Jäkla universitet

Asså det känns som universitetet gör lite som de själva vill, eller i alla fall vissa lärare. Vi hade rätt att få ut vår hemtenta från förra delkursen idag. Det har gått 15 arbetsdagar vilket är den tidsperiod de har på sig att rätta. Idag kom ett mail att vi kan hämta ut den på torsdag. Då har det övergått tiden, men det skiter läraren väl fullständigt i. Problemet är att vi måste hämta ut den utanför hennes kontor. Så inte nog med att de inte håller tidsplanen vi måste hämta den själva. annars brukar de skicka ut ett mail med resultat och sen har man möjlighet att hämta papperskopian med kommentarer och så. Men nä nu måste vi hämta hela tentan för att få resultatet verkar det som. Jäkligt smidigt nu när vi sitter och skriver på den andra hemtentan och inte är på universitetet alls. Måste alltså ta bussen upp dit, hämta tentan och sen åka hem igen för att få resultatet. Med tanke på att jag måste åka buss så försvinner nog minst en timmes värdefull pluggtid. Fasen vad sur jag blir. Väntar jag in José så han kan skjutsa så har väl folket redan gått hem och stängt.


Undrar om de får göra så här? Jag menar det är ju massa studenter som pendlar långt. Hur svårt kan det vara att skicka ett mail bara så man vet att man är godkänd och sen kan man hämta tentan när man ändå är på plats. Vi har ju faktiskt ledigt nästa vecka så de som pendlar är ju inte på universitetet förrän 12 december. För har man kanske 6mil så kanske man inte bara kör totalt 12 mil för att hämta ett papper???

Vad sur jag blir. Vet inte riktigt hur jag ska göra nu.

Tisdag

Igår var effektiviteten inte alls så hög som den hade behövt vara med tanke på att jag påbörjat ännu en vecka med hemtenta. Har 7 frågor som ska arbetas av, ska vara inne på söndag så minst en om dagen. Blev inte klar med första igår =(  Skyller faktiskt lite på förkylningen att jag inte är helt på hugget och jag tror jag hinner ändå. Så tanken är att jag ska slutföra den nu innan lunch idag istället. Ser helt lovande ut faktiskt. Har bara någon enstaka referens att lägga till. Var mycket uppgifter att hitta på själv så måste bara hitta lite belägg för den typ av uppgifter i litteraturen. Hoppas kunna bli i stort sett klar med fråga 2 idag så jag ligger i fas. Men ska iväg på möte ikväll så kvällen försvinner helt. Hade velat bli klar med hemtentan innan helgen men vet i katten om det är möjligt. Men har ju 100%-ig semester hela nästa vecka så om jag behöver sitta i helgen kanske inte är hela världen.

Imorse valde jag att ta lite sovmorgon. Sov lite dåligt inatt eller snarare tidigt imorse. Vaknade med massa hosta som abslout inte ville ge med sig vid 4-tiden. Sov inte helt bra efter det. Så när José smet iväg till jobbet så låg jag kvar en stund, närmare bestämt till 8. Precis vad jag behövde. Nu känner  jag mig utvilad och kan ta mig an hemtentan bättre. Mamma ringde också imorse så där försvann ju någon halvtimmes pluggtid, kanske ingen större katastrof men ändå.

Idag tror jag vi ska få tillbaka hemtentan från förra delkursen (den jag slutförde innan Annie var här på höstlovet, dvs skit länge sen). Hoppas verkligen jag klarat den, vore så surt att behöva ta tag i den igen. Man har ju släppt det vi gjorde då. Håll tummarna för mig.

Nä nu blir det att slutföra uppgiften om likhetstecknets (=) betydelse. Sen blir det nog uppgiften om att definera mönster i matematiken. Wish me luck!

