Miljöproblemen

Har precis sett Al Gores film "En obekväm sanning". Alla borde verkligen se den. Man får sig verkligen en tankeställare på vad vi egentligen gör med vår värld. Har du inte sett den så borde du verkligen det. Vi har den så låna den om du vill. Men du ska verkligen se den.

Började sedan fundera på vad gör jag, Ida för miljön egentligen.

  • I det här hushållet är vi duktiga på att återvinna. Det ser dock kanske inte så snyggt ut i vårt kök med massa påsar för olika material men det skiter jag fullständigt i. Jag gör något bra för miljön och då måste det vara smidigt att göra det annars gör man det inte. Sen att det ser lite kaosartat ur vem bryr sig. Så ofta har vi ändå inte besök plus att det faktiskt visar att vi är miljömedvetna.
  • Vår el kommer bara från vind- och vattenkraft.
  • De flesta apparaterna i vårt hem är kopplade till en switch. Så när vi stänger av så bryts all ström och apparaterna ligger inte och drar massa extra ström. All apparater i tv-rummet är kopplade till switch liksom datorerna och deras uttrustning.
  • Jag har börjat koka pasta vattnet i vattenkokare. Mer energisnålt och sen går det mer än dubbelt så fort. Både miljön och jag vinner på det.
  • Försöker alltid köpa svenskt kött dvs de har inte färdats över halva världen med massa transporter som släpper ut massa koldioxid. Egentligen skulle man ju helt sluta äta kött men så långt vill jag inte gå, inte än i alla fall.
  • Sen finns det ju självklarheter som att släcka lampan när man går ut ur rummet och sånt.
  • Åker kollektivt till skolan. Skulle kunna cykla men cykeln är ur funktion just nu och jag har inte hunnit kolla på det. Får också bli ett projekt när jag är ledig i juni.
Det finns väl fler saker men dessa på jag på nu dessa få minuter jag skrivit. Sen finns det ju vissa grejer man skulle kunna förbättra såsom papperskonsumtionen. Blir så sjukt mycket papper hela tiden. Men är däremot duktig på att lämna alla papper i pappersinsamling, men inte sånt som står namn och personuppgifter på. Det strimlas eller slängs i vanliga soporna som går till förbränning.

Vad gör du för miljön?


Kommentarer
Erika

Åh den såg jag på gymnasiet, minns den inte så mycket dock, men har för mig att jag tyckte den var bra :)

2011-05-18 @ 20:43:35


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Ida

RSS 2.0