VG+fika+vattenläcka+troligtvis väldigt glad sambo=min måndag

Fick äntligen mitt efterlängtade betyg på historiedidaktik tentan igår, fast jag såg inte mailet förrän idag. Ni som pratade med mig när jag skrev den vet hur jobbig jag tyckte den var. Trodde verkligen att jag skulle få komplettera, för jag ordbajsade som bara den och ibland tror jag att inte riktigt förståd vad jag skrev. Men Uppenbarligen lyckades jag ganska bra. VG var resultatet som läraren skickade ut till mig. Okej jag hoppades på att bli godkänd eftersom jag faktikst klarat alla tentor hitills, men väl godkänd. Jag höll på att trill av stolen. SLängde mig på luren för att berätta för José om det bra resultatet. HAn blev dock nog lite besviken när jag ringde. Han har beställt en ny dator eller rättare sagt jag har beställt eftersom jag hade rabatt. Den skulle troligtvis komma idag och jag hade lovat att ringa så fort jag fått besked.  SÅ han kanske blev lite besviken när han inte fick det beskedet som han önskade även om han var glad för min skull. Men för kanske en kvart sen fick jag ringa honom igen och ge honom det besked som han önskade. SÅ nu är ordningen återställd. Antar att han kommer sitta och fixa med sin nya dator hela kvällen. Så nu kan han väl sitta på msn och surfa samtidigt,dvs lite mindre svordomar från hans håll då datorn faktikst fungerar som datorer ska göra =)

Har fått ringa hyresvärden idag med. VI har haft problem med en vattenläcka. Första gången var för kanske en månad sen, morgonen när jag skulle ringa var vattnet borta =S jätte mystiskt. Vi vet inte vart vattnet egentligen kommer från, men då får det bli hyresvärderns problem. Hoppas bara att vattnet inte försvinner lika spårlöst innan de hunnit komma och kolla för då ser jag lite dum ut.

Var och fikade men en kompis idag. Var ett tag sen vi sågs då båda varit ute på praktik och vi går olika inriktningar nu. Men vi hade mycket och prata om och det var några riktigt trevliga timmar. Bra start på dagen.

Antar att jag får lägga band på mig nu. Måste ju försöka skriva ner några ord på det jag egentligen skulle göra, min sista examination för terminen =) så skönt att det är sista nu.

Förresten visst har jag blivit sjukt duktig på att blogga. Visst ibland är det kanske inte världens mest spännande historier jag berättar men ändå. Livet kan inte var sjukt spännande hela tiden.

VI hörs, dags att göra lite nytta så här sista veckan av terminen.

Bakning och statistik

Kollade för skojs skull vilken statistik min blogg har. I tisdags hade jag fyra unika besökare men 25 sidvisningar. Någon var sjukt intresserad av min blogg helt enkelt.

Idag har jag bakat massor, eller ja massor en del i alla fall. Tänkte lägga upp lite bilder här.



Jag började med sega chokladmuffins.



JAg fortsatte med drömmar.



FÖrsta gången jag gjorde shackrutor, de till höger är lite småsnuttar som blev över som jag bara blandade ihop lite, blev ganska snygga tycker jag i alla fall.



Hallonmuffins. Men hallon bestod av mycket krossade hallon så jag blandade i krosset direkt i smeten. BLev också ganska gott.



Så här ska de se ut egentligen. Men fortfarande mycket kross så en del muffins fick en rejäl klump hallon. Men jätte goda var de. Detta är orginalet om man säger så, fast egentligen ska det vara färska jordgubbar i, men jag kör hallon.



Ni kanske vet att jag klagat över mitt opraktiska kök när man ska baka. Ugnsplåtarna får stå på stolarna med underlägg för att det inte finns någon plats. Ännu värre är det när jag ska baka bröd/bullar och ta fram maskinen då måste jag först möblera om hela köket och inte har någon nytta av köksbordet. Idag kunde jag i alla fall använda bordet lite till alla ingridienserna.

Nu ska jag se om de sista muffinsen svalnat så jag kan frysa ner dom.

Chao!!

Vårstad

Denna helgen är det Vårstad här i Växjö. Massa saker på gång lite överallt. Var nere en runda på stan, lyssnade på musik, såg karate, såg några tråkiga cirkusartister med mera.

