I fönstret

Förra sommaren köpte jag mina två första orkidéer egentligen bara för att jag köpt vattenpärlor som jag tyckte verkade så häftiga. Försäljaren sa att de funkade bra i stället för jord för orkidéer, självklart var jag tvungen att testa. Detta var på marknaden i R-by och jag fick två vita orkidéer till bra pris. Nu 1,5 år senare ser det ut så här i vårt kontorsfönster.
 
De vita blommorna tillhör en av de orkidéer jag köpte då för 1,5 år sedan. Den andra vita orkidéen är gömd bakom gardinen till vänster. Den har inga blommor just nu men däremot en ny stängel på väg upp med små små knoppar på. Den vita som blommor, blommar för 4:e eller om det är 5:e gången sedan jag köpte den. Den gula är väl bara underbar? Så mycket blommor har jag aldrig fått samtidigt när en orkidée blommar om. Den gula och lila fick jag i present av mannen på vår årsdag i april och det är första gången de blommar om. Orkidéen med de rosa pärlorna har vissna stänglar men bladen känns fortfarande "spänstiga" så jag håller tummarna för att det kommer nya stänglar. Mamma det är den jag fick av er från Ullared.
 
Orkidéer var inte alls så svårt som jag trodde innan jag skaffade första. En växt som gillar att bli bortglömd passar mig perfekt. Sen ser man lätt på pärlorna när det är dags att ge dem lite kärlek. Pärlorna torkar ju sakta men säkert när mängden pärlor är för lite så är det dags för en ny blötläggning.
 
Idag fick jag förresten ytterligare ett läppbalsam med shiasmör.

Kalender

Idag fick jag ytterligare en "hård" tvål. Denna gång med chokladdoft. Egentligen använder jag inte alls såna men det får man väl göra nu. Jag tycker det är lite mycket med tre stycken i en kalender. Lite mer produkter måste de väl ha? Sen alla dessa kroppslotion i olika varianter med olika namn, jag har inte riktigt satt mig in i vad som egentligen är skillanden mellan body lotion, body milk, body whip, body puree. Jag hoppas verkligen inte det är fler varianter i de luckor som är kvar. Jag funderar på om jag inte ska göra en liten sammanställning på vad jag fått i kalendern, jag menar vi är ju nästan i mål nu. Detta har jag fått:
 
5 kroppslotion med olika namn se ovan (moringo, clementin, mango, vit mysk, janpanska körbärsblommor)
3 duschkrämer (jordgubb, moringo, kokosnöt)
3 läppglans (jordgubb, hallon, honung)
1 ögonskuggspensel
1 badsvamp
3 hårda tvålar i form av ett hjärta (pepparkaka, tranbär, choklad)
1 nattkräm
1 dagkräm
1 ansiktsmask
1 läppstift
1 handkräm (mandel)
 
Det som skulle stå på min önskelista i kalendern nu med tre dagar kvar är:
Någon mer handkräm om jag ska få något som jag redan har fast i annan doft. Gill ar skarpt den jag har fått.
Något till fötterna. Mamma har något bra fotkräm från bodyshop så den kanske man kan hoppas på.
Något mer i sminkväg.
De brukar ha mycket bodybutter i butikerna och det är en produkt jag skulle vilja testa. Men snälla ingen mer body lotion. Är väl lite samma sak men ändå inte.
Parfym men bara om det är den i som jag spanat in i butiken, hahahaha.
 
 
Vi får se vad som döljer sig i de sista luckorna. Nu filmdags.
 
 

lucka 18

Kanske dags att uppdatera kalendern innan sängdags. Idag fick jag en typ av badsvamp. Eller ja en grej du skrubbar kroppen med i duschen. Vet inte vad det heter och kan inte fota just nu. Tycker nog att kalendern varit något sämre sista dagarna. Jag vill ha produkter att testa inte saker.

lucka 17

Idag gömde det sig en duschkräm med moringa i kalendern. Jag vet inte riktigt vad det är, men det stod något om blommor på insidan av luckan.



lucka 16

Idag var nog den minst intressanta presenten i kalendern. Jag fick en ögonskuggsborste. Bra att ha men inte särskilt spännande.

