Harina

Syrran klagade på dålig uppdatering så jag har lovat att kasta in en snabbis. Tyvärr händer det inte så super mycket spännande i mitt liv just. Skriver ett PM om ska vara inne på onsdag eftermiddag. Bara massa begrepp, men det ska jag inte tråka ut er med.

Förut gjorde vi fläskpannkaka. José fixade fläsket och jag smeten. Medan jag blandade smeten så försökte jag komma på vad de olika ingredienserna heter på spanska. Gick faktiskt hyfsat bra med lite hjälp.  Men sen kom jag till en sak som jag inte visste vad det var. Harina hette det (uttlas arina) och det första jag sa, "Åh vad fint kan inte våran dotter få heta det" Men José ställde sig lite tveksam till att döpa sin dotter till mjöl. Men jag tyckte det var super fint, men våra barn ska lära sig spanska. Kanske inte kul för dottern(om vi nu får någon) att presentera sig för sina släktingar i Chile " Hej, jag heter Mjöl"

Men jag tyckte det var fint och det står jag för, synd bara att betydelsen var mjöl. Men jaja får väl bearbeta José lite så kanske det går. =)

3 år

Idag är det en granne i vår trappuppgång som flyttar ut. Men har typ träffat på grannen 2-3 gånger så för min del känns det inte direkt som en förlust. Men lite nyfiken blir man ju om det blir någon spännande som flyttar in. Hoppas dock inte på en gapig barnfamilj som börjar skrika tidigt på morgonen det har vi så vi klarar oss även om det har varit lite lugnare nu, i alla fall på morgnarna.

Men när jag satt här och funderade så insåg jag att vi bott i den här lägenheten i 3 år ganska exakt. Vi flyttade in vid månadsskiftet januari/februari 2008. Tror vi var på plats 30 januari eller nåt men är faktiskt inte helt säker. Men hur eller hur så har vi i dagarna bott här i tre år. Det känns som en evighet. Kommer knappt ihåg den korta period på ett par månader när vi bodde i Josés gamla lägenhet. Tror jag flyttade till honom i månadsskiftet september/oktober 2007 någon gång. Ännu mindre kommer jag ihåg hur det kändes att bo hemma. Det känns som en riktig evighet sen.

På valborgsmässoafton firar vi 5 år som par. 5 ÅR. Det är ju ett halvt decenium liksom. Shit vad tiden går. Kommer aldrig ångra den kvällen jag satt utanför fredriksskans och väntade på syrran och hennes kompis som tränade. I min väntan så skickade jag sms till José om vi skulle träffas på riktigt. Oj vad jag tvekade. Skulle jag verkligen våga skicka smset. Men jag skickade det för han verkade intresserad av mig och jag med mitt dåliga självförtroende (efter att kommit ifrån ett dåligt förhållande ganska nyligen) var övertygad om att han skulle dumpa mig när han väl träffat mig. Men ja ni som känner oss vet ju hur det gick med den saken. Hahha.

Förresten blev svaret på smset: "När? Var? Hur?" på den vägen är det som de brukar säga =)

Vilken nostalgi det blev. Jaja nu ska jag inte skriva av mig allt. Ingen som orkar läsa allt ändå hahahhaha.

trevlig lördagkväll på er!




Fire???

Idag har det stått seminarium på schemat. Förra veckan var jag inte så förberedd som jag trodde på det seminariumet. Så till denna veckan ville jag se till att vara riktigt förberedd. Så jag har läst och läst och var riktigt förberedd. Kändes så bra att ta lite revansch. För förra veckan blev det en sån situation ni vet när det verkligen syns att man är dåligt påläst. Men som sagt blev revansh idag. Dock visade det sig att jag missat en bok digitalt. De stod så tätt så jag trodde allt var samma bok. Men jaja det löste sig också.

