One piece?

Jag har sedan en tid varit sugen på att skaffa en så kallad one piece, men antingen är de riktigt dyra (är inte sugen på en äkta som kostar alldeles för mycket så kan tänka mig en fejk). Eftersom jag bara tänkte gå hemma med den som myskläder vill jag inte lägga en förmögenhet.

Eftersom pärltavlan blev helt klar idag så vill jag nu tag i ett nytt pysselprojekt och tanken är att jag ska experimentera lite med symaskinen vill göra nåt som jag verkligen tror att jag har användning av. Har nu ägnat en bra stund åt att försöka hitta lite mönster på nätet  och hittar då mönster på one piece. Men tror det är lite väl stort projekt för mig som fullständig nybörjare, eller vad tror ni?  men det har varit häftigt =)

Den är klar!



Imorgon ska vi bara fundera kring hur den bäst hänger på väggen.

  • 10800 pärlor.
  • Minst 18 timmars arbete (bara på pärlandet, tog ca 45 min att göra en halv platta och med 12 plattor blir det 18 timmars arbete)
  • Ca 1000kr i kostnad (ram + material, men plattorna går att använda igen och jag har mycket pärlor kvar från det jag köpt, men det jag behövt köpa in har kostat ca 1000kr men faktiska kostnaden kanske hamnar 600-700kr, en  ren gissning ifrån min sida).

Sommarjobb

Sedan några dagar är det klart med sommarjobbet. Känns så skönt att ha det spikat. Så blir fyra veckors ledigt efter skolan, jobba fem veckor och sedan blir det 3-4 veckors semester med José. Känns som en helt okej sommar. Skulle visst få lite nya arbetsuppgifter också, känns spännande. Man behöver lite utmaningar hela tiden, det blir mycket roligare då. Kan ju hoppas att det blir sista sommaren med sommarjobb, fast det är klart sommaren efter jag tar examen kan det ju bli också. Det är ju faktiskt inte så mycket skolverksamhet under sommaren och jag lär ju knappast hunnit arbeta ihop någon semester. Jaja det löser sig då.

Dagen idag har gått åt till att läsa om utomhusdidaktik och ska nog försöka hinna räkna lite matte också. Låg med huvudvärk igår eftermiddag så missade lite pluggtid. Försöka ta igen det.

Fick meddelande om salstentan vi gjorde förra fredagen. Läraren hade skickat ut sent i onsdagskväll att tentorna var rättade (snacka om snabbt jobbat). Vi skulle hämta dem under torsdag eftermiddag eller på måndag förmiddag. Självklart såg jag inte meddelandet förrän sent igår kväll =( läraren skrev dock att resultatet lagts in i ladok (där alla kursers betyg samlas) var inne på nätet och tittade även om läraren skrev att resultatet nog inte kommer in förrän i början på nästa vecka. Där stod i alla fall att jag hade G i den kursen, men datumet som stod vad fredagens datum (alltså dagen vi skrev tentan). Datumet som står har jag alltid trott är det datum som betyget läggs in och då kan det ju inte stämma. Jag får inte riktigt ihop det här. Men där står ju att jag är godkänd men som sagt vågar inte hoppas för mycket eftersom datumet verkar skumt. Har inte heller fått in betyget på grammatiktexten som jag fick svar på i början av veckan. Funderade först på om de lagt in betyget på fel namn. Äh jag vet inte. Men det verkar ju lite lovande när det står G där i alla fall. Jag får väl se på måndag när jag ska till skolan.

Nu får det bli lite disk och sedan se om jag hinner räkna lite matte innan mannen kommer hem.

Onsdag

Fick lite rätta svar på vart vi varit. Mormor gissade rätt på vart vi ätit och Annie på vart färden sedan fortsatte. De olika ställerna ligger ju ganska nära varandra =)

Igår lunchade jag på universitetet med S. Blev sallad =) Ibland befinner man sig på rätt ställe vid rätt tidpunkt. Precis när vi ätit färdigt. Hade köpt sallad och satt sen korrridoren eller vad man ska säga och då kom de och bjöd på såna här. Helt gratis. Inte tackar man nej till det =)

Igår fick jag också besked på min utredande text i grammatik som jag lämnade in förra veckan. Fick godkänt =) Dock fanns det en del kommentarer om mitt språk, hade visst använt ordet olika ganska mycket, använt ordet så på ett onödigt sätt och sen fick jag lite kommentarer på där jag kunde använt ett annat ord allstå synonymer. Men sak samma jag är godkänd. Nu är det bara till att hoppas på ett lika positivt resultat på salstentan, men det resultatet dröjer nog. De har ju trots allt 15 arbetsdagar på sig och det har bara gått 3 =(

Nä nu vet jag inte vad jag mer ska berätta. Ska ställa mig och diska lite och sen är det handling och en sväng ut till Hovmantorp som gäller.


