lördag

Varit och inhandlat lite lchf bakgrejer idag.



Sukrin är typ ett sötningsmedel. Sen har vi mandelmjöl, vaniljpulver och pofiber.

har just nu en lchf kladdkaka i ugnen med vaniljpulvret. Hoppas det ska smaka gott:-)

Här kommer också en bild på dagens middag.




Gräddpytt med ägg. Består av silverlök, purjolök, champinjoner, rökt skinka, bacon, morot och zuccini. Jätte gott detta också.

oopsie

Glömde ju berätta om vårt bröd igår. Om resultatet. De var väldigt fluffiga och smakade ganska mycket ägg. Jag gillade inte riktigt att äta enbart brödet, men med pålägg var det riktigt gott. Pålägget igår bestod av kantarellost, sallad, tomat och gurka. Mums

Fredagens middag

Här är kvällens middag. Det var sååååååå gott.




Fläskfilé på spett med tzatziki och sallad. Mums

första bieffekten?

Funderar på om jag fått första bieffekten av lchf. I morse vaknade jag med huvudvärk. Det kunde man drabbas av under de första dagarna. Sen i måndags kör vi strikt lchf så det är ju inte omöjligt. Men det ska bara vara i början innan kroppen ställt om sig helt.

svalna

Dags att svalna





oppsie

Vi har våra första oppsies (stavning?) i ugnen. Nu är det bara att vänta ytterligare 25 min innan vi kan smaka på resultatet




i skolan

Sitter just nu i skolan och väntar på att seminariet ska börja. Har haft grupparbete på förmiddagen. Är så trött och seg vill bara hem och inte göra någonting. bara tre timmar kvar innan det är verklighet.

ont

Har så ont i kroppen just nu,i lederna. Vet inte om jag är på väg att bli sjuk eller vad problemet är. Hoppas bara jag kan somna snart och förhoppningsvis vakna helt pigg imorgon.

God natt!

på väg hem

Klockan är inte ens tio och jag har redan gjort mitt på universitetet för idag. Nu väntar jag på bussen hem. Måste säga att det känns konstigt, jag åker hem innan de flesta ens börjat.

middag



Dagens middag. Vi har börjat inse begränsningarna med att äta enligt lchf om man är hungrig när man är på språng. Finns mest sallad, men ja det är ju gott det också.

Jag har varit och köpt nya inneskor idag till praktiken. Så nu är jag redo. nästa vecka gäller det.

ny app

Äntligen har blogg.se skaffat en app till android. Som ni förstår håller jag precis på att testa den. :-)

Insåg att jag visst har mer att göra denna veckan än jag trott eller rättare sagt vetat om. Kom info att vi ska ha skrivit massa till torsdag.


Ska se om jag kan lägga in en bild också i den nya appen. Se om det finns några spännande vilket i mobilen. Blev två bilder från förra veckans hockey.








onsdag

Tittar bara in lite snabbt här. Har precis skrivit ut lite papper som jag behövde till mitt tentapluggande, har ju salstenta på fredag.
 
Om någon har missat det så har vi nu en fungerande tvättmaskin igen. Ska passa på att tvätta någon maskin idag i alla fall eftersom jag ändå är hemma hela dagen. Så skönt att allt är som vanligt igen.
 
Nä nu borde jag återgå till att läsa om demokrati i skolan. Har lovat mig själv att läsa nästan allt jag har kvar under dagen och imorgon blir det repetion.
 
 

Nya ostindia

Idag har jag varit och sett det nya från Ostindia. Det nya mönstret av Ostindia är nog värre i verkligheten än det jag sett på bild. Nä jag gillar det inte. Inget som jag någonsin kommer köpa. Såg också lite av det det nya som har kommit men som är med det gamla mönstret. Jag gillade inte uppläggningsfat, eller det är i alla fall inget jag kommer lägga pengar på. Jag får försöka hitta det gamla på loppis eller nåt sånt.  Fanns en ny fin mugg i alla fall. De hade ju inte allt det nya, tyvärr, men det får man väl förstå. Undrar om Ittala outleten i Kosta har mycket av servisen och då av den gamla sorten. Ingen som vet? När vi var i en sån outlet i Borås så hade de mycket  och alla delarna av den gamla, dock inte som andrasortering så det var ju ordinariepris, men det kan det kanske vara värt om jag får det uppläggningsfatet som jag tycker är snyggast.

