Äntligen!

Satt nyss och kollade igenom att program i datorn. Insåg att jag egentligen inte kollat igenom så noga. Och klokare blev jag. Har kommit underfund med hur jag överför filer via bluetooth. Har ju kämpat med det i säkert snart två veckor. Nu trillade jag över den fliken. Grejen var den att jag har två program som har med bluetooth att göra och trodde ju att allt med bluetooth låg där men icke. Nästan längst ner bland alla program i mappen tillbehör så finns en flik där det står, överföra filer via bluetooth. Var du dumt av mig att tro att allt med bluetooth låg bland de två program nästan högst upp på listan????

Tänkte nu bjuda på två bilder som är tagna för ganska länge sen som var tänkte att läggas upp i bloggen. Jaja bättre sent än aldrig heter det ju =)



Mitt ena kuddfodral som jag sydde för några veckor sedan. Har ett likadant till. Har dock inte fyllt dem än. Hittade sån fyllnadsgrej men tyckte det var dyrt. Jag blev smålänning =) Får väl ta och köpa hem det eller se om jag hittar billigare någon annanstans.




För kanske två veckor sedan käkade vi tacos. Hittade då denna tvillingvitlök. Har aldrig sett en sådan. Var dock inga siamesiska tvillingarna då klyftorna ganska lätt släppte ifrån varandra när man väl försökte ta isär dem. Men tyckte det var lite roligt.

Resterande bilderna har jag tagit bort i väntan på fungerande bluetooth eller helt enkelt inte tagit någon bild då jag inte kunnat föra över filen till datorn. Kan nog bli ändring på det nu när jag vet hur det fungerar.


Kanske skulle berätta om dagen lite också.

Blev en vända i skolan. Var novischmässa idag, en mässa där företag, studentorganisationer med mera gör reklam för sig själva vilket innebär gratis pennor, godis, reflexer med mera. Blev en vända på den mässan efter dagens föreläsning.

Har tillbringat lite tid med mina förkylda sambo också. Män och deras förkylningar, hahaha. Nä José är nog ganska lugn under förkylningar på gnällandet. Klart alla gnäller väl lite om de får chansen när de är sjuka. Vem vill vara sjuk liksom???

Såg en serie jag börjat titta på (kostymdrama). Skulle se ett avsnitt när vi åt och mysa till det i soffan. När avsnittet var slut snarkade någon så gott bredvid mig så jag ville inte resa på mig med risk att väcka honom så nästa avsnitt kom automatiskt. När det var slutet av andra avsnittet så vaknade han och undrade om avsnittet var så här långt =)

Känner att detta börjar bli väl långt så nu ska jag sluta skriva och återgå till mina fotopärlor. Kram på er

Söndag

Tänkte jag skulle ta att summera helgen lite grann.

Har varit kattvakt denna helgen. En kompis har varit iväg över helgen och behövde någon som gav missarna lite käk. Detta fick mig att fundera kring Kajsa, vår underbara fina kisse. Redan ett år sedan du lämnade oss. Är glad att jag slapp kattlådan nu i helgen. Det var ju inget Kajsa använde så hade inte en aning hur jag skulle gjort. Dock lämnade någon av missarna en present på toan (inte i kattlådan) en fin liten hög med skit. Härligt.

Igår var det också dags för lite jobb, gick över förväntan (blev nästan 2000kr mer än jag trott=). Riktig härlig eftermiddag. Men var riktigt trött efteråt (hade 50-60 mins körväg enkel väg). Ringde mannen när jag var och utfodrade katterna efter demon  och sa att han fick beställa pizza för jag var super hungrig. Ville ha mat direkt när jag väl kom hem. Sen blev det soffläge resten av kvällen.

Dagen idag har bestått av utfording av katterna, handling, hämta husse och matte (till missarna) vid tåget, gjort efterarbetet ifrån igår.

Fik just en sy idé. Har dock nog inte allt material hemma. Blir en runda till panduro nu i dagarna. Måste köpa lite mer fotopärlor också så min tavla kan bli klar. Skulle ha 750st av en sort och kom väl ca 250 av varje färg i mitt startkit. Ska nog gå och pärla lite på tavlan, så långt som jag kan.