Vart var vi?

Idag var det kursintroduktion i den ena mattekursen och imorgon är det dags för nästa. Känns som det kommer vara en hel del framöver =(

Jag skulle lätt kunna beklaga mig massa just nu. Just nu är det inte så mycket som går min väg. Men det glömmer vi för en stund. Istället tänkte jag bjuda på en hel del bilder ifrån igår. vi bestämde oss för att köpa med oss mat från Subway och åka iväg och äta, tyvärr upptäckte vi att subway nog missat det här med mindre moms på mat. De hade höjt med typ 10kr istället för som alla andra som sänkt. Sura blev vi. Känner inte för att gå dit igen i första taget.

I alla fall så tog vi med oss våra mackor och åkte iväg i det fina vädret.





Vi åt med denna utsikten. Dagens fråga: Vart åt vi igår????



Så här ser det ut åt andra hållet.


Efter maten åkte vi vidare och tittade till det här stället:
















Bildregn, det är ni inte bortskämda med. Någon som kommit på vart vi var igår? Jag avslöjar det i nästa inlägg. Nu ska jag diska lite innan mannen hämtar upp mig, ska leta efter fler lösningar till min tavla.



Helg

Känns rätt härligt för denna helgen kan jag verkligen ta helg. Hade salstenta idag, hur den egentligen gick vet jag inte, det får jag veta om ca tre veckor. Men nu finns det inget jag kan göra åt den så det är bara att lägga åt sidan och ta ev problem när de kommer.

Eftersom nya kursen börjar på måndag och jag inte fått några direktiv på saker vi ska göra tills dess så blir det helg med stort H nu. Nästa gång jag kan släppa allt på samma sätt är i juni när terminen tar slut. Sen är det bara en termin kvar. Kan inte riktigt fatta att man snart är i mål.

Helgen vet jag inte riktigt vad den ska bestå av förutom att jag ska försöka införskaffa en ram till min pärltavla som äntligen är klar. Nu åker pärlorna undan ett tag för nu ska symaskinen fram lite mer. Har några byxor som ska läggas upp sen tänkte jag testa lite lappteknik.

Jag ska försöka lägga upp en bild på tavlan när den är helt klar. Har inte klistrat upp den på kartong än eftersom jag inte vet om kartongen som José hade med sig hem från jobbet blir för tjock när man ska få in den i en ram sen. Jag återkommer med bildbevis. Har lagt upp en förkik på facebook, men har inte mobben här nu så ni får gå in och kika in där om ni är intresserade.

Trevlig fredag på er!

Presenttips tack!

Sitter här och skriver det sista på instuderingsfrågorna till salstentan. Kanske blir jag klar innan mannen kommer hem. Då flyttar jag nog ut på balkongen och sitter och pluggar. Bara för att jag skrev det så gick solen i moln =( jaja blir nog minst en timme till här framför datorn.

Sitter här och inser att José snart fyller år. Har ingen idé om vad jag ska köpa till honom. Inte har han vett att önska sig nåt heller. karlar är svåra att köpa till, tycker jag i alla fall. Jag tar gärna emot tips på vad jag kan ge (dock kommer jag inte godkänna de kommentarerna ifall José går in här och kikar). Jag har verkligen ingen idé alls. Så snälla ge mig lite tips!

Igår påbörjade jag sista pärlplattan till tavlan. Har kanske gjort en tredjedel. Igår hade José en STOR kartongbit med sig hem från jobbet. Jag måste ju ha nåt att klistra upp tavlan på. Tavlan i sig kommer bli ca 60*45cm. Det är väl inget vanligt mått när det gäller ramar? Det kostar väl ganska mycket att specialbeställa en ram? Annars får jag ta närmsta storlek. Jag får se hur jag gör och vad det kostar. Får blir helgens projekt att ta reda på lite.

