Dagens andra och årets sista inlägg

Dags för årets sista inlägg. Ca 40 min kvar till 2015.
 
Jag ville bara passa på att berätta att jag skapat en släktforskningsblogg där tanken är att jag ska skriva om mina framsteg och de lite roliga historier som kan komma fram till.  Bloggen kommer vara lösenordsskyddad för att materialet inte ska komma i orätta händer så att säga. Vill du ha adress och lösenord så skicka mig ett mail eller ett privat meddelande på facebook.
 
Kanske har den här kvällen inte blivit som vi trodde för en vecka sedan pga sjukdom, men maten har det inte varit något fel på alls. Det här är varmrätten.
 
 
Mätta och glada är vi i alla fall.  Jag ska skåla in det nya året med en P2 om en stund. Hoppas på ett bra 2015. Gott nytt år!!
 

Gott nytt år

Här hemma blir det en väldigt lugn nyårskväll med en fästman som är sjuk. Stackarn. Just en sån här dag känns ju lite tråkigt, särskilt eftersom vi hade andra planer. Jaja sånt är livet.
 
Så här fint är det ovanför tvn nu.
 
Larven, Mario i ekorrklädsel och den lilla gula sköldpaddan (syns knappt) är de nya.
 
Tänkte ge er en sammanfattning på vad jag fick kalendern. Valde att plocka ihop den igen för att se vad jag verkligen fick.
 
 
Moringa olja för kropp och hår
Body butter honung
Body scrub choklad
Fotlotion pepparmint
Bad olja
Aloe vera ansiktskräm
Handsprit med mangodoft
Body butter oliver
2 ansiktsmasker
Vitamin e ansiktsrengöring
vitamin e serum att ha över natten
Make-up remover kamomill
 
En ansiktskräm nutrigans eller nåt heter den
Lip balm
mascara
ögonpenna
Body mist (parfym) japanska blommor
Body polish jordgubb
Blur, det här jag knappt visste vad det var. Ska minska tydliga linjer och sånt i ansiktet.
Duschkräm några japanska blommor här också tror jag
body butter argan olja
2 nagelfilar
Handkräm vild ros
Duschkräm satsumas
 
 
Det var det hele som de säger =)
 
Nu är det dags att förbereda förrätten på dagens nyrårsmeny. Jordärtskocksoppa. Har aldrig provat, men ville testa något nytt nu när det blev som det blev. Senare blir det varmrätt med potatisgratäng och entrecote och vi avslutar med familjeklassikern gino och glass. En utdragen middag är planen.
 
En sammanfattning av året kommer om några dagar. Blev inspirerad av syrran.
 

Jul och lite annat

Jaha då var julen över för den här gången. Jag hade faktiskt skrivit ett längre inlägg om julen, men det blev visst aldrig publicerat, kanske glömde jag klicka iväg det. Julen var i alla fall väldigt trevlig, god mat, trevligt sällskap, julklappar och självklart förväntansfulla barn. Juldagen var det ju dags för födelsedagskalas med nästan precis samma gäng som dagen innan. Trevligt det också. Inte blev det traditionell julmat den dagen utan det blev tacos. Är det födelsedag så ska man ju få välja mat.
 
Kanske ska skriva lite om mina julklappar och saker jag köpt på rean. I julklapp blev det bla boken "Jag är Malala", fredspristagaren ni vet, en radiostyrd Luigibil (fick Marios bil förra året, så nu kan vi racea, hur man nu stavar till det) och ett Mariospel till wii u. På mellandagsrean har jag köpt en ny eltandborste (den gamla började få riktigt dåligt batteri och tvärdog lite som den själv kände för), gosedjur på Mariotemat, ni som varit hemma här på sistone har sett min samling ovanför tvn. Dessa gjorde jag en extremt bra affär på, men orkar inte beskriva den nu eftersom jag vill berätta mer saker. En kjol och de sista julklapparna har också blivit köpta.
 