Det var härlig stämning på stan och väldigt mycket folk. Men köpte ingenting, jag håller hårt i mina sista slantar. Men ska dock unna mig ett par jeans, har typ bara ett par som jag trivs i. Lite i snålaste laget. Upptäckte också att favoritkjolen för sommaren inte var så snygg längre, gammal modell och en fläck mitt på. En ny sommargaderob, JA TACK!

TÄnkte shoppa loss nere i Malmö lite om en vecka. Unna mig lite.  Sen måste jag åka till Panuro outleten nere i Malmö, och ja kära syster det får du bara leva med. Jag ville åka dit varenda gång när pluggade på distans mot Malmö. Men när man pluggar på distans kör de ihop så mycket de bara kan när vi väl är på plats. SÅ vi slutade tidigast kl 17 varje dag och eftersom outleten ligger lite utanför stan så var det inte att tänka på då de stängde kl 18.

När vi var iväg så åkte vi till sambons favoritställe: Media markt. Såg då en PS3, de brukar skicka med ett spel för att locka lite. Just nu var det ett singstar spel som gällde. Men då ställde jag mig frågan: Varför skicka med ett singstar men ingar micar? Då tvingas man ju köpa dem också för att kunna utnyttja sitt "gratis" spel. Mycket underligt tycker jag i alla fall.

sambon har nu börjat sätta upp allt han köpte på sin brandutbildning. Så nu har vi snart brandvarnare i varje rum och en brandsläckare i hallen. SÅ förhoppningsvis brinner vi inte inne i första taget. Det är lite konstigt egentligen. Sambon köpte en brandsläckare och man skaffar massa försäkringar, men man hoppas att man aldrig ska behöva använda detta. Men när olyckan är framme så är man nog sjukt tacksam.

Igår började jag och sambon lyssna på disney musik på youtube så nu bjuder jag er på en....


Typ tentaångest

Asså nu börjar jag bli smått irriterad. Hela veckan har jag gått och väntat på att få svaret på senaste hemtentan för sist var läraren jätte snabb. Men men, varenda gång jag kollat mailen för att se om resultatet kommit så nej. Men har jag tänkt på fredag har de 15 arbetsdagarna gått (läraren har 15 arbetsdagar på sig att rätta, en av studentens rättigheter är att få svaret inom denna tid, för er som inte studerar och inte vet läget liksom).

Men idag 15 arbetsdagar senare har jag ännu inte funnit något svar. Visserligen gäller väl 23.59 gränsen över för läraren, dagen är ju inte över. Men troligt att han sitter och rättar och skickar svaren efter 20.00 en fredagkväll. Får väl hålla tummarna annars blir det mailbombning på måndag förmiddag.

Är ju bara en vecka kvar i skolan nu. Nästa vecka går jag onsdag, torsdag och fredag sen är det SOMMARLOV!!!! Me like. Jag har till och med börjat komma på vad jag ska göra veckorna innan sommarjobbet börjar.

1. VÅldgästa syrran i Malmö några dagar med allt vad det innebär

2. Rensa kontoret, har lagt saker på massa smarta ställen här inne men nu kommer jag inte på de smarta ställena. Ska gå igenom litteraturen från i höstas och se vad jag kan sälja till hösten dvs få in lite extra cash.

3. Nu när jag hittat mitt spanska program för datorn ska jag försöka lära mig något mer ord än el pulpo (bläckfisk). Kanske kan avancera till snigel, igelkott eller nåt, vi får väl se. Jag har ju alltid varit ganska dålig på språk så hoppas inte för mycket, men försöka kan man ju ialla fall.

4. Klädkammaren skulle nog också må bra av en utrensning.

5. Sen ska jag förstås föröska njuta av sommaren, sitta på balkongen och njuta, läsa mina böcker (måste dock börja söka efter näst kommande böcker, tre böcker går fort att läsa).

6. Kanske försöker jag putsa fönstret på kontoret. En fågel tyckte det var bra att lämna sin skit där. Regnet har tagit hand om en del. Men ni som vet hur vårt kontor ser ut inser att vi måste flytta hela skrivbordet för att komma åt dvs först plocka bort allt från skrivbordet, datorer och annan elektronik (och lyckas få tillbaka det igen =S) någon frivillig???? Eller får jag helt enkelt hoppas på att det regnar lite till. Fast har ju funderat på att byta gardiner också. Så jag söker helt enkelt någon med snygga gardiner som de vill bli av med och som känner för att putsa fönstret med allt vad det innebär.

