Midsommar

Okej det verkade som det var några stycken som var lite intresserade av vad jag har för mig om dagarna.

Idag började jag med sovmorgon (vet inte hur jag ska orka stiga upp klockan sex på måndag). Efter frukost blev det träning med fiten. Kanske inte världens mest effektiva träning men fasen vad skoj det är. Att tävla sina resultat med både sig själv och José, tävlingsmänniskan slår till ordentligt.

Om en timme sitter jag på tåget mot Kalmar och syrran. Smaska jordgubbar och ha det trevligt. Inte en helt dum midsommar.

På måndag är det dags för min första dag som godsmottagare. Kul att få lite att göra. Det har varit lagom med de veckorna jag har varit hemma nu. Skönt att dra in lite pengar till det här hushållet igen. Tur att jag fick rätt mycket skattepengar så man har lite pengar att röra sig med innan dess.

Nu har jag slut på intressanta saker att berätta (om det innan nu var intressant). Dags att göra sig i ordning.

Glad midsommar på er!

Till mina läsare

Jag börjar starkt fundera på om min statistik på bloggen fungerar. Jag hade förut i alla fall ca 7 unika besökare om dagen. Men typ sen jag slutade skolan har statistiken visat på en unik besökare per dag (unik blir man tittar från olika datorer, så om mamma och pappa läser min blogg båda två vid olika tidpunkter men samma dag från samma dator blir det bara en unik besökare, för er som inte är med på vad jag pratar om).

Jag skulle därför nu önska att alla som läsare detta skriver en kommentar till detta inlägget. Skriv bara att ni läst och gärna vilka ni är, alltid kul att se vilka som läser.  För har jag bara en unik besökare per dag börjar det kännas ganska dumt att lägga tid på bloggen även om jag också gör det för min skull, men ändå.

Kanske också ska ge er en liten uppdatering. Igår gick jag igenom all kurslitteratur för att se vad jag kan sälja till hösten. Blev en hel del. Men vill inte sälja allt om man kanske kommer använda den igen. Går ju alltid sälja senare. Men får jag alla böcker sålt blir det ca 1500kr om jag får begärt pris. Har några böcker som jag inte helt bestämt om jag ska sälja eller inte. Beror lite på hur det blir till hösten för min del. Vad jag kommer att läsa.

Tisdag

Nu har det varit lite dåligt med uppdateringar.

Var i Göteborg i helgen hos sambons syster med familj. Kom dit efter lunch på fredagen. Först blev det mycket hälsande och lekande innan sambon och jag drog in en runda till stan.

Jag hittade ett par trekvarts byxor, ett singstar, sen hade de rea på Panduro. Tror ni jag kom därifrån utan en påse med lite gott i? Klart jag inte gjorde. Men köpte bara på rea. Blev två påsar med olika teman med lite smått och gott i, stickers, papper, bokstäver och chip boards.

På lördagen blev det loppis på flera olika ställen i Göteborg och sedan in till stan för att gå på Movieline (en stor filmbutik) tillsammans med José och Camilla. Ingen av oss hittade något. Ganska förvånande, José brukar alltid komma ut med något men icke, inte denna gången.

Det blev så klart lite bröllop på lördagen med.

På söndagen var det dags att åka hemåt. Jag körde sista halvan av vägen hem. Jag vill helst inte köra i Göteborg och inte på motorvägen där, är ett sjukt tempo. Så den biten tar alltid José. Men när jag körde så blev det ett riktigt skurväder. Ett tag gick torkarbladen i högsta hastighet och jag såg ändå inte perfekt. Kände av lite vattenplaning kände jag också av, var inget kul att väder att köra i stundvis. Men på andra ställen sken solen och sen började regnet om igen.

Igår scrapbookade jag. Fick först börja med att organisera lite. Börjar få lite mycket grejer så måste försöka få en någorlunda organisation på det. Ska försöka lägga upp lite bilder på det jag gjorde senare.

IDag vet jag inte alls vad som ska stå på schemat. Har inte en aning vad jag ska hitta på. När José kommer hem så har vi lite planerat men vad jag ska göra tills dess vet jag inte.

Dagens pyssel

Tänkte visa vad jag har gjort i min pysselhörna idag.



VAd tycks? Jag tycker det är ganska fint även om det finns de som är mycket duktigare än mig.



Inuti. Sedlarna satte jag fast med fotohörn. Smart tyckte jag.

Nu skriker datorn "Kritisk energinivå" så måste stänga av. Lägger upp mer en annan gång.

Tid

Är det bara jag som tycker att tiden går sjukt snabbt. Det känns som jag inte riktigt hann med våren. I mitt huvud känns det nästan som att vi gick från massa snö till sommar på ett par dagar. Är det ett studentproblem kanske? Man har så mycket som ska göras att man inte helt är medveten om sin omvärld??