LCHF

Igår provade vi vår första rena LCHF-mat. För er som inte vet så kommer jag och mannen övergå till att äta enligt LCHF de närmsta dagarna. Vi kommer inte köpa hem mer "förbjuden" mat men vi kommer försöka äta upp sånt vi har hemma. Vi är trots allt smålänningar och det känns inte rätt att kasta massa mat. Här är i alla fall gårdagens middag.
 
 
En fläskkotlett, en avokadohalva, fetaost, gurkröra och "fräs" (bacon, färska champinjoner, purjolök och vispgrädde).
Det var riktigt gott. Om all LCHF-mat är lika god så blir det här inga problem att byta kost. Det som är lite problem är just frukosten. Enligt LCHF får man inte äta vanligt bröd. Vi har hittat en del recept och bröd och lite annat som mycket innehåller nötmjöl, mandelmjöl eller kokosnötmjöl. Eftersom mannen är allergisk mot allt detta så måste vi hitta andra lösningar för frukosten. Nu har vi sakta börjat få lite tips men måste få fler, eftersom mannen alltid äter frukost på jobbet så då behöver han få med sig något enkelt. Tips mottages tacksamt.
 
Nu blir det att tentaplugga resten av dagen.

Vårdcentralen

Imorse blev jag först glad och sen väldigt förvånad. Det ringde nämligen ett hemligt nummer och jag hoppades att det var killen som ska laga vår tvättmaskin men icke. I stället presenterade personen i fråga sig som XX (la inte namnet på minnet) från vårdcentralen. I min hjärna snurrade det nu för fullt. Varför ringer vårdcentralen mig? De brukar ju inte ringa bara för att kontrollera allmäntillståndet. När hon frågade efter Kristian så insåg vi båda att det handlade om en felringning. Hon trodde då att hon slagit fel nummer och vi la på. Någon minut senare ringer hon igen. Hon rabblar då upp ett telefonnummer och jo visst det stämmer, det är mitt nummer. Antagligen hade de tryckt in fel nummer vid kontakten med vårdcentralen. Jag hoppas de fick kontakt sen så Kristian fick den hjälp han eventuellt behövde.
 
Nu ska jag ta tag i eftermiddagens andra diskrunda innan mannen hämtar upp mig och det är dags att handla lite.

Okunskap

Idag har vi varit på språng stora delar av dagen. Var bland annat på stan och gick in på Cervera för jag ville se om du hunit få in de nya delarna av Ostindia som ska finnas i butik sedan i måndags. Hittade bara det gamla och gick för att fråga personalen om/när de skulle få in av det nya. Hon jag frågade hade ju noll koll. Först sa hon att det som fanns i hyllan var det de hade av Ostindia. Jag påpekade då att det skulle finnas nya delar från 3 september. Nä de hade hon ingen aning om, det hade hon aldrig hört talas om. Jag menar jobbar man i en sådan typ av butik borde man väl hålla sig uppdaterad? Vi hade varit en snabbis på Samarkand och där hittade jag inte heller nåt, men kön var ganska lång så orkade inte fråga. Jag var i alla fall väldigt besviken på hennes svar. Att hon inte ens visste att det existerade. Det är ändå en ganska stor och välkänd servis vi pratar om. Ville kolla en liknande butik i stan, men de håller på att flytta (har haft flyttrea sen i juli eller nåt). Jag hade hoppats att de redan flyttat. Har de flyttrea så tar de ju knappast in nya saker så där tittade vi inte ens. Jag som så gärna vill se de nya grejer i verkligheten. Jag får väl fortsätta vänta =(
 
 

Underligt

Idag var jag iväg och skickade iväg en bok och lite annat till syrran i Malmö. Jag gick då in på ett postkontor (företagscenter var det visst) i stan och bad dem hjälpa mig att skicka iväg det. Jag ville ha en kartong eller nåt att skicka i. Jag fick då förklarat för mig att de inte hade något sånt där utan bad mig gå bort till pressbyrån där de hade sådant. Dock förklarade han vad jag skulle köpa. Jag måster erkänna att jag blev väldigt förvånad över att inte kunna få hjälp med postens tjänster på ett postkontor även om det var ett företagscenter. Fanns ett postkontor som jag också tror var ett företagscenter (men är inte säker) som inte låg så långt från oss och där fick man alltid jätte bra hjälp med allt kring posten. Med det flyttade de förstås =( Hade hoppats att få samma hjälp på den andra kontoret men uppenbarligen inte. Jag tycker i alla fall det är väldigt skumt att inte kunna få hjälp att köpa en vadderad påse på ett postkontor. Jag gick i alla fall bort till pressbyrån sen och köpte den vadderade påsen han på posten rekommenderat. Men när jag lagt på det så insåg jag att jag inte vägt det och de får ju väga max 2 kg de vadderade påsarna. Men han på posten vägde det och rekommenderade sedan dessa påsarna. Men hörde aldrig vikten så jag hoppas han hade rätt annars blir jag fruktansvärt arg.
 