Igår var det ytterligare ett födelsedagskalas, denna gång för svägerskan. God mat och trevligt sällskap där också =)
 
Idag har blivit en lugn dag, eftersom jag känt mig lite ur form och mannen blivit sjuk. Släktforskat har jag gjort en del idag. Bland annat har jag tagit hjälp av en sida på facebook för att tyda en sak i en kyrkobok, det är verkligen inte lätt att tyda alla gånger. De pratar om läkarstil, men jag vet i katten pastorsstil från början av 1900-talet och bakåt är inte att leka med det heller. Så nu mormor kan jag berätta vad det stod i anteckningen om du vill :)
 
Jag tror mig också fått veta att en inte alltför avlägsen släkting hade ett mellannamn som jag länge tänkt på som tilltalsnamn till min ev framtida dotter. Det fick en ännu djupare innebörd nu. Har i flera år tyckt om det namnet och lagt det på listan över framtida förslag. Känns superkul att det finns i släkten redan =)
 
Får se vad jag får veta nästa gång.

Snart slut

Nu är det snart slut med kalenderuppdateringar för det här året.  Idag fick jag en sak som jag var tvungen att leta upp på nätet för att veta vad det är. Lite klokare är jag även om jag inte är säker. Jag tror att detta är lite som en genomskinlig foundation. Den skulle släta ut ojämnheter och lite sånt.  Så här ser den i alla fall ut.  

4:e advent

Jag önskar er alla en trevlig 4:e advent.  

I am Malala

Dagens låtttips. En hyllning till fredspristagaren Malala. Jag är imponerad av henne. Vilken resa hon gjort. Trots att hon blev skjuten i huvudet så fortsätter hon kämpa. Hon är väl 17 år och har åstadkommit så mycket upmärksamhet som underlättar hennes arbete. Talibanerna lyckades bara göra henne ännu större genom att skjuta henne. Det tänkte de inte på.
 
 
 

Satsumas

Nu ska jag lukta clementin  efter ducshen eller satsumas. Vad är egentligen skillnaden på dessa två? För mig är det samma sak. I alla fall fanns en dusch gel med satsumas doft i dagens lucka. Det känns ganska tråkigt att det inte är så många dagar kvar i kalendern. Men kanske är det tur om jag ska hinna använda alla produkter också. Jag önskar dock att jag hade ett större skåp på toaletten så att alla saker skulle kunna stå fint uppradade. Idag ligger de flesta i en låda under sängen. Risken ökar att man glömmer bort dem.
 
Idag har jag också handlat julklappar till fästmannen min. Så nu är två personer helt klara för min del. Det största problemet just nu är syrran som jag träffar trettonhelgen. Tur att jag har lite tid på mig. Tips mottages tacksamt. Andra syrran har jag gott om tid på mig. Men gärna tips där också.
 
Snart dags för filmmys och fira att mitt jullov börjat.

släktforskning

Jag fortsätter min släktforskning. Jag fick ju en del hjälp med information som någon tagit fram åt min ena faster. Dock ska en släktforskare alltid kontrollera såna uppgifter och eftersom det inte fanns en enda källa så känns det verkligen läge att göra detta. Jag jobbar mycket med att båda förstå själva sökprocessen och allt runt omkring. Hur jag egentligen ska få veta mer än namn och födelsedatum. It´s a working progress. Sen att förstå själva programmet som jag använder, ibland förstår jag verkligen inte hur jag ska mata in data. Men det klarnar. Idag lyckades jag lägga in en källa på rätt sätt, hoppas jag =)
 
Idag fick vi julklappen från jobbet, en tidningsprenumeration igen. Klickade in mig där idag och såg att de hade den släktforskningstidningen jag funderat på att prenumera på. Det lutar nog att jag beställer den.
 
Till sist tänkte jag berätta att idag gömde sig en mascara i kalendern.

