Påsklov

Äntligen var det dags för påsklov. Den här våren har hittills inte varit att leka med. Att både jobba och plugga har inte varit den mest vinnande kombinationen för mig. Kanske kan det också ha att göra med att jag har pluggat grammtik, något där bara ordet ger mig rysningar i hela kroppen. Jag tror mig ha ganska bra koll på hur jag ska uttrycka mig rent grammatiskt när jag måste vara noggrann, men komma ihåg alla dessa ord som gör att man använder vissa ord på ett visst sätt. Blä säger jag bara. I fredags tentade jag av grammatiken, håller tummarna att det gick vägen. Om jag tränat in rätt saker på rätt sätt så tror jag att jag fixar den, men frågan är om jag förstått rätt och tränat in rätt eller om det är det motsatta :(   Jaja bara till att vänta tre veckor tills man vet.
 
Den nya delkursen har egentligen börjat, men jag har bestämt mig för att ta ledigt ganska mycket detta lovet, om inte helt och hållet. Om jag ska orka fram till sommaren måste jag nog det. Jag har för det första inte alla böcker än, skyller lite på det :) jag är inte orolig för att jag inte ska klara det för att jag tar en vecka ledigt.
 
Dagen idag har bestått av samtal med föräldrarna och banken, tittat på film och tv. Lite disk och lite handling i övrigt inte mycket vettigt.  Imorgon tänkte jag........hmm....... inte göra så mycket vettigt. Jag har lovat att sköta "markservicen" de här dagarna mannen jobbar och jag är ledigt så en maskin tvätt får det bli imorgon, i övrigt bara slappa. Älskar lov. Resterande lediga dagar den här terminen lär ju dock bestå av plugg så passar på att njuta. På fredag kommer super trevligt besök också så det är verkligen något att se fram emot.
 
 

Deklinationer

A
E
Betoning
Vokal
Ingenting
 
Det här är ramsan för att jag ska försöka komma ihåg ordningen på substantivens deklinationer. Det innebär reglerna för vilken ändelse ett substantiv får i plural. Det här är min ramsa för att komma ihåg vilken deklination som är 1, 2, 3, 4 och 5. Trodde inte jag behövde kunna sifforna men verkar så, så just nu  upprepar jag detta för att minnas. Jose kommer drömma om ramsan. Ja som ni förstår är det salstenta i grammatik imorgon som gäller. Nu ska jag skriva en lathund på datorn för det som jag har svårast att komma ihåg, Håll tummarna för mig imorgon.
 
Efter tentan så är det kursintroduktion på nästa delkurs på lördag och sen tar jag påsklov.

Söndag

Kommer ni ihåg inlägget för ett tag sedan när jag funderade kring mitt bloggande eftersom allt kändes privat?
 
Just nu känns det som bara var viktigt för mig att skriva av mig det för det har varit lättare att skriva inlägg efter det. Inte så att det sprutar ut inlägg men ändå.
 
Idag tänkte jag berätta att dagen ägnas åt plugg. Jag sitter och gör något som kallas performansanalys. Det är att man ska bedöma hur långt en elev som har svenska som andraspråk har kommit i sin språkliga utveckling på svenska. Jag sitter just nu och bedömmer en muntlig transkriberad (nedskriven) berättelse från en 9 årig flicka. Först kändes det som jag inte förstod någonting, men det har börjat lossna, observera börjat. Det är ett grupparbete och vi har satt en egen deadline till imorgon. Jag arbetar mycket bättre under lite press, annars prioriterar jag någonting annat tills jag verkligen är tvungen.
 
Dags att återgå till performansanalysen. Wish  me luck!

Plugga

Nu närmar sig slutet av den första delkursen av kursen jag läser på universitetet. Tenta den 27 mars. Eftersom jag hållt på sen i januari så närmar vi oss slutet nu. Sen kommer delkursen i fonetik som tilltalar mig mer. Hoppas att det är mer som jag kan använda i min dagliga verksamhet. Det jag läst nu ligger inte riktigt på den nivån som jag undervisar i dagsläget i alla fall.
 
Att plugga och jobba samtidigt är riktigt jobbigt, särskilt när det är något så tungt som grammatik. Det är i alla fall tungt enligt mig. Igår var jag nere på botten och allt kändes omöjligt, men idag har jag betydligt mer motivation och till och med ett stort intresse. Upp och ner, ner och upp......... Hoppas ångan är uppe fram till den 27:e. Sen börjar påsklovet den 28 mars, unnar mig nog lite lediga dagar då innan jag påbörjar nästa delkurs.
 
 
Sommarlov kom NU!

Ida

RSS 2.0