Nä dags att återgå till svenska som andraspråk och alla tusentals begrepp jag ska kunna till fredag. Sen ska jag kunna förklara massa annat också. Vet inte vad jag ska börja plugga men satsar på saker som tagits upp under föreläsningen, kolla över kursplanen och direktiven kring modersmålsundervisning och hoppas på det bästa. Håll tummarna för mig!

Tisdag

Idag var jag uppe tidigt. Hade en tid att passa vid åtta. Men var hemma redan vid 8,40. Det kändes lite skumt att komma hem så tidigt och redan gjort alla måsten. Jag har i värsta fall inte ens vaknat vid den tiden en vanlig dag. I bästa fall har jag precis avslutat frukosten. Blev ju lite mer tid till plugget i alla fall.

Idag har tentaplugget till salstentan stått på schemat. Svenska som andraspråk och MASSOR av begrepp som jag måste lära mig. Vi har fått ut förra tentan som skrevs och de flesta frågorna där skulle jag klara nu av, tror jag  i alla fall. Men då kommer ju säkerligen inte de frågorna. Är hur mycket som helst att lära sig. Vet inte riktigt vart man ska börja. Många frågor bland våra instuderingsfrågor är liksom diskussionsfrågor. Nä jag måste pressa in fakta och kommer det mot förmodan en diskussionsfråga på tentan måste jag ju ha faktakunskaperna i alla fall.

Jag ska i alla fall hårdträna på anteckningarna ifrån föreläsningarna. Det viktigaste måste ju varit upptaget där, kan man ju hoppas i alla fall. Jag glömde ju anmäla mig till tentan och jag och de andra tre som missade det blev nekade att skriva tentan pga platsbrist. Då måste de ju tänkt på en annan lokal från början annars hade vi ju ändå inte fått plats??? Förstår fortfarande inte tänket med att man måste anmäla sig. Man går ju inte kurs om man inte vill ha betyg i den dvs göra alla tentor.  Läraren lyckades fixa det i alla fall så vi får sitta i ett separat rum tillsammans med några andra som också missat att anmäla sig i en annan kurs. Annars hade jag varit riktigt sur på mig själv.

Resten av dagen består av att ta hand om lite disk, mer pluggning, handla, laga lite mat och sen ska syrran läsa och kommentera min grammatiktext innan jag skickar in den. Det är verkligen helt underbart att ha någon som läser igenom texterna, tack syrran.

Brandvarnare

Igår var vi iväg en runda och sen skulle José hämta en sak uppe i lägenheten för att smörja mina lås på cykeln (tack igen pappa för att du gjorde den funktionsduglig). När José kom ner igen sa han att en av våra brandvarnare hade pipit för batteribyte men att han inte  hann uppfatta vilken så vi skulle vara observanta. Vi hörde inte ett pip på hela kvällen men vid 03,00 i natt var det dags. Då pep den kanske 1 gång varannan minut. Suck, självklart är det ju bara jag som vaknar av det. Så först fick jag försöka lista ut vilken brandvarnare som lät, självklart visade det sig vara den som är svårast att få tag i. Så började möblera om så där härligt tidigt på morgonen =(

Sen funderade jag på hur den egentligen var upphängd, var inte jag som hängde upp den så började vicka åt olika håll och chansa lite. Det gav inget resultat men försökte  lite till jag måste ju få ner skiten (testade först att stänga alla dörrar till vardagsrummet där den hänger för att göra det enkelt för mig, men det hjälpte ju inte alls =(
Tillslut släppte den och då hade jag råkat dra ut skruvar och allt ur väggen (tror inte det är riktigt meningen????)

När jag väl fått ner den så sitter upphängningsanordningen över batteriet, alltså måste jag få bort den innan jag kan få bort batteriet och få tyst på skiten. Just då är jag lagom uppretad, jag vill ju bara få tyst på den och få sova vidare. Jag fattar inte alls hur upphängningsanordningen sitter och försöker på alla sätt få bort (man är ju inte helt vid sina sinnes fulla bruk vid den tiden  heller, inte jag i alla fall). Det kändes som jag ägnade en evighet åt detta och varannan minut kom det irriterande pipet. Tillslut tog jag en kniv och försökte bända loss anordningen (hade verkligen testat att allt innan, snurra, vrida, dra, allt) och efter några försök lyckades jag. Skyndar mig att ta bort batteriet och vad tyst och skönt det blev. Upptäcker då att jag råkat förstöra upphängningsanordningen i ena änden. Jaja det går säkert lösa  sen hoppas jag. Just då brydde jag mig inte alls, var bara glad att den var tyst.

