Dagen jag inte skulle klivit upp ur sängen

I morse som många av de senaste dagarna har jag inte velat något hellre än att krypa tillbaka i sängen när det var dags att klä på sig. Idag borde jag lyssnat på den känslan.

Dagen har inte direkt varit bra. De stora problemen började när jag skulle fakturera åt en av de andra sommarjobbarna. Lyckades missa att ta betalt för pallen som de fraktades på och glömde räkna in den i vikten. Allt som hade med pallen hade att göra gick fel. Det var bara till att lite skamset att gå till José och be honom reda upp allt. Det slutade dock med att jag skrev ner en liten kom-ihåg med saker som inte alltid görs när man fakturerar som man kanske missar när man inte alltid gör det.

Sen gick det väl bra ett tag. Sen kom det gods, kretskort till fläktarna. Jag tittade på fel siffror vilket gjorde att det inte stämde alls när kretskorten blivit räknade. Men sen lyckades jag hitta rätt siffror och då stämde det lite bättre, men inte helt. Så nu hade jag lite koll på antalet och skulle jämföra det med alla tre ordrar som dessa grejer var beställda på och då hade leverantören delat upp det jätte konstigt så det tog jätte lång tid innan jag fattade hur det låg till. Sen in med in allt i datorn och då stämde det inte där =(  så jag få börjar dagen imorgon med att försöka reda ut allt. Men vet inte hur det ska gå till, än så länge.

Det var sen dags att gå hem. Både igår och idag har jag inte använt mygga mot blinknaggarna för att det stod att man inte skulle använda under för lång period. Detta har gått jätte bra. Har inte sett, hört eller känt av odjuren och ingen annan har sagt nåt om de heller. Lucky me, tänkte jag. TILLS jag stod precis utanför bilen och precis skulle sätta mig i bilen och åka hem. Då bet ett odjur mig på armen. =(   det hade gått bra hela dagen ju. Snacka om otur!

Sen kom vi hem och det var dags att laga mat. Maten låg upplagd och jag skulle flytta den till bordet. Tappar en potatis, skrattar lite åt min klantighet och plockar upp den. På något sätt när jag plockar upp den så tappar jag en annan (utan att veta det) och kliver rakt på den. fattar ni vad varm en nykokt potatis är, rakt i hålfoten, tror att hälen hade klarat det bättre. Huden är tunnare i hålfoten, är min teori i alla fall. Så nu är jag lätt brännskadad under foten. Okej det kanske inte är så illa men gjorde sjukt ont typ en timme efter.

Så nu sitter jag framför tvn och planerar att stanna här till sängdags i hopp om att inget mer ska hända.

Hoppas er dag har varit bättre!

Helgen

Igår, lördag åkte jag, José och svärföräldrarna till Tingsryd.



Den här synen mötte oss på väg till bilen. Inte första gången precis. När folk inte lämnar in soporna så är ju inte fåglarna dumma. Dom har ju världens fest.  Men det här var bland det värsta. Det brukar bara vara en soppåse men här var det flera. En liten tröst är att kommer Växjöhem på vilka som gjort det blir det 600 kr i böter. Men tycker synd om stackarna som tvingas gå igenom soporna för ta reda på vems det är.



Fåglarna har fest som sagt.

Men nog om det. Målet med dagen var Hammarplasts plasttält. Det blev en del handlat men inte mer än vi har plats med det *ler*

Efter en runda på Börjes var det dags för den obligatoriska resan till g.mormors grav.



buketten med de rosa blommorna satte vi dit.

På något konstigt vis blir vi alltid blöta när vi är och hälsar på g.mormor. Sist var en vattensprida som spruta på oss. Den gången tror jag g.mormor ville spela oss ett spratt för vi fick springa till graven för att springa därifrån när vattnet kom.

Kvällen avslutades med filmen Eclipse. En bra film som abslout kommer leta sig hem till vår dvdhylla när den kommer ut.

Så vad har hänt idag söndag.