Ikväll blir det också en vanlijsemla. Har velat smaka dem länge nu. Men de har alltid varit slut när vi handlar. Men idag fanns de =) fanns bara två pack, så vill José inte ha (den kan han ju faktiskt äta till skillnad från den vanliga) så får jag väl spara en till mig själv till imorgon =)

8 veckors väntan (varning för irriterad inlägg)

Nu är det mer än 8 veckor sedan jag kontaktade företaget som gör min servis om att jag bara fått 9 mattallrikar i stället för utlovade 10. Det är 4 veckor sedan jag inte fick tillbaka allt som jag returnat pga fel  och som jag skulle få nytt. I det paketet fanns bara hälften av det jag skickat till dem.

Ringde sur och irriterad till företaget idag. Tänkte att idioterna slarvat bort min resterande leverans. Hade nämligen kontakt med dem i mellandagarna då jag insåg att jag inte fått allt jag skulle. Blev då lovad att resterande skulle komma i mitten av januari. Nu när vi passerat mitten av januari med flera dagar (i alla fall enligt mig) så kontaktade jag dem igen.

Fick då det glada beskedet att leveransen sker tidigast om 2 veckor. Om de nu lyckas hålla den leveransen. Jag vågar inte hoppas längre. I bästa fall kommer jag alltså att få vänta i "bara" 10 veckor på att få en tallrik som inte kom i överrenskommen leverans. Inte var det pga slut på lager utan en ren miss från deras sida. 10 veckors väntan på deras miss =( De andra tallrikarna är jag lite mer delaktig i då jag valde att skicka tillbaka några tallrikar som jag inte var nöjd med, färgmässigt. Dessa skickade jag dock i retur den 1 december. Visste då om att det kunde dröja lite extra innan jag fick tillbaka det nya pga nåt datasystembyte, men var kanske inte riktigt beredd på att behöva vänta i över 2 månader för att få allt tillbaka.

Kvinnan som jag pratade med idag var fan ingen kul typ. Skyllde ifrån sig, "jag vet inte varför det blivit så här". Jag fattar ju också att hon personligen inte är ansvarig för vad som hänt men lite förståelse för mig som kund hade jag önskat. Upprepade flera gånger att jag var irriterad över att behöva väntat sen i november på ena tallriken. Det sket hon uppenbarligen helt i. Hela företaget behöver gå på kurs i kundbemötande och hur man håller kunderna nöjda.

Sa också till henne att jag önskat någon typ av meddelande om den försenade leveransen så jag hade vetat om läget. "Ja men asså den blev försenad, det blev framflyttat leveransdatum". Ja va fasen trodde du att jag hade önskat information om? Om jag hade ett företag och leveransen blev försenad med nästan en månad så skulle jag ju meddela kunden detta för att inte skapa någon irritation hos kunden, eller i alla fall försöka minska irritationen.

Det värsta av allt är att om jag ska få ihop min servis som jag önskade från början så måste jag fortsätta ha kontakt med detta skit företag, det är ju bara de som säljer den. Eller får jag leta begagnat, men är nog svårt att få tag i just de delar som jag önskar.

Håller de inte denna sista leveransbeskedet  (7 februari) så tänker jag gå vidare med detta. För så här kan man inte behandla sina kunder.

Mina hyllor klara

Avslutade gårdagen på samma sätt som den började, med en relringning. Denna var vid 22 och var min kära moder. Hon håller på att lära sig sin nya telefon och hade råkat ringa mig av misstag. hahahhaha =)

Idag har vi satt upp hyllorna på min sida också. Har dock kommit fram till att jag ska köpa ett hyllplan till så det blir tre totalt. Har sakta börja flytta tillbaka alla grejerna (flyttade ut alla mina grejer på kontoret, förutom de i bokhyllorna). Omorganisation håller på att ske. Det bästa hitills måste nog vara att jag fick lite tom förvaringsyta på golvet, nu har symaskinen någonstans att ta vägen. Ska försöka göra lite plats i pysselgaderoben också så tyger och andra sytillbehör har någonstans att ta vägen.