Söndag

Idag känner jag mig piggare. Orkar röra mig ganska mycket i lägenheten utan att bli helt matt. Men vara nere i förrådet för att hämta adventsljusstakar, stjärnor och sånt. Förrådet ligger på källaplan. Blev alltså fyra våningar upp och ner. När vi sedan kom upp var jag helt slut, nästan svettigt för det var så tungt. Ja det märktes ju att allt inte stod rätt till. Känns så skönt att veta att jag ska vara hemma hela veckan. Kan fysiskt vila mycket. Men är ju en hemtenta som ska skrivas så psyiskt (eller vad man ska säga) blir det ingen vila.

Till något positivt. Jag tror jag har alla julklappar klara, i huvudet i alla fall. Måste bara ut och handla dem också. Men när man väl har bestämt vad så blir det ju mycket enklare. Men Kära sambon är lite svår. Tips mottages tacksamt. De kommentarerna kommer jag dock inte godkänna för då kan han ju gå in och läsa dem =)

Fortfarande förkyld

Gårdagen gör jag ogärna om. Drygt 7 timmars redovisningar under dagen varav drygt 50-60 min var redovinsingar med min grupp. Lägg en förkylning på det så, ja jag kanske inte behöver säga så mycket mer. Hade sovit riktigt dåligt på natten med, jag som aldrig brukar ha några större problem med sömnen vid förkylningar. Men den natten blev det inte många timmars sömn, kanske var lite nervositetet inför redovisningarna också, vad vet jag. Efter att ha kämpat hela dagen med att bara försöka överleva dagen så släppte allt på kvällen och jag blev rejält dålig. gissar att hela kroppen kämpat för att hålla förkylningen borta under dagen så nu fick jag allt dubbelt upp istället.

Inatt har jag i alla fall fått sova och känner mig lite piggare men det är hemmadag som gäller. José är borta hos sina föräldrar då hans pappa fyller år idag. Bad José att hälsa och gratta från mig. Hade direkt inte orkat sitta där och varit trevlig just nu. 

Fick en påminnelse om att hämta min servis på posten så vågade inte vänta längre. Hade tänkt hämta den när jag kände mig piggare men blev lite orolig när jag fick påminnelse. Så har fått lite luft idag. Har också gått igenom servisen lite. Men är besviken. De tallrikar jag redan fått upplever jag som mycket ljusare än de jag fått nu. De jag har fått nu är mycket finare och stämmer bättre med bilderna på nätet, men de första jag fick trodde jag ju var som de skulle och färger upplevs ju alltid olika på bild och i verklighet pga olika ljussättningar.   Skulle ju få några småskålar också. 10 till alla de tallrikar jag fick nu och två extra för de tallrikar jag redan fått. De 2 extra skålarna är ljusare och ser inte exakt likadana ut som de andra 10. Känner man längs kanten så är de 2 extra mer släta längs kanten medan den andra 10 har mer ett ja vad säger man sånt mönster man kan känna typ som är i själva porslinet.
Men till det värsta........ Det verkar saknas en mattallrik. Ska kolla en extra gång på allt sen. Erika ringde precis när jag tittade på det, vet att jag höll i en tallrik så kan ju varit tankspridd och lagt ifrån mig en tallrik någonstans när jag skulle svara. Men har kollat på de mest möjliga ställena. jaja får kolla på det senare. Blev lite matt av att kolla på allt och lyfta massa. Så ska kolla över det igen och stämma av med José om han också upplever färgskiftningen mellan olika tallrikar. Men ser ut att bli ett telefonsamtal till företaget på måndag.

Nu blir det vila och nog lite mat. Har de här förkylningsdagarna varit jätte hungrig men när maten väl är framme har jag typ inte kunnat äta. Frukosten blev nog typ hälften så stor som en vanlig morgon. Så är kanske inte så konstigt att jag är hungrig nu.


Oj det blev väldans långt. Har du orkat dig igenom allt det här så är det nog nästan på plats att säga TACK FÖR ATT DU LÄSTE!!!

Förkyld

Jaha nu är jag förkyld IGEN! Kollade på kan jangen när jag tog mig en "sup" förut för jag hade skrivit datum när jag öppnade den. Var typ i mitten av oktober någon gång som jag var sjuk sist.  Lite väl tajt tycker jag allt.