Eller är det för att man blivit vuxen som det känns som tiden går snabbare?? Man har massa måsten är det därför det känns som tiden går snabbt för att man ibland inte riktigt hinner med allt??

Det som från början fick mig att fundera kring tid var det faktum att imorgon slutar min lillasyster nian. Till hösten börjar hon gymnasiet, GYMNASIET! Känns som jag gick där nyss ju. Men det är 8 år sedan jag började gymnasiet. Vad har egentligen hänt på alla de åren?? Vart tog tiden vägen?

Jag måste väl börja inse att lillsyrran inte är så liten längre även om det känns så.  Men sorry syrran men du kommer alltid vara yngst, det får du leva med.

Måste packa lite ikväll. Imorgon bitti åker vi till Göteborg och sambons syster med familj. Så skulle jag inte uppdatera så mycket så vet ni varför. Ska bli kul att komma hemifrån lite. Har ju blivit ganska mycket tid här hemma nu sen jag slutade skolan. Plockat lite i ordning på kontoret idag. Måste gå igenom mina böcker sen också och se vad jag ska sälja till terminsstarten, men det blir nog när det närmar sig lite mer.

Dags att göra lite nytta igen kanske. Ge gärna lite synpunkter på om ni också tycker att tiden går snabbt och vad man kan göra åt känslan.

Onsdag

Igår var jag nere en runda på stan med en kompis. Skulle främst ner till antikvariatet och leta efter min serie. Började leta i de sjukt stökiga hyllorna. Alla ni som tycker att jag är stökig (okej jag är ganska stökig) skulle gå dit. Jag ligger verkligen i lä. Jag är organiserad i jämförelse, visserligen verkade han fått in ganska mycket senaste dagarna men så stökigt det var. Men han i butiken verkade i alla ha ganska bra koll på läget ändå.

Men tror ni att mina böcker fanns?? Självklart inte, utan han bara bekräftade det som jag redan insett. Serien är väldigt populär och säljs inte längre dvs vi är många som slåss om de få begagnade som finns. Om någon har eller vet någon som sitter med serien "Malin på Granlunda"  (Anne-Lise Boge) hemma, snälla hör av er. Jag börjar bli desperat. Var också inne på bibblan och där fanns några böcker som talböcker men de får bara funktionshindrade låna. Jag blir så lack, varför ska det vara så svårt att få tag i böckerna.

Men något positivt med att jag drog ner till stan var att jag hittade en sjyst jeanskjol. Hittade ett par jeans också men har för mig att jag fick någon typ av rabattcheck för ett tag sen på Kapp Ahl för att jag skaffat med mera kort. Ska kolla upp det. Men kjolen slog jag till på eftersom de var rabatt på den och inte så många kvar.

Nu ska jag strax börja baka lite. Har två jäst som snart går ut. Tanken är att det ska bli kanelbullar och ljusa frallor. Måste bara kolla så jag har mjöl så det räcker. Måste få det gjort innan sambon kommer hem, vilket han gör väldigt tidigt idag. Chile spelar sin första match i VM idag så vid halv två kommer han sitta klistrad vid tvn.

Statistik

Börjar inse att min statistik för bloggen allt kunde vara lite bättre. 1-2 unika besökare per dag. Det är lite deprimerande. Funderar på att snart lägga ut bloggadressen på facebook. Men det får bli en dag när jag faktiskt skriver något riktigt intressant.

Ska snart ta en liten fika på hallonmuffins och drömmar. Ska träffa en kompis nere på stan om ca en timme. Så får väl klä på mig något snyggt snart.

Ska ner till ett antikvariat och se om de har någon bok i den serien som jag läser. Jag vet jag tjatar ganska mycket om den serien men det tar upp en del  av min tid att leta efter böckerna.

Nä nu ska jag sätta fart. Fika först sen fixa i ordning mig.

Sista försöket med bilderna

Okej, nu gör jag ett sista försök att få över bilderna.



Erika poserar i det varma vädret.



Nu blir jag fundersam. När jag la in några bilder nu så blev de vända åt fel håll, men orginalet är rättvänt, dvs mina ben neråt och huvudet uppåt. Fattar nada, men min sambo hjälpte mig, så nu ligger orginalen åt fel håll men blir rätt i bloggen. Vaddå mysko??? Men nu har jag lärt mig hur man vänder bilderna i alla fall.



MALMÖ!



Lunch på sunset boulevard tror jag det hette. Någon typ av toastad macka med ugnsbakade pommes. Nyttigare än friterade i alla fall.



Erika njuter av lunchen.......



En skitsnygg bild på Erika när vi åkte tåget tillbaka till Småland. Håller ni inte med??