Man kan väl lugnt säga att det varit en lugn dag. Handlade lite på city gross utöver det har det bara vara slapp. Eller ja började dagen med att springa ner med allt vi haft här uppe som skulle ner i förrådet. Blev typ fem rundor upp och ner för våra trappor. Då är det inget kul att bo på tredje våningen utan hiss =(

Jo något mer har faktiskt hänt idag. Fick mail på fb från pappsen. Han hade fått mail från en släkting i USA. Så jag ägnade eftermiddagen åt att skicka iväg ett mail. Engelskans kändes dock lite rostig så bad José kolla på det innan jag tryckte på sänd. Han är riktigt duktig på engelska. Så nu väntar jag lite spänt på svar för att se vad som händer.

Nu ska jag unna mig något

Idag fick vi lönespecen från Fresh. Jag har ju jobbat tre veckor som jag skulle få betalt för. Hade räknat ut lite snabbt att det ungefär skulle bli som ett studiebidrag. Men icke sa nicke, vet inte hur jag räknade egentlingen. Men räknade inte med sem ersättningen. Men det var några fler tusenlappar som skulle in på kontot på fredag. Jag tackar och bockar.

Så nu har jag bestämt mig för att köpa mig en present. Tycker verkligen att jag är värd det efter alla j*kla bett av dessa blinknaggar (bromsar, hästflugor, "kärt" barn har många namn). Fler lär de väl bli också. Just nu ser mina gamla bett nästan ut som fula blåmärken. Kunde ju tro att någon misshandlat mig. Vackert är det inte. Men José föreslog att jag skulle säga att jag blivit biten  av vampyrer (med tanke på twilight febern som råder). Jag är faktikst lite lockad av det.

Nä nu får jag allt komma till saken snart. Ni som redan kollat facebook vet vad det är för present jag tänkt köpa mig. En cuttlebug-maskin. För den som inte är lika pysselgalen som mig säger det nog inte mycket. Men det är en maskin där man kan stansa ut former (finns hur mycket stansar som helst) för att sedan använda i mina alster. Som jag beskrev för någon när jag skulle förklara. Det är som pepparkaksformar fast för papper (och med mkt större utbud *ler*). Jag får ut de bitar jag vill ha. Stansarna kostar också en slant men tänkte försöka titta på tradera och ebay efter begagnade och lite billigare.

Så nu till dektetiv arbetet med att hitta en billig. Hittat den billigast här i Växjö. Vilket jag tycker är bra för då kan jag passa på att fråga lite så jag får bättre koll på hur jag ska få ett bra resultat. MEN den är slut på lager och de har semester stängt ändå tills 9 augusti. Vill ju ha en nu.

Jaja jag får leta vidare.

Annie och Ida bloggar

Idag har jag sällskap vid bloggen. Minstingen i familjen har hittat hit. Okej hon är inte så liten längre men men.

SÅ vad har vi gjort sedan hon kom igår kväll?

Först på schemat stod mat. Närmare bestämt grillning, mums. Okej nu kom vi inte på mer att skriva om det. Finns kanske inte så mycket spännande säga om grillning.

Senare på kvällen blev det Wii resort för hela slanten. Bowling, bågskytte,basket,fäktning mellan oss alla tre blev det. José tog hem det mesta, kanske kan vi få revansch senare ikväll.

Idag började vi dagen med att vara sjukt sega men drog iväg en runda till Hissö.



Bada fötterna och kasta macka blev det på Hissö.



Poseringen i vattnet. Ljuset var inte perfekt men man kan inte få allt heller. Skönt var det i vattnet i alla fall.



Jag (Ida) hoppade upp ur vattnet då det kom och en blinknagge och bet mig på benet. Efter bilden togs bet en annan blinknagge mig på samma ben då gick jag och satte mig i bilen i stället.



Här poserar Annie.



När vi kom hem började vi pyssla. Pysseltokiga som vi är båda två. Detta arket har Ida gjort. I rutan med text står det: Bara det "bästa" vattnet duger åt Kajsa. Den stora favoriten är vattnet i duschen.

Ni som känner Kajsa vet att hon tycker mest om det vattnet som egentligen inte borde. Färskt vatten från kranen duger inte åt den här fröken. Annie och jag hade en diskussion om Kajsa är fröken eller fru. Tror inte hon är gift men att säga fröken om en katt som är 20 år (typ över 100 människoår) känns inte helt rätt heller.



