Mar. 31, 2013

Vilken härlig dag det varit idag. Vi har bara tagit det lugnt. Vi shoppade lite, ett par jeggins och en morgonrock i frotté fick följa med mig hem. Sen åt vi på restaurang nere i stan och sen hem och njuta av fina vädret. Det var riktigt skönt på balkongen då. Nu är det dags för lite våfflor.

ullared

Den här långfredagen har vi tillbringat i Ullared. Blev nog inte riktigt så många fynd som jag hoppats på. Men är ändå hyfsat nöjd med dagen. Jag köpte en tröja, ett långt nattlinne (har letat länge efter ett långt som inte är tantigt och idag lyckades jag), strumpor, en filmserie, bordsduk med mera. Just nu slappar vi framför lets dance med lite gott från Ullared.

Wow

Vilken chock jag fick för en stund sedan när jag kom in på kontoret. Min ena orkidée blommar igen, för tredje gången. Såg att knopparna kom för ca två veckor sedan. Sist den blommade kom knopparna och det tog en evighet innan de slog ut, säkert två månader. Så jag hade inte så höga krav på snabbheten när det gällde att knopparna skulle slå ut. Inte har jag sett heller att knopparna börjat spricka men nu är en blomma helt utslagen, det måste skett under det senaste dygnet. Enligt min väldigt lilla erfarenhet av orkidéer så är det väldigt snabbt för en knopp att slå ut. Eller??? Stämmer min erfarenhet med verkligheten? En sak är säker, nu får den tredje orkidéeen flytta tillbaka till kontoret med sina två andra kompisar. De verkar trivas så bra här. Synd bara att det inte här i första hand som andra kan se dem. Här inne på kontoret är det också mycket svalare än i köket vilket gör att jag inte behöver lägga vattenpärlorna i blöt lika ofta (jag har inte jord till orkidéerna utan pärlor av vatten som gör att de behåller fukten). Nu vore det roligt också om båda stänglarna började blomma, är bara knoppar på ena, men jag är glad för att jag lyckas få den att blomma om igen även om den inte blir lika fin som när jag köpte den.

njuter

Sitter i soffan och njuter av blommorna jag fick igår. De är helt underbara. Är rädd att de vissnar allt för snabbt så försöker njuta så mycket jag kan.




Snart.....

Är stora delar av familjen här tillsammans med mormor. Hoppas på en riktigt härlig dag även om det hade varit trevligare om våren kommit hit.

snö

Ha men visst kom det massa snö. I morse väcktes vi vid fyra av att traktorn skottade utanför. Jag som trodde det var slut för den här gången. Tro inte att jag är tacksam för att någon är vaken så tidigt och ser till det är mindre snö på vägen när jag ska ut, men jag var inställd på att det inte skulle bli så mycket snö. Vill ha vår NU!

vinter

Jag trodde vintern var över. Just nu är marken helt täckt av snö här igen. Och det fortsätter snöa. Om det kommer fortsätta så här hela natten är risken att vi vaknar av plogbilen imorgon bitti. :-(

grekisk pyttipanna

Dagens middag. Så gott.



lördag

Har shoppat lite idag. Var inne i butiken zizzi idag. De har kläder för kvinnor i lite större storlekar. Köpte ett par jeans. Fick hjälp i butiken eftersom de har lite andra storlekar i vanliga kläder så ville jag ha lite hjälp. Hon frågade om min storlek och jag berättade vad jag brukar köpa och hon tittar väldigt frågande på mig. Du är för smal för den storleken verkade hon tänka. Slutade med ett par jeans i två storlekar mindre än vanligt. Hon berättade också före mig att jag har fin figur. Hur ofta får man höra det när man ser ut som jag? Hon var ju direkt inte tvungen att säga det heller så något måste ju ligga bakom. Fin figur fast jag bär runt på några extra kilo. Det gjorde min dag.

Mar. 09, 2013

Dagens planer blev inställda. Så synd. Vet inte riktigt vad vi ska hitta på nu. Blir väl i alla fall melodifestivalen ikväll, men sen då?

Nu är det på riktigt!

Idag fick jag examensbeviset hem i brevlådan. Nu är har jag min examen på riktigt. Nu är jag lärare!

Ida

RSS 2.0