Torsdag

Idag är det redan torsdag. Har en "ledig" dag. SKa ägna dagen åt att läsa om islam till föreläsningen imorgon. Känner mig inte helt motiverad idag men några sidor får jag väl avverka så man är lite förberedd inför stundande hemtenta.

Ringde hem till päronen igår för att se att de inte flutit bort pga översvämningarna. Men de verkar bo i rätt del av Kalmar kommun. Men vatten verkar det vara gott om. SJälv har jag en decimeter snö på fönsterblecket.


Så här ser det ut på vår balkong. Observera snön som hänger ut från taket. Trodde inte det hade blivit så mycket på två dar.

Imorse vaknade jag vid fyra av att de skottade ute på gården här. JAg blev inte jätte glad. Fast jag ska väl inte klaga jag, fick ju ligga kvar i min varma säng. De vill väl skotta innan alla ska åka till jobbet senare. Men jag ville bara sova, inte lyssna på en maskin som skrapade i marken. Somnade precis om till Josés klocka ringde. Kunde inte somna om efter det, även om jag nog hade behövt sova någon timme till för att vara helt i fas.

Nä nu är det dags att läsa om islam på engelska. Är jag sugen?? Skulle inte påstå det, men ibland måste man även göra jobbiga saker.

Måndag

Idag har jag varit två timmar i skolan. Kristendomen stod på schemat.
HAr två föreläsningar till denna veckan, tror det är islam och judendom som står på schemat. Vilket borde vara ganska troligt eftersom som vi åker till Malmö nästa vecka och ska på studiebesök i en synagoga och en moské. Jag tycker faktiskt det ska blir väldigt spännande. Jag menar den typen av lokal har jag aldrig varit i.

Sen att jag sticker några dagar tidigare och får ett par dar med syrran gör ju inte saken sämre. Längtar till lördag då jag åker ner. Vet dock inte riktigt vad jag ska hitta på måndagen. Syrran är på praktik hela dagen. sen på tisdagen är det studiebesöken som gäller. Slog mig förut att jag skulle kunna ta bussen till panduro outleten. Men det lär väl bara sluta med att jag köper lite mer än tänkt. Men nåt måste jag ju roa mig med. Något förslag??

Har kollat lite på extraknäck på arbetsförmedlingens hemsida. Finns en del spännande måste jag erkänna. Eller vad sägs om slusspersonal till radioprogrammet ring så spelar vi.
Eller arbeta på en förskola till islamiska skolan. Verkade inte vara tvång att vara muslim och de välkomnade alla barn svenska eller arbaber,  ja alla. Hade varit spännnade att se nåt helt annat.
Men kan känna att de flesta extraknäcken kräver att man arbetar ganska mycket. Jag vill kunna arbeta när det är lugnare perioder i skolan. Men en sak jag inte fattar är när man går in på en sida för jobb för studenter och det står att det krävs att man kan jobba heltid. Förklara för mig då när man ska hinna på föreläsningar och plugga till tentor?

Kan bjuda på en låt som jag gillar skarpt och som Josés spelat i bakgrunden ett antal gånger ikväll.



XP eller Vista

Idag är det söndag. José har mycket på jobbet och behövde åka in och jobba idag. Jag har faktiskt också varit lite duktig. Jag har dammsugit hela lägenheten. Hittade en rejäl dammhög bakom dörren i klädkammaren. Ska erkänna att jag inte tittar där jätte ofta. Men nu är det riktigt fint...ett tag...........

Julklapparna börjar lösa sig också. Egentligen är det väl bara min kära sambo som jag inte har någon bra idé till. Han ni något bra tips? Lämna en kommentar, kommer dock inte godkänna den så han kan läsa det.

Nu hoppas jag att mina kloka bloggläsare ska kunna hjälpa mig med en sak. Har lite problem med min dator. Den har blivit väldigt seg och lever bokstavligt sitt egna liv ibland.
Grejen är att min dator köpte jag med vista. Men jag valde att byta till XP eftersom José kan mer om XP så jag kan få bättre hjälp när nåt krånglar och jag kan XP bättre. Men nu när det börjar bli mer och mer problem med datorn så har jag börjat fundera på att ominstallera operativsystemet för att helt enkelt börja om på nytt. Funderar lite på att ominstallera till vista.

Saken är också den att när vi bytte till XP så var det jätte svårt att få tag i drivrutinerna till alla grejer i datorn. Tror att det också har påverkat att alla drivruitnerna kanske inte är de rätta för ibland får jag upp massa felmeddelande.