Annie pysslade kort. Hon fick också med sig massa grejer hem när vi gick igenom alla Idas pysselsaker.



Annies andra kort. Det blir säkert fler innan kvällen är slut......


Ida hade lite Kajsa tema. Mest för att vi för en vecka trodde att Kajsa valt att lämna oss för nästa steg i livet. Vilket inte vore konstigt eftersom hon lever på övertid. Men finns katter som blivit över 30 så än är hoppet inte ute. Kajsa verkar vara en envis katt.

Vi sjöng singstar tills vi hade ont i halsen =) Annie körde hårt med låtar hon inte hört innan men fick väldigt bra poäng ändå. Hon sjöng upp innan också, avancerat värre.

Det blev bakad potatis med sallad till middag idag. Senare blir det filmmys.


Ha en trevlig kväll önskar
Annie och Ida

Torsdag

Idag är det torsdag. Tycker den här veckan har gått supersnabbt. Nu är det bara tre veckor kvar på sommarjobbet. Hälften gjort liksom. Jag kommer också få lön för tre veckors jobb nästa fredag. Måste bara komma ihåg att lämna in mitt tidkort imorgon med mina tider, annars blir det inga pengar.

Okej nu till den "stora" nyheten. Jag har fått första antagningsbeskedet för personal och arbetsliv. Jag lovade José att gå på stans dyraste restaurang om jag kom in redan vid första antagningsbeskedet. Detta eftersom jag var ganska övertygad om att inte komma in vid första försöket. Tror det var i tisdags jag såg beskedet. Jag ligger som sjunde reserv. Skit bra tänkte jag först. Det borde ju gå. Men sen insåg jag att de har ju ändrat antagningsreglerna så jag har ju inte chans på alla platser. Gick in på Linnéuniversitetets hemsida för att se hur många platser som det är i gruppen jag söker på. 15 platser. Alltså känns det inte lika positivt längre, eftersom typ hälften av alla som sökt måste tacka nej/glömma svara ja. Just nu sitter jag och hoppas på att alla glömmer att svara ja till sin plats. Hoppas kan man ju alltid.

Nog om det. Fatta vad varmt det varit de senaste dagarna, har svettats som en gris. Men kanske inte idag, men kan bero på att mitt arbete idag mest gick ut på att klistra klisterlappar på plaströr. Har inte ens kommit hälften, måste fortsätta imorgon. typ 600 st kvar. Men kom massa mystiskt gods däremellan. Jag måste nog träna på min kinesiska för att reda ut vissa saker *hahahha* önskar också att alla företag kunde vara duktiga med att skicka med följesedel (så man vet vad det är och hur mkt det skickat). Gärna med vårt ordernr så man slipper springa runt hela ställen för att försöka hitta någon som är intresserad av prylarna och sedan lyckas lägga in dom i datorn. Är det för mycket begärt av en vikarierande godsmottagare??


Kort uppdatering

Vi har varit och letat upp en golvfläkt att ha i sovrummet som får gå när vi sover. Var inne en vända på K-rauta när vi kollade runt. Tror ni inte de jäkla blinknaggarna finns där också. Fick ett bett så nu har jag två bett mitt på smalbenet. Snygg värre. Armen ser ut typ som igår (se bilder i tidigare inlägg).
Inte nog med att jag är blek som bara den och i bästa fall kan bli lite röd i solen (folk måste tror att jag gömmer mig inomhus hela sommaren) nu har jag stora röda blämmor över hela kroppen också.

Jag trodde ju att jag var befriad från odjuren när jag inte var på jobbet. Men sån tur har jag uppenbarligen inte.


Lite bilder

Här kommer lite bilder på mina bett. Jag vill mest ge er en bild av vilken allergi jag verkligen har. José räknade till 8 bett totalt och då är väl ca 6 st större än en 5-krona. Det största är nog nästan lite stort som TRE femkronor.



