drömmar

Tidigare i år blev jag ju "ringmärkt". Min käre blivande man visste precis vad en förlovning innebar för mig.   Ett bröllop i framtiden.  Just nu sparar vi pengar till andra viktigare saker, men man kan alltid köpa en bok på temat och börja drömma.  Så nu drömmer jag lite 😊

pärlor

Som ni vet började jag på en riktigt stor pärltavla för några år sedan.  Under långa perioder har dendock blivit liggande pga examensarbete och sedan att jag började jobba och var helt uppe i det.  Jag har insett att det inte är någon idé att ha 
Någon större tidplan eftersom jag säkert glömmer bort den igen.  Min plan nu är att låta pärlorna ligga framme och "vara i vägen" så glömmer jag kanske inte bort den, kanske.  För att ge mig själv en extra morot pusslade jag ihop det jag gjort för att se om det blev någon bild och visst blev det. Ni som vet vilken bilden är, visst kan ni ser mitt ansikte, Annies och delar av våra resterande familjemedlemmars?  Jag blev lite gladare nu när jag kan skönja ett resultat.  Visst heter du skönja? Stavas det ens så? Inget ord som finns i mitt vanliga ordförråd inser jag.

Sep. 21, 2014

Jag har just nu 38 gula tomater på gång i olika storlekar och 6 röda tomater.

Två gula ser ut så här, med en extra tomat på sig själv.



Jag hoppas alla hinner mogna.

tomater

Det blir nog hemodlade tomater i helgen.



fler Idor

Ikväll insåg jag att det finns fler som delar mitt namn, med min mindre vanliga stavning av efternamnet. Fick ett mail från mamma. Jag kände inte igen adressen och studerade de bifogade filerna. Nopp det där var inte till mig och det var inte från min mamma. Jag skickade ett vänligt mail tillbaka att mailet nog kommit fel. 😉

Val

Dagen har självklart bestått av en runda till vallokalen, så nu har jag gjort min röst hörd. Sen har det blivit en god middag hos svärföräldrarna, pastel de papa (reservation för stavningen). Lite kött, russin, ägg, oliver, kanske något mer som jag inte minns just nu, som låg i botten och sedan en form av potatismos ovanpå och allt har varit i ugnen en stund. Riktigt gott var det.
 
Sedan har mannen och jag börjat med en spanskakurs. En gång i veckan ska vi sitta någon timme och träna, eller rättare sagt jag ska träna. Eftersom saker inte heter samma sak på spansk spanska som på chilensk spanska så behöver han stötta upp. Jag vill ju trots allt lära mig den chilenska spanskan. Ikväll har jag tränat på att kunna presentera mig, vad jag heter, bor , telefonnummer osv.  Barnen C har en bra bok med massa bilder på olika substantiv, visserligen utgår den från engelska, men det spelar ju ingen roll. Jag skulle vilja ha en sån i alla fall. Sedan får man stryka saker som heter annorlunda på chilensk spanska och skriva det "rätta".
 
Nu ska jag nog dubbelkolla morgondagens planering så jag har den i färskt minne.

jordgubbar

De här smaskar jag på ikväll. Dock känns det väldigt konstigt att äta färska svenska jordgubbar i mitten av september. Jag har inte köpt några på länge men blev lite sugen idag.

yoghurt

Idag bestod en vanlig dag på jobbet av att måla ett gäng dörrar med yoghurt. Det finns en första gång för allt. yoghurten målades på glasdörrar som insynsskydd. Det hade inte torkat när jag gick hem men det verkade lovande.

Förresten är min skog helt färdigmålad nu. Har dock glömt ta en bild. Sälen Sam har flyttat in också.

Student igen

Jaha då var man väl officiellt student igen. Precis nu har jag registrerat mig på kursen, svenska som andraspråk. På skolan har vi läst de två första delkurserna redan, så börjar egentligen inte plugga förrän till våren och ska då läsa de två senare delkurserna. Som tur är så läser jag på distans och har bara någon träff på universitetet.

Ida

RSS 2.0