Anna var också med på tåget. Trots förseningar (som visst blev ännu fler efter att jag klivit av i Växjö) så var sällskapet perfekt. Hade inte velat sitta med några andra och titta landskapet utanför Hässelholm.

José skickar också en liten hälsning idag (fast han är inte helt medveten om det). Han har fullständig dansbands/schlagerfeber.
Just nu är det gulli gullan....

en annan favorit ikväll har varit


Lördag

Igår blev det ingen uppdatering. Men gjorde faktikst ingenting. Bara latade mig hela dagen. Ibland kan man få göra det också.

Men tänkte lägga över lite mer bilder från Malmö idag. Tog lite bilder med mobben men syrrans dator och min mobil ville inte samarbeta och jag orkade inte tjata på dom =)

Nu hade jag lagt över alla bilder till datorn men nu har det hänt nåt på vägen. De går inte öppna. Jäkla skit. Jajja då får ni vänta lite till på de bilderna, pallar inte föra över dom igen just nu.

Jag går och duschar i stället.

Ska iväg och handla lite sen med. Ikväll kommer svärföräldrarna på grillning.

Förresten blåser det mindre storm hos er också????

Nu är allt klart

Har precis fått betyget för sista delkursen. Även denna delkursen gick riktigt bra. Fick väl godkänd. Är lite lätt förvånad över detta då motivationen var lika med noll sista veckorna. Men jag får väl försöka göra som min sambo alltid säger, börja inse att jag verkligen är duktig. Men känns skönt att bevisa både för mig själv och för de som inte trodde/tror att jag klarar av akademiska studier. JAG KAN!!!! Ingen kan någonsin säga att jag inte klarar det. Efter två års heltidsstudier finns det inte en enda kurs som är underkänd.

I höstas fick jag mitt första VG på en hel kurs. Just nu läser jag inriktningen och får inte ett helhetsbetyg förrän efter jul.  Men hade jag fått ett terminsbetyg så hade det blivit VG också tror jag allt.

Nä nu måste jag sluta en kompis ska komma förbi, fast egentligen ville jag skriva ett långt inlägg om hur duktig jag är, men det kanske är lite väl ego.

Ha det bra så hörs vi igen!!!!

Shoppingdags i Malmö

Idag har syrran och jag varit och shoppat i centrum.

Erika var den som shoppade mest, shoppaholic.

FÖr min del blev det en kläning, super snygg, det bästa var att det var riktigt billig, nedsatt med 50 % eller nåt. Lite smink blev det också. Men har hittat en supersnygg klänning på Kapp Ahl, men det kostade 500kr och då blev jag smålänning. Men ska kolla och se hur mycket jag egentligen gjort av med de pengarna som jag hade avsatt till shopping och är det mycket kvar ska jag kolla i VÄxjö och köpa den om den finns.

SKulle precis kolla hur domen lydde. INsåg då att skattepengarna kommit. 4500kr plus, fasen vad nice. Men måste spara så jag har nåt att leva för i juli innan sommarjobbspengarna kommer.

Till dagens bilder.


Har dock inga bilder från själva shoppingen, var så upptagen med att shoppa så vi glömde ta bilder.



Erika tog med mig till den berömda juicebaren. Där tog vi varsin smoothie. Min är den högra med hallon, blåbär, jordgubbar, vanlijyougurt och honung. Fasen vad gott det var. Ska försöka dra förbi där imorgon innnan tåget går. Önskar de hade det i Växjö.




MUms vad gott.




Malmös nya kändis med de coola solbrillorna på.

En uppdatering från Malmö-land

Blev aldrig någon uppdatering igår för vi promenarade i två timmar och sen blev det duschen och då var klockan typ elva så det blev film och sen sängdags.

Men nu ska det bli lite bilder. Börjar med gårdagen.





Min underbara syster i Malmö. Hon lockade mitt hår som ni ser. Fattar vilken tid det tog, helt plötsligt kändes det som jag hade ganska mycket hår ändå.



Folkets park. Jätte mysigt ställe, måste ses om man är i Malmö.



Vi hade väldigt roligt kan man väl säga. Här har vi hittat en lekpark och försöka göra snygga hopp, Erika lyckades bäst i alla fall som fastnade bra på bild.





Den här väggen hittade vi på promenaden. Observera att det är klottring förbjuden på ena sidan, men den andra sidan är det helt okej att klottra. Lite lätt mysko tycker vi i alla fall.






På väg hem tillbaka till lägenheten.


Det var lite bilder från promenaden igår.

Idag var i vi äntligen på panduro outleten. Som jag längtat. HAr dock inga bilder från detta då regnet öste ner. Sen mötte vi upp Anna en stund nere på stan.



Anna och jag på Espresso house.