Tycker inte bilden helt ger den riktiga blämman rättvisa. Svullet som fasen och rött och gör ont. Men men det är bara till att bita i det sura äpplet, livet kunde varit värre.



Mina bett på armen, de första som jag fick. På bilden blänker det lite eftersom José hjälpt mig och smörjt på kortisonsalva i kombination med blixten på kameran.

Fasen vad jag ska stryka på Mygga på måndag morgon. Struntar fullständigt om folk tycker det luktar. De får välja på det eller vara utan godsmottagare. Förhoppningsvis väljer de att stå ut med lukten och inte det andra.

9 dagar klarade jag mig

Idag var det dags. 9 dagar fick jag vara ifred innan det var dags för de första blinknagge-betten. Först såg jag en och sprang iväg och fäktades i hopp att den skulle försvinna, vilket den faktiskt gjorde. Fem minuter senare var olyckan framme och jag känner hur odjuret biter mig på armen. Men som tröst fick jag senare slå ihjäl en rakt på pappret med ordern på (tur att inte det pappret skickas till kunden med blinknagge klet på). Lite revansch.

Vi visste att det skulle komma en leverans lite senare. En timme innan vi slutade kom den och fasen vad grejer det var. Så det var bara för godsmottagaren (ja from idag kör jag solo) att börja bocka av sakerna. Solen stekte på och jag kände hur svetten började rinna genom att bara existera. Men jobbet måste göras så att vi kunde ställa in det som inte kunde stå ute om det skulle komma en regnskur i helgen. När jag stod vid en av pallarna så kommer mina fiender nr 1 tillbaka. De bet mig som fan på benen. Jag började sparka och slåss för jag blev så arg på skiten (tror till och med en kartong fick sig en oförtjänt smäll, men den klarade det :)

Förutom det stora bettet på armen så har jag kanske 3-4 st bett som syns på benen. Men när vi handlade idag så var jag inne på apoteket och köpte Mygga. Verkade va det enda förebyggande mot insektsett. Gissa vad jag ska göra på måndag. Jo dränka mig själv i Mygga.  Hoppas att de små odjuren inte tycker om doften, för mig som jag är verkar de älska. Det är värt ett försök i alla fall, jag kan ju inte gärna gå och gömma mig i en skrubb. Tror inte godset hittar mig där, hade kanske varit en idé annars.

Var iväg och var fyllechaffis för en stund sen. Det är rätt skönt att köra igenom stan vid denna tiden. Så tyst och fridfullt på nåt sätt. Avslappnat, inte massa stress och jäkt.

Just nu sitter José och klinkar på gitarren, så underbar mysigt att höra det i bakgrunden. Önskar jag själv kunde vara lite mer musikalisk. Att kunna spela "Lunka på" och någon Astrid Lindgren låt som jag bara kommer på när jag väl står vid pianot, är kanske inte att kalla sig själv musikalisk.

Idag skulle min serie som jag skickat efter kommit. De lovar ju att man ska få det dagen efter så länge man skickar inom en viss tid. Men nopp inget paket till Ida idag. Fick mail senare idag (eller egentligen är det ju igår eftersom klockan är efter midnatt)  om att de ändrat fraktsystem med posten och att detta inte gått särskilt smärtfritt. Så på måndag kommer väl min "Dr Quinn-säsong 5". Håller tummarna.

Nä nu borde man kanske snart fundera på sängen. Fast jag skulle nog hellre bosätta mig på balkongen där är det svalt. Men som José sa, orka dra ut allt dit nu liksom. Jag vill helst dammsuga av lite först, kanske inte så lämpligt att göra halv ett på natten. Grannarna kanske inte blir överförtjusta. I det läget skulle man bott i hus.

God natt på er!!!

Godsmottagning

Idag har det blivit en del godmottagande. Imorgon ska ordinare godsmottagare i mitt team vara tillbaka (hon var sjuk idag). Så jag ska be henne låta mig sköta mig själv för att bara ha henne lite så rådfrågare. Idag fick jag också lite mer koll på vad som gäller för godsmottagande i ett annat team som jag också ska ansvara för. Nervöst värre. BLir lite lätt förvirrad när jag ska föra in i datorn att jag godkänt godset och sedan ska trycka in antal 0 st levererade. Men det är en liten specialare, måste bara komma ihåg det när jag väl sitter där. Imorgon ska jag ta med mig ett litet häfte så jag kan skriva ner en egen liten lathund på Ida-språk så jag förstår vad som menas. Så jag kan gå tillbaka till när jag kör solo sen.