Ville inte väcka José heller och be om hjälp då han ju skulle upp till jobbet, däremot försökte jag inte vara jätte tyst när jag möblerade om och knölade med allt i hopp om att han kanske skulle "råka" vakna och då kunde hjälpa mig men det gick inte alls då han sov som en stock. Var dock noga med att inte komma åt testknappen på brandvarnaren så det skulle låta som bara den. Är dock inte säker på att han ens skulle vaknat av det. Det är alltid jag som vaknar när nåt låter, telefonen som ringer eller liknande.

Nu ska jag försöka skriva klart grammtiktexten men känner mig lite småseg efter att ha varit uppe i natt. Tog säkert minst 30 min för mig att somna när jag var klar och minst 30 min att få tyst på den så förlorade minst 1 timmes sömn i natt. Sov jätte oroligt resten av natten och drömde massor =(

Grammatik

Försöker ägna den här fredagen åt att påbörja min utredande text i grammatik. Visst låter det spännande? Om någon mot förmodan tycker detta är de välkomna hit och skriva färdigt texten, tänk bara på att texten måste vara korrekt rent grammatiskt också =(

Det blir nog att skriva lite på söndag också. Nästa vecka vill jag helst bara ägna åt att plugga till salstentan på fredag då det är svenska som andraspråk som står på schemat. Glömde förresten att anmäla mig till den salstentan =( hade inte en tanke på det förrän morgonen efter sista anmälningsdagen. Lärarna brukar faktiskt påpeka detta de gånger jag skrivit salstenta innan så jag tänkte liksom inte riktigt på det. Det sköna var att jag inte var ensam i gruppen om att missat det. Läraren tog i alla fall våra namn och skulle försöka lösa det. Hoppas verkligen att det löser sig för jag vill inte plugga i onödan om jag sen inte får skriva tentan. Men det verkade lösbart i alla fall. Jag kan tycka att det är väldigt korkat att man måste anmäla sig till en salstenta. Om man nu går en kurs så vill man ju ha betyg i kursen och det får man ju inte utan salstentan. Det kan inte vara många som går en kurs och inte tenterar av den, det är ju liksom poängen med kursen.

Igår blev jag återigen uppringd av företaget som gör min servis så efter att ha rådfrågat mamma lite om bra storlekar och sånt så bestämde jag mig för att beställa paketet jag blivit erbjuden. Så i mitten av april kommer två uppläggningsfat i olika storlekar, två skålar i olika storlekar och en såskanna. Det är det som jag beställt för mina födelsedagspengar jag fick. Jag skulle visst få en bordsflagga på köpet också. Kan ju hoppas att det hinner hem till mannens födelsedag i mitten av april, annars får flaggan samla damm ändå till december ju.

Usch inga mer undanflykter, tillbaka till grammatiken nu.

Torsdag

Ibland eller ganska ofta är plugget ganska tråkigt. Inte blir det bättre av att man ska prestera en text om grammatik. Det hela slutade med att jag gav upp pluggandet och började städa i stället. Så nu är det fint på kontoret och nydammsuget i köket, hallen, kontoret och sovrummet. Resten sparar jag till imorgon. Vem vet det kanske är lika tråkigt att plugga då?

Blev en väldigt slapp morgon. Försökte ta mig an litteraturen i grammatik, men idag var helt enkelt en sån dag när allt bara känns omöjligt att ta sig an. Då är det nästan bättre att lägga ner om man har den möjligheten för annars har i alla fall jag en tendens att bara känna mig dum.

