Tack!

Tack för all positiv feedback på mitt riktigt bra resultat på salstentan.

Igår kom posten med ännu en glad nyhet, deklarationen. Får ca 4500kr tillbaka närmare 5000kr. Förstår inte riktigt vad jag gjort för att förtjäna detta men jag klagar inte, inte det minsta.

Så nu funderar jag på vad posten ska bjuda på för trevligheter idag. I måndags kom tentaresultatet, igår deklarationen med väldigt goda nyheter. Jag väntar spänt på dagens post och jag har sett postmoppen på gården så den borde snart vara här.

Nä nu borde jag väl plugga lite, har faktikst sökt lite jobb nu på förmiddagen, lite extra knäck och sommarjobb. VI får väl se vad som händer.

Oj, nu trillade posten in.

Ska gå och kolla in läget. Ha det bra tills vi hörs!

//Ida

Väl Godkänd

Jag kan stolt säga att jag fick VG på salstentan i historia. I fredags fick jag via Facebook veta att många redan fått sina svar på tentan via vanliga snigelposten. Men jag hade inte fått något, jag kan lugnt säga att det var en jobbig helg. Sen igår när jag såg att brevbäraren var på väg, ville jag nästan springa ner på gården och tvinga till mig min post (men tänkte att det kanske var väl desperat). När jag väl hörde ljudet av posten som trillade in i dörren, så vågade jag knappt titta efter. Tänk om tentan inte var med där, då skulle jag ju bli galen. Men ett stort A4-kuvert som det stod Linnéuniversitetet låt på hallmattan. Satte mig sedan för att öppna. Då blev jag sjukt skraj, tänk om jag inte ville veta vad som stod där egentligen. Men jag tog mod till mig och öppnade kuvertet. Hade en gul post-it-lapp på första sidan. Men som vanligt skriver lärare värre än läkare, gissade mig till vad som stod. Trodde mig kunna läsa, "det gick bra........ väl godkänd". Lyfte på lappen och där stod det att jag fått 42 poäng, med en VG-gräns på 41 poäng. JAG HADE FÅTT VG!!!!!!

Började sedan tittat igenom min tenta. Letade fram frågan jag hade svårt för kvällen innan. Blandade ihop allt då och var rätt nervös för resultatet. Hade jag snurrat till det även denna gången. Men man kan väl lugnt säga att jag redde ut det med bravur. Det var den enda fråga jag fick FULL POTT på. Sista timmarna kvällen innan hade gett resultat.
Blev så glad att glädjetårar började falla ner för min kind.

Hade lite svårt att koncentrera mig efter detta. Försökte hitta en bra barnbok till min VFU-uppgift, men hittar verkligen ingenting. Om någon har ett bra tips på en bra barnbok som indirekt diskuterar/påvisar barnkonventionens artiklar. Typ alla barns rätt till utbildning, att vara frisk och få sjukvård om man inte är det. Att barn inte får arbeta hur som helst.med mera. Sen ska detta vara ur ett historiskt/religiöst perspektiv.

Nu på morgonen har jag faktikst lyckats komma in på lektion.se så nu kan jag börja planera min mattelektion jag ska ha nästa tisdag med ettorna. Vi ska diskutera längd och varför det är smart att använda samma mätinstrumment.

Nä nu börjar detta inlägget bli väldigt långt och jag måste nog fixa mig i ordning lite. Snart kommer posten också, tänk om det kommer lika trevliga nyheter idag, hoppas kan man ju alltid.

//Ida

Söndag

Japp, idag är det söndag, om ni nu inte visste det. Men det ni kanske missat är att vi ställt om klockan i natt. Tycker de gjort ovanligt lite reklam om det, eller har jag inte lyssnat med de öronen.

Igår var Malin här. Hade ett riktigt trevligt dygn ihop. Tror att jag lyckades lura Malin att bli lite scrapbooking galen hon med. Sorry.