Har precis tittat på lets dance. Alexandra gjorde sin tredje dansduell ikväll men nog fasen är hon kvar. Både José och jag tyckte det var väldigt fel. Vi vill ha kvar Bagge. Jag ska erkänna att en av få anledningar till att jag tittar på lets dance är just för bagge. De andra känns inte riktigt lika roliga. Funderar starkt på att dissa lets dance framöver, så känns det i alla fall nu.

Förut när vi satt och tittade på tv så hörde vi en uttryckining. José kollade ut och jaha det var tre brandbilar och en amulans. Men HEJ... det svänger ju in på våran gata. Den lilla gatan ni vet (ni som varit hos mig) där man svänger direkt in på parkeringen. Den lilla gatan svängde de in på. Men har inte sett några större lågor eller nåt annat konstigt. Men ändå tre brandbilar.

Tisdag



Jag har precis beställt all kurslitteratur till nästa kurs. Efter att letat på alla möjliga ställen och beställt varje bok på det stället som var billigast på just den boken. Så har jag tjänat, hör och häpna hela 8 kr. Men 8 kr är 8 kr. Känns inte lika farligt heller när det kommer tre mindre räkningar än en stor.

Nu borde jag egentligen läsa litteraturen till på fredag. Men tycker inte om att läsa stora stycken på datorn. Men all litteratur till denna veckan är digitalt och jag är alldeles för snål att skriva ut ett par hundra sidor.

Okej inga undanflykter nu ska jag läsa en stund.

Söndag

Sitter och kollar på kurslitteraturen. Skickade bara efter de två första böckerna till förra veckan när jag beställde sist. Bara det gick på typ 450kr för två böcker! Har nu suttit och kollat på böckerna till resten av kursen. Som tur har syrran en av böckerna =jag sparar en hel del pengar genom att bara betala portot för att få boken hitskickad. Men är fem böcker kvar. En bok finns inte, den är tillfälligt slutsåld. En pocketbok som vi ska läsa (men tror jag läste den på gymnasiet också) Kirre heter den. Ingen som har den????

De resterande fyra böckerna kostar 695kr om jag ska beställa alla nya. Har kollat runt lite efter begagnat på typ blocket och så men hade en kompis som blev blåst när hon beställde böckerna där. Visst jag har aldrig blivit blåst än så länge men det fick en att ta sig en funderare. Det smidigaste är ju om man kan mötas upp på stan eller på campus. "Du får pengarna, Jag får boken" men det var ingen som sålde någon av böckerna i Växjö.

Letar lite samtidigt som jag skriver inlägget och har nu lagt bud på en av böckerna på tradera. Känns lite säkrare i alla fall eftersom man ger varandra omdömen. Säljaren hade inte så många omdömen som säljare (men de få som fanns var positiva) och en hel drös med positiva omdömen som köparen, så känns ju ganska bra i alla fall. La bud på 121kr ny kostar boken 250 kr. Men kommer inte lägga högre bud än så för ska jag köpa begagnad så vill jag ha ett bra pris annars kan man ju lika väl köpa nytt liksom. Särskilt eftersom frakten tillkommer. Det gör den ju faktiskt inte när man köper från de stora internetbokhandlarna.

Önska mig lycka till på auktionen!

Lördag

Idag var det då lördag igen. Började dagen med att bli avbruten i frukosten av mamma. Hon var lite pratsugen.

Hade inga direkta planer för idag så det slutade ganska snart med att jag hade en uttråkad sambo här hemma. Uttråkade chilenare är inte att leka med, tro mig. Det slutade med att vi stack iväg en runda för att fönstershoppa. När jag sa media markt så smälte han  direkt, hahhahaha. Stark fördel att åka iväg dit dagarna innan löning för då lär man inte direkt komma ut med något större. Var också iväg en runda på samarkand och kapp ahl eftersom vi har presentkort där sen jul. Hittade en del fint faktiskt, men inte fint nog för att orka prova. En annan gång kanske.