Efter en mindre bra morgon/förmiddag så lyckades jag vid lunchtid tappa och på så vis förstöra ett av våra finare glas som vi brukar använda mycket. Blev väldans massa glasbitar kan jag säga. Blev på riktigt dåligt humör eftersom jag precis gjort färdigt lite pannkakor och bara ville sätta mig och äta, inte plocka glas från golvet =(

Usch blev visst mycket gnäll =(  

Nu ska vi snart grilla lite här hemma. Hoppas det får upp mitt humör. JAg tänkte också kanske ägna någon timme åt mitt pärlande. JAg kom på att jag måste plocka undan allt till lördag då föräldrana och yngsta systern kommer på besök. Eftersom vi alltid äter vid det bordet då måste allt bort för jag tror inte de vill sitta bland alla pärlor. Alltså måste jag se till att slutföra den plattan jag påbörjat. Har inte hunnit alls långt på den plattan men när jag är färdig med den är det bara två plattor kvar. Känns så häftigt att snart vara framme vid målet, har gått mycket fortare än jag trodde.

Glass

Dagen idag har bestått av skola och tentaplugg. Vad mycket roligare det är att tentaplugga tillsammans med någon. Pluggade med en kursare idag är det jag vill säga med det här =) Skolan bestod av grammatik och sitta och märka ut verb, finitv verb, objekt, adverb osv.

Efter plugget hämtade mannen upp mig och vi åkte upp till Grand och åt årets första glasstrut, mums.

Mycket mer spännande har inte hänt. Jag har bara tre pärlplattor kvar på tavlan nu förresten, alltså bara drygt 2700 pärlor kvar att pärla.

Helgen

Helgen har bestått av tittande på melodifestivalen (så klart) och 6 års kalas.

Lördagen blev ganska lugn. Var iväg en runda hos svärföräldrarna då svärmor skulle lägga upp Josés nya jeans. Tanken var också att jag skulle kolla hur hon gör så jag kan göra det själv nästa gång. Bättre att lära sig av ett proffs (hon har ju varit i branschen =) så slipper jag göra massa egna misstag och lära mig den hårda vägen. Jag är dock inte säker på att det kommer gå så snabbt eller bli riktigt lika snyggt första gången jag gör det. Jag har ett par jeanstights (tror de kallas så) som är i tunnare tyg än vanliga jeans. Jag tänkte jag skulle testa med dem först och se om jag lyckas =)Nu har jag ju lärt mig vilken söm jag ska använda för att det ska ut som jag använt en tjockare snyggare tråd. Dock sa hon i symaskinsbutiken att man skulle använda en särskild nål till jeans som skulle vara markerad med lite blått. Men någon sådan hade jag inte. Svärmor sa att hon alltid brukade använda den vanliga men köra lite försiktigt. Tror jag testar det. Fick ju med en del nålar med maskinen och sen fick jag extra nålar i födelsedagspresent så skulle jag paja nålen så är det ingen katastrof, jag har nya.

På kvällen blev det ju som sagt mello.



Hittade en liten förpackning med jordgubbar när vi stannade till tidigare på dagen för att köpa mölk. 10kr kändes helt okej för lite jordgubbar, kom dock från Spanien men men. Några var inte alls goda och någon enstaka var riktigt god. Längtar efter de svenska jordgubbarna, men vill man har jordgubbar till mello så får det helt enkelt bli dessa. Kändes ändå  lite små lyxigt =)


Jag tillhör dem som tycker att helt rätt låt vann, bara så ni vet =)

Igår var det dags för 6-årskalas. Tror vi blev bjudna till detta i september eller nåt, haha. Vi har ju aldrig haft så stor möjlighet att vara med på E:s kalas när de inte bodde här så det har hon verkligen önskat nu. Extra kul var det att hon verkligen hoppades att Lalalopsy tree house skulle finnas i något av paketen. Det pratade hon mycket om innan det var dags för presentöppningen och gissa vad som fanns i paketet ifrån oss???? Jo just detta tree house. Innan presentöppningen konstaterade E också att José och jag vann "pakettävlingen" eftersom det var det största paketet. Lalalopsy är dockfigurer med lite större huvud och mindre kropp. Finns både som stora och små dockor och det var nog mycket temat på presenterna faktiskt. Sen finns det en del tillbehör till dessa dockor där trädkojan är en.