Har plockat lite bland alla grejer. En del grejer ska ner i förrådet en hel del slängas och andra organiseras ihop. Våga man tro att det ska bli bättre organisation på min del av kontoret? Hoppas kan man ju i alla fall. Har flyttat undan alla tw-grejer eller gett dem en bättre plats i alla fall. Så nu ska de inte vara i vägen på samma sätt. Ibland behöver man flytta ut och börja om och för att  se möjligheterna.

Imorgon är det föreläsning och grupparbete på schemat.  Snart dags för sängen också.




Avslutar med låten som min kära sambo fått dille på senaste tiden. Kan ha att göra med en viss liten tjej =)

Söndag

Började tidiga morgonen med att hemtelefonen ringde, vid 04:50. Visade sig vara en Anna och det första jag tänkte på att en av syrrans närmsta kompisar heter Anna så trodde hon ringde för att det hänt syrran nåt. Visade sig sen vara en felringing. Lagom kul vid den tiden. Mitt hjärta slår alltid extra snabbt när det ringer mitt i natten eller i alla fall när man sover. Först att vakna av telefonen är ju lagom kul sen när man tittar på klockan och inser vad den visar så börjar man ju tro att det hänt nåt allvarligt, för vem ringer annars vid den tiden.

Somnade lagom om till det var dags att igen bli väckt. Då av plogbilen (traktorn) som kör inne på gården. Klockan var då ungefär halv sju. Usch skrapar ju så illa när de gör det, låter ju som de ska ta med sig asfalten också när de ändå skottar =(    Så vad ju bara till att vänta till han var färdig innan man kunde somna om.

Steg sen upp vid niotiden.

Dagen har ägnats åt fixande på kontoret. Vi har länge funderat på att skaffa hyllor på kontoret för extra förvaring till sånt man vill ha nära tillhands. Idag blev det slag i saken och vi var och köpte in lite hyllor. Har sedan ägnat hela eftermiddagen åt detta. Först att dona med hyllorna så de blev bra sen bestämde vi oss för att flytta om alla elektronikprylar på kontoret lite så det skulle bli snyggare. DUM IDÈ! Fatta vad mycket sladdar det är till allt. Alldeles för många så det blev säkert två extra timmars arbete med bara det. Suck. Men nu är det fint. Det blev vid Josés plats på kontoret som blev klart. Hyllorna på min sida får bli nästa helg. Nu är vi lagom trötta. Var så inne i allt så glömde äta, blev väldigt sen middag, 7-8 timmar efter frukost. Jag var riktigt kinkig då. Det är inte riktigt likt oss, men vi hade liksom inte en tanke på mat när vi höll på att dona. Fick varna José när vi höll på att fixa maten att han inte fick bråka med mig just då för då skulle han få mycket mer än han förtjänade. Kände mig lättretlig och på dåligt humör. Inte bra att vänta så länge med maten =) Men nu är blodsockret nog återställt till sin vanliga nivå.

Resten av kvällen blir nog ganska lugn.

Oj fick visst precis en demo till denna veckan. Härligt.

Symaskinen

En uppdatering kring min symaskin.

Jag har nu lyckats sy två enligt mig ganska snygga kuddar. Tanken är att de ska fyllas med sånt där fyllnadsmaterial (heter det så?) och sedan sys ihop och placeras i soffan för att pigga upp det lite. Skulle vilja sy någon typ av duk i samma tyg till soffbordet så det matchar. Men vet inte riktigt hur. Idéer mottages tacksamt.

Överhuvudtaget önskar jag gärna tips på vad jag kan sy. Jag kan ju inte sy hur många kuddar som helst även om jag faktiskt börjar bli riktigt duktig på det. 

Jag vill sy massa men har inte så många idéer. Jag skulle inte bli ledsen om kommentarsfältet är överfullt nästa gång jag loggar in, med massa tips.

Tipsa på!!

Torsdag

Idag är det redan torsdag. Hjälp vad tiden går fort. Snart sitter man där nyutexaminerad lärare och funderar på vad som ska bli nästa steg.

Idag har jag hängt på universitetet på förmiddagen och haft seminarium bland annat om ett gäng barnböcker.

Sen jag kom hem har jag inte gjort så mycket. Behövde få i mig nåt att äta. Det fick bli två löskokta ägg och färsk juice från två apelsiner. Var inte så dumt.