Nu måste jag lägga ner. Erikas tur att blogga. Ni hittar hennes blogg på adressen:

www.till-malmo-pa-en-kvart.bloggagratis.se

eller kolla länken vid sidan om inlägget.

NU har hon fixat alla grönsaker så jag ska fixa köttfärs. Tacos står på menyn.

Lite blöta kramar från Malmö

Promenad

Kort uppdatering.

Erika och jag har det jätte bra. Ska lägga upp lite bilder senare men nu ska vi ut på promenad. Hörs senare.


SOMMARLOV!!!

Usch jag har lite dåligt samvete för att jag inte bloggade igår. Kan ni tänka er det? Jag som förut inte bloggade på en vecka får lite dåligt samvete för jag missar en dag. Nog om det.

Vet ni vad??? Jag har SOMMARLOV. Skickade in sista examinationsuppgiften tidigare idag och sista träffen med klassen var på förmiddagen.

På förmiddagen idag var det dags för exkursion. Vi gick runt lite i centrum och jag lärde mig en del. Till exempel att Växjö är en av de städer som på 60-talet rev väldigt mycket gamla byggnader i stället för att restauera dom och låta historien finnas kvar. Det är ganska stor skillnad om man jämför med Kalmar.
Vi hade jätte fint väder och det var nästan för varmt ett tag. Vandrade iväg imorse utan en tanke på solskyddsfaktor. Vilket resulterade i att jag har röda fina armar just nu, men det kunde varit värre. Men måste införskaffa sådan snarast i alla fall. Jag brukar verkligen försöka tänka på det i alla fall i början av sommaren eftersom jag har så ljus hy. Men nu har jag väl varit så upptagen med skolan att jag inte riktigt fattat att sommaren är här. Men hade i alla fall kortärmat och inte ett linne så axlarna är räddade i alla fall, det brukar kännas rätt rejält när man bränner sig där.

Nä nu har ni nog tröttnat på mitt tjat om min bränna.

Imorgon åker jag till MALMÖ och våldgästar min syrra. Ska bli så kul. Men lovar dock inte lova att bloggen kommer uppdateras så mycket. Jag kommer ha bättre saker för mig troligtvis.

Åh nu bara försvann min inspiration till att skriva. Har knappt ett ord jag vill skriva mer. Kommer väl ha mer att berätta när jag varit i Malmö. Ikväll blir det i alla fall mys med sambon eftersom vi inte träffas på ett par dagar sen.

Ha det bra i solvärmen och ANVÄND SOLSKYDDSFAKTOR *ler*

Skola och plugg

Varit en sväng på universitetet i dag. Vi fick måla en egen stad efter vissa mallar.
Cyklade till skolan idag för det var ju kanon fint väder eller ja det är det ju fortfarande.

Egentligen vill jag bara gå ut i solen och ha det skönt. Men först plugga. Så skönt när sista uppgiften är inskickad. Den ska in på lördag men ska försöka få in den på fredag efter att vi haft exkursion till fots. För på lördag åker jag till Malmö och min underbara syster. Hur länge sen som helst sen vi träffades på tu man hand. Bara ha det bra i flera dagar, hoppas kunna utöka min gaderob lite också. Har insett att jag har väldigt dåligt med sommarkläder. Borde väl hitta något i Malmö, annnars är det illa *ler*.


Bjuder på lite sommarstämning medan jag fortsätter med min uppgift. Jag ser ljuset i tunneln. Snart är det sommarlov.

Mer jobb

I morse ringde min kära sambo från jobbet. Började undra varför han ringde så tidigt (innan kl 9). Det händer att han ringer hem när jag är hemma men det brukar vara på lunchen.
Det visade sig att de ville att jag skulle få lite extrauppgifter i sommar. Godsmottagare typ. Avancerade grejer. Detta gjorde också att jag får två veckor extra så jag kan lära mig uppgifterna när det fortfarande finns folk kvar som jag kan fråga. Det blir en spännande sommar det här.  Men som min kära sambo sa: " Det är ju som när du fick tupperware grejer och bara kontrollerade att du verkligen fått det som det stod att du fått" Nu blir det bara helt andra grejer och lite större volymer skulle jag tro *ler*

Men extra pengar behövs verkligen i sommar. SÅ nu kommer jag inte vara fullständigt pank i juli längre jippi. 6 veckors jobb. Förra året hade jag bara tre veckor och vi överlevde ändå. Så nu blir det lite extra kosing, så nice. Me like.

Nä nu får jag återgå till examinationen. Någon som är sugen på att skriva om städer och exkursioner? JAg har minst 1½ sida kvar att skriva. Men det borde gå.




Jag har faktikst börjat gilla denna låt. Tyckte inte alls om den första gången.

Ida

RSS 2.0