Dags att komma till frågan kanske? Ni som har vista vad tycker ni om det? Är det något som vet om XP-datorer och vista-datorer kan prata med varandra. Rättare sagt jag skriver alltid ut trådlöst via Josés dator (som har XP) som är kopplad till skrivaren. Kommer jag att kunna hitta Josés dator trådlöst och skriva ut?
Eftersom jag inte riktigt vet vilka som läser mig blogg så finns det kanske någon bra datakunnig därute??

Fredag

Nu är grupparbetet inskickat också. Så skönt. Nu är det dags med nya tag på religionen. Hade kursintroduktion i religion i går. Nya läraren verkar helt okej. Hon var dock väldigt nervös, men verkade som vi typ är hennes första klass som hon undervisar, eller i alla fall bland de första. Så nervositet kan väl vara okej då.

Idag har det fasen snöat hela dagen. Var iväg hos en kompis och skrev färdigt arbete och på marken är det massa slask. Ska det vara snö ska det vara på riktigt. Frågan är hur länge det kommer ligga.

Idag fick jag ett ryck vid typ 8 (på morgonen) att börja städa. Hur ofta händer det? Men kände att jag ville göra igenom lägenheten ordentligt. Men eftersom klockan inte var så mycket ville jag inte köra igång dammsugaren. Men har grundligt dammat hela vardagsrummet och sovrummet. I bästa fall ser det väl fint ut till imorgon. Fattar inte hur dammigt det blir, särskilt på tv-möbeln. Finns det inget husmorsknep att motverka dammet??????
Sen gick tiden fort och det var dags att dra iväg. Får försöka dammsuga imorgon. Just nu orkar jag inte, sen har jag gjort nåt knas. Vet inte vad men har ganska ont i min ena skuldra eller ja i det området typ. Sitter här med en värmekudde. Men värmde den lite mesigt så måste göra ett varv till i micron.

Födelsedagspresent

Idag har jag hämtat ut min födelsedagspresent från José. Testar just nu min nya webcam. Det är ett konstigt blinkande dock när jag har camen igång. Jag tror det har med ljuset i rummet att göra. VI får fundera på det problemet eller ta kontakt med butiken för råd. Tänkte i alla visa lite bilder som jag tog med camen när jag testade lite.


Jag, helt vanlig. Har favorit poncon på mig. Så skönt att ha när man sitter på ett kyligt kontor.


Se upp för robot-Ida


Skulle jag passa i skägg???


Jag känner mig lite fyrkantig idag *ler*




Ritade versionen av dagens look.

fler barndomsminnen






gamla goa tiden



lite tillbaka blickar på den gamla goda tiden.

Presenter

Ey det gick ju ganska bra att fixa det tidsinställda inlägget. Nice.

Idag fick jag hem en julklapp till X. SÅ nu har jag julklapparna färdiga till två personer. Tro jag har bestämt vad jag ska köpa till en tredje också. Det kanske går att få ihop den här julen också.

På tal om paket. Igår beställde jag och José min födelsedagspresent. Jag ska få en nywebcam av honom. Visst egentligen är det ju inte jätte kul att veta vad man får. Men nu får jag en som jag tycker om. Ni som känner José vet också att han inte nöjer sig med småpotatis när det gäller teknik. Min nya webcam verkar vara rätt avancerad, sen passar den till min nuvarande dator med XP och skaffar jag windows 7 någon gång i framtiden så funkar den där med. Det hade jag nog inte tänkt på att titta efter innan han sa det. Beställde den från ett ställe som har studentrabatt så var jag med och beställde den. Detta betyder också att jag kan hämta min födelsedagspresent så fort jag får en avisering. Med tanke på att jag fick mail om att de lämnade den till posten idag så borde jag få den snart. Fast det är faktiskt ett tag kvar till min födelsedagspresent. Eftersom jag fick familjens present nu i helgen så blir det väl typ inga presenter på min födelsedag. Känns ju egentligen lite konstigt. Men men, får fina grejer i alla fall.

Har ju faktiskt inte berättat vad jag fick av familjen. Fick ett presentkort på IKEA, ett bidrag till min gaderob jag ska köpa sen. Fick också den kudden jag velat ha länge från IKEA. Men den blev kvar i Rockneby. Eftersom jag skulle på stan med en kompis så orkade jag inte dra runt på en stor kudde hela dan. Så nu räknar jag ner till nyår när jag och José ska dit igen så jag får min kudde.