Nä nu får jag nog sluta skriva, men fler tips på vad jag kan göra sommarens första veckor mottages tacksamt!!


45 min till bilen

Nu ikväll bestämde jag och min sambo mig för att dra till City gross och handla eftersom de har så fint kött där. Men döm om vår förvåning när det tog 45 min från det att vi lämnade lägenheten till vi satt i bilen för att åka.  Vi fastnade på vägen kan man väl lugnt säga. PÅ vägen ner tog vi med sopor och återvinning eftersom det ligger på vägen. Men tro ni inte nyckel fastnade. GIck inte låsa upp och inte dra ut nyckel. Vi försökte och försökte och det kom förbi folk som försökte, men icke den satt där den satt. Till slut fick vi ringa Växjöhems jourtelefon. Det mest underbara med det samtalet var att han i andra änden frågade min sambo, ja vilket lägenhetsnummer har du? Det har man väl inte i huvudet och vi kunde ju direkt inte springa och kolla det i lägenheten eftersom lägenhetsnyckeln och soprumsnyckeln är samma och den satt ju fast som bara den.



Nu blev den på fel håll men jag orkar inte försöka vända på den.

Men de kom ut från växjöhem i alla fall och vi fick tillbaka vår nyckel och kunde åka och handla och sen komma hem.



SÅg några blommor medan vi väntade ialla fall.

Men nu är frysen full med massa fint kött från city gross, mums.

Nu blir det eurovision!

//Ida

Torsdag

Idag har jag suttit hemma och pluggat, eller ja ialla fall försökt. Till mitt försvar kanske jag kan säga att det alltid är svårt att komma igång med en ny uppgift.
Om någon har en infallsvinkel på exkursioner mottages dessa tacksamt, helst med litteraturhänvisningar.

Men jag har diskat upp ALL disk och kör min tredje maskin tvätt just nu. SÅ lite duktig har jag ialla fall varit.

Hittade en mysig låt med mina barndomsidoler som jag tänkte bjuda er på....

Cykelexkursion

Idag var det då dags för cykelexkursion. Kanske ska börja med att säga att jag faktikst överlevde, om ni inte redan förstått detta =)

Känns som vi cyklat runt hela Växjö. Längs vägen fick vi lämna två cyklar som var obrukbara. Men hela klassen kom runt hela rundan ändå. Och det kom inget regn trots att vi cyklade i Växjö en av Sveriges regnigaste städer.

Just nu är jag ganska trött, känns så där skönt i benen som är ett bevis på att man gjort något. Men det är en sak jag inte förstår. Förra sommaren bytta jag sadel till tantmodell typ för att jag fick så ont i rumpan när jag cyklade långt. Men det är fortfarande samma problem. Börja undra om min rumpa helt enkelt inte är gjord för cykelsadlar eller vad det är.

Nu ska jag försöka ta mig igenom arbetet som min grupp ska opponera på. Men en mysig film med trevligt sällskap hade inte suttit fel, kanske kan bli det ikväll istället, men nu ska jag sätta lite fart. Lovade min kära sambo att diska lite idag med så måste hinna det innan han kommer hem.

Kram på er


Böcker+grupparbete

Idag kom mina efterlängtade böcker i min serie som jag läser. Så nu har jag tre böcker som jag kan börja läsa. Det kliar i fingrarna nu asså.

Idag skickade vi också in grupparbetet för opponering. Det känns faktikst riktigt bra. Hoppas det inte blir alls för mycket kritik tills vi ska skicka in det till läraren.

Imorgon ska vi på cykelexkursion med skolan. Kanske inte är jätte sugen eftersom det troligtvis kommer att regna =(

Orkar inte skriva mer just nu eftersom jag lyssnar på min kära syster medan hon äter knäckebröd med hallonsylt. Det är studentliv det.

kram på er

Idag igen

Skriver blogg för andra dagen i rad. Jag kan dock inte lova att jag kommer fortsätta vara lika duktig, kan vara en tillfällig uppåtgång.

