Ostindia

Jag satt nyss och sökte på min servis ostindia, egentligen i hopp om att få information vad som funnits i servisen så jag kan leta efter dessa delar. Jag hittade då information om det nya i Ostindia som kommer i höst. Ska visst komma delar med ett nytt mönster och delar med det gamla mönstret. Det nya mönstret gillade jag inte alls. Jag tycker att de har förstört det fina mönstret i ostindia. Tur att det finns många delar med det gamla mönstret. De nya delarna vet jag inte heller om jag var imponerad av.

Vad tycker ni?


http://www.rorstrand.se/index.php/nyheter/nya_ostindia_nytt_moenster_och_nya_former/

godis

Torsdag

Har nu min fjärde sommarlovsdag. Första dagen som jag är ensam hemma. Yngsta syrran bosatte sig här några dagar efter att hon och mamma och pappa fikade hos oss i söndags. Var ett par härliga dagar. Igår försökte jag sy en maskeraddräkt till henne eftersom hon ska på maskerad på fredag. Prinsessan Leia från Star wars (stjärnornas krig) fick det bli. Googla bilder på henne om du inte vet hur hon ser ut. Vi gjorde om ett lakan till till hennes vita dräkt. Kanske inte blev det mest proffsiga, men ändå hyfsat okej tycker jag nog. Men jag hoppas nog på lite dämpad belysning på maskeraden för säkerhets skull, någon söm blev inte helt perfekt men tror inte någon inspekterar det så noga ändå på maskeraden. Nu håller vi bara tummarna att syrran får till den rätta frisyren på ett bra sätt. Hon och jag tränade för fullt när hon var här. Tyvärr har jag inte möjlighet att hjälpa henne imorgon eftersom vi befinner oss i två olika städer.

Jag tänkte visa hur fint vi fått det i vardagsrummet nu med det nya vitrinskåpet.



Observera delar av den fina servisen som står bakom glasdörren till höger =)




Detta hittade jag i Moheda i söndags. Så nu har jag både tekoppar och kaffekoppar. Jag ville kosta på mig det för födelsedagspengarna. Jag anser att födelsedagspengar ska gå till sånt man inte unnar sig i vardagen. Att köpa både kaffekoppar och tekoppar tillhör nåt sånt. Det blir ett fint minne sedan att jag kostade på mig både ock.
Jag blev lite förvånad att när vi var i Moheda i söndags för de hade fyllt på med lika mycket som förra veckan. Hyllan var nästan tom när vi gick därifrån veckan innan och nu var den lika välfylld igen. Så jag köpte en gräddkanna till (tjänade över 400kr på bara den), alltid bra att ha om den andra går sönder eller om man har långbord så kan det vara bra med två. Som ni kan se på bilden fick jag också tag i en sockerskål. Blev så glad. Tror jag tjänade  1100-1200kr på den om jag minns  rätt. Den var i riktigt fint skick. Så nu är min kaffe servis komplett och mina födelsedagspengar nästan slut. Men vad mycket jag fått för de pengarna. Minns förra bilden jag visade?



Så det som är på dessa två bilder är det jag köpt för födelsedagspengarna. Jag är verkligen glad för allt jag fick för pengarna.  Stort tack till er som var med och bidrog till min servis.

Det kommer nog in lite mer till servisen snart. Mina föräldrar eller mest mamma har sagt att eftersom vi haft lite svårt att planera in vårt spa så kanske jag vill ha pengar till servisen i stället. Eftersom de hade rabatt på en butik nere i stan så skulle jag få 12 mattallrikar för de pengarna de tänkt lägga på spat. Så nu får jag välja vilket jag vill ha. Jag funderar på att be om pengarna för att köpa tallrikarna, det blir verkligen ett minne för livet. Då får jag nästan en komplett finservis i 25-årspresent. Mamma och jag kan alltid gå på spa en annan dag även om jag får betala min del själv. Det vore också kul att ha nåt som är helt nytt, kaffeservisen är ju ändå köpt på typ loppis och kan vara begagnad även om mycket ser helt nytt ut även om trycket och nyanserna är lite olika. Tror ni jag gör ett bra val då?

Snart kommer min kompis S hit och vi ska umgås ett par timmar.

Sommarlov

I natt vid 00,19 skickade jag in terminens sista uppgift. Så nu är det bara till att hoppas att arbetet och tentan blir godkända. Men nu har jag sommarlov i alla fall. Det började jag med att sova till 9,30 med ett litet uppvaknande när mannen gick till jobbet.

Jag har inte riktigt vant mig vid att ha sommarlov. Just nu sitter syrran och jag vid varsin dator och bloggar, kollar facebook med mera.

VI började dagen med frukost när vi tittade på Trassel (tangled på engelska). Riktig mysig start.

Får se vad mer som händer idag. Men i matväg kör vi fredag för att fira lite att syrran är här. Det blir tacos ikväll =)

Söndag

Idag är tanken att jag ska hinna med en hel del. Projektarbetet ska skrivas färdigt och förhoppningsvis skickas in. Läraren sa att det inte gjorde nåt om det blev någon dag sent eftersom hon ändå inte hinner läsa alla på samma dag så att säga. Men jag skulle tycka det vore skönt att det inskickat.

Vi ska dra ut till Moheda och antikloppisen där. Hittade ju massa porslin ur ostindia där förra veckan. Eftersom det bara var kaffeservisen så tänker jag att de kanske också ha matservisen men inte fick plats med allt på en gång. Hoppas kan man ju i alla fall. Så håll tummarna.

I eftermiddag kommer mamma, pappa och yngsta syrran. De ska stanna till på lite fika innan de drar vidare hem mot ostkusten.

Lördag

Åh vad trött och seg jag var igårkväll efter tentaskrivandet. Trodde aldrig jag skulle orka se hela let´s dance. Ville ju faktiskt se vem som vann. Men jag höll mig vaken och till och med en bra stund efter det. Ville inte riktigt gå och lägga mig vid 22 en fredagkväll. Eftersom vi hade lite gott med lite läsk och så, så var det nog lite socker som höll mig vaken =)

Idag blir det lite pluggande på projektarbetet och sen vid 14 är det dags för tw-möte. Får se vad som händer där. Var visst lite special idag har jag förstått det som.

Vitrinskåp

Vi är numera ägare av ett vitrinskåp =)

I onsdags var vi och lämnade in lite grejer till Erikshjälpen och bestämde oss för att titta in i butiken när vi ändå var där. Då hittade vi ett vitrinskåp i furu. Det är visserligen begagnat och visst på vissa ställen syns det kanske mer, men vi fick det för ett bra pris. I torsdags var vi sedan och hämtade det, vi behövde ju ha hjälp av någon med dragkrok. Så nu har vi flyttat in i det också.  Eftersom det är sådana där glasluckor så står delar av Ostindia där så jag kan se den varje dag. LYCKA!

Jag lägger upp en bild senare. Just nu står den gamla skänken kvar, kanske blir av med den på söndag eller åker den ut på blocket. Därför vill jag inte ta en bild nu eftersom det ser rätt stökigt och trångt ut med både ett vitrinskåp och en skänk och sen plus matsalsbordet. 

Idag var det så dags för salstentan. Jag skrev nåt på de flesta frågorna i alla fall. Var bara en fråga jag jag lämnade helt blank. Jag förstod inte alls vad de ville ha fram för någon information. Så nu är det bara till att hålla tummarna. Har lite kvar att fixa med projektarbetet också  sen blir det sommarlov på senast söndag kväll=)

Ida

RSS 2.0