Det värsta i hela historien är att jag har heldag imorgon med  två redovisningar på 20 min och ca 30min. Sen ska jag sitta och lyssna på alla andras. Det ingick visst också som en del av examinationen. Om man inte är med och lyssnar på ett visst antal av varje redovisning så får man göra om det och komma och lyssna på några andras redovisningar, bara för att lyssna. Så skicka gärna lite styrka till mig imorgon mellan 8-16 så jag orkar hela dagen. Sen blir det nog viloläge resten av helgen. Måste samla kraft för nästa vecka är det hemtenta hela veckan. Sen kommer min lediga vecka. Åh vad jag längtar.

Längtar börjar jag också göra efter en ny dator. Denna texten innan jag påbörjade detta stycke så hade jag minst 10 ställen när mellanslaget inte funkat som det ska så fick ändra. Men är ju egentligen bara det enda stora felet på datorn. Men jäkligt irriterande.

Nä nu ska jag återgå till att skriva manuset lite ordentligt till mina delar av redovisningen imorgon. Lite mer än bara stödord.  En lektionsplanering och en läromedelsgranskning. Lite skilda ämnen men bara till att läsa på.

Dagens diss

Dagens diss är när duschslangen helt plötsligt går sönder när man fortfarande har fullt med balsam i håret.

Trött

Förr i världen (läs; när jag bodde hemma) så var jag morgonpigg. Hade inga som helst svårigheter i att stiga upp tidigt. Sen hände nåt när jag började plugga. Är morgontrött nu för tiden. Det är ju nästan pinsamt om man jämför med hurdan jag har varit. denna kursen har det varit tidig uppstigning varenda dag och med det menar jag i stort sett varje dag som är möjlig att gå i skolan. Haft två lediga dagar denna delkursen mot normala 2 dagar i veckan typ. Längtar till v.49 då ska jag sooooooovvvvvaaaaa. Ja lite mer tänkte jag nog försöka hinna med men att börja varje dag med sovmorgon är en bra början i alla fall=)

Nu ska jag sätta mig och beställa kurslitteratur till sista delkursen. Tänkte kolla av ellos också, fick 40 % rabatt och jag tänkte försöka hitta nåt tjusigt att ha på mig till mitt kalas. Så börjar där =)

Inbjudningskort

Tänkte bjuda på en hel del bilder. Massa bilder på alla inbjudningskortet jag gjort till mitt kalas. Idag ska det sista ha nått sin mottagare. Det blir ett släktkalas med alla släktingar som brukade fira mig när jag bodde hemma plus Jos´s familj.

Så här kommer lite bilder. Skriv gärna vilken din favorit är. Skulle vara spännande att veta.






























Så vad tycks?


Plugg, blä

I måndags påbörjade jag nog den värsta delkursen hitills. Det är massa tid i skolan och massa som ska läsas. Vara i skolan 8-16 och sen kanske några hundra sidor som ska läsas nästan varje dag. Vet inte riktigt hur de tänkt och sen pratar de om att man bara 8 timmars "arbetsdag". De måste läsa sjukt mycket fortare än jag. Sitter just nu och läser in mig på morgondagens studiegrupp. Vi ska sitta och förbereda ett seminarium tillsammans till på fredag. Skriva ner massa. Väntar just nu på att skrivaren ska skriva ut allt jag bett om. När man skriver dubbelsidigt tar det längre tid eftersom första sidan måste torka innan den kan skriva ut på andra sidan. Men det sparar papper (=miljövänligt) plus att det inte blir lika många papper att håll ordning på.

