morgondagen

Imorgon blir en intensiv dag. Jag hoppas verkligen att mitt halsont inte blir något mer än just lite halsont. Imorgon ska jag i alla fall: fixa med alla VFU-uppgifterna, borde gjort det för länge sen, men fått lite andra uppgifter att göra på vfun som tagit min tid. Jag skyller på det.

Sen borde man ju se till att få upp alla adventsljusstakar och göra lite fint. Vi snabbstädade lite ikväll i alla fall. Första gången jag städat toan strax innan 23. Inte så roligt men skönt att ha det gjort.

Sen är det ju julskyltning och jag ska jobba. Men har fått ganska softa tider ändå. Visserligen åker jag på stängningen men det kan vara helt okej. Kanske finns det lussekatter kvar som bara ska slängas så man kan ta med någon hem i alla fall. Är väl hemma vid 21.30 eller nåt, raka vägen till sängen utan att passera gå (lär det nog bli).

Nä nu tror jag sängen ropar lite på mig, så trött. Hoppas verkligen inte att jag vaknar riktigt dålig imorgon. Vore sjyst att få in de extra pengarna. Sen ska jag ju följa med min teamledare på demo på måndag kväll och förhoppningsvis lära mig något bra. Så då måste jag vara frisk.

God natt på er!

//Ida

lite bättre idag.

idag känns inte världen lika mörk som igår. Men nu tror jag att jag är på väg att få en förkylning. killar i halsen som bara den. Jaja sånt man åker på när man befinner sig bland massa barn men men det går ju över.

har just bokat upp nästa vecka riktigt rejält. På ett eller annat sätt kommer jag arbeta med tupperware fyra kvällar i rad. blir nog skönt på fredag kväll och inte tänka tupperware =)har första demon på torsdag i kalmar.

vet att José köpt min födelsedagspresent idag. Nästan lika nyfiken som ett litet barn. Kanske ska ta tillbaka det jag skrev på födelsdagar sist =) har en rätt bra gissning på vad som döljer sig i paketet. han checkade "lite allmänt" med mig förut idag. eller gjorde han så för att förvirra mig. det vet jag på söndag =)

///

ett försök till inlägg

har försökt börja på det här inlägget många gånger nu.

men är för deppig att skriva egentligen. känt mig nere ett tag nu. vet egentligen inte riktigt varför. är väl mitt sjukt dåliga självförtroende som spökar. Mitt självfötroende är lika med noll. Önskar det fanns piller för sånt också. ett piller dagligen för att helt våga stå för sig själv i alla situationer. Undrar vart man köper ett sådant.

drygt en vecka kvar till 23-årsdagen. När man var liten som min kära barn på vfun så började man räkna ner många månader innan man fyllde år. Nu orkar jag knappt bry mig. Men ska bli riktigt  kul att träffa mina systrar och göra något kul. Då känns den här veckan lika lång som den gjorde när man var liten och längtade efter sin födelsedag.


//

Shoppat loss

Ikväll var det VIP-kväll på Gina tricot. Var där. 20% på allt plus att alla reavaror kostade 49 kr oavsett tidigare pris. Så jag shoppade loss. Köpte 7 tröjor för ca 450 kr. Vadå kap........
Jämförelsevis med om jag köpt allt för ordinare pris så tjänade jag ganska exakt 800 kr. Bra när man är student. Fast jag kanske inte hade köpt allt om det inte varit rea men ändå. Kul med lite nya kläder.

Men det är verkligen något speciellt med kvinnor och rea i klädbutiker. Kändes som man alla var lejon och slogs om att dela bytet. Verkligen djungelns lag. Ett tag funderade jag på att bara kasta allt och gå ut. tycker egentligen inte alls om att trängas så. Men det var det värt denna gången.

Nu ska jag snart gå och lägga mig. Helt slut i kroppen efter att ha trängts i nästan två timmar.

God natt på er!

/Ida

nytt inlägg

Känns som jag borde uppdatera här lite.
Det regnar, det är mörkt, är det bara jag som blir deppig???