Vi stack en runda till hemmakväll också. De har ju haft gamla hyrfilmer för 10kr styck ett tag nu. Men vi har ju varit där några gånger så räknade inte med att hitta nåt men oj vad förvånade vi blev. De hade ARTON (18!)  stora lådor med gamla hyrfilmer. Tidigare har de haft typ 6-8 kanske. Det är stora lådor också får nog plats en 150-200 filmer i varje skulle jag gissa. De hade fått plocka bort de vanliga ställen de brukar ha med filmer i för att få plats med alla dessa lådor. Helt sjukt.

Ikväll blir det nog mest mys. Ev fångarna på fortet och sen se filmen som kommer efter. Någon som sett american sweethearts och vet om den är bra?

R.I.P. Kajsa (maj 1990- 20 januari 2011)

Nu var det ett tag sen jag skrev här.

Det största som hänt sen sist är väl att familjen låtit älskade missen att somna in. Även om det var det abslout bästa för henne så är saknaden stor. Saknaden  lär väl bli ännu större när man åker hem till familjen och det inte finns någon misse där. Ingen kisse som vill bli kliad precis hela tiden och helst när man är lite upptagen. Ingen Kajsa som klättrar upp på nattduksbordet och kastar ner allt som finns där. Kommer ihåg när jag bodde hemma då kunde jag inte lämna något framme på nattduksbordet eller annan möbel där hon kunde hoppa upp. För hoppa upp gjorde hon och sen vaknade man av att nåt trillade i golvet.
I sommar kommer hon saknas. Ingen som ställer sig vid mammas lilla fontän och dricker vatten. Kajsa hade många små konstiga saker för sig och jag tror att det är de man kommer sakna och minnas mest.

Jag tror jag till och med kommer sakna hennes jamande när hon ville ha uppmärksamhet. Vad tyst det kommer vara.

Pratade med en ny basgruppskompis idag på bussen ner till stan. Kom in på att jag är uppväxt på en gård. Då brukar frågan om djur komma och jag brukar alltid svara nja bara en kisse miss. Men idag, nä då kunde jag inte säga nåt. Då sa jag att vi hade haft en katt fram tills igår. Då kändes det lite extra tomt.

Nu kan man inte längre imponera på folk med att man har gammal katt. Nu får man berätta om sin katt som blev rejält gammal. blir inte riktigt samma sak. Men hur många katter blir nästan 21 år gamla?

Ska avsluta inlägget med bilder på en katt som var som ingen annan.










Kajsas klassiska move när man inte kliade henne hela tiden.


Någon njuter!



Ser ni blicken? Hon ska bara bli kliad, hahhaha




Hon älskade att ligga på bord eller bara allmänt befinna sig på  bordet!



Regnvatten är det bästa!


Kajsa andra stora favorit att dricka vatten ifrån. Även om duschen var favoriten, den fanns ju tillgänglig året om sen med lite extra rester av schampoo, mums!

Söndag

Idag har det sista av julen fått åka ner i såna lådor. Så nu ska vi bara bära ner lådorna till förrådet också.

Har också ändrat om lite i köket. Har äntligen diskar upp de nya glasen vi köpte på IKEA och portionsformarna som jag fick i julklapp. Portionsformarna hade ingen plats så fick ändra om lite. Plockade undan det som inte används så ofta. Sånt kan få stå högt upp.

Jag sålde ju TW för ganska exakt ett år sen. Det gjorde att jag fick/köpte en hel del grejer. Skåpet med plastburkar har varit en fullständig katastrof senaste tiden. Ni vet tanken att stänga fort och hoppas att inte allt trillar ut nästa gång du öppnar skåpet. Där är det i alla fall rensat nu. Har fyllt en back med burkar (och lite annat TW) som man inte använder så ofta och ställt den inne i klädkammaren. Har ju lite extra plats där inne efter min storstädning där för ett tag sen. Behöver man fler burkar så är det ju inte jobbigt att plocka fram dom ifrån klädkammaren.

Medan vi höll på att städa så tittade sambon in i ena skåpet och insåg att våffeljärnet ju stod där. Både han och jag blev jätte sugna så om en stund är det dags att för fixa lite smet. Super länge sen vi åt våfflor hemma.