José insåg också under kalaset vad han "önskar" sig om ca en månad när det är hans födelsedag, en Nerf. Ett skjutvapen som skjuter typ gummicirklar men som skjuter iväg med rejäl fart.  Vet inte vem som vann fighten N eller José, men José fick två skott direkt i pannan, kanske inte ser så lovande ut för hans del då eller??? José blev i alla fall som barn på nytt =)

Kanske skulle köpa en sådan till honom, eller när förresten det får bli två jag måste ju kunna skjuta på honom om han skjuter på mig. =)

Texter på datorn

Jag har alltid haft jätte svårt för att läsa hela böcker/texter på datorn. Jag föredrar att sitta med papper eller en bok och kunna markera som jag vill och sånt. Vet inte om det är jag som varit ovanligt korkad men beklagade mig för en kursare om det här. Då sa hon att i alla fall i hennes pdf-program så kunna man stryka över med "överstrykningspennna" och markera på det sättet. Det hade jag inte en aning om. Kollade i mitt pdf-program när jag kom hem men där fanns inget (var det pdf-program som följde med datorn, typ asus egna). Har nu suttit på förmiddagen och laddat ner adobe reader x. Finns ju lite olika adobe reader och försökte komma underfund med vad som passade till min dator. Laddade i alla fall hem detta sen och där fanns den här funktionen direkt framför näsan på mig. Blev så glad. Nu blir det inte lika jobbigt att läsa pdf-filer. Vet inte om det fanns på min gamla adobe reader jag hade på gamla datorn, i så fall har jag missat detta. Underbar funktion i alla fall.

Är det bara jag som missat denna funktionen?

Sen har jag kanske inte letat heller eftersom det oftare varit kortare pdf-filer jag läst tidigare.

Funderar på om servisföretaget kommer ringa idag. Jag vill liksom veta vad de har för erbjudande till mig och sen fundera över helgen.

Blå herrgård

Har nu äntligen skickat iväg ett mail till företaget som gör min servis. Fick ju en del pengar vid min födelsedag som ska gå till servisen. Men var ju rätt sur eftersom det blev mycket problem vid förra leveransen men det har jag kommit över nu och har därför mailat företaget om att någon ska ringa upp mig. Jag är intresserad av att köpa lite uppläggningsfat och lite sånt. Blev erbjuden nåt typ av paket med uppläggningsfat, formar och sånt när jag beställde alla tallrikarna, men just då var det ju inte aktuellt. Jag vet dock inte helt vad jag vill ha, så vill höra om de fortfarande har nåt sånt typ av paket och vad det innehåller och sen ta och fundera om jag vill ha allt detta. Känner lite att jag gärna passar på att köpa sånt jag aldrig skulle unna mig i servisen om jag var tvungen att köpa det själv. Det är väl sånt födelsedagspengar handlar om?

Tittade lite till nu i broschyren. Asså jag vet inte riktigt vad jag vill ha. Känner mycket att jag vill ta ställning efter att jag hört deras erbjudande.

På tal om födelsedagspengar så har jag ju syrrans pengar för att gå på make-up-rådgivning också. Men vill liksom inte göra det och vara supersnygg och sen bara åka hem och titta på tv. Vore kul att göra det när man har nåt planerat efteråt så någon mer än José ser hur snygg jag är. Eller förhoppningsvis blir kanske man ska säga =)

Torsdag

Har varit två ganska intensiva dagar nu. Tisdagen bestod av skola, symaskinsutbildning, några ärenden på stan, hem två timmar som bestod av läsning av kursplaner och matlagningen sen iväg på tw-möte hela kvällen.
Igår var det dags för skolan igen på förmiddagen, sen hem och plocka i ordningen alla tw saker och när José kom hem från jobbet åkte vi iväg till Vrigstad för att lämna tw-saker. Var nog sista gången på ett bra ett bra tag jag var där ute. Har inget mer planerat där ute. Jag tycker vägen dit ut är rätt seg särskilt när det är skumt, så jag blir väl inte jätte ledsen om jag inte får nåt mer där ute.

Idag är jag bara hemma. Ska läsa till salstentan vi har om två veckor tänkte jag. Motivationen är inte så hög plus att jag vaknade med lätt huvudvärk. Har inte gått över än. Inte blev det bättre av att vakna och se att det snöar och det gör det fortfarande =(



