precis. Nu är det gjort i alla fall och vi har mat några dagar till.
 
Nu är det snart dags för lite allsång. Undrar om de fortfarande visar midsumer murders efteråt. I så fall fastnar jag nog framför tvn tills det är dags för sängen.

Spiderman

Nu ikväll var vi och såg nya spiderman filmen. Den var riktigt bra. Var ett tag sedan vi var på bio nu. Fanns visst några filmer till som mannen var intresserad av. Brukar ju faktiskt komma rätt många bra filmer under sommaren så även i år. Jag hade tyckt det vore kul att se nya ice age filmen, men känner inte för att betala för att gå och titta på tecknat. Den kommer ändå snart ut på DVD/Bluray så då blir det nog att köpa den, då kan man se denna många gånger också för nästan samma pris som att se den på bio en gång.
 
Vi har nu fått Smålandsposten i två dagar. Jag trodde jag skulle vakna och bli jätte rädd när tidningen trillade i brevinkastet med tanke på hur mycket det låter när de öppnar upp inkastet, mer än jag hört hos någon annan.  Ibland har jag blivit jätte rädd mitt på dagen när vanliga posten kommer så var fullständigt övertygad om att jag skulle vakna av tidningen. Men so far so good. Bara för att jag säger att jag inte vaknar lär jag väl göra det på måndag morgon eller så kanske tidningsbudet är medveten om lättväckta människor och har rätt teknik för att vara så tyst som möjligt =) Hoppas på det.
 
Imorgon bär det av till Östergård igen. Jag hoppas ju lite på mer i min servis men jag har ställt in mig på att bara i bästa fall kunna hitta någon enstaka del. Det jag nu ska hålla utkik efter är billiga ramar, till mina pärltavlor =)
 

Snöa in

Jag har en förmåga att "snöa in" på olika saker och då nästan bara ha det i tankarna. Jag tror jag ärvt det av min käre mor som kan diskutera saker fullständigt långt innan de ska ske, särskilt kalas eller liknande. I alla fall så har jag nu snöat in på mina pärlor om nu någon missat detta =) Först var jag tvungen att bestämma vilken av de två bilderna jag skulle börja med, vilket var svårt nog. Sen kämpade jag med det nya programmet. Jag förstår verkligen inte hur någon kan tycka det är lätt. Det gick ju inte se vad det var på bilderna och jag lyckades inte få dem större än kanske 20x20 cm. Lite större hade jag ju faktiskt tänkt mig. Jag återgick helt enkelt till mitt gamla program som kanske inte är det bästa men som jag i alla fall förstår vad jag ska göra, trots att det är på engelska. Så nu har jag planerat en tavla som är 75x60cm. Ramen blir ett problem men jag får väl snicka ihop en själv, behöver ju inte ha glas, måste nog ändå har en kraftig baksida som inte skulle passa i en ram för att den ska klara av tyngden av alla pärlor (18 000 pärlor).
 
Tror också att det blir att köpa allt material på panduro i stan. Det blir nog lite dyrare, men då köper jag bara på mig det som jag verkligen behöver och jag vet att det är exakt samma material som jag använt tidigare. Varför har inte panduro ett kundkort så man får rabattcheckar eller nåt, jag skulle snabbt få rabattcheckarna =) Blir nog att börja pärla imorgon kväll. Vi får nämligen besök av mamma, pappa och i alla fall minst en av systrarna imorgon. Så då kan allt inte ligga framme.
 
José har förresten reagerat på det faktum att jag snöar in på saker. När jag ville rådfråga honom om pärlorna så suckade han bara och sa: " Är det inte Tupperware, så är det servisen och är det inte servisen så är det photopearls" SUCK

Instagram

Jag har skaffat instagram. Har inte hunnit lära mig det så mycket och vet inte riktigt vad jag tycker om det än. Ni hittar mig i alla fall på adif86 om någon är intresserad.

Photopearls

Har stora delar av kvällen igår och sen vi kom hem idag kämpat med att ladda hem ett nytt gratis pärlprogram som ska kunna användas till photopearls. Till slut lyckades jag efter att ha laddat hem två andra program som visst behövdes för att jag sedan ska öppna upp programmet. Jag blev allt lite sur, när man får kämpa så. Fanns direkt inga bra guider heller för hur man skulle göra för att få hem det. I youtube klippet de visade till program så tryckte de bara på ladda hem och sen fungerade allt felfritt. Undrar allt hur de gjorde. Nu har jag i alla fall lyckats få hem det. Programmet som ska vara MYCKET bättre än det betalprogrammet jag fick med mina första pärlor. Men jag måste erkänna att jag inte fattar någonting trots att programmet faktiskt är på svenska. Kämpar fortfarande att förstå hur jag ställer in den faktiska storleken. Lyckas bara ställa in att det ska vara på plattor med 30x30 pärlor. Bilden ser ju inte klok ut. Förstår inte varför programmet anses bättre. Sen har jag inte hittat någon knapp för utskrift, inte en chans att jag  ska sitta med datorn igång samtidigt som jag pärlar, hittar inte heller hur man lätt får fram vilken färg de faktiskt använder sig av på bilden. Ska jag behöva gissa?????
 