Imorgon ska vi på vfun till ishallen med alla barnen, dvs Ida är uppsatt på som förste skridskoknytare. great.

nu ikväll ska jag på VIP kväll på gina tricot. hoppas jag hittar nåt fint.

Nu måste jag diska innan josé kommer. har ni sett filmen, tror det är askungen där de förtrollar disken så den diskar sig själv. Vart hittar jag ett sådant trollspö? Står överst på min önskelista.

/Ida

Första dagen på VFU:n

Wow vilken dag jag haft. Hur kul som helst. Visst jag såg säkert mest ut som ett levande frågetecken typ hela dagen. Men det kan man väl får vara så här första dagen. Är ju trots allt nästan 16 år sedan jag var i deras sist. Det händer lite på 16 år om man säger så. Vi hade då ingen interaktiv skrivtavla (smartboard) för att nämna något.

Har egentligen hur mycket som helst att berätta men är lite lagom seg nu så det kanske blir en annan gång.
Kan dock berätta att jag fick lite smått ansvar att presentera Sydamerika när jag råkade nämna att min fina sambo är en chilli. Så jag kan kanske ta med lite grejer att visa och så. Jaja vi får väl se, tänkte köra lite brainstorming senare ikväll.

Precis nu när jag tänkte lägga ner här och så hör jag att en telefon vibrerar men inget hos oss. Vi hör grannars telefon vibrera, vad då skumt?

Ska nog försöka ringa hem till pappsen igen. Idag blir min kära pappa 57 år. GRATTIS!!!!!!!

Vi höres!

/Ida

Första demon bokad

Nu har jag min första demo bokad i Kalmar. Bara två kvar som jag måste boka sen kan jag styra lite själv hur jag vill ha det. Hur ofta och så.

Ska bli kul att prova på och vara tupperware säljare.

Någon mer som läser här som skulle vara intresserad????

/Ida

Jobb

Idag har jag jobbat, fasen vad seg man är nu. Det var en intensiv dag, men den gick ganska fort vilket var skönt. insåg i dag att jag inte är särkilt bra på danska. Kom in en kvinna och snackade danska. Jag tittade på min kollega i hopp om att hon fattade, båda två såg ut som två levande frågetecken. En annan kund i kön förstod bättre och "översatte". Kände mig hur dum som helst.
Hoppas att hon inte fick en helt knäpp bild av Växjö/Sverige nu.


/Ida

Klarat första kursen

Fick tillbaka tentan från förra kursen idag. Jag blev GODKÄND!!!!Alltså är jag godkänd på första kursen på lärarutbildningen. Helt underbart. Ska fira med mys ikväll med älsklingen.

Imorgon ska jag jobba lite, tjäna lite pengar. Kommer vara sjukt trött när man kommer hem, men vad bra det känns när lönekuvertet kommer särskilt nu fram till jul.

Nu ska jag ringa och reda ut lite med mamsen.

Höres!

/Ida

Fredag

Idag är det fredag. Hemtentan ska lämnas in idag, hoppas bara skrivaren vill samarbeta sen så att jag får ut den.

Idag får vi också tillbaka den gamla tentan idag, HJÄLP. Nervöst värre.

Igår blev jag "lurad" till att bli Tupperware-försäljare. Kan ju i alla fall prova ett tag. För att betala av startväskan måste jag typ sälja bara lite mer än vad jag gjorde på mitt tupperware-party jag hade nyss. Så det känns inte omöjligt. Ska också ha tre demos närmsta fyra veckorna, det borde väl gå.

Nu ska jag kolla igenom tentan en sista gång innan jag skickar in det.

Ha en bra dag!

/Ida

Trötthet + tenta = ingen bra kombination

Kollade just igenom tentan. SKulle se att jag fått all nödvändig litteratur representerad och ser att boken jag referade till igår inte står någonstans. Har jag råkat radera allt??? Fick lite smått panik. Men sedan visade det sig bara att jag nog var lite trött när jag skrev igår, hade skrivit fel på bok på två ställen. SÅ nu finns alla böckerna med. Så vad lärde vi oss av det här Ida? - Jo att inte skriva viktiga saker för sent på kvällen, det skulle kunnat få katastrofala konsekvenser.