Räknar också ner till jag ska ner till syrran i Malmö. Var ett tag sen vi träffades nu. Hoppas kunna hitta några julklappar också när jag är där.

Tidsinställt inlägg

Läste just på en annan blogg som använder blogg.se precis som jag att man kan göra tidsinställda inlägg. SÅ nu ska vi se om jag kan få det att funka. Ska försöka lägga in inlägget så det kommer ut kl 15.00. Ska se om jag lyckas.

Vid 15.00 borde jag:
* börjat diska lite, insåg förut att det var dåligt med rena glas
*bestämt vilken artikel jag ska till mitt arbete om u-länder
* påbörjat analysen av u-länderna lite ordentligt. eller ja fått det nedskrivet. Det mesta finns redan i huvudet.


ja det var lite i alla fall. Nu är klockan 14.10. spännande att se om jag lyckas att få det tidsställt till klockan tre. Håll tummarna.

Kram på er

Lördag

Om någon halvtimme är det dags att dra sig på tåget och Kalmar. Ska möta upp pappa vid stationen och kanske kolla läget lite nere i stan. Kanske dra sig till Dillbergska och kolla om de har några roliga pysselsaker. Funderar på om jag ska göra egna julkort i år eller inte. Tro vi har en hel drös med köpta julkort någonstans. Så jag skulle ju egentligen inte behöva. Men sen vet jag att vissa verkligen uppskattar ett hemgjort kort medan andra verkar bry sig måttligt. Problemet har varit nu under året när jag gjort födelsedagskort så har jag gjort de jätte fina men tunga. Att behöva lägga två frimärken på varje julkort blir dyrt vill jag lova. Som sagt vi får se. Måste hitta nåt fint med tomtar eller annat juligt att sätta på korten. Hittar jag inte det så får det bli färdigköpta. På Panduro hade de inget som jag var sugen på. Kanske hittar på Dillbergska då de har lite annat utbud, vilket jag tycker om.

Nä nu är det dags att göra iordning det sista innan det är dags att åka.

Gaderobsstädning

Sen senaste inlägget har jag faktiskt varit lite duktig. Har länge konstaterat att jag har alldeles för många tjocktröjor som hänger i gaderoben. Stången man hänger på såg inte allt för glad ut heller :S Har i alla fall konstaterat att jag har mindre underdelar än överdelar. Byxor, kjolor och klänningar har innan hängt i klädkammaren så nu bytte jag bara plats på över- och underdelar. Blev faktiskt riktigt bra.
Passade också på att rensa lite. Hittade ett par jeans som jag inte använder längre som var ganska slitna. Inte särskilt troligt att jag tar på mig dom igen, nä ner i en soppåse, slängde ner lite annat också som jag typ inte använt på över ett år. Men hittade lite som jag inte använt på länge men som jag nog kommer göra någon gång (intalar mig det i alla fall) så det fick åka ner i en kasse för att sedan tas ner i förrådet.

Gaderobsstädning visade sig vara bra mot huvudvärk. Äntligen släppte den. Visst det hade nog mer med värktabletten än gaderobsstädningen att göra att huvudet blev sitt vanliga jag. Men idag tog den tid på sig att börja verka.

Nä dags att fixa tågbiljett till imorgon. Blev lite sugen på att rensa lite i hutsen här på kontoret med. Får se hur det blir med den saken. Skulle ju behöva packa lite också. Visserligen ska man väl inte ha med sig så mycket för en natt men ändå. Vore kanske smart också att få med sig en födelsedagspresent också, annars vet jag en liten (eller ja ganska stor) tjej som nog blir lite putt.

Jag ska ju också få med mig en födelsedagspresent hem. Blir så mycket innan jul ändå så familjen firar mig lite (eller ja ganska mycket) tidigare. Måste erkänna att jag är lite nyfiken. Mamma sa vid ett tillfälle visserligen för ganska länge sen, att hon visste precis vad hon skulle köpa till mig. Det fick mig att börja fundera på vad jag behövde, eller hade jag sagt nåt? Man kan väl få vara lite nyfiken även om man blivit vuxen?? Jag erkänner att jag tycker det är spännande med paket. Tror de flesta tycker det men inte vågar erkänna det. Men jag ERKÄNNER!

