SNÖ

Imorse funderade jag på att ta med mig kameran och dokumentera en vanlig dag i skolan. Men jag är lite sån att när jag har en precis ny pryl så är den så värdefull för mig (likadant med telefoner). Det jag ville komma till var att jag inte vågade ta med mig kameran. För tänk om den blev snodd. Jag vågade inte chansa. Lite fjantigt kanske men ja ja.

Annars har dagen inte varit så kul. Har haft problem med magen. Jag brukar ju ha lite problem med magen men det här är inte alls samma. Magen har pratat rätt mycket också. Ni vet hur pinsamt det blir om man sitter i ett rum med många människor och det nästan är helt tyst och magen kurrar till? Min mage kurrade mycket högre än vanligt och kanske 15-20 gånger på en föreläsning på 1 timme och 45 min. Så pinsamt. Och så högt den pratade. Jag ville bara sjunka genom stolen. Men det var ju obligatoriskt med närvaro och allt så jag fick vackert sitta kvar med min typ skrikande mage. Inte kul.

Här i Växjö snöade det lite idag. Blev inte direkt lycklig av det. Men det var inte så lång stund men ändå.

Workshopen och föreläsningen idag var på engelska. Suck, mina engelska kunskaper är inte riktigt vad de borde vara. Var några utbytesstudenter med därav engelskan. På workshopen fick vi en övning som vi gjorde i par där vi skulle förklara ord för andra par. Självklart lyckades jag hamna med den enda utbytesstudenten som har engelska som modersmål, en tjej från USA. Innan vi skulle berätta så fick vi en stund att förbereda oss på. Den här amerikanska tjejen säger då nåt om tjejer (ja vårt ord var tjejer). Jag inser att jag inte fattar vad hon menar att tjejer är utan bara ler och nickar. Kände mig så dum. Förhoppningsvis fattade hon inte att jag inte fattade.

Måste avsluta med en överraskande nyhet från universitetet. I höst ska jag läsa den obligatoriska specialiseringen som alla måste läsa i matte och svenska. Idag hade jag fått mail från läraren med litteraturlista, gruppindelningar och massa sån info. Det var verkligen någon som var ute i god tid. annars brukar man ibland nästan få mailbomba läraren för att sen kanske få ett vettigt svar. Eller leta kursplaner med litteraturlistor på hemsidan vilket är bara ren tur om man lyckas hitta rätt.
Nu ska jag nog bara maila över litteraturlistan till syrran i Malmö och hoppas att hon kanske har någon av böckerna, för hon har läst ämnena nu. Och att hon är lite snäll och vill låna ut dem till sin storasyster.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Ida

RSS 2.0