förstår inte

Fy för känslan som uppstår när man läser en bok på svenska men förstår nästan lika mycket som om den varit på finska.  Eller ja riktigt så illa är det kanske inte men det känns nästan så.  Fy för  grammatik.  Tur den andra boken är riktigt lättförståelig annars hade det aldrig gått.  Undrar hur illa det är inte lägga någon större vikt vid den svåra boken.  Riktigt tråkig är den också.  

Finns du någon här som gillar grammatik? Tio veckor grammatik på halvfart . Någon som känner sig inspirerad? 

Ok stämpel

Känner mig som dockan i tomteverkstaden som får  en ok stämpel i rumpan.  Har precis kollat upp några födelsemärken  jag funderat på. Jag  gick igenom besiktningen så att säga 😃 känns så skönt, även om jag inte var jätte orolig så känns det bra att fått ett expertutlåtande  kring saken.  Firar det med helg.  

10 år

Nu är det tio år sedan jag  fick mitt körkort.  Igår var jag och fixade ett nytt.  10 år, jag börjar känna mig gammal.  

För privat eller inte

Många gånger de senaste månaderna har jag påbörjat inlägg här på bloggen för att sedan radera ut allt. Jag har en förmåga att börja skriva för mycket så att det känns alldeles för privat. Det har börjat bli svårt för mig att skriva när allt helt plötsligt känns för privat. Minsta lilla grej kan kännas privat. Usch det känns så svårt. Kanske är det dags för mig att ta en bloggpaus, inte för att jag varit så aktiv på sista tiden.
 
Det är ju faktiskt så att de som står mig nära har jag redan mycket kontakt med och får veta allt jag vill berätta på andra sätt än bloggen.
 
Fortsättning följer.........

Rädsla

Känslan när man tror att man råkat radera drygt 90 inskannade negativ är inte att leka med. Usch vad rädd jag blev. Så mycket jobb som skulle gått förlorat. Som tur var hittade jag en mapp jag glömt bort där de låg sparade. Jag har ju fortfarande negativen hos mig så hade ju kunnat rädda situationen, men det hade tagit så lång tid. Två negativ i storleken 6x9 cm tar ungefär 3-4 min att skanna. 4 min gånger ungefär 45 "par" med negativ. Tur jag hittade dem.
 
Snart är jag klar med den lilla redigering jag gör med bilderna, vilket är att rotera dem både runt och spegelvänt och namnge dem efter mappen de ligger i. Det är dessa drygt 90 kvar nu av ca 400 st.

Ida

RSS 2.0