Efter posten blev det en runda till maxi. Stannade till på apoteket och köpte lite lotion och sånt. Fick vänta en liten stund eftersom det var en kund före mig. Inget konstigt med det tyckte jag. Hon i kassan bad dock flera gånger om ursäkt och hon skickade med ett gratisprov som ursäkt.  Ett styck skavsårsplåster. Jag tackade och tog emot även om jag inte såg problemet =)
 
Nu ska jag kolla in ellos och se om jag hittar nåt  fint att köpa. Har fått ett erbjudande jag funderar på att utnyttja.
 
 

Jätte vattenpärlor

Igår var det dags att blötlägga vattenpärlorna till den ena orkidén. Jag lät dem ligga lite extra länge, kanske 3-4 timmar i stället för tanken som är på ca 1 timme. Jag tänkte att det lär ju inte hända så mycket om de råkar ligga för länge. Jag upplevde det som att orkidéns rötter var ganska fuktiga så ville att de skulle få chansen att torka lite och några av pärlorna hade hunnit bli riktigt små så de behövde lite längre stund i vattnet. Nu ska ni få se vad som hände.
 
 
 
Den minsta här är väl ungefär den storlek som de flesta pärlor brukar se ut efter blötläggningen. De flesta behöll normal storlek men jag hade kanske 5-10st som nästan var lika stora som den stora här även om detta nog var den största.
 
 
Denna bilden tog jag i morse när jag tittade till de pärlorna som jag har på "torkning". Ville ju byta lite färger så har en del pärlor på torkning. Den lilla gröna är ungefär så stor som de var från början, något större är den nog men ungefär. Jämför den med den stora. Jag tycker i alla fall det är häftigt.
 
Eftersom de jag köpte i Stockholm blir mycket mindre än de jag köpte på marknaden i R-by så funderade jag om jag kunde få samma resultat på de från Stockholm. Jag la mina rosa pärlor i blöt som är ganska små. De fick ligga över natten, men fick inte alls samma resultat tyvärr. De blev inte ens så stora som de från R-by normalt blir. Är lite besviken på dem. Men man får väl vad man betalar för, betalde hälften mot marknaden.
 

Vilken dag

Idag var det dags att börja skolan. Jag måste erkänna att jag faktiskt överlevde =) Tyvärr upptäckte jag att att något pucko snott reg. skyltarna på bilen under helgen. Eftersom mannen varit sjuk så har vi hållt oss inne och bara myst, pärlat och lite så. Jag var och handlade i fredags eftermiddag sen har vi inte varit vid bilen förrän jag skulle till skolan imorse. Så ser ni några reg.skyltar på rymmen så säg till =)
 
Just nu kör vi runt med orange, handskriva reg.skyltar i väntan på att de nya ska komma.
 
Idag var också tvättmaskin-killen här. Han skulle beställa lite reservdelar som kommer om ca en vecka så får vi se om det är ytterligare fel på maskinen än de synliga. Så fortsätt hålla tummarna att allt går vägen.
 
Vi gick då ner för att boka en ny tvätttid i tvättstugan. Tyvärr fanns inga bra tider. Så på söndag har vi tvättid. När vi kom upp igen insåg vi att söndag är väldigt långt borta med tanke på hur vår tvättkorg börjar se ut. Så imorgon blir det att titta snällt på svärföräldrarna och låna deras maskin. Vi  ville inte boka massa tider innan vi visste vad som skulle hända med vår maskin, ifall han kunde lösa det på plats. Man vet ju aldrig och jag kan ingenting om att laga tvättmaskiner.

Imorgon är det dags

Jaha imorgon är det då dags för att bege sig mot universitetet igen efter 13 veckors ledighet tror jag det är. Jag vet att jag nog har den jobbigaste perioden på universitetet framför mig och det gör mig ju direkt inte mer motiverad att åka iväg imorgon.
 