Pizza på rymmen

Förut var vi och handlade, storhandlade. Känns superbra när allt ligger i frys eller där de ska vara men fasen för att bo på tredje våningen utan hiss och storhandla. Bestämde oss för att ringa efter pizza när vi kom hem eftersom vi inte planerat för någon mat och var rätt trötta efter handlingen. Lite vardagslyx ville vi unna oss. Vid 16,50 ringde jag och beställde en hemkörning av pizzan. Skulle ta ca 40 min, helt okej väntetid. Alltså skulle pizzan vara hos oss vid ca 17,30. Klockan slog 17,30 ingen pizza, klockan blev 17,45 ingen pizza. När klockan blev 18 och vi fortfarande stod här utan pizza ringde jag argt till pizzerian och frågade vart f*n våra pizzor tagit vägen. Han på pizzerian blev väldigt förvånad då pizzabudet uppenbarligen åkt för länge sen. Han skulle då ringa till budet. Vi hörde ingenting så när klockan blev 18,15 alltså 45 min efter att vi blivit lovade att pizzan skulle varit hos oss så ringde jag tillbaka till pizzerian och killen som svarade blev lika fövånad att vi fortfarande inte fått vår pizza (sa han i alla fall). Han lovade då igen att ringa budet och säga att vi skulle få pizzan (med betoning på få). Innan jag hinner lägga på så ringer pizzabudet på andra telefonen och säger att han står utanför. Trodde då att han stod utanför dörren (vad är annars meningen med att uppge vilken våning man bor på samt vilket namn som står på dörren) men nopp han stod ute utanför porten.

Jag sprang ner och sa att jag blivit lovad att få pizzan av han på pizzerian. Budet ställde sig lite frågande till det, men jag sa att vi blivit lovade att få pizzan senaste för 45 min sen. Budet hade en del förklaringar till detta bland annat att det finns en gata med samma namn lite längre bort. Då svarade jag att: "Nä det finns det inte men denna är LÅÅÅÅÅÅNG!" Han gick inte helt med på att ge bort pizzorna men jag tog pizzorna och gick upp för alla trappor och sa att det fick han ta med honom på pizzerian för det var han som lovat mig detta. Gick med arga steg upp sen. Inte såg pizzorna så aptitliga ut eller, något brända sen har de uppenbarligen åkt runt i en bil i minst 45 min =( de såg helt enkelt lite ledsna ut. Har nog aldrig behövt springa ner och hämta pizzorna. Det är ju lite det som är poängen med hemkörningen att slippa springa fram och tillbaka.

Kanske borde jag anat onåd kring beställningen tidigt när han som tog beställningen inte ens klarade av att reda ut mitt efternamn (som står på dörren). Jag fick bokstavera det och då blev det ändå inte rätt. "Börjar det med S som i Stefan?" Jag:" Nä F som i Fredrik". Har fasen aldrig varit med om att ha  fått bokstavera mitt efternamn så tydligt. Jag menar jag har ju inte världens ovanligaste efternamn även om stavningen inte är den vanligaste men hur svårt kan det vara liksom.

85 min efter beställning och 45 min efter deadline fick vi alltså våra pizzor. Enda bra med detta var väl att vi fick dem gratis.

Nu ska jag träna på att få lite mer ont i baken dvs jag tänkte pärla. Funderar dock på att sy en skön sittkudde att ha på de hårda stolarna, men det blir en annan dag.

Aj aj

Vaknade i morse med en rejält ömmande rumpa. Riktigt ont har det stundvis gjort idag. Först fattade jag inte alls vad jag egentligen hade gjort för att få ont. Det mysteriet är dock löst nu. Jag ägnade helt enkelt för mycket tid åt min nya hobby igår. Trodde nog aldrig jag skulle känna av nåt som liknar träningsvärk av en stillasittande hobby. Men nu är det bevisat att man får fruktansvärt ont i rumpan om man sitter på en trästol i kanske totalt 2-3 timmar (dock inte i följd) och pärlar photpearls. Känner fortfarande av det ganska mycket. Så länge jag sitter helt stilla känner jag ingenting men ska jag byta sittställning känner jag av det.

Har ägnat dagen åt att just en hel del stillasittande eftersom jag har läst kurslitteratur och kursplanerna i svenska, svenska som andra språk och modersmål för grundskolan. Nu tänkte jag att jag skulle skriva lite på datorn. Har massa instuderingsfrågor till en salstenta om några veckor så tänkte börja skriva in svaren på datorn så jag har allt samlat och bara kan börja träna sen när det blir dags för det.