Har nog bestämt mig för att slänga iväg en prenumeration på en korsordstidning. SÅ fort jag får en liten ledig stund åker tidningen fram. Hahhahahahahaha. Gissar att jag kunde ägnat mig åt mer onyttiga saker än det. Jag menar det håller ju hjärnan igång.

Lördag

Idag har vi plockat ner julpyntet. Allt utom granen. Måste ner och hämta lådorna imorgon så även den får komma ner till årsvilan.

Idag har jag inte varit helt hundra. Inte mått helt bra. Känns bättre nu i alla fall. SÅ nu har jag fått beklaga mig lite också.

Nu har vi precis sett fångarna på fortet och nu väntar ett livsöde på film.

Förresten har jag blivit ännu mer galen i korsord. José börjar nog snart gömma alla tidningarna med korsord för det är det enda jag gör. Tror han börjar bli lite trött på att ALLTID se mig med ett korsord i handen, hahahhaha.

Jag vill leva jag vill dö i Norden

Nu är tentan inskickad. Så imorgon och hela helgen är jag helt ledig. Imorgon blir det nog slapp på högnivå, tycker jag är värd det.

Börjar nya kursen på måndag.

Just nu sitter vi och tittar på handbollsmatchen. Någon av oss kommer ju i alla fall bli glad, det är garanterat för det är ju Sverige och Chile som spelar.

I början spelade de sedvanligt nationalsångerna. Först Chile och sen Sverige. Det var väl lagom många som sjöng Sveriges nationalsång till vi kom till slutklämmen då klämde alla i:"JA, JAG VILL LEVA JAG VILL DÖ I NORDEN,JA JAG VILL LEVA JAG VILL DÖ I NORDEN!!!!
Märktes jätte stor skillnad. Med andra ord svenskarna kan slutklämmen på nationalsången bäst. Hahaha tyckte jag var lite roligt.

Har jag förresten berättat att jag blivit galen i korsord? Fick en tidningsprenumeration av föräldrarna i julklapp. Tidningen har många sidor korsord. Jag klarar visserligen bara de enklaste eftersom jag alltid varit ganska dålig på korsord. Men oj vad roligt det är. Ordplock är också kul, när man ska plocka in massa ord på rätt plats. Bra hjärngympa också. Funderar nästan på att köpa en ren korsordstidning om det finns lätta kryss.

Onsdag-tentan fortsätter

Tentaveckor finns det inte så mycket spännande att berätta. Man sitter med antingen böckerna eller datorn hela tiden. Eller båda. Dagen har ägnats åt att skriva om andra världskriget och kalla kriget. Nu ska jag bara skriva lite om vad som hände i Europa innan första världskriget (på 1900-talet), har lite dåligt med idéer men ändå. Ska väva in lite Norden-historia också. Står inte så mycket i kurslitteraturen men det är då man plockar fram kurslitteraturen från förra historiekursen. Blir visserligen mycket från Sverige då, men hallå sist jag kollade var Sverige en del av Norden.

Efter alldeles för många timmar vid datorn ställde jag mig vid wii fit. Kändes skönt. Men hjälp vilken dålig balans jag hade. Undrar om man får dålig balans av sitta för mycket vid datorn. Nåt måste det varit i alla fall för jag hade svårt för balansövningarna idag. Fick mycket sämre resultat än vanligt. Brädan ville inte registrera alla mina steg heller. DÅ blev jag lagom sur men egentligen var det väl jag som hade lite för bråttom. Får ta nya tag imorgon eller nåt.

Efter i alla fall lite träning så blev det en dusch och nu sitter jag och myser i min nya pyjamas. Köpte en sidenpyjamas när jag fick  sms om att köpa till halva reapriset. Var inte igår man köpte en sidenpyjamas men är mysigt.

Nu blir det slapp framför tvn resten av kvällen.