Kom på för någon timme sedan att kursen jag börjar imorgon troligtvis har lagt upp material på någon av alla de lärplattformar som finns. Jag BORDE ha tänkt på det tidigare, kanske ännu ett bevis att jag släppt allt med skolan. Där hittade jag ju förstås massa material, bland annat kunde jag se all litteratur vi ska ha till tentan den 21/9. Fick riktig ångest då jag först inte trodde att jag beställt någon av böckerna vi behövde, men som tur var missförstod jag mina egna anteckningar på litteraturlistan. Till slut visade det sig att det bara var en bok jag missat beställa, så den klickade jag hem på en gång. Den är beställd och ska komma senast en vecka innan tentan så det borde vara lugnt. Nu är det bara en bok jag inte beställt. Men leveranstiden var så lång och boken var ganska dyr vill jag minnas så jag håller tummarna för att den inte är jätte nödvändig, annars får jag väl försöka läsa referensexet på bibblan.
 
Imorgon ska jag också luncha med min underbara vän I. Hon har köpt lite böcker av mig som jag ska överlämna och varför inte göra något roligt av det och samtidigt ta en lunch. Dock har jag insett att jag glömt ta bort alla mina markeringar (ni vet såna där små smala remsor man kan göra markeringar i böcker med) i de böckerna så det får nog bli nästa projekt när jag lägger ner här. I någon böckerna är det överdrivet många så bäst att ta bort dem =)
 
Enda fördelen med att börja imorgon och att sambon nog fortfarande är sjuk imorgon är att jag kan ta bilen imorgon och får minst en halvtimmes sovmorgon, ganska skönt med tanke på att vi börjar tidigt imorgon. Jag som sovit till 9,30-10,00 sista dagarna. Vid den tiden imorgon ska första passet vara överstökat.
 
Imorgon kommer också tvättmaskin killen. Jag hoppas verkligen att det är ett garantifel på maskinen, men är beredd på det värsta.

Dagens förrätt

Idag bjöd min förkylde sambo på en härlig förrätt, kan man väl kalla det (det dröjde dock 3 timmar till huvudrätten som  inte alls var lika spännande som förrätten).
 
Det här vad han bjöd på:
 
 
Kronärtskocka =)
 
Egen vinigrett (stavning?) med bland annat citron. Han gjorde också en super god egen majonäs. Den glömde jag dock ta bild på. Den var i alla fall super god tillsammans med kronärtskockan. Det är ganska gott med kronärtskocka, tror inte jag hade ätit det innan jag flyttade ihop med min chilenare. Men jag tycker nog att det är ganska mycket "jobb" för lite mat. Eller vad säger ni?
 

Visst är han duktig min sambo som fixar ihop sånt här när han är sjuk?

Tvättid

Idag har jag haft mitt livs första tvättid. Hur stavas förresten tvättid? med två eller tre T? Ser konstigt ut med bara två T men har för mig att man i svenska inte får ha mer än två lika konsonater efter varandra, har jag fel?
 
I alla fall gick tvättiden bra även om det krävdes mycket innantill läsning och vi fick köra förtvätt på ena maskinen då vi råkade få tvättmedlet i fel fack =). Vi hade två maskiner till vårt förfogande  och körde en omgång  i varje maskin så var färdiga på ca en timme. Hade mer tid till vårt förfogande egentligen men ville mest bli av med det som tog mest plats i tvättkorgen. Blev lakan och handdukar och sånt. De mest akuta kläderna hade vi redan tvättat hos svärmor tidigare i veckan. Det var ju så att vår tvättmaskin gick sönder med sista omgången tvätt vi körde innan vi åkte iväg på semester. Suck. Vi valde ju till femårsgaranti när vi köpte maskinen och i februari 2013 går den ut. Så när vi kom hem från semestern kastade vi oss på telefonen för att få tag i någon som kunde komma och titta på maskinen. Så på måndag kommer en kille och tittar. Håller tummarna hårt för att felet täcks av garantin. Annars kanske det får bli täta besök till tvättstugan. Snälla håll tummarna för oss, jag vill ha vår maskin. Det är vardagslyx att slippa springa iväg med sina kläder  och tvätta och att invänta lediga tider.

Förutom tvätten händer inte så mycket. Sambon är sjuk och själv har jag inte så mycket planerat. Jag hade tänkt att rensa igenom det sista som jag började med innan semestern. Det mesta har jag gått igenom men lika bra att kolla igenom allt, se om mer ska slängas.
 
På måndag börjar skolan igen. Jag brukar alltid få lite ångest när det är dags att börja skolan efter sommarlovet, men i år är det värre än vanligt. Känns riktigt jobbigt att börja plugga igen, men som varje år så blir det säkert bra när man väl är igång igen. Det är ju bara denna terminen kvar =)
 
Nä nu ska jag springa ner till Ica och köpa lite gott till mig och mannen så vi får en myskväll även om han är krasslig.
 

Ida

RSS 2.0