Har hela helgen tänkt att lägga in en bild på det nya soffbordet, men eftersom bilden ligger på mobilen och jag inte har bluetooth i datorn utan måste trycka i en extra usbgrej så har jag inte orkat. Varenda gång jag tänkt tanken så har jag och usbstickan varit på helt olika ställen. Kanske inte världens mest prioriterade sak i det läget måste jag erkänna.

Förresten någon som är intresserad av soffbord? Vi har två glasbord över. Kan skicka bilder vid intresse.

Nä nu ska jag gå och äta min paj, måste äta den idag innan den blir dålig.

kram på er i sommarvärmen

sommarjobb

okej nu var det ett tag sen jag skrev igen. oops.

Men har börjat jobba och jag har varit helt slut om dagarna. Vet liksom inte när jag senast steg upp runt 6. Som student brukar det inte vara ett alternativ, inte jätte ofta i alla fall.

Men jag kanske borde ge er en liten uppdatering om jobbet. Jag har packat en del ordrar som vanligt. Har börjat lära mig lite om godsmottagning, grunden i sig är ganska enkel känns det som. Sen sa de första dagen att det mesta godset borde hinna komma innan ordinarie personal går på semester så det kändes skönt. MEN nu blir allt gods mer och mer försenat så vi får väl se. Ingen vet egentligen när det ska komma. Jaja det löser sig nog.

Idag har jag ägnat mig åt lite specialare. Först hjälpte jag José och hans kollega med något, dock verkade ingen egentligen veta VAD det var för nåt. Sjukt mycket special, vet inte ens om produkten fanns innan eller om vi bara byggde ihop den nu. Sen har jag också ägnat mig åt  K-packning. För er som inte vet vad det är så kanske det behövs en förklaring. Det är när man packar produkter så som kunden i butiken ser den, typ i påse, ihopmonterad. För min del idag bestod K-packningen av att sätta klisterlappar (med artikelnr, streckkod m.m.) på över 400 st, ja vad det egentligen är var det ingen som kunde svara på när jag frågade. Ventilationsnät hette det i alla fall. Såg typ ut som de där ställningarna ni vet man hade när man labbade med gasolbrännare på kemin, fast dessa var i miniformat i jämförelse.

Hmm vad kan jag mer ha för kul att berätta???

Jag försöker träna på med min Wii Fit i alla fall varann dag. Vissa dagar har jag varit så sjukt trött efter massa springande, packade och massa ny information. Tror jag gör lite av min dagliga motion på jobbet numera.

Favoriten på wii fit är boxning, särskilt sista stunden, man har slagit en massa slag och börjar bli trött och sen blir det 15 sekunder (på den nivån jag är, det skiftar) fri boxning då man ska ge allt. 15 sekunder är jätte långt då, men fasen vad skönt det känns när man lyckats slå så hårt på den där boxningsmaskinen att den kraschar. Belöning på hög nivå *ler*

Får se om jag orkar köra ett pass senare. Har senaste veckan drabbats av någon typ av allergi. Gissar att det är pollen. Har varit riktigt jobbigt stundvis. På tal om allergi. Som ni kanske vet finns ju blinknaggar (hästflugor, har massa namn) därute och jag är riktigt allergisk. Men än så länge har jag missat dom, men räknar med att det blir ett antal bett innan sommaren är slut. Men utsätter mig inte för risker i onödan så försöker hålla mig inomhus, får gå ut hemma i stället där det är lugnt med sådana små hemska figurer.

Funderar på om jag ska göra mig lite smoothie. Har blivit lite lätt galen i det tack vare min kära syster Erika. Men kanske ska köra ett lättare pass wii fit först. Vi får se men nu ska jag nog i alla fall sluta skriva här.

kram på er

Ida

RSS 2.0