Wind of change

På Rocknebyskolan har traditionen alltid varit (eller var i alla fall på min tid) att sexan skulle sjunga låten wind of change på sommaravslutningen. Vilket jag också gjorde när jag gick i sexan. Den låten ligger mig lite varmt om hjärtat. Först åren innan sexan och man visste att man skulle få sjunga den. Sen när dagen väl kom. Jag kommer fortfarande ihåg känslan av att stå uppe på läktaren och sjunga för alla föräldrar och klasserna nedanför. Det var på den tiden då vår gamla kyrka fortfarande fanns. Det var mäktigt.

Nu till saken varför jag börjar prata om låten. Den gick nyss på radion. Bestämde mig för att leta fram den på youtube för att lyssna på den igen. Har aldrig sett videon innan. Kan väl säga att låten fick ännu mer betydelse för mig nu. Wind of change (förändringens vind). Nu när jag läser om krigen och kalla kriget, ja låten fick mer betydelse. Står på youtube nåt om 1991. Vet inte om det är då låten är skriven eller inte men verkar ganska logiskt. Man ser att en förändring är på väg efter kalla krigets slut. Sen måste det väl vara Berlin-muren de river i videon eller?

Jag har inga direkta minnen av kalla kriget (var ju faktiskt inte så gammal då) och jag vet inte hur mycket vi i Sverige påverkades men det påverkade ju världen.

Se videon och ta dig en funderare på hur bra vi har det. Inga stridsvagnar som kör förbi utanför fönstret eller soldater som patrullerar utanför.

Helgen

Visst är det skönt när det dyker upp något oplanerat.

I fredags morse satt vi här och hade precis käkat frukost. Jag hade förställt mig en hel helg med bara massa plugg. Då ringer min underbara Malin. Det visade sig att hon skulle åka till Växjö med en kompis och undrade om vi kunde träffas. Senare blev det bestämt att hon skulle sova över också då kompisen faster där de skulle sova bara hade en sängplats. Det komiska i det hela var när de skulle hem till kompisens faster och Malin inser att, hmmm det här är ju samma hus som Ida bor i. Det visade sig att fastern bodde i granntrappuppgången. SÅ igårkväll var jag inne hos "grannen" och fick massa kvartersskvaller.

Så helgen blev inte som jag tänkt. Jag har pluggat en hel del och känner ablsolut att det finns hopp när det gäller tentan. Det var ett välkommet avbrott att träffa Malin och umgås lite.

Hade tänkt skriva lite mer skoj men är inte helt min dag i dag. HAr varit seg och trött hela dagen. Men tar nya tag imorgon för då är det tentaplugg som gäller hela dagen.

Minnen från årskurs 2

Ikväll började jag gå igenom mina gamla skolböcker som jag tog hem från R-by sist jag var där. Åh de är ju helt underbara, särskilt läxboken. Där har jag fått en uppgift varje vecka att skriva om nåt och rita. När uppgiften var att berätta om ett djur i skogen så skrev jag så här:

"I skogen finns det älgar och rå djur och harar. Älgar har honn och är bruna. Rådjur ser nästan ut såm älgar men rådjur har inte honn. Harar ser ut såm kaniner men det är inga kaniner."

Eller när jag ska berätta om landet jag kommer ifrån:

"Landet jag kommer ifrån är det såm du är i nu. Jag hoppas att du trivs för det jör jag."

Visst är det en bra bild av Sverige??? Uppgiften att skriva om syskon lät så här:

"Min lilla-syster Erika hon är i blan dum fast mäst snäll. Sen har jag en anan lilla-syster som heter Annie hon är en bäbis hon brukar dra i mitt hår det gör inte ont fast i blad gör det ont hon är snäll. Båda är lika snälla."

Under texten har jag ritat av mina syster. Erika bara lite större än Annie trots att Annie vid tillfället nästan måste varit nyfödd och Erika ca 5 år. De har också fått varsin pratbubbla. Erika säger hej och Annie säger ää (gissar att det är för att visa att hon skriker).