Fredag

Jaha nu var det fredag igen. Känns som denna veckan har varit lite allmänt konstigt. Allt blir så annorlunda när José är hemma hela dagarna. Man tappar rutinerna lite. Eftersom inget är som vanligt. Som student blir det inga direkta rutiner, så det är nog tack vare José jag inte fullständigt har vänt på dygnet. Det gör också att jag försöker plugga det jag ska på dagen så jag får lite ledig tid tillsammans med José på kvällen.

Idag har det varit regn-tråk hela dagen.

Hade ett ärende på I11 idag. Så tog bussen dit och sen tillbaka till stan för att sedan ta bussen hem. Stannade till och handlade på vägen hem. Gick sen hem med två kassar mat, den korta vägen hem kändes ganska lång då regnet öste ner och tro ni jag hade nåt paraply med mig, icke sa nicke. Mitt lilla paraply jag brukar har i ryggan visade sig vara fullständigt pajj häromdagen och luvan har jag glömt sätta på jackan sen jag tvättade den.
Det slutade i alla fall med att jag kom hem, trött, blöt, hungrig och med huvudvärk. Vilken super-fredag. Nu är jag i alla fall inte blöt och hungrig längre men de andra två jobbar jag fortfarande på.

Imorgon är det dags att dra sig mot Kalmar. Borde kanske ta med mig "EU:s politiska system" och läsa på tåget. Visst låter det spännande?? Jag lär ju knappast ta med mig datorn och skriva på det andra arbetet så borde väl göra något nyttigt.

Tänkte bjuda på en klassiker som jag råkade få fram på youtube.

Torsdag

Så nu är det bestämt. Jag tar tåget ensam till Kalmar på lördag. José är sjuk. Jag som hade tänkt köpa en gaderob på IKEA, om den känns lika bra i verkligheten som på bild dvs. Men känns inte så aktuellt att köpa en gaderob och ta med på tåget, inte riktigt faktiskt. Lite surt men vi kommer ju tillbaka till nyår eller får det väl bli en sväng till Älmhult helt enkelt.

Vet ni vad det mest effektiva sättet är att få en riktigt tråkig text läst? Jag löste mysteriet idag. Satt i soffan ihop med José och började läsa. Sen somnade José och där satt jag. Visste att som han låg i soffan skulle jag garanterat väcka honom om jag gick därifrån. TVn var inte på så det enda jag kunde göra var att läsa min tråkiga text. Vill ju ogärna väcka någon som inte sovit ordentligt de senaste nätterna på grund av förkylningen. Men fick massor med sidor lästa i alla fall. Så tack José för att du somnade, eller nåt. Just nu hör jag lätta snarkningar från sovrummet så jag tror att någon verkligen försöker ta igen förlorad sömn just nu. (sen är väl jag inte så trevligt social när jag bara sitter och skriver på mitt arbete).

Var på KappAhl idag. De hade medlemsdagar så var 25 % rabatt på hela köpet. Hade också fått en värdecheck på 50 kr. Blev tre par trosor, blev riktigt billigt. 89 kr. Det måste väl ändå anses vara ett sjyst pris.

Hmm har jag nåt mer spännande att berätta. Jo, imorgon är sista geografi momentet. Sen börjar religionen på torsdag. Ska bli spännade att se hur det ska gå. Var ju fullständig katatrof sist men nu ska det vara en annan lärare så kanske kan vi bli positivt överraskade.

Ha en trevlig kväll på er nu. Jag ska återgå till inbördeskriget i Sudan. Lagom spännande.

Förstora läpparna????

Idag har jag varit på studiebesök, eller ja egentligen var det föreläsning men i en annan lokal bara.
Dagen började inte så bra. Jag var lite sent ute så skyndade mig till bussen och ser en bit bort hur den kör ifrån mig. Fasen också tänker jag, men jajaj det kommer ju en buss om tio min, det blir nog att jag hinner precis på minuten. Går bort till busshållplatsen men nä just den närmsta timmen går bussarna extra glest. Så surt. Som tur är så är José hemma och sjuk (ja det är ju inte så kul för honom men tur för mig idag). SÅ springer hem och hämtar bilnycklarna och tar bilen till skolan. Kör sen runt en bra stund och letar parkering och får till slut en plats långt borta. Sen var studiebesöket inte mycket att ha enligt mig. Jag blev bara snurrig och fattade nada. Var lite avancerat för mig särskilt idag. Ingen bra förmiddag.

Var sen på ett info-möte som jag helt hade glömt bort. Men en klasskompis påminde mig. Så nu har jag lite extra koll på hur de fyra sista terminerna kommer att se ut. Med tanke på att jag hade väldigt dålig koll innan så kändes det skönt att få infon.

