Jul

Oj vilken dålig uppdatering det blivit nu över julen.

Har haft några underbara dagar hemma hos familjen med julfirande, släktmiddag, bowling med systrarna och pappa, träffa underbara M och förstås massa bebisgos. träffade mitt nyaste kusinbarn, drygt en månad gammal. Hon ägnade hela träffen åt att sova. Blev en bra stund med en sovande bebis i famnen. Så underbart mysigt. Jag ville verkligen inte gå hem. Tänk en dag har man själv förhoppningsvis en sån liten parvel. Längtar =)

Kom hem igår eftermiddag. Började med att handla och hämta paketen som fanns på posten åt mig. Ett av paketen var delar av min servis som jag skickat in för att få bytt. Tror ni de lyckades få det rätt?? Såklart inte. Jag skickade in två mattallrikar, två förrättstallrikar och två småskålar. Jag hade också fått en mattallrik för lite tidigare. Så i mitt paket skulle det finnas tre mattallrikar, två förrättstallrikar och två skålar. Och vad hittade jag???? EN mattallrik, EN förrättstallrik och två skålar. När jag argt ringer till företaget så säger hon att nä det finns bara inregistrerat att de fått en tallrik av varje. Fan de har ju ingen koll alls för jag har fruktansvärt svårt att tro att två tallrikar bara försvunnit ur paketet. Problemet är också att jag skickade tillbaka de andra tallrikarna för att de såg typ solblekta ut jämfört med de andra, de jag fick tillbaka såg ju typ likadana ut. Just nu är jag bara så förbannad på det här företaget. Det är riktigt synd om dem om mina tallrikar inte kommer som de ska nu. Skulle komma i mitten av januari sa hon. Tror jag hade första kontakten pga av saknad tallrik + att jag ville byta de andra i november någon gång. Att det ska ta två månader att få delarna kompletta. Jag som hade tänkt beställa fler delar ur servisen, känns ju så lockande just nu.

Nu ska jag lägga ner här innan jag gnäller ännu mer. Men fasen vad sur jag är.

7:e bästa i hela shipet

Skulle precis sätta mig och skriva lite brev till värdinnor i januari. Tittade då lite på tupperware-brevet jag fick på träffen igår för att få inspiration. På baksidan var massa resultat för hela året. Skummade igenom efter vårt teamnamn för att se hur bra det gått för mina kollegor. Fastnar då på ett resultat för där står vårt teamnamn. Undrar vem som lyckats nå den placeringen tänkte jag. Tappade hakan fullständigt när namnet som stod där var mitt. Jag hade det 7:e högsta demosnittet i hela vårt område, bland 200 konsulenter tror jag det är. Nu var jag inte med hela året, började ju i juni och har kanske inte så många demos som många andra, men mitt snitt ligger väldigt högt.


Oj det här hade jag inte räknat med. Går nog iväg till skolan senare och sträcker lite extra på mig =)

Vilken telefon?

Sitter här och funderar på min nya telefon jag ska skaffa. Funderade på en samsung galaxy z, men den kändes lite stor och klumpig. Igår fick José upp mina ögon för sony ericsson xperia arc s. Galaxy Z:n kändes lite stor och klumpig. Arc:en är lika stor men upplevs i alla fall som tunnare vilket inte gör den lika klumpig. Nu har jag inte haft båda telefonerna framför mig samtidigt så jag har ju inte kunnat jämföra känslan samtidigt. Måste nog ta mig förbi tre-butiken och se om de har båda telefonerna framme så jag kan jämföra. Usch jag vet inte. att det ska vara så svårt. Någon som hört något om de bägge telefonerna?

Godkänd

Det verkar som jag är godkänd på tentan vi gjorde innan vi fick en vecka ledigt. Fick ett mail om att hade man inte fått ett mail i måndags eftermiddag så betyder det att man var godkänd på tentan. Jag har då inte sett något mail så då borde jag vara godkänd. Men känns alltid lite osäkert när man inte fått ett tydligt mail där det står att man är godkänd, tänk om de bara glömt bort att skicka till mig. Men nu utgår jag ifrån att jag är godkänd. Kändes väldigt bra. Har inga inlämnade uppgifter nu som jag inte fått resultat på och allt är godkänt.