Jag hoppas jag blir klokare när jag får försöka en stund. Men känns riktigt surt att först kämpa massa och sen är programmet inte alls lika lätt som det verkade.
 
Jag måste också komma underfund med hur jag ska göra med pärlor. Har två riktigt stora tavlor jag vill göra just nu. På nätet finns flera butiker som säljer storpack med pärlor. Antingen köper man ett stort sett med alla färgerna eller kan man köpa hinkar med 5000 pärlor i aktuella färger. Det blir ganska dyrt när man ser den stora summan, men priset per pärla blir billigare än jag köper 3500 pärlor på flaska på panduro. Jag har också hittat limarken man behöver riktigt billigt (räknat per limark då). Problemet på alla sidor blev att de visst var räknade utan moms =(    men oftast blir det billigare när man räknar på de enskilda produkterna, men en stor summa totalt. Att köpa ett stort set med alla färger låter lockande när man ser priset per pärla, men vissa färger används ju inte alls lika mycket medan till exempel svart går det åt massor av. Får se hur jag ska göra. Jag har helt enkelt en del att fundera på. Men en sak är säker, i helgen SKA jag börja pärla igen.

Photo pearls

Åh nu är jag riktigt sugen på att börja pärla igen. Hittat massa spännande inspiration på nätet nu. Hittade förresten en kille som gör en tavla med 90 000 pärlor. Jag blev riktigt imponerad. Min största tavla hittills är inte ens på 12 000 pärlor. Den fina svt bilden. Funderar på ett projekt på 18 000 pärlor. Lät först mycket men kan den där killen göra en på 90 000 pärlor så kan jag göra en på 18000.

onsdag

Vilken skillnad man märker av på att jobba och plugga. Är helt slut när jag kommer hem om dagarna. Jag gissar att det tar extra mycket kraft att jobba just nu då jag håller på med massa nya arbetsuppgifter som jag inte ännu kommit in i. Inte gör det saken bättre att en del av jobbet går ut på att tolka mail på danska. Jag har däremot kommit underfund med att det finns en livs levande dansk på jobbet så jag har numera en ny bästa kompis =) Hoppas personen i fråga inte har semester förrän vecka 32 när även min och Josés semester börjar. Håller tummarna.
 
Jag vet inte mer vad jag ska berätta. Funderar på att slappa lite nu. Man får direkt inte mer energi av att storhandla direkt efter jobbet.
 
Förresten någon som har bra koll på vad närmsta mått på ram är när jag ska ha en bild som är 75x60cm? Funderar på att pärla en tavla i den storleken då bilden blir snyggast i det måtten när jag provar olika mått på den i datorn.  Men måste ju vet att det går att få tag i ram innan jag börjar pärla.

Youtube

Unge herr C brukar säga att allt finns på youtube och jag måste nog hålla med honom. Bland annat ägnade Annie och jag en dag för några år sedan på youtube där hon lärde sig att göra inbakad fläta, helt efter videon. För ett tag sedan hittade jag en blogg för ett team i TW. Hittade nu detta videoklipp från youtube på den bloggen. Jag funderar på att införskaffa dessa, men har inte helt bestämt mig. De är nämligen till specialpris nu i juli. Finns typ videofilmer till alla Tw produkter känns det som, dock på lite blandade språk =)
 

Bakat

Har bakat nu i eftermiddag. Först Brittas kringlor som är ett recept mamma brukar göra. Jag gissar att det egentligen är farmors kringlor då hon hette Britta, men är inte helt säker.
Just nu har jag hallonmuffins i ugnen, är några minuter kvar. Jag hade velat baka någon typ av bröd/frallor också men det får nog bli en annan dag. Har jäst som går ut under veckan, men börjar få dåligt med plats i frysen =) Jag har verkligen hamnat i en bakperiod nu.
 
Igår när vi var inne och vände på stan så var vi förbi Panduro. José påpekade då att det var länge sen jag arbetade med fotopärlorna. Så nu har jag börjat fundera lite kring detta. Har inte helt bestämt vilket kort jag ska utgå ifrån. Har ett jätte fint som passade så bra med pärlor (i alla fall när jag såg det på datorn i "pärlform"). Men jag vet inte vart jag skulle kunna hänga den färdiga tavlan, inte här hemma i alla fall. Men vet att den skulle passa väldigt bra hos några andra. Undrar bara om de har plats någonstans? Kanske skulle bli en present?? Vi får se.  Tavlan skulle i så fall bli större än den med pausbilden som jag gjorde för några månader sen, drygt 18000 pärlor. Pausbilden tror jag hade mellan 11000-12000 pärlor.  Har ett annat motiv med José och mig som jag också funderar på som passade bäst i samma storlek som den andra. Som sagt vi får se, men pärla det ska jag i alla fall göra.