Häromdagen sydde jag en kudde. Med det fina tyget jag köpte på panduro. Den blev riktigt fin och jag är nöjd med resultatet, måste bara köpa sånt där fyllnadsmaterial. Än så länge är det bara ett fodral. Har en bild på det i mobilen men lyckas inte komma ihåg hur jag gjorde sist för att föra över en fil via bluetooth till datorn. Det är det jobbiga med nytt operativsystem. SÅ mycket att lära sig. Har försökt lösa det i en kvart nu. Jag ger upp.

Nu ska jag läsa lite bloggar och sen blir det kanske så att jag gör kuddfodral nr 2.

Astrid Lindgren

I tentatexten jag skrev för några dagar sedan skulle vi skriva om ett tema. Jag valde då Astrid Lindgren. Kursen jag började igår handlar om barnlitteratur, vilket gör att Astrid Lindgren även finns med där. Jag har fått lite Astrid Lindgren feber just nu. Igår tittade vi på Lotta på Bråkmakargatan. Åh jag vill ha mer. Skulle lätt kunna tillbringa närmaste veckan genom att bara titta på Astrids filmer. Är de liksom inte underbara???

Hade föreläsning idag på förmiddagen. Sen jag kom hem ska jag väl inte skryta om att jag direkt gjort nåt skolarbete. Facklitteraturen vi ska ha läst till torsdag har inte hunnit hem än så där kan jag inte göra så mycket. Ska visserligen läsa fem barnböcker tror jag det var till torsdag också. Men ska bara läsa igenom barnböckerna och inte skriva eller nåt. Är "ledig" imorgon så då tänkte jag läsa massa. Ska iväg idag och hämta massa barnböcker också som jag ska få låna. Var totalt en A4-sida med barnböcker som ska läsas under kursen. Kan inte direkt köpa alla dem. Facklitteraturen gick ju på 1600kr. Dock är det nog facklitteratur som jag kan ha använding för i mitt yrke sen. Det känner man ju inte alltid med kurslitteratur.

Har istället ägnat mig åt lite pyssel nu på eftermiddagen. Är lite sugen på att kanske dra fram symaskinen ikväll också. Tror jag ska försöka sy en liten duk till soffbordet. Hoppas det inte är allt för svårt. Men övning ger färdighet =)

Ny kurs

Idag började jag den nya kursen. Blir matte svenska en termin till för min del. Var ju dock måttligt road halvtimmen innan jag började då jag mötte en gammal kursare. Hon berättade att man genom att gå denna kurs jag ska gå nu inte alls blir behörig i matte och svenska. Blev lagom sur, eftersom det är enda anledningen till att jag går den här kursen. Det har visat sig att de lagt upp de här två kurserna knasigt vilket gör att vi inte får lika många hp (högskolepoäng) i varje ämne. Så jag kommer bli behörig i svenska och till och med ha för många hp jämfört vad som krävs. I matten däremot kommer jag sakna 3 hp tror jag det var. Så jag kommer bli tvungen att läsa till, det på nåt sätt. 1,5 hp = 1 veckas heltidsstudier. Alltså kommer jag sakna två veckors studier för att bli behörig. Men så små kurser finns ju inte att läsa till så måste läsa 7,5hp matte till = 5 veckors heltidsstudier. Jag känner mig lurad. Funderade om jag skulle läsa nåt över sommaren, men samtidigt är det ju så skönt att vara ledig. Kanske försöker hitta något till hösten och läser den kursen på halvtid samtidigt som det ordinarie som jag ska läsa som faktiskt är den sista terminen.

Nu ska det bli lite kvällsfika här. Blev lite dåligt med maten idag eftersom jag kom hem med en hemsk huvudvärk och sov bort någon timme eller nåt.

30 second bunnies

Gick igenom mina anteckningar från kursen och hittade då en sak vi tittade på yuotube. Kaniner som gör 30 sekunders parodi på kända filmer. Finns en hel del att välja på jag lägger in den på titanic.