Angående rubriken.... Just nu har jag fått ett munsår. Använder såna där munsårsplåster. På bilden på förpackningen så får plåstret precis plats på läpparna. Men på mig hamnar halva plåstret utanför läppen. Vet inte om jag har extremt små läppar eller om plåstren är stora. Det är första gången jag ens tänkt tanken att mina läppar är små. Men jag är lite emot att göra massa förändringar med kroppen om det inte är av medicinska skäl. Så mina läppar får vara precis som de är. Är ganska nöjd med dom, förutom när jag använder munsårsplåster då.

Måndag igen

Sitter och skriver på den individuella uppgiften om två u-länder. På lördag ska uppgiften skickas in så det är hög tid att börja skriva. Har kommit en hyfsat bra bit, men vet inte riktigt hur jag ska knyta ihop säcken på ett bra sätt sen på slutet. Men den dagen den sorgen.
Idag är jag faktiskt "ledig". I den här kursen är det ju inte så vanligt med hela lediga dagar. Men sen kör vi "hårt" resten av veckan, slutar senast tolv, men två dagar vid elva. Jag åker inte särskilt långt men tycker det är lite irriterande och jobbigt med alla dessa dagar då det är bara några timmar. Tänk då på de som har typ 12 mil enkel väg. Inte avundsjuk alls.

Tänkte bjuda på ett klipp som min underbare kompis Malin tipsade mig om. Måste dock varna lite för att tårkanalerna kan få börja jobba.

Dagens andra inlägg

Idag blir en sån där dag med två inlägg.

Vill visa hur fint José fixat det på väggen i hallen.



Nu har José suttit och kollat på webcam till mig. Jag vill ha en ny webcam. José har en gammal knappt funktionsduglig. Ganska skadad och biten på (han hade illrar för några år sen som älskade webcamen på sitt egna sätt). Jag får den inte riktigt att funka med min dator. Sen vill jag ha en webcam som jag kan fästa på min bärbara dator. Det händer att jag sitter i soffan och tex snackar med syrran och då blir det gärna videosamtal så då vore det ganska sjyst att att kunna ta med sig camen dit.
Nu hade han i alla fall hittat en sjyst. Kanske en blivande födelsedagspresent?!

Nä nu är klockan 22.00 och det börjar bli dags att planera för sängen. Även om jag är "ledig" imorgon så är det skönt att komma upp tidigt och börja skriva. Då är sannolikheten större att jag får lite fritid på kvällen.

Så god natt på er!

Är lätt irriterad

Just nu är jag lätt på krigsstigen. Ja, inte så att jag slänger saker eller skriker massa. Så illa är det inte. Men om jag hade haft nästa delkursansvariga framför mig hade nog rösten höjts en aning och något mindre fint ord hade nog lämnat min mun.

I torsdags fick jag via en klasskompis veta att vår gamla litteraturlista för nästa kurs stämmer (man vågar inte tro nåt sånt innnan man fått säkert besked eftersom litteraturlistan ändras en hel del hela tiden :S ) Tro inte att vi fått infon från läraren.

Satte mig sen på kvällen och skulle leta fram böckerna. Eftersom ryktet säger att det vankas salstenta i denna delkursen så vill jag ha egna böcker så jag kan kladda lite och inte behöver lämna tillbaka dom, i värsta fall innan tentan är gjord. Så jag började "glatt" leta runt. En bok hade jag faktiskt sen senaste religionskursen, så där sparades några slantar. Hittar två av de tre resterande böckerna på bokus. Började sen febrilt leta efter sista boken. Men den går fasen inte att hitta.
Har letat på alla de vanliga sidorna (typ bokus och co), biblioteken, blocket och liknande, men icke. Likadant var det förra gången vi hade religion, då skulle vi ha en bok som inte trycktes eller såldes längre. Hur fasen tänker lärarna då???

Funderar starkt på att maila ett lagom argt mail till läraren. Kanske ska nämnas också att vi fortfarande inte har fått schemat (vilket vi har rätt till 4 veckor innan kursen om jag inte har fel) för religion som börjar om en vecka eller ja enligt schemat som några hittat på nätet så har vi inga föreläsningar alls första veckan. Inget kursintro ingenting. Lite svårt att börja läsa inför nya kursen när vi inte ens haft kursintro och vet vad ska hända under kursen och vad som ska läsas.