Favorit i kalendern

En liten uppdatering om kalendern, dock utan bilder den här gången. Idag fick jag en av mina favoritprodukter från Body Shop i kalendern. Eye make-up removern som jag använder dagligen. Jag har faktiskt misstänkt att den skulle dyka upp, egentligen kanske mest för att jag nyligen köpte en ny och den är väldigt dryg. Alltså kommer min nuvarande räcka ett bra tag till. Så var inte direkt i behov av en ny.  Men den lär väl inte bli dålig i första taget, så jag är glad för min produkt. Jag har också fått en mist, vilket jag tror är en parfym. Båda dessa produkter var full size produkter. Jag har också fått en dagkräm till, men i en annan serie än den förra. Jag tror jag har provat den här tidigare. Helt ok, vill jag minnas.
 
Nu är det inte så många dagar kvar av kalendern. Jag tror jag sagt det tidigare, men jag är mycket nöjd med årets kalender. Den kostade en slant, men jag skyllde på att det var en egen födelsedagspresent :) alltid bra att hitta argument. Haha

bubbelbad

Dags för bubbelbad, eller tja inte just nu. Men i vinter. 

Mer än halva kalendern

Jag tänkte att jag skulle ge en liten sammanfattning kring vad jag har fått i min kalender, nu när mer än halva är öppnad.
 
Hitills har jag bara fått två "dubbletter" alltså samma typ av  produkt, men självklart i två olika dofter. Förra året fick jag ju hur många lip balm, shower gels och olika slags body lotion som helst, fast i olika dofter. Nästan inga andra typer av produkter. Ganska tråkigt faktiskt. Den här kalendern i år  innehåller också många fler full size produkter, alltså att produkterna har den storleken om jag köper den i butik. Detta året är jag mycket mer nöjd, dock kostade denna ju lite mer :)
 
Jag har fått:
Body butter oliv
Body butter honey
Eye liner
Handsprit med mango doft
Aloe vera dagkräm
Handkräm med  wild rose
Foot lotion (fick jag idag)
Kroppsolja med moringa doft
En ansiktsmask och en ansiktsscrub (kom i samma lucka)
Ansiktsrengöring vitamin E
Nagelfilar
Duschkräm atlas mountain rose
Bodyscrub med choklad
 
 
Här är alla produkter.
Jag tror inte jag köper en kalender nästa år, men kanske igen om några år, när jag vill/behöver skämma bort mig själv med lite trevliga produkter. Dock visar min erfarenhet på att köpa den dyraste eller inte köpa alls.
 
Mitt hemliga paket i veckan visade sig vara lite hemgjort godis. Mums. Trevligt med överraskningar.
 
En vecka kvar innan jullovet. Det har varit ganska intensivt på sistone och mycket som snurrar runt i huvudet, så det är nog bra med lite lov. Vila lite och  ladda för de utmaningarna som kommer under vårterminen. Då ska jag ju börja plugga igen.
 
 
 
 

paket

Idag fick jag en avisering om att jag hade ett paket att hämta imorgon. Avsändaren stod som ? Det känns ju spännande.  Ingen susning om vad det kan vara.  Kan inte minnas att jag beställt något. Längtar lite till imorgon för att se vad det egentligen är.  

senaste luckorna

Lördag och söndag fick jag detta.  En ansiktsrengöring och en olja.  Idag fick jag en ansiktsmask och en ansiktsskrub. Provexemplar, det var väl därför jag fick två.  Hittills är jag nöjd med min kalender.   


lucka 5

Idag fick jag smink i kalendern.  En eyeliner. Det är jag dålig på att använda, så skulle inte köpa en själv.  Det är en av sakerna jag gillar med kalendern, att få saker jag inte skulle köpa själv. Kanske startar man nya rutiner.    

Nu är det dags att göra sig ordning för veckans sista jobbdag.  

lucka tre och fyra +julklappar

Här de två senaste dagarnas luckornas innehåll.  Igår var det en bodyscrub med choklad. Luktade underbart.  Idag var det nagelfilar.  Bra att ha även om jag brukar fuska med filandet.  

Igår fixade jag också 1,5 julklappar.  Känns bra att vara igång.  

lucka 2






Bort med bakterier 😄

lucka 1

Idag var det dags att öppna kalendern för första gången. Det här hittade jag.  

Ida

RSS 2.0