5 år

Nu i dagarna har vi bott i den här lägenheten i 5 år. 5 år i det första hemmet där jag varit med från början och bestämt. Första riktiga egna hemmet tillsammas med en underbar kille. Tiden har verkligen gått fort.

Lördag

Idag har hemmakväll (i alla fall här i Växjö) 50% rabatt på all köpfilm. Så vi var förstås förbi där en sväng. Jag har länge velat ha sista säsongen av Lilla huset på prärien. Nu fick jag sista säsongen + filmerna som kommer efter sista säsongen för 199kr. Det billigaste jag hittat tidigare är 299kr styck.  Jag tyckte i alla fall det var ett fynd. Köpte också med tredje säsongen av Downton Abbey, såg ju visserligen den på tv men har de tidigare och vill ha alla. Nu hoppas jag bara syrran har sett färdigt de första hon lånat av mig. Jag vill se om hela serien, eller ja de säsonger som finns än. Ska ju komma en fjärde säsong senare. Helt klart en av de bästa serierna om finns.
 
Vi har också köpt oss en ny golvlampa till vardagsrummet. Vi har ju haft en sån där klassisk lampa med dimmer med en stor lampa och en lite mindre läslampa i samma. Ni som varit här vet vad jag menar. För ett tag sen gick den stora lampan sönder. Alltså hela lampan inte bara glödlampan. Har testat flera lampor men det blir inget liv i lampan. Att bara ha lilla läslampan är inte så effektivt eftersom vi inte har någon taklampa där vid soffan.  Vi har länge varit sugna på att köpa en ny så nu när den var sönder var det ju inget snack om saken.  Det blev en annan modell med vanliga glödlampor.

....

Känslan av att vara ledig på kvällarna börjar verkligen kännas. Både mannen och jag upplever det som lite konstigt att jag inte behöver plugga i någon form på kvällarna. Ja jag behöver ju inte plugga alls just nu. Det är bara ledigt liksom, inga uppgifter som ligger och väntar.
Det är verkligen en konstig känsla.

pärlor

Jag har tagit upp mitt pärlande igen efter säkert minst tre månaders uppehåll.





Dagens pärlande.

Alla ser att det början på pappas panna, till höger? Syns förhoppningsvis bättre snart. Har ungefär 12000 pärlor kvar totalt på tavlan.

Examensdagen

Tänkte visa lite bilder från gårdagens examen. Tyvärr blev den ju inte riktigt som jag tänkt mig men jag är lycklig ändå. Jag skulle haft nära och kära på lite fest efter cermonin men då jag kräktes natten till torsdag så vågade jag helt enkelt inte satsa. Jag ville ogärna stå här med en smörgåstårta för 15 personer och ligga magsjuk. Så valde på torsdag förmiddag att avbryta festen för säkerhets skull så att säga.  Eftersom jag sedan låg hela natten och fundera på vad jag skulle göra med allt så var jag riktigt trött på torsdagen och vilade bara. På fredagen vaknade jag som mitt vanliga jag. Eftersom jag inte direkt kände mig "sjuk hängig" utan bara var trött så har jag aldrig trott att det var vinterkräksjukan eller nåt sånt. Jag tror att all stress och press den senaste tiden gjorde att min kropp sa ifrån helt enkelt. Skickade in examensarbetet i onsdags så jag tror att allt släppte liksom och ja kroppen reagerade på det. Huvudsaken var att jag mådde bra igår och kunde vara med på examenscermonin. Festen är inte inställd bara framflyttad, just nu på lite obestämd tid, men den kommer.
 
Så till det trevliga med gårdagen.
 
 
 
Här sitter jag och väntar på att cermonin ska börja.
 
 
 
Jag under blomsterutdelningen. En blomma och ett kort fick vi från universitetet.
 