Sitter just nu på skolan. Har suttit med grupparbetet sen klockan elva nu, så vi har precis brutit upp. Men tänkte vänta kvar på universitetet så min kära sambo kan hämta mig och jag sparar busspengar.

Funderar på om jag skulle börja med den individuella uppgiften, men har inte det kompendiumet med mig och samtidigt skulle läraren gå igenom det mer imorgon. Kanske ska låta mig bara ta det lugnt en liten stund. Kanske skulle leta fram ett kul youtube-klipp men får nog leta fram mina hörlurar då också, är ju inte helt säkert att alla på universitetet är intresserade av vad jag tittar på *ler*



Min egna favoritlåt funkar alltid,även om den är sorglig. Vilka är era favoritlåtar??

Jag sitter här i min "ensamhet" och funderar när Anna Bergendahl kvalar till Eurovision. Någon som kan ge mig en hint där?? Är väl denna veckan eller?

Kram på er.....

Mindre rekord

Tänkte för en gångs skulle skriva i bloggen med mindre än en veckas mellanrum.

Har jag sagt att jag längtar till sommarlovet. Har sjukt mycket som ska göras innan sommarlovet och det är bara två veckor kvar innan det är slut. Som sagt SOMMARLOV, JA TACK!!!

Men kommer troligtvis klaga sen igen eftersom jag har några veckor innan jag börjar jobba. Så bered er på att jag klagar på att jag har för lite att göra då.

Har suttit och skrivit om mina lektioner till grupparbetet nu. Asså motivationen är ju inte på topp direkt. Det skulle kunna vara ett rätt kul arbete egentligen men jag är bara less på skolan. Jag vill inte bara ha lov jag behöver lov för att få tillbaka motivationen. Men det blir nog ett bra arbete i slutändan.

Funderar på vad jag mer skulle skriva. TÄnkte inte tråka ut er med nuvarande och kommande kursplaner i geografi för grundskolan som ligger precis framför mig.

Funderar på om jag ska cykla till skolan imorgon, måste först ta reda på om det ska regna. För jag tycker faktikst att jag har lite långt för att cykla när det regnar, kalla mig lat men jag tycker inte om att bli blöt. Men insåg just att jag nog ska ta med mig datorn till skolan imorgon. Cykla med datorn känns inte helt aktuellt. Lägga den i cykelkorgen och låta den skumpa. Nä det är inget alternativ, det får bli cykel eller dator. Får kolla vädret helt enkelt.

Nä nu ska jag läsa de andra gruppmedlemmarnas lektioner och ge lite feedback imorgon.

Lite sommarinspiration avslutar jag med idag på tal om mitt sommarlov.NJUT!!!




Trafikolycka, åska och dött internet

Ja igår hände det faktikst en del.

Först var det underbart väder med strålande sol. Satte mig på balkongen och tänkte bara ha det mysigt när jag pluggade. Men internet ville inte samarbeta därute vilket det gjort tidigare. Blev lätt irriterad men tänkte att jag får väl flytta in då när jag behövde leta fram saker på internet. Men tro inte att internet ville funka för det, problemen kvarstod hela kvällen. Men nu har jag nog varit ansluten i ca 20 min, rekord sett från senaste dygnet. Vet inte om vädret spelade internet ett spratt igår, men det var ju innan åskan.

Ja, det åskade ganska rejält här igår och regnet öste ner.

Innan regent och åskan så hörde jag en rejäl tuta och några min senare hörde jag ambulanser. Började undra om inte de var på väg ungefär hit eftersom den tutan hade låtit ganska mycket. Tittade ut och inser att det sitter en person vid staketet precis vid rondellen hos oss och två ambulanser kom. En stor last-sopbil stod brevid med varningsblinkers och José och jag började spekulera om inte lastbilen kört på personen. Men det verkade gått ganska bra ändå. Inga blåljus på ambulansen härifrån de väntade till och med in polisen så patienten kunde bli förhörd innan det blev en sväng på sjukan.

Bakade lite igår kväll också. Har insett återigen att jag vill ha ett större kök. Det är jobbigt och osmidigt att behöva möblera om hela köket när man ska baka. Sen att alla plåtar måste stå på alla stolar under jäsning eftersom bordet är fullt med allt jag behöt flytta, jag säger bara det: JAG VILL HA STÖRRE KÖK.