Kolla gärna på liknande. Trevlig lördag på er. Nu ska jag återgå till tentapluggandet. Börjar se mållinjen på tentan. Kanske 1-2 timmars jobb kvar och sen ska jag bara gå igenom allt, grammatik, kolla om saker är väsentligt osv. Kram på er

Ny msn

Jag kommer från med denna nya datorn att inte ha kvar  min gamla msn: [email protected]

Använder den adressen bara för msn, känns lite onödigt. Förut kände jag mig mer anonym bakom den adressen när jag chattade med mindre kända människor. Men just nu är Erika den enda jag snackat med på msn, säkert senaste halvåret. Går egentligen bara in på msn när hon och jag har bestämt att vi ska snacka (blir ju lite billigare än att ringa varandra eller okej MYCKET billigare).

Men vill någon ha kvar mig som msn kompis så är det den adressen som står på min facebook. (Erika, jag tror jag lyckades skicka en inbjudan från den nya adressen till din msn, kolla på det)

Förresten drabbades vi av en mindre snöstorm idag. Vi åkte iväg och handlade lite och kollade in lite andra butiker också. Helt plötsligt blåser det det storm och snön yr. Vi fattade ingenting. Såg en flaggstång så helt gått av gissningsvis från den stormen. Hade det skett tidigare borde de ju tagit bort den. ÄR ju faktiskt några dagar sen senaste stormen. Efter en stund var allt lugnt igen, men snön ligger kvar lite på marken. Lär ju dock inte ligga så länge om jag känner den här vintern rätt.

Bloggar

Passar på att blogga lite i tentaskrivandet. Har för tillfället kört fast lite. Vet inte riktigt hur jag ska ta mig vidare, känner mig osäker på hela tentan. Brukar vara rädd när jag skriver tenta att jag skriver för lite eller otydligt eller nåt. Nu är jag osäker om hela upplägget på min tenta verkligen är rätt. Ska nog flörta lite med syster yster så får hon läsa min tenta om hon har tid. Är som sagt mest osäker på mitt upplägg. Tror ändå att informationen är nog typ rätt i alla fall. Tror inte jag är ute och cyklar för mycket eller ja hoppas det i alla fall. Vet inte om min osäkerhet handlar om att jag hittills inte lärt mig ett skvatt på denna kursen. Hade liksom inte ens öppnat kursböckerna förrän jag började med tentan nu. Känner mig osäker på vad läraren vill ha. Har lite svårt att förstå mig på henne.

Usch fy och blä.

Inte lär det bli bättre av att jag spiller massa tid här heller. Även om jag har till tisdag natt på mig så vill jag helst skicka in den senast söndag eftersom nya kursen börjar på måndag så vill jag inte har nåt gammalt som hänger över mig. Så på´at igen.

Första inlägget

Här kommer det första inlägget med den nya datorn. Känns lagom ovant att skriva på detta tangentbordet. Får påminna mig själv om inte slå så hårt på mellanslagstangenten, den här tangenten reagerar ju faktiskt. Har också testat mahjong förstås som finns i datorn. Har fixat in virusprogram, office och lagt in skrivaren. Så nu klarar jag det mest basala i alla fall.

Vet inte vad jag ska skriva mer, ska nog fortsätta testa funktioner, finns ju vissa skillnader mellan xp och 7.

Kram på er

Dator

Ville bara kika in här mellan hemtentaskrivandet och säga att jag nu slått till på en ny dator. José och jag tittade in på expert igår för jag hade tittat på en dator på deras hemsida och ville se den i verkligheten. Tittade runt lite i butiken och fick sedan hjälp av en trevlig och duktig kille som visade mig en dator till riktigt sjyst pris som hade allt det jag har letat efter i en dator. Visade sig sen vara datorn jag tittat på nätet men i butiken var den prissänkt ca 300kr. Så jag slog till eftersom de bara hade en kvar. Kom billigare undan än jag trott.

Men än så länge sitter jag och skriver på den gamla. Körde igång den nya igår men hann bara göra de mest basic inställningarna och bränna recovery discs sen var det dags för sängen. Ikväll ska förhoppningsvis José och jag hjälpas åt att lägga in office och virusprogrammet så jag kan testa den lite mer. Måste bara flörta lite med mannen så han vill hjälpa mig, fyra ögon är bättre än två brukar de ju säga.  Det följde med ett gratisvirusprogram men det håller väl en månad eller nåt. Kan man lika väl lägga in det riktiga direkt. Vi köpte virusprogram för kanske ett halvår sedan och har en licens kvar så den ska vi försöka lägga in i den nya datorn.