Får bara hoppas att om det nu är salstenta att den tentan är bättre än förra tentan i religion. Den handlade ingenting om det som vi gått igenom på föreläsningarna. Så de kunde man hoppat helt. Inte hade det med kurslitteraturen att göra heller. Håller tummarna för att denna religion blir bättre men tyvärr har den ju inte börjat så bra.

Grattis Annie

Idag blir minstingen i familjen 16 år. Dags att börja övningsköra. Det som är jobbigt med att småsystrarna blir äldre är ju att jag också blir äldre. Lätt åldersnoja :S

Men i alla fall ett stort grattis Annie!


Fest på en måndag??

Igår kväll var det fullt party i granntrappuppgången. Hög musik och ett jäkla liv på alla som var på festen. Först fick vi fundera länge på varför man väljer att ha en dunderfest en måndagkväll, sen insåg vi att det är höstlov och att det antagligen var ett gäng ungdomar som hade fest. Det var väl typ tredje gången sen vi flyttade in som någon haft fest, tror dock att minst två av dom varit på vardagar. Festen igår höll på till midnatt. Vid elva tiden började någon banka i väggen med en hammare eller nåt. Problemet är bara att den lägenheten inte låg precis närmast festen. Med den höga musiken så hörde nog ingen på festen hamrandet i alla fall, så hamrandet väckte egentligen bara alla de som inte stördes av festen då de redan somnat.

Dagens föreläsning blev inställd. Efter föreläsningen skulle vi haft lite knytis med klasskompisarna men nu blev det inget. Det hade varit roligt att hitta på nåt utanför skolan. Men det får bli en annan gång.

Nu blir det tillbaka till mina u-länder.

Måndag igen

Asså när jag är iväg om dagarna så kommer jag ofta på mig själv med att fundera ut bra blogginlägg. Bra diskussioner, sånt som jag stör mig på eller sånt som jag blir glad över att se. Problemet är bara att när jag kommer hem så har jag ju glömt allt det där braiga.

Men en sak som jag stört mig på länge och som jag faktiskt nu kommer ihåg är ett bussproblem. Nåt som stör mig nåt fruktansvärt är personer som sitter själva på ett två-säte i bussen och sitter ytterst. Den grejen i sig är ju inget att störa sig på, folk är ju trots allt olika och vill väl sitta olika. Men när bussen är överfull och folk står kan man inte flytta in till fönstret då för att lättare ge plats åt andra personer? Visst personerna som står kan ju fråga men genom att sitta så tycker jag man sänder ut signaler om att man absolut inte vill ha någon bredvid sig. Lite egoistiskt tycker jag allt. Ofta när det är mycket folk ser man inte heller att det är en tom plats intill fönstret om man inte står precis bredvid.

Nu till en annan sak som stör mig är vår tygsoffa. Vi dammsuger av den och sköter om den så gott vi kan. Men kände för ett tag sen (eller ja ganska länge sen) att det vore sjyst att kunna tvätta av klädseln ordentligt. Döm om min förvåning när jag kollar tvättråden och det står tvätta ej med vatten. Tycker ju att det åtminstone skulle kunna vara handtvätt, det kan ju hända att man spiller något och vill ha det ordentligt rent (tänk om vi skulle haft barn. då hade man nog velat tvätta klädseln ett par gånger). Så nu vänder jag mig till er kloka människor därute. Kan jag på något sätt tvätta min soffa, vågar jag handtvätta den? Vad är det värsta som kan hända? Hur kan tyg vara minus vatten????
Ja jag vet att man väl egentligen borde lämna den till kemtvätten, men tror inte de har studentpriser där precis och det är ju ett par kuddar att tvätta. Hade en kompis som tvättade en soffklädsel på finprogram i tvättmaskinen och det gick bra, men vet inte om den klädseln var minus vatten.

Kanske skulle säga nåt kort om min dag också. Har varit i skolan idag, heldag, 9-15. Hade en föreläsning om hur man kan söka på internet och en hel drös med bra sidor som man får tillgång via skolan. Varför hade vi inte den genomgången när vi började plugga förra hösten??? Fanns hur många bra länkar och databasar som helst som vi kan använda oss av, vi måste bara logga in vi skolbibblans hemsida.

Första föreläsningen idag handlade om genmodifierad mat och man fick lite kunskap om hur genmodifierad mat kan rädda människor, främst barn i andra länder som inte har det så förspänt som vi i Sverige. Men själv hoppar jag nog gärna GMO-mat om jag kan.

Ida

RSS 2.0