José har äntligen köpt sig en mp3-spelare. En som passar hans alla krav. Ni ska veta att det inte är lätt leta teknik prylar med honom. Han har så fruktansvärt höga krav. Helst ska teknikprylarna har teknik som inte ens finns på marknaden än. MEN han lyckades hitta en han tycker väldigt mycket om. Så nu sitter han troligtvis hela dagen och letar låtar och pysslar med annat som rör hans nya fina spelare. VAr visst en av de bästa på marknaden, så han borde väl vara nöjd.

Vad ska jag göra idag då, hmmm....... 

Eftersom alla scrapbooking prylarna fortfarande ligger framme kommer jag väl att sätta mig där en stund. Lite städning får nog allt stå på schemat också, men är inte särskilt pepp på det, men dammråttorna börjar komma fram lite för mycket. Vem kom på den dumma iden med damm och dammråttor? Jag hade klarat mig bra utan det i alla fall.

Jo nu vet jag vad jag nog ska göra mer förutom att städa då. Se Kulla-Gulla. Ni som kände mig som liten vet hur galen jag var i Kulla-Gulla böckerna. De finns ju filmatiserade också och jag har länge funderat på att köpa den. Sen igår var Malin, José och jag inne på Hemmakväll och då visade det sig att alla deras "Köp 1 för 139kr eller 2 för 199kr"  var sänkta till 89 kr styck. Där fanns den med så jag slog till. Alla tre kom ut med två filmer var och var väldigt nöjda.

Är det bara jag som tycker att jag varit extra lat idag??? Klockan är ett och jag har inte gjort något vettigt, bara ätit frukost. Men samtidigt är ju klockan bara 12 egentligen eftersom kroppen är inställd på gammal tid. Vid tolv brukar jag börja göra något vettigt på helgerna när jag inte har det minsta planerat.

Ha en bra dag på er allihopa, hoppas vi slipper åskan och regnet idag.

//Ida

Lång dag med musikal och vunnet bud på tradera

Haft en jätte lång dag med musikalen som min VFU plats sätter upp. först var det rep hela dagen sen har det varit dubbla föreställningar ikväll. Alla barnen var jätte duktiga men sista finalnumret var alla jätte trötta/övertrötta. Men de klarade det såklart.

Hittade just boken i serien jag vill ha på tradera. Så jag köpte boken direkt. 14 kr bud eller 15 kr på köp nu. Lägg till en krona och få det direkt, var inget svårt val, eftersom jag letade väldigt mycket efter denna boken.

Nu är jag sjukt trött och ska gå och lägga mig.

god natt på er!!

//Ida

ungar

Nu verkar ungarna en våning ner vara tillbaka till hundra. Varit tyst flera helger, de måste varit bortresta eller nåt. Men tro mig de har tagit igen allt denna morgonen. Till slut hörde man Josés stämma: HÅLL KÄFTEN!!!!!!!!!! hoppas de hörde det, men tveksamt sen började de dammsuga och skrika ännu mera.

Men blir så jäkla irriterar på denna familjen.
1. skrikande barn, nej tack
2. skrikande föräldrar som jagar upp sina barn som skriker ännu mer, nej tack
3. skrik i trappuppgången innan kl 10, nej tack
4. omflyttning av hela möblemanget innan kl 10, nej tack
5. dammsugning innnan kl 10, nej tack

låter väldigt klagande nu, men när  jag vill vakna av barnskrik och vakna tidigt av detta så SKAFFAR JAG EGNA BARN!!!!!!!!

vill ha sovmorgon lördagen efter en hel veckas nästan dygnet runt pluggande till tentan, SÅ DET SÅ!!!!

så nu har jag fått klaga av mig lite så tack för mig, denna morgonen/förmiddagen!

tentan avklarad

ja nu har man skrivit tentan. Nu väntar bara väntan på resultatet, men just nu skiter jag i allt vad tenta heter. Känner mig helt slutkörd. Nu blir det soffläge framför tvn resten av kvällen.

Åh vinnaren i min "tävling" är....

Först vill jag rekommendera alla att läsa att förslag på frågan om varför vi firar nationaldag den 6:e juni på kommentarer på förra inlägg. Måste nog säga att Erikas förklaring var bäst, men kanske inte helt rätt, men inte ett dumt förslag.