Bilderna till alla texter är ju också underbara. 

Plugg, plugg,plugg, plugg, plugg

Gissa vad jag ägnat dagen åt? Med den rubriken kan det ju inte vara svårt att gissa. Jag har börjat skriva på min hemtenta. Innan har jag behövt läsa en hel del för att få lite koll på läget. Men idag började jag skriva om första världskriget.

Uppgiften är att vi ska skriva ner Europas historia under 1900-talet för årskurs 5. Jag tror inte man går igenom det under mellanstadiet. Jag kan ha fel men jag tror att jag bara läste om det på högstadiet, typ i nian eller nåt. Vad tror ni? Inte läser man om Europas 1900-tals historia i femman?? Är det inte Sveriges historia som gäller och sen kanske fram till 1700-1800-talet som mest när man slutar sexan? En ren gissning från mig men det är så jag minns det.

Känner att det är små knepigt att lägga ner texten på en bra nivå också. För det första har jag ju aldrig gjort praktik över huvudtaget på mellanstadiet så jag ska erkänna att jag inte vet vad jag kan kräva av en elev i årskurs 5. Men om jag har rätt så om mitt påstående ovan så ska de ju inte ens läsa om det. Det är kanske för krångligt. Det är i alla fall krångligt att ha en bok gjord för universitetsstudier (det står faktiskt det specifikt på baksidan av boken) och lägga ner svårighetsgraden till årskurs 5.

Just nu väntar jag på att sambon ska komma hem. Han flydde fältet när jag skulle plugga. Men nu vill jag bara umgås med honom i lugn och ro. Känner att jag har gjort dagens plugg. Imorgon får det väl bli mellankrigstiden, finska vinterkriget eller andra världskriget. Vi får se. Det är det som är så bra med datorn. Man måste inte skriva allt i den ordning man vill ha det i slutändan utan kan hoppa runt lite.

Gaderoben är färdig

Idag ägnade jag förmiddagen åt att läsa lite mer om kalla kriget. Usch jag måste verkligen sitta heldagar resten av veckan även helgen är jag rädd.
José jobbade bara halvdag idag och kom hem vid 12.30. Vi började då bygga färdigt min gaderob. Nedan följer bilder på det färdiga resultatet.





Köpte en sån här smart låda med många fack till allt smått och gott. Men insåg ganska snart att bara en sån här låda var alldeles för lite. Jag har ju massor små saker. Så smidigt att kunna dra ut hela lådan och sen bara plocka fram precis den grejen jag letade efter.


Börjat fylla den lådan jag har. Men som sagt behöver fler såna här. Så nu ska jag flörta med familjen och bjuda hit dom ganska snart så de kan ta med sig i alla två till såna här. Jag kommer inte visa hur det ser ut i resten av gaderoben, inte nu i alla fall eftersom väldigt mycket står kvar i sina små lådor som jag sedan ska lägga i denna typ av förvaring. Så det är lite stökigt.


Här står den på plats. Kan meddela att det inte längre är lika stökigt på mitt skrivbord. Vi har ju möblerat om och stökat en del på kontoret så skrivbordet fick ta en del skit. Men nu är det fint. Har också passat på att organisera lite i min bokhylla. SYV-litteratur och lärarlitteratur för sig och annan litteratur för sig.

Någon av de närmsta dagarna ska jag också rensa i klädkammaren. Ett annat mål med att köpa gaderoben var att mina trådbackar som jag tidigare hade sakerna i ska bli till förvaring i klädkammaren. Typ gardiner och sånt. Har bara minimalt utrymme till gardiner och nu när vi bytte till julgardiner i stort sett överalllt så blev det för trångt. Jag får återkomma när det är färdigt där.

202:a inlägget

När jag loggade in på bloggen insåg jag att jag nyligen passerat 200 inlägg. Detta är mitt andra 202:a inlägg.

Men nog om det, nu tänkte jag berätta om min dag. I stort sett hela dagen har jag suttit hemma och läst om kalla kriget. Visst låter det intressant? Frivillig får gärna ta över.