Nu ska jag titta över min del av grupparbetet för ungefär vid elva kommer resten av gänget hit och vi ska försöka få ihop det lite.

Åh jag har fortfarande internet, jippi. Det finns hopp.

//Ida

Förlåt!

Jag är inte super bra på att uppdatera min blogg jag vet. Men ibland känns det bara som att det händer inget kul i mitt liv. Men om jag skulle försöka skriva ner några rader i alla fall.

Igår var första dagen i skolan efter vfun. Man kan väl lugnt säga att den inte började särskilt bra. När det var dags att klä på sig igår märkte jag att mina tre veckor gamla jeans är trasiga. Fan vilken dålig kvalitetet. Visserligen brukar mina jeans gå sönder precis just där men fasen inte efter tre veckor och jag har ju inte gått med dem varenda dag heller. Nog om mina jeans. Letade fram mina gamla jeans och tänkte inte så mkt mer på det. Går ner till bussen i god tid och väntar och väntar och väntar och väntar och väntar. Tills slut kommer bussen, yes tänker jag, då jag nästan börjat bli lite orolig att jag skulle bli sen. Bussen närmar sig, jag letar fram busskortet. "Ej i trafik". Bussen kör bara förbi och har skrivit ej i trafik. Bussen var så full att filket stod framme hos föraren. Så att han inte släppte på fler fattar jag. Blev rätt sur och tänkte nu blir jag ju garanterat sen. Tittade på tidtabellen, men det skulle ju faktikst en buss om tre min. Eftersom första bussen var sjukt sen så blev ju väntan på nästa inte särskilt lång. Bussen kommer, till och med två bussar kommer. Men tro ni inte att båda bussarna bara går till stationen dvs jag måste hoppas att det går en annan buss på teleborg snarast. När vi kom till stationen insåg jag att jag precis missat bussen till universitetet, skit vilken dag tänkte jag. Men bussen var lite sen så jag hann med och kom till föreläsningssalen en minut innan vi började. Från började skulle jag varit där ca en halvtimme innan. USch vilken morgon.

Idag var en lugnare dag. HAde föreläsning om geografi och städernas framväxt. Efter lunch var det dags för en gästföreläsare om media i skolan och hur vi som lärare ska förhålla oss till detta. SKit intressant föreläsning var det. Han visade upp lite rubriker som tryckts i tidningar som kanske inte varit helt lyckade, med syftningsfel med mera. Jag skrattade så jag grät, var så sjukt roliga, sen hade han skrivit lite kommentarer som var pricken över i:et. Den enda jag kommer på just nu var inte en av de roligaste men ändå: "Audis nya dieselbil har lågt bensinförbrukning" (Nähe, verkligen?) Vi skulle få alla utskrivna och då kan jag lägga upp fler. MEn så mycket har jag inte skrattat på någon föreläsning innan. Tack gode gud för att jag valde en vattenfast mascara idag för tårarna sprutade verkligen =)

USch nu får jag nog sluta skriva, kanske borde satsa på att försöka skriva ofta och kortare inlägg istället. MEn jag lovar inget. Dags att försöka läsa lite inför morgondagens föreläsning. SLutar tolv sen blir det långhelg.

kram på er

Slutspurten på hemtentan

Idag ska jag försöka få till slutspurten på hemtentan och sen läser jag väl igenom den imorgon innan jag skickar in den. Ska försöka skicka in VFU-uppgiften också. Den ligger och vilar lite sen jag skrev den igår, så får väl se hur mkt man vill ändra på den idag.

När jag gick hem från vfun nu så haglade det på mig halva vägen. Inte så kul, men jag överlevde. Nu ska jag bara försöka fundera ut vad vi ska äta idag. Just nu har jag lust att bara skita i riktig middag, ta nåt lätt bara. Finns faktikst färdig paj till matlådan imorgon. Kanske skulle ringa José och fråga honom och ev be honom köpa hem nåt. Varma mackor skulle kännas gott, känner jag nu, men då måste jag flörta med min kära sambo så han handlar på vägen.

Dags att kolla matfrågan och fortsätta med hemtentan!
VI hörs!

Ida

RSS 2.0