Kollade bara lite snabbt igårkväll och ja, jag har väl en del att lära mig. tror det är lättare att gå från vista till windows 7 för de verkar se ganska lika ut. Det lilla jag vet om båda dessa operativsystem det vill säga. Men jag har ju xp på denna gamla datorn. Som sagt har mycket att lära. Blir nog att skriva hemtentan klar på denna datorn annars kommer jag bara leka med alla nya funktioner i stället för att skriva på tentan.

Hemtentan var det ja. Batteriet på denna gamla datorn visar på 45 min kvar. Har tänkt att jag ska skriva tills batteriet dör och sen får det bli att tag lite i disken.

Helgen

Helgen började i fredags med middagsbesök som blev både kvällsbesök, nattbesök och gick nog nästan över i morgonbesök och slutade med baksmälla på lördagen.

Lördagen var det förutom baksmällan dags för tw-möte. Blåste upp min badboll (tw-uttryck) en hel del faktiskt.  Känner mig lite mer taggad nu, nu ska bara det hända nåt också så inte luften börja pysa ur min badboll.

Idag har vi inte gjort så mycket. Var iväg och kikade lite på datorer för jag börjar bli ganska trött på min dator eller främst mitt tangentbord. tror faktiskt jag ska slå till på en ny dator ganska snart. Min gamla är inte helt slutkörd men som sagt tangentbordet är inte optimalt och sen är det lite andra småsaker som lätt blir irritationsobjekt. Det känns som att om jag ska köpa en ny dator är det bättre att göra det nu än senare. Att köpa en ny dator med kanske ett halvår eller mindre kvar på utbildningen känns lite onödigt eftersom det är främst i studierna jag använder datorn mest. Jag tror inte riktigt min nuvarande dator klarar sig ett helt år till. Nu är jag i ett sånt läge att jag gärna vill ha bekräftat att det är okej att köpa en ny dator trots att den gamla inte är helt kaputt. Som sagt har väldigt svårt att tro att den är funktionsduglig om ett år om jag ska använda den lika mycket som jag gör idag. Om ett år är det examensarbete som ska skrivas också det vill säga nästan 10 veckors konstant skrivande. Det skulle jag inte klara av när mellanslag kanske inte fungerar på var tionde slag om jag inte aktivt trycker till lite hårdare.

Nu vill jag har eran respons. Kan jag köpa en ny dator???

Foton

Har ägnat en del av kvällen att gå igenom ALLA våra foton som vi har digitalt. Oj vad många härliga minnen som finns bland alla bilder. Känner mig just nu lyckligt lottad med många nära och kära omkring mig som jag delar många härliga minnen med. Jag funderar på att bomba bloggen med lite gamla bilder med nära och kära. Men det får bli en annan dag. Just nu håller jag på att föra över bilderna från A till B i den externa hårddisken. Tog hälften av alla bilder och datorn berättade för mig att jag skulle få vänta drygt 30 min. Jippi. Tror inte jag lägger över den andra halvan ikväll  =) Klockan är ju faktiskt snart halv ett liksom.

Har sammanställt både Josés och mina bilder som har varit lite uppdelat innan. Har också lagt över nästan alla bilder på personer i en mapp för respektive person (de allra närmaste förstås, inte personer jag träffat 1 gång =) Det tog rejält med tid men känns skönt att ha lite ordning och reda bland alla foton. En del suddiga foton har också fått gå till papperskorgen utan att passera gå.

Nu ska jag nog plocka iordning lite på skrivbordet medan datorn laddar över bilderna.

Trevlig fredag på er!

Pluggdag för första gången på länge

Idag blev det typ en heldag på universitetet med plugg. Det var inte igår det. Vi skulle göra en photostory som redovisning till på tisdag. fungerade nästan smärtfritt, vilket kändes bra eftersom programmet bara brukar krångla. Observera dock att jag skrev nästan smärtfritt.

