första advent

Så här fin adventsljusstake har vi här hemma nu.  

Nu är det på riktigt!

Den här veckan har egentligen varit en historisk vecka. Jag har fått min tillsvidareanställning. Det är verkligen en särskild känsla. Min första riktiga tillsvidareanställning. "Fasta" vikariat är det närmast hitills. Fast att det är flera dagar sedan jag skrev på pappret så sitter jag med världens största leende när jag tänker på det även nu ikväll.
 
Släktforskningen fortsätter. Namnen på farfars farföräldrar visade sig felaktiga. Jag skrev in dem då jag fick informationen från vad jag tror är en släkting i USA som också släktforskat. Skrev in namnen för att inte förlora dem och när jag sedan dagen efter granskade dem ordentligt visade det sig att modern skulle ha dött 10 eller om det var 20 år innan sonen sedan föddes. Ekvationen går inte ihop så det tipset fick kasseras. Det härliga med allt är att alla släktingar jag pratat med gärna hjälper till och delger information. Tack så mycket.

Ny "drog"

Nu var det länge sen, men här kommer en uppdatering.  

Igår fastnade jag för släktforskning.  Det är så kul, känns som en drog.  Jag fick tvinga mig att lägga ner igårkväll.  Jag lade in allt jag själv visste, än så länge har en del grenar bara ett förnamn, men det ger sig hoppas jag.  jag hittade en släkting som också gjort ett släktträd.  Jag tror det är från USA, med tanke på ville gren personen tillhörde.  

Det verkar som jag fick namnen på min farfars farfar och farfars farmor igår. Jag måste dubelkolla lite för att vara säker. Fortsättning följer. 

Ida

RSS 2.0