Sen skulle vi dra iväg på lite ärenden när sambon kom hem. När vi sedan kom hem så skulle han tända lampan över matsalsbordet. Pang sa det och då gick en lampan sönder. Det var en sån där hederlig vanlig lampa, inte lågenergi. Hela glaskroppen på lampan och sjävla grejen som glöder och ger ljuset åkte på golvet. Metallsaken man skruvar fast lampan med satt kvar där den skulle. Helt konstigt, den var inte sönder så att det spruckit men alla delarna hade bara släppt från varandra. Kanske beror det på att jag slog huvudet i just den lampan tidigare idag. Men jag förstår inte logiken i det. Vi har slagit i huvudet i den lampan många gånger innan utan att nåt hänt.

Här är alla delarna på lampan. Visst är det skumt att allt bara släppte.

Idag har vi börjat bygga ihop min gaderob. Verkar bli kanon.


Har bara suttit en hylla än så länge. Imorgon blir det resten av hyllorna och en specialgrej jag ska sätta i gaderoben till små saker. Ska visa bild när allt är klart. Dörren måste upp också.

Tidigare hade vi cd-hyllor där som nu ska få byta plats. För att inte tappa och förstöra några skivor har sambon plockat ur alla skivor innan vi kunde flytta pelarna. SÅ nu ser vårt matsalsbord ut så här. Skivor från två benno-pelare.



Längtar tills allt är på plats och jag kan börja flytta in alla mina pysselsaker. Ska rensa upp i klädkammaren sen också. Får ju lite extra förvaring i klädkammaren sen också. Vilket lugnt behövs.

Massa delar i hallen

Nu i eftermiddag kom vi hem från ostkusten.

Blev ett besök på IKEA innan vi körde hem för att införskaffa min gaderob jag velat ha. Fick skit bra hjälp av killen på IKEA så att det i slutändan blir den gaderoben jag vill ha i rätt färg.
Men efter lite shoppande var det dags att packa in allt i bilen. Det visade sig att vi varit lite optimistiska så paketet med gaderoben fick inte plats hur vi än gjorde. Sambon kom då på idén att vi skulle ta ut allt ur kartongen för att få bättre plats. Det funkade inte heller. Lite lätt panik. Här har vi precis köpt en gaderob som vi inte kan ta hem och vi har sprättat upp kartongen (så lämna tillbaka den blev kanske lite svårare). Kändes inte helt lovande. Men efter en svordom eller två så lyckades vi i alla fall. Så nu står alla delarna var för sig i hallen. Vi bestämde oss för att inte börja bygga ihop den ikväll. Vi skulle bara bli irriterande på varandra när det inte går som vi vill. Så vi får bygga ihop den i slutet av veckan när sambon ändå är ledig.
När vi väl bygger upp den så måste vi organisera om lite på kontoret också så det får bli en dag när vi är utvilade.

Jag började precis fundera på en sak. Man brukar ju säga att det är tanken som räknas. Hoppas det gäller plugg också. Jag har haft med mig en av böckerna hela helgen men har inte läst en sida, har varit upptagen med att umgås med familjen. Men jag tänkte läsa, annars hade jag ju inte haft med mig boken. Hoppas verkligen att det är tanken som räknas även när det gäller plugg. Imorgon blir det i alla fall en heldag studier.

Nu är det dags för lite varma mackor och lite filmmys. Arn film 2 går ikväll och för länge sen såg vi första men har aldrig sett andra så överväger att se den ikväll. Är helt slut efter att sprungit upp för alla trappor med all packning, gaderob, andra IKEA saker vi köpte och maten som vi införskaffade eftersom det var lite tomt i kylskåpet. Dagens träningspass helt klart.

Smäller raketer gör de fortfarande också. Det där med att inte smälla i bostadsområdet, den infon har inte gått fram då de smällt av raketer nästan precis utanför vår port, där gräset normalt börjar.

Ida

RSS 2.0