Ipad vs tidning

På dagens föreläsning fick vi se ett youtube klipp som får en att tänka till lite. Det är en liten tjej som är 1 år och som inte förstår varför det inte händer nåt när man pekar på tidningen när det händer på ipaden. Ni måste kolla in det här klippet.




Observera när hon trycker på sitt ben för att se så hennes finger verkligen fungerar.

Min 25-års fest

Igår var det då dags för min 25-års fest. Hela min släkt (de som brukade fira mig när jag bodde hemma) och Josés familj var där. Tror vi var ungefär 25 personer, blev några bortfall pga sjukdom i sista stund tyvärr. Tyckte det skulle bli rätt spännande att sammanföra våra släkter. Var lite rädd att folket skulle mest samtala och sitta med de som de redan kände men det blev en bra blandning på minglet, alla pratade med alla typ. Var riktigt kul att se.

Blev ju en del presenter också. Fick mest pengar så jag kan utöka min servis. Ska lägga in en beställning på uppläggningsfat och lite sånt. Tallrikar har jag redan, så det är kaffeservis och uppläggningsfat och dylikt som jag vill ha. http://www.fyrklovern.se/templates/PPage____2251.aspx

Blev också ett scrapbookingalbum, ett "presentkort" på make-up-store för sminkning, en spa-weekend, lite mer sy-tillbehör (bla knappnålar, markeringspenna och lite tyg) och blommor. Hoppas inte jag glömde nåt =) Nu tänkte jag nog inte skriva så mycket mer eftersom de som främst ger sig till känna på min blogg faktiskt var med igår. Men ska bjuda på lite bilder.




Här förbereds det mariand till kyckling på fredagen.



Kvällens bartender =)



Mamma och mormor står och pratar.



Jag och pappa.



MATEN! Det blev marinerad kyckling, potatisgratäng, sallad och exotiskt frukt.





Kvinnorna Fransén. Den fjärde står bakom kameran =)



Hallonmoussetårta!



Prinsesstårta!



Det får bli sista bilden. Har en hel del bilder. Tyvärr blev många väldigt suddiga. Jag måste ha gjort en inställning i kameran och glömt ändra tillbaka för så många suddiga brukar det inte vara. Sen vet jag inte riktigt vilka som tycker det är att vara med på bild i en blogg. Men de som är med här hoppas jag tycker det är okej. Annars hojta till! Jag har ju trots allt inte ens 10 unika besökare per dag, oftast inte ens över 5.

Var en underbar dag igår. Jag fyller gärna 25 fler gånger =)

Idag har jag varit och kollat efter ny telefon. Kan byta telefon i mellandagarn och då ska det bli en smartphone. Vet inte vilken ännu men har ju några dagar att fundera på =)

Var också inne på Åhlens och köpte en liten stuvbit vitt tyg. Ska testa olika sömmar är tanken. Lyckas jag få till något snyggt så köper jag hem och dekorerar det vita tyget med =) Wish me luck!

Min födelsedag - 25 år

Igår var det min 25:e födelsedag. Skrämmande gammal jag börjar bli. Har funderat mycket kring om man kan kalla sig för ungdom när man fyllt 25??? Känner att jag inte är helt redo för att börja se mig själv som enbart vuxen och inte ungdom men vuxen. Dock tycker jag att pappa nog får sluta kalla sig för 25+ när folk frågar om hans ålder. Inte helt okej när hans äldsta dotter faktiskt är 25+, även om det just nu bara är 25+1dag.

Så till gårdagen. Varnar redan nu för att detta kan bli ett långt inlägg.