Det var allt för mig denna morgonen.

lucka 15

Jag har under december lärt mig att det finns många namn på bodylotion. Idag gömde det sig body puree i kalendern med doft av clementin.

Lite uppdatering av kalendern

Igår fick jag en hård tvål i form av ett hjärta med doft av tranbär. I början av december fick jag ju också en tvål som jag inte kunde bestämma vilken doft det var för jag var förkyld. Det var pepparkaka (det stod visst på insidan av luckan upptäckte jag senare).
 
Idag gömde det sig ytterligare en body lotion med japanska körsbärsblommor tror jag de heter om man översätter från engelska.
 
Jag har ju långt ifrån provat alla produkterna. Jordgubbsduchcremen har jag provat och nja vet inte om jag vill lukta så mycket jordgubb sen är det ganska svårt att få ut ur flaskan man får trycka ordentligt. Det blir ju liksom lättare också av att man är blöt om händerna när man är i duschen eller inte. Nattkrämen gillade jag också. Läppbalsamet med jordgubb gillar jag men det försvinner för fort. Pepparkakstvålen luktar verkligen pepparkaka. Hård tvål (eller vad det kan tänkas heta) är inte riktigt min grej. Det gillar jag mest hitills är handkrämen med mandel. Underbar, går snabbt in i huden och luktar jätte gott. Lite osmidig förpackning kanske (hårfärgstuben) men man vänjer sig. Undrar hur förpackningen är i orginalstorlek och vad den kostar. Bara tio luckor kvar nu. Jag är absolut nöjd med kalenderna så här långt. Perfekt sätt att få testa många olika produkter. Jag skulle abslout kunna tänka mig att göra detta igen. Sist jag kollade med en kompis som köpt den som fanns i butiken (jag köpte min på nätet) så verkar min vara bättre men det är rätt många dagar sedan så nu kanske hennes är bättre.
 
Nu är det bara en vecka kvar innan jullovet. Jag har JULLOV! Det var ett tag sen sist.
 
Nu ska jag försöka sluta innan jag inte har någon läsare kvar på det här inlägget. Trevlig tredje advent på er förresten.

lucka 11 och 12

Eftersom appen inte ville fungera som jag ville igår då blev det ingen uppdatering igår.

Igår fick jag en nattkräm till ansiktet.


Idag fick jag en handkräm med mandel. Jag tycker dock att det ser ur som en tub med hårfärg i.





tre senaste luckorna

Det här har gömt sig i kalendern de tre senaste dagarna.


En burk vitamin E cream. Duschkräm med kokosnöt.
En ansiktsmask.

lucka 7

Funderar på om någon egentligen är intresserad av att jag lägger ut vad som gömmer sig i varje lucka. Lämna gärna en kommentar om du är intresserad av veta var det är i luckan. Idag var det i alla fall läppbalsam med honung.



lucka 6

Dagens lucka innehöll en body lotion med mango.



I natt har det snöat mycket. Jag visste att ovädret var på väg men inte att det skulle komma så mycket snö att man skulle vakna av plogen i morse. Så här ser vårt fönstret på kontoret ut just nu.



Ingen sikt alls.

lucka 5

Idag var det lipgloss i kalendern.



lucka 4

Body lotion med white musk. Ska uppenbarligen betyda vit mysk. Sa mig faktiskt ingenting. Någon som vet? Är fortfarande täppt så kan inte lukta heller.



tvål

I dagens lucka fanns en tvål, formad som ett hjärta. Doft?, vet inte riktigt jag är fortfarande lite täppt efter förkylningen. Ingen bild idag tyvärr. Kram på er

läppglans

Idag gömde det sig ett läppglans i kalendern. Doften var samma tema som igår alltså jordgubb.
Bilden blev inte så bra men det är mörkt på morgonen.





sjukling

Här blir man lite bortskämd när man är sjuk.





Igår kom sambon hem med detta till mig. Jag har haft en förkylning i kroppen sen i tisdags och i fredags eftermiddag bröt den ut ordentligt. Igår var jag riktigt dålig men känner att det har vänt nu och hoppas kunna få till jobbet imorgon.

första luckan

Nu är första luckan öppnad. Resultatet är en duschcreme med jordgubb.



Ida

RSS 2.0