Testade förut att vara inloggad på min blogg samtidigt som jag kommenterade Annies blogg som också har blogg.se jag kunde då skriva med min bild och allting. Det häftiga var sen att jag såg hennes svar när jag loggade in på min blogg. Det gillade jag. Gillar verkligen allt jag upptäckt med nya blogg.se  Känns roligare att blogga också. Men det finns risk för en lite torka nu i veckan. Jag är verkligen helt slut när jag kommer hem från jobbet, så vi får se hur mycket bloggat det blir då.
 
 

Glömde

Jag glömde ju bort en sak igår eller ja i natt när jag skrev på texttemat.
 
Denna boken fick ju följa med mig hem också igår, hittade den på en typ outlet kanske man kan kalla det nere i stan.
 
 
Hoppas hitta lite enkla tips på vad jag kan sy. Den hade många ganska lätta projekt med tillhörande mönster, så känns perfekt.
 
En positiv sak jag upptäckt med nya blogg.se är att det är mycket enklare att svara på kommentarer nu. Tidigare om jag velat svara så har jag fått skriva in precis som ni gör när ni skriver kommentarer till mig för att sedan gå in i bloggportalen och godkänna min egna kommentar =(  Nu svarar jag direkt i bloggportalen precis som man svarar på ett inlägg på facebook eller liknande. Så nu kan ni räkna med svar på era kommentarer.
 
Dagen idag vet jag inte riktigt vad som händer. Är lite sugen på att baka kringlor, men vi får se.

Ny design

När jag nu kollar runt på ny bloggportalen så passade jag på att byta design. Tryck F5 om du inte ser någon skillnad så ska det ändras.

Massor av text

Först och främst måste jag säga att de ändrat om massa på blogg.se. Har hört ryktet om det men sist jag var inne så var det ingen skillnad, kanske min dator som är lite seg =)  Allt ser i alla fall lite annorlunda ut. Får nog sätta mig någon dag och kolla över alla funktioner, jag upplever det i alla fall som lättare att hitta saker (dvs så fort man lärt sig själva systemet).
 
Nu till inlägget jag tänkte skriva från början. Idag tog vi först en lång sovmorgon och tog det allmänt lugnt på morgonen. Vi åkte sedan förbi Erikshjälpen. Jag letade inte efter nåt särskilt (tror inte direkt jag lär hitta delar av min servis där i alla fall som är min första prioritet när jag kollar på second hand). Gick bort mot böckerna precis innan vi skulle gå och hittade mycket intressant.
 
 
Först denna lexikon bok. Jag upplevde den som väldigt lättfattad. Jag vill ha lätta böcker att leta i inför mitt framtida yrke som historielärare. Denna boken berör tiden från stenåldern till vikingatiden, alltså den period som vi aldrig blev undervisade i när jag läste inriktningen mot SO på universitetet. Hade varit kul att ha alla band i detta lexikon, men vet inte alls hur många de är. Detta var i alla fall första. Kostade mig hela 15kr.
 
Hittade sedan en kategori bland böckerna som jag aldrig sett innan som hette nåt i stil med undervisningslitteratur. Denna bok tror jag är för gymnasiets kurs A i historia. Jag har en annan sedan jag läste den kursen. Denna boken verkade inrikta sig mer på svensk historia än min gamla gör. Kostade också 15kr.
 
 
I denna kategori bland böcker hittade jag faktiskt massor med böcker som vi haft som kurslitteratur på lärarutbildningen. Hittade också denna boken som handlar om en modell när det gäller läsinlärning (tror jag i alla fall). De brukar prata om denna modell i skolan så jag tänkte att det kunde vara bra att läsa på lite mer om vad den egentligen innebär. Jag hoppas också få användning för den om jag i framtiden får en årskurs 1 och ska lära dem att läsa. 10 kr kan det i alla fall vara värt.
 
 
Vi gick sedan ner en runda på stan och fick denna alldeles gratis. Med tidningen kom också ett erbjudande om att börja prenumera på Smålandsposten. Vi skulle få tidningen i 3 månader för 99kr. Det kändes som en väldigt bra deal så det nappade vi på. Dock lär vi väl få en mindre hjärtattack både två när tidningen trillar in på onsdagmorgon eller när det nu var första numret skulle komma. Vårt kära brevinkast hörs ju ganska väl när någon öppnar för att kasta in nåt. Men det är förhoppningsvis bara en vanesak.
 
Överskriften till detta inlägg var menat på att vi bara införskaffat saker med massa text idag. Men själva inlägget blev också ganska mycket text känner jag =)
 
Snart blir det nog sängen då klockan närmar sig 02.

Ida

RSS 2.0