Så nu har jag bara kvar att läsa och oritentera mig i litteraturen inför tentan. Har fasen inte öppnat böckerna alls denna delkurs. Så givande denna delkursen har varit, eller inte. Har inte lärt mig ett dyft.
Blev klar med läromedelsgranskning vi ska göra igår. Eftersom vi ska redovisa i smågrupper så la jag inte ner hela min själ i det. Sist när vi skulle läsa barnböcker så läste jag böckerna och skrev massa om dem. Sen fick vi fem min att redovisa en kompis. Snacka om onödigt arbete. Därför känner jag inte för att lägga ner allt för mycket tid på läromedelsgranskningen. Får ju ändå inget betyg på den.


Vet inte riktigt vad mer jag ska skriva. Återkommer när jag har nåt smart eller kul att berätta.

Onsdag- tror jag.....

Känns som man tappar greppet om veckodagarna lite nu när både José och jag är hemma. Men jag tror att det är onsdag idag. Skulle egentligen ägnat dagen åt grupparbete men stormen stoppade mina gruppmedlemmar som bor en bit ifrån Växjö. De var rädda för träd över vägen och sånt. Dumt att ge sig ut på vägarna om man inte är tvungen. Så vi får träffas imorgon i stället och hoppas vädret är bättre.

Igår kväll satte jag dit en skyddsfilm på mobben. Vill ha den mer som den är och ev skaffa in ett snyggt skal till baksidan. Men måste ju skydda framsidan så telefonen håller längre. Känns lite ovant eftersom ytan känns lite annorlunda nu. Men blev faktiskt väldigt nöjd med resultatet. Var lite rädd att skyddsfilmen skulle hamna lite snett eller nåt men nä det blev faktiskt riktigt bra. Får se om jag ska köpa ett skal till baksidan också. Har hittat ett snyggt med super mario men kostar ju en slant. Vi får se.

Vet inte riktigt vad vi ska hitta på idag. Blir nog lite plugg för min del, blev inte helt klar med läromedelsgranskningen igår. Åh vad det känns skönt att bara ha ett år kvar på utbildningen. Nu längtar jag verkligen.

Ska nog testa att koppla upp telefonen till dator så jag kan lägga över alla bilder och filmer direkt i datorn utan att behöva ta det via bluetooth, det tar alltid lite längre tid.

Trevlig onsdag på er!

Tredje dagen på nya året

Jag kommer på mig själv ofta nu att inte alls sitta lika mycket vid datorn. Facebook och mailen kollar jag numera på mobben, dvs det jag kollar av mest. Därav den dåliga bloggningen.

Igår var José och jag "med barn" hela dagen. Vid två-tre tiden hämtade vi upp två små sötnosar och sen blev det heldag. Fröken E och jag bakade chokladbollar och chokladmuffins. N hade velat baka kanelbullar, hans favorit, i alla fall bland mina bakverk. Eftersom jag inte hade någon jäst hemma så får det bli en annan dag. SÅ nu har jag lovat att vi ska baka kanelbullar alla tre. Spännande upplevelse. Får se när tiden finns för det. Är ju lite mer jobb med kanelbullar men med två medhjälpare blir det säkert bra =)

På kvällen kom resten av familjen och fikade på det vi bakat plus lussebullar som jag bakat tidigare. E såg till att det fanns inträdesbiljetter sittande på dörren till hennes föräldrar. Annars fick de inte del av överraskningen, hahahahaha. Funderade på vad grannarna tänkte om de såg lapparna som satt på vår ytterdörr, hahahahaha. Ensamma blev José och jag inte förrän vid 21.30 =) Då hade kvällen avslutats med zumba. Var så härligt att se E och N stutsa runt till zumban.


Avslutar med lite bilder från senaste dagarna.



Fröken E och jag lekte frisör i förrgår. Här är delar av resultatet. Senare blev det också en film på ca 9 min när hon gör fyra tofsar i mitt hår. José var kameraman och blev trött i armen efter halva tiden. Men byt arm då var det tydliga svaret från E.



Här är Erika och jag på tåget hem från Kalmar. Sysselsättningen var lite dålig så slutade med att vi tog massa flum bilder =)


Nu ska José och jag dra iväg en runda och kolla mellandagsrean. Fick några blad med lite spännande grejer nu i dagarna. Sen blir det faktiskt lite plugg senare idag. Måste vara lite nyttig också. Inte för att jag vill precis. Trivs jätte bra med att vara ledig. Läromedelsgranskning står på schemat.

Ida

RSS 2.0