Ordningen är i alla fall ordningställd. Nu väntar tentan igen. Hoppas vara klar med fråga 2 till 12 så jag kan börja med fråga 3. Då borde det finnas en rimlig chans att jag kan vara klara så jag får gå på VIP-mötet.

/Ida

Ny morgon = sjukt massa tentaplugg idag med

God morgon på er!

Efter typ 5 timmars sömn är det dags att bli bästa vän med datorn igen och den förbaskade tentan. Satt typ 12 timmar med den igår,från 07.00-24.00 med totalt några timmars paus för mat osv.

Vill verkligen bara gå och lägga mig nu men jag måste kämpa på. Är jag i stort sett färdig vid 18 så ska jag gå på VIP-tupperware möte. Se alla nyheter före alla andra, vore verkligen kul. Men för att kunna göra det är det bäst att jag sätter fart nu.

/Ida

Stackars kursansvariga

Asså sitter och kollar på blackboard med jämna mellanrum. Fasen vad folk frågar mycket om tentan och gärna saker som folk redan frågat fast med andra ord. Visst vissa frågor känns väldigt relevanta men många, asså. Tänk efter lite innan ni slänger er in på blackboard och frågar och varför inte titta om någon frågat nåt liknande. Tycker lite synd om kursansvarig som måste sitta och svara på alla dessa frågor, varje gång jag går in är det typ 20 nya inlägg och då går jag väl in med ca 45 min mellanrum.
Äh kände bara att jag ville skriva av mig det, tycker det är lite skrattretande. Minns inte att det var så sist. Alla verkar så hispiga.

/Ida

Gammalt godis =S

Sitter här med tentan och knölar. Vet inte varför det är så svårt att komma igång att skriva, men brukar ju lossna när man fått ner en halv sida eller så.

Igår köpte jag lite godis att ha under hemtentan. Tittade nu på en sån här pingvinstång som jag köpte. Den går ut i mars 2011 =S   antar att den inte heller är dagsfärsk. Vad är det egentligen som gör att godis kan hålla i nästan två år? Vad är det för skit i det egentligen? Vill nog inte veta.

Läste en engelsk artikel förut till hemtentan som jag MÅSTE referera till i hemtentan, hur fasen ska det gå till????

Önska mig lycka till!

/Ida

Hemtenta

Har precis hämtat ut hemtentan från nätet. Shit,hur ska det här gå. Får sitta natt och dag helt enkelt.

Lika bra att sätta fart.

Får se hur mycket jag uppdaterar de närmsta dagarna är ju tenta nu fram till fredag kl.13 då den ska lämnas i handen på våran lärare.

/Ida

Dags för skolan igen

Måndag igen och dags att dra sig mot universitetet igen.
Först föreläsning och sen seminarium på eftermiddagen. Känner mig inte helt förberedd inför det men men.

Igår kväll började jag scrapbooka igen. Blev ganska fint, men pricket över i:et saknas, får titta lite på det ikväll kanske.



Om allt gick som planerat så ska det vara en bild ovanför här. Men mitt alster känns inte helt färdigt, men ville i alla fall se om bilden kom med. Kanske finns det någon där ute som har något tips?!

Nä nu får jag väl börja göra mig iordning och kanske försöka titta lite till på litteraturen till seminariumet.

Ha en bra dag allihop!

/Ida

Mitt första inlägg

Jaha då hade man skaffat blogg med. Får väl jobba med utsmyckning och allt eftersom.

Nu är väl tanken att jag ska skriva vad jag gör/gjort under dagen. tyvärr kan jag inte komma med nåt skoj. Har läst inför hemtentan, så trött på alla böcker, ska bli skönt med VFU så blir det förhoppningsvis inte lika mycket läsande.

Ska nog försöka baka lite sen med. Har jäst i kylskåpet som närmar sig bäst-före-datumet plus att vi inte har så mycket bröd hemma. Två bra anledningar till att baka.

/Ida

Välkommen till min nya blogg!

Ida

RSS 2.0