Uppdatering

Jag vet att uppdateringen på den här bloggen har varit katastrof-dålig under en ganska lång tid. Den stora anledningen till detta är min graviditet. Jag har sett så många som lägger ut hela sin graviditet och alldeles för mycket enligt mig om allt som hör till. Jag älskar att läsa om andra, men ställer mig väldigt frågande till vad som egentligen ska finnas på nätet. Jag tror jag blev lite anti, hela det här med sociala medier som ett svar på detta. Eftersom mitt hela liv eller i alla fall min hjärna bara tänkt graviditet sen i somras så har det varit svårt att hitta något att skriva om här. Nu har jag dock bestämt mig för dela lite, med betoning på lite i alla fall på bloggen.
 
Idag gick jag i alla fall in i vecka 31 (30+0). Det senare betyder 30 fulla veckor och 0 dagar.
 
I barnkammaren finns nu en hel del babyprylar som ligger i sina påsar och väntar på det där magiska BF datumet ska närma sig. Allt inhandlat på Ge-Kås, men måste komplettera en del, särskilt kläder till det lilla pyret. Jag blev faktiskt lite irriterad när vi var på Ge-Kås och skulle kolla på bebiskläder att det redan från dessa små storlekar var en stor indelning på pojkar och flickor. Det var i två helt olika delar av våningsplanet till och med. Så tydlig indelning har jag inte upplevt i de vanliga klädbutikerna. Jag fick fråga mig fram efter kläder till en "hen". Det är enda gången jag tycker att det uttrycket ska används eller ens är rimligt att användas, dvs när man har en hen i magen, inte en hon eller en han. Eller ja något av det är det ju, men det vet ju inte vi på utsidan i alla fall. Tillbaka till kläderna så fanns det bara lite kläder och gissa vilken färg, jo vita, vita och vita. Fick tag i en vit pyjamas med grå giraffer på och det var det närmaste färg vi kom. Det går faktiskt att hitta kläder med färg som känns könsneutrala. Det är ett projekt i alla fall när lönen kommer nästa vecka. Ett väldigt trevligt göromål som jag längtat efter.
 
Så glad över att flera vill vara med och göra saker till bebisen, det är något speciellt med hemgjorda saker. Så glad att jag har duktiga människor omkring mig så att även den här bebisen kan få lite hemstickat fast blivande mamman inte kan sticka. Tanken är att även jag ska göra minst en liten grej, ett babynest, som man kan ha i sängen, soffan, ja överallt. Det ska visst upplevas lite mer ombonat med ett sånt. Googla så ser ni bilder. Jag har ett blåmönstrat tyg här hemma som jag tänkte använda, jag har bestämt att det inte är typiskt pojkigt och jag fick medhåll av den blivande pappan.
 
Oj nu blev det ganska långt. Ni som är vana vid att det ekar tomt fick väl en chock. Ska försöka bättra mig, men vågar inte lova något.

Ida

RSS 2.0