Dagen började med att Josés alarm ringde trots att han stängt av det (dumma telefon den gör alltid så). José hade ju tagit ledigt för att spendera dagen med mig, ganska gulligt tycker jag =)
Hade lite svårt att somna om efter att larmet låtit. José gick upp någon halvtimme senare för att dricka vatten/gå på toa eller nåt. Då ringer hans telefon och jag får en liten dålig känsla, eftersom det fortfarande är ganska tidigt på morgonen. Han gick iväg och pratade och sa saker som "Nu?" "Jag kommer ner på en gång". Efter samtalet berättade han att det Securitas (de patrullerar ju i området, och jag tror det är de som ansvariga för parkeringen hos oss) som ringde och berättade att det varit ett inbrottsförsök i bilen. Fan, tänkte jag, nu är hela min dag förstörd, varför just idag?

José sprang ner för att möta upp människan som ringt honom. När José sedan kom upp så hade han med sig ett stort paket. Det första jag tänkte var att de i alla fall inte hade lyckats sno mitt paket. Det var sekunden innan jag insåg att José hade spelat mig ett spratt för att kunna hämta paketet. Ni som läser kanske tycker  att det var ganska tydligt att det var ett spratt. Men ni var inte med där och då. José var super uppskakad för inbrottsförsöket. Jag har sett hur han hanterar en sådan situation (när hans föräldrar hade haft inbrott i huset) och han var precis likadan nu. Super stressad över situationen. Den mannen har nog valt fel yrke, skådespelare skulle nog passa bättre =)

Vad var det nu i det stora paketet då?



En alldeles egen symaskin. Nu kan jag äntligen lägga upp mina egna byxor. Måste dock erkänna att sykunskaperna har blivit väldigt ringrostiga så det får nog bli en hel del testande innan jag ger mig på nåt som jag är rädd om.


Förmiddagen blev sedan bara skönt slapp. Vi skulle ju ta en lång skön sovmorgon. Paketet var öppnat vid kl 7 och frukosten avklarad vid 8. Jag som trodde vi skulle sova minst till kl 9 =)

Eftermiddagen var det sedan dags för lunch ute med svärföräldrarna. Vi testade restaurangen vid Växjösjön, fyra krogar. Vi testade grill och steakhouse, så gott. Det blev entrecoté med sallad och färska pommes. Till det blev det lite vin för min och svärmors del. Killarna var ju chaffisar =) Efterrätt ska det vara också när det är 25-års lunch. De andra tre tog marängsviss medan jag tog chokladfonduent (stavas det så?eller hette det ens så?, var i alla fall en variant av väldigt kladdig kladdkaka) med färska jordgubbar, grädde och hallonsorbet. Så gott. Den bästa efterrätt jag någonsin ätit tror jag. Satt verkligen och njöt av varje bit. Mums.

Fick också en present eller egentligen flera av svärföräldrarna.



Underbart fina röda rosor.



40 rullar sytråd till maskinen =) Helt perfekt nu har jag något att börja med. Nu behöver jag bara lite tyg också. Fick också lite pengar. De kommer gå till min nya servis som jag börjat samla.

Min 25-års dag var en helt underbar dag som jag kommer minnas länge. Tack till alla som gjorde mig dag så underbar.

På lördag fortsätter firandet med stort kalas med min och Josés släkt. Ska bli spännande att se när släkterna möts. Har en hel del kvar att fixa tills dess. Det är mycket jobb med fest för drygt 30 personer. Tack mamma för att du hjälper mig, hade nog inte klarat av matbiten utan dig. Eller jag hade nog klarat det men antingen hade det blivit alldeles för mycket mat eller hade det inte alls räckt till alla. Tur man har en mamma i yrket.  Tack mamma för all hjälp!

5 december

Idag var första dagen på min ledighet. Den började med sovmorgon, så skönt. Det bästa var att vakna upp och känna sig så avslappnad, jag hade inte massa uppgifter som väntade. Efter fyra riktigt stressiga veckor så var det här precis vad jag behövde.