Åh mormor varför tjuvkika på wikipedia. FUSK!

Om nu inte Annie också fuskat så måste hon utses till vinnaren i denna tävlingen. Men att vi skulle blivit en självständig stat är inte helt vad jag lärt mig, men det behöver inte vara fel. Detta är min förklaring:
1. Gustav Vasa tågade in i Stockholm 6 juni 1523 (han hade inte krönts till kung ännu men det var bestämt att han skulle bli det)
2. 6 juni 1809 skrevs grundlagarna/konstitutionen och Sverige blev en demokrati på riktigt.

Nu måste jag fortsätta läsa om våra underbara kungar. Tentan gäller imorgon.

6:e juni. Varför?

Just nu sitter jag och tentarpluggar. Vad svårt det är att veta vart man ska lägga krutet liksom. Vad är viktigt i sveriges historia. Gustav Vasa? Frihetstiden? Kalmarunionen? Stormaktstiden? När vi förlorade Finland 1809? Första plundringståget som vikingarna gjorde 793? Kristendomens intåg i Sverige? Alsnö stadga? Engelbrektsupproret? Digerdöden? Industraliseringen? Emigrationen? Världskrigen? You name it!

Nu vet jag....

Jag gör ett test här på bloggen...

Nu hoppas jag att alla läsare skriver en kommentar på min fråga.

Vet ni kära bloggläsare varför vi firar nationaldagen just den 6:e juni??

Nä nu jag se om jag kan komplettera mina svar på instuderingsfrågorna gällande det sociala livet på vikingatiden.

Wish me luck!

Ett försök till uppdatering

Jag är visst ganska dålig på det här med att uppdatera. Men känns som att det inte händer så mycket spännande i mitt liv.
Jag menar att se brevbäraren som en av dagens höjdpunkter kanske inte gör mig till världens mest intressanta människa. Men så blir det när man sitter ensam och pluggar för många dagar.

En annan anledning till att jag varit dålig på att uppdatera är att allt kännts lite tungt. Många blir väl deprimerade på hösten när vintern är på väg. Men inte jag, jag blir deprimerad när våren är på väg. Men sen har jag ju aldrig varit som alla andra heller.

Men om vi skulle komma till någon typ av uppdatering då!

Igår letade vi fram min gamla cd-spelare som jag hade när jag bodde hemma. Jag tycker den är underbart fin och blev glad när vi bestämde oss för att ta fram den. Men lyckan blev kortvarig, den vill inte fungera. Luckan för cd-skivor öppnar sig hela tiden och när den väl bestämmer sig för att stanna kvar så vill den inte börja snurra skivorna. Jag utlovar en bra belöning till den som lyckas få min cd-spelare att fungera problemfritt.

I veckan blir det tentaplugg. Har den första salstentan på fredag. Börjar bli sjukt nervös.

Den nya tupperware katalogen har kommit och jag har till 99% säkerhet bestämt mig för att lägga tupperware på hyllan för stunden i alla fall. Fortsätter kanske månaden ut bara. Så vill ni beställa något (i alla fall från mig) så hör av er snarast.

Titta jag börjar ju få ihop ett riktigt långt inlägg. Kanske som kompensation för den dåliga uppdateringen den senaste tiden. HAr jag något mer kul att berätta???

hmmm

*funderar*


*funderar*

*funderar*

JA, nu kom jag på det. Vi har köpt en ny matta till soffbordet.

Jo en grej till. Härom dagen köpte jag ansiktsprodukter för över 800kr. Galet värre, kände mig som en lyxig hemmafru bara för att jag hade råd med det, sen att det bara blev en hundralapp kvar efter den affären behöver vi ju inte prata om. *ler*
Men nu ska mitt ansikte i alla fall inte vara så torrt längre. Tycker redan jag märkt en viss skillnad mot de andra billiga produkterna jag haft innan.

Nä nu ska jag nog lägga ner här. Se om det finns någon mer intressant blogg att läsa.

Kramisar på er

//Ida

Ida

RSS 2.0