Har kanske nåt mer att berätta men inget jätte viktigt och nu måste jag återgå till plugget. Har X antal sidor kvar att läsa, kommer aldrig hinna alla. Vid 20.00 tar jag nog kväll och tittar på bonde söker fru. Sen dags för duschen och sen blir det väl nästan rakt i sängen, kanske lite mer läsning. Börjar typ vid 8 varje dag denna veckan och alla andra dagar som vi är i skolan resten av kursen. På fredag slutar vi faktiskt tidigt vid 12. Bara fyra timmar i skolan, något som är ovanligt i denna delkursen. Nästa vecka har vi tre hemmastudier dagar. En måste vi ägna grupparbete åt men blir i alla fall 2 hemmastudier dagar på fyra veckor (om man inte räknar med hemtentatiden). Inte van att vara så mycket i skolan.

Nu är sista saken utskriven. Inga mer undanflykter dags för diamant diagnosmaterialet och artiklar ur nämnaren. Har drygt 40 sidor i baskunskaper i matematik kvar också men de vet i katten om jag hinner.

Får se när jag återkommer!

Lördag

Inatt hoppas jag att jag får lite mer sömn. Vi gick och la oss ungefär vid två igår. Vaknade någon gång vid fyra tiden och hade så sjukt ont i magen. Ja jag ska bespara er detaljerna men ja jag mådde inte alls. Somnade väl om sen vid ca sjutiden. Sov sen till ca 9. De timmarna behövdes.

Idag har jag varit och införskaffat det sista till födelsedagspresenterna jag ska ha med nästa helg. Gav en av presenterna en uppfräshning och jag är nöjd med resultatet. Hoppas bara födelsedagsbarnet tycker om det också. Funderar på att sätta mig och slå in presenterna.


Har fixat lite inbjudningskort ikväll med. Har några på tork nu. Är inte alls många kvar nu. Kanske två stycken.

Ser framemot morgondagen och besöket i Moheda. Tänk om jag skulle hitta lite av min servis där. Tror väl egentligen inte det,men jag kommer i alla fall hålla utkik. Kanske hittar nåt annat spännande. På tal om serviser så måste jag lägga ut den gamla kaffeservisen för försäljning.

Måste kolla över allt till skolan imorgon också. Beställa lite kurslitteratur till sista kursen också så blir det inte jätte dyrt på en gång.

Tack för mig för ikväll!

Servisen

Känner mig rätt trött nu. Borde nog egentligen gå och lägga mig. Borde.

SÅ vad har hänt idag? José och jag tog en riktigt lugn och slapp förmiddag. Gjorde inte många knop alls och det var så skönt. Ska verkligen försöka att njuta av de här sista lediga dagarna för sen är det full fart framåt de närmsta fyra veckorna. Vi ska ju läsa en fem veckors kurs fast på fyra veckor. Ja ni förstår själva det kommer vara lite extra mycket att göra. Skrev precis ut studieguiden (för er utan för universitetsvärlden är det en guide för kursen. ofta står allt matnyttigt man behöver veta i den. OFTAST! ibland blir man bara mer förrvirrad). Har inte hunnit titta på den och inte kommer jag göra det nu eftersom jag är trött. Får bli morgondagens projekt. Ska också beställa hem sista delkursen böcker. Där kommer vi vara hemma mycket mer. Så skönt.

Idag fick jag hem en paketavi. Förstod ingenting. Vad hade jag beställt??? Jo det var min servis som kom eller i alla fall två mattallrikar och två förrättstallrikar. Men eftersom jag inte ens fått en bekräftelsemail så tänkte jag inte på det. Trodde inte de bearbetat min order än med tanke på att jag inte fått nåt typ av mail. Nu är det bara nästa problem. Vart ska den förvaras? Okej än så länge består servisen bara av fyra tallrikar så, ja det blir kanske inte så svårt att förvara. Men resten då? Det tänkte jag inte på =) Jaja problem är till för att lösas =)

Var också iväg och köpte andra volymen av skilda världar. Fastnat lite för den. Lagom långa avsnitt också drygt 20 min.

Nä dags för sängen tror jag allt. Klockan är mycket. Funderar eventuellt på att lura iväg José till erikshjälpen imorgon fast åker nog hellre till Moheda på söndag. Måste fixa de sista korten under helgen också för under veckan kommer jag nog inte orka.

GOD NATT!!!!

Ida

RSS 2.0