Dagen fortsatte med lite tv-tittande. Kolla på så mycket bättre som jag missade i lördags. Efter lunch blev det en runda på stan. Skulle hitta nåt fint till lördag. Gick väl sådär, hittade två koftor, som jag skulle kunna ha på lördag men måste ju ha nåt snyggt under koftan för jag gissar att det kommer bli lite varmt och koftan kommer åka av. Jag har ju onsdagen på mig och leta också. För imorgon har jag lite andra planer =)

Första måndagen i månaden kl 15 går ju det här larmet, kommer inte helt ihåg vad det betyder men det betyder typ fara i alla fall. Men idag var det bara test. Jag kan säga att jag vet vad en av de där tutorna sitter inne i stan. Hamnade precis bredvid en när jag var på stan. Fatta vad högt de låter. trodde jag skulle vara döv sen, men hörseln verkar vara ganska intakt.

Sen var det lite handling inför lördag. När vi kom hem hittade jag ett vykort till mig och en paketavi. Kan inte minnas att jag beställt något. Eller kommer på två saker men det ena skulle inte komma förrän slutet på nästa vecka i bästa fall och de skickar avi via sms och inte på papper. Den andra saken skulle inte komma förrän slutet av veckan i bästa fall och de borde nästa gå ner i brevinkastet, jag tänker  inte på det som paket i alla fall. Står ingen avsändare heller, vilket de borde gjort om de kommer från företaget jag tänker på. Jag är super nyfiken, kanske är det någon som tänkt på mig till imorgon? Jaja får veta imorgon då jag ska hämta ut det.

Nu blir det en lugn kväll. Längtar till imorgon. Lunch på stan och bio kvällen är vad som väntar.

sista frågan

Håller just nu på med sista frågan på hemtentan. Förhoppningen är att jag ska bli klar med den idag. Då ägnar jag dagen imorgon åt att läsa igenom tentan och lägga till/ta bort text och hitta ev stavfel och sånt.

Men sista frågan nu känns lite småklurig. För det första är det att vi ska göra en aktivitetet med 4-5åringar. Jag har faktiskt inte någon bra bild alls på vad jag kan kräva att barn i denna åldern klarar av. Sen ska vi sortera leksaker och sen göra något diagram på det. Problemet är bara att i böckerna har jag än så länge hittat hur man ska arbeta med diagram i skolan och ingenting om sortering. Väldigt mycket hjälp man får där liksom. Hittar just nu på en aktivitet och sen får jag försöka hitta någon koppling till det och litteraturen i efterhand.

Skollinjal = graviditet????

Skulle söka på skollinjal på google för att se om jag hittade något namn på den triangelformade linjalen som brukar finnas i stort format i skolor. Då fick jag upp massa bilder på gravidmagar och andra saker på temat graviditet/bebisar. Är det bara jag som inte fattar kopplingen?????

Kusinbarn

För två dagar sedan fick jag ett litet kusinbarn, en litet tjej. Idag kom det en status på fb från mamman. Erkänner att jag är lite avis. Tänk att få sitta och gosa bebis istället för att skriva hemtenta. Jag vet vilket jag skulle välja i alla fall. Tänk att ha en liten hos sig, mys. Tror inte familjen läser här men i alla fall ett stort grattis.

VG

Igår var jag förbi och hämtade min gamla hemtenta från den förra delkursen. Den jag gjorde klar på höstlovet. Var lite små nervöst att öppna upp kuvertet med de fyra frågorna i. Resultatet blev:

Första frågan: VG-
Andra frågan:VG
Tredje frågan: G
Fjärde frågan: G

Dvs jag kan lägga den bakom mig. Tyckte det var riktigt kul att få två VG även om den ena hade ett -. Det har nog ingen större betydelse för slutbetyget i delkursen, men det känns väldigt bra för mig. En liten extra kick för att orka med hemtentan jag skriver just nu.

Nu är det bara några dagar kvar tills jag blir gammal. Jag ser verkligen fram emot nästa vecka med födelsedag och födelsedagsfirande. Fick en anmälning till igår till kalaset, men är fortfarande väldigt många som inte hört av sig. Hur ska man tolka det? Jaja sista anmälningsdagen är ju faktist inte förrän på måndag.

Ida

RSS 2.0