Imorgon blir en intensiv dag. Först skolan mellan 9-12 och sen ner till stan direkt efter och få en "utbildning" på min nya symaskin. Det ingick en noggrannare genomgång av symaskinen när man köpte så nu ska jag ner och se om jag lär mig nåt nytt. Sen ska jag fixa lite grejer på stan. Nåt ärende åt José och sen ska jag förbi Panduro och införskaffa det sista för att kunna slutföra pärltavlan. Måste köpa in fyra pärlplattor till och sen såna här klisterark som behövs för att fästa ihop pärlorna. Jag kan inte hjälpa det men jag är helt fast i denna hobby och då får det kosta "ont i rumpan". När jag är färdig med tavlan så ska jag göra nåt i lappteknik med symaskinen tänkte jag, lite ombyte. Då är det säkert varmare ute så en bok på balkongen kan locka och kanske har jag en fungerade cykel då med. Pappa har lovat att försöka se till att den är funktionsduglig till våren/sommaren. Hoppas du inte ändrat dig pappa???

Andra chansen

Igår satt vi och kikade på andra chansen och vi inser att vi uppenbarligen inte alls har samma smak som svenska folket (i alla fall de som ringer och röstar) för de två låtar vi tyckte minst om i andra chansen var de som gick till final. Försvann ju många bra låtar. Sen kan man ju fundera kring hur rättvist det är med dessa dueller egentligen. Det är väl egentligen bara för att de ska tjäna så mycket pengar som möjligt på den här grejen. I sista duellen satt vi och hoppades hårt på Sean Banan, det hade jag aldrig trott. Men hans låt var ju mycket roligare än Flincks i alla fall. Både Torsten Flinck och Ranelid i finalen, funderar starkt på vart det här programmet är på väg.



Rullstol på stan

Idag har S och jag haft en heldag tillsammans. Så nu har jag/vi testat rullstolstillgängligheten i stan och samarkand. Just idag var det vårmarknad i Växjö vilket innebar en massa knallar på stortorget och vad har en hel del knallar?? Jo feta elkablar som är svåra för en rullstol att ta sig över. Bortsett från dessa gick det bra med rullstolen på stan, man fick bara tänka på vart man valde att gå över med rullstolen då en del trottoarkanter är lite höga. Sen valde vi ju att inte gå till ställen där vi insåg att det var trappor upp för att ta sig in.

Nu är jag dock helt slut efter att ha gått hela dagen och då mestadels dragit en rullstol framför mig. Nu blir det ingen mer shoppingrunda för vår del innan S tar sig fram för egen maskin på sina egna två ben. Var lite småtungt emellanåt med rullstolen men det gick.

Blev lite shoppat för min del. Ett par jeggings (ett mellanting mellan vanliga jeans och leggings, med mjuk härligt gummiband i midjan) och en knallgrön hoodtröja. S tyckte jag behövde lite färg och den var riktigt snygg. Jag som ofta kör på mörka färger eller pastellfärger.



José låter hälsa att han mår lite bättre (han är förkyld och har varit hemma sen i tisdags). Han älskar att fått håret klippt nu ikväll av sin egen frisör (jag) och sen vara nyrakad. Men lite sjuk måste han nog fortfarande vara för det var han som föreslog att jag skulle ta en  bild på honom när jag efterfrågade en bild i bloggen, han som brukar avsky att vara med på bild, så man får ta chansen när man får den =)
Hade tänkt ta en bild på tröjan men ljuset/kameran speglade inte alls den rätta färgen på tröjan i bilden.

Klippning

Just nu är det massa bök i trappuppgången, våra nya grannar mittemot håller på att flytta in. Undrar vilka det är? Några roliga typer?

Idag var jag iväg till frissan. En ny frissa för min del. Klippte bara topparna, har varit så besviken ett par gånger när jag klippt etapper och sånt för ska man göra en frisyr sen så ser det helt galet ut. Jag gillar mitt långa hår så blev bara 5cm kortare, fick i alla fall bort allt det risiga som varit ut vid topparna, så skönt. Trevlig var frisören också. Jag tror helt klart att jag kommer gå dit igen, var så nära och bra också. De ligger vid nästa rondell ifrån oss om man kör mot samarkand så tog kanske 5 min att gå dit.

Jag tror min kära mamma också blivit påverkad av prinsessan Estelles födelse. Igår fick jag på wordfeud ett meddelande med fina tjejnamn som hon tycker skulle passa på vår ev framtida dotter, bara helt spontant liksom. Undrar om hon vill ha något sagt med detta????

Ida

RSS 2.0