 
En styck färdigbakad lärare. Dagens upplevelse var när en av talarna sa något i stil med " Så till er lärare........"  Tog en stund innan jag insåg att hon pratar till mig. JAG ÄR LÄRARE. inte lärarstudent längre =) dagens upplevelse att verkligen sitta där och inse det, trodde faktiskt hon pratade till en annan grupp lärare först =)
 
José och svärföräldrarna var med på universitetet och firade mig. Sen blev det spontanfika hos svägerskan. Så dagen blev ändå rätt bra. Men festen SKA jag ha, men lite senare. Det kommer bara en blivande 2-åring och en flytt av den bästa malmöbon emellan men firas det ska jag.
 
 
Avslutar med att visa presenten vi fick av lärarförbundet vid utgången på cermonin. Godis, broshyr med lärarens yrkesetik, ett usb-minne och en mugg. Observera vad det står på muggen. Det är jag =)

opponeringen

Nu är opponeringen gjord. Nu ska vi bara fixa våra kompletteringar och hoppas att examinatorn godkänner det och sen är det slut med student livet.

Mindre än en vecka kvar

Om mindre än en vecka tar jag min lärarexamen. Idag har jag införskaffat lite för att göra dagen ännu mer perfekt. Igår köpte jag ett par skor till klänningen men när jag testade hela outfiten i morse kändes det inte riktigt  bra. Vi var sedan iväg en sväng och fönstershoppade. Då hittade jag precis ett par sådana stövlar som jag sökt från början, som jag ville ha till klänningen. De var till halva priset också, så de fick följa med hem, så imorgon åker jag tillbaka med det  första paret skor. Jag har också varit förbi make-up store och köpt foundationen som de använde på mig när jag blev sminkad där. Kanske inte den billigaste (men inte super dyr heller) men jag passade bra i den och den är utvald av någon som är riktigt kunnig på området vilket känns tryggt. Så nu ska jag bara komma på hur jag ska ha håret på fredag. Där mottar jag gärna massor med tips. I värsta fall blir det utsläppt men att jag plattar det riktigt noga, men känns inte så kul. Så tipsa mig nu.
 
På måndag är det presentation av examensarbetet som gäller och på tisdag är det dags för opponeringen. Onsdag och torsdag ska vi fixa våra kompletteringar från examinatorn och opponenterna och ja på fredag är den stora dagen.
 
Jag vill passa på att kolla om någon är intresserad av en fullt fungerande DVD-spelare. Vi har ju bluray och där kan man spela DVD också så DVDn kändes lite överflödig. Någon som är intresserad? Säljes billigt! Hör av dig så berättar jag (eller ja det blir nog José) mer.
 
 

Måndag

Idag är jag ledig. Ledig med stort L. Igår kväll skickade vi in examensarbetet så nu är det bara till att hoppas att opponenterna och examinatorn inte har allt för mycket att klaga på. Arbetet vi ska opponera på (ge konstruktiv kritik på) ska skickas till oss senast imorgon kväll, så det är bara till att vänta. Så idag är planen att inte göra något vettigt , i alla fall inte i form av skolarbete. Satt och tittade på tv för en stund sedan när tvn blev helt svart. Hyresvärden har ju bytt tv-leverantör och det bytet ska ske idag. Så jag gissar att det var därför det blev svart. Försökte göra en ny kanalsökning som de sagt att man ska göra, men jag var nog för snabb för det hände ingenting. Så det blir väl en tv-fri dag =) Funderade faktiskt på att se en film eller nåt, fick ju Sveriges historia säsong 2 av mannen i födelsedagspresent. Men den är ju inte beroende av kanalerna.
 
Igår kväll ville jag läsa en bok, men kände inte för någon av de typiska Ida-böckerna som finnsi  hyllan så valet föll på första boken i Narnia serien. Egentligen är det väl mer ungdomsböcker men det gör ju dem bara mer lättlästa =)
 
Nä nu ska jag fortsätta med att inte göra något vettigt.

Examensarbetet

Idag var det dags för sista handledningen på examensarbetet (förhoppningsvis). Vi fick en del vi skulle ändra men inte alls så mycket jag trodde. Så nu när vi ändrat  det så ger handledaren tummen upp på vårt arbete i alla fall. Men det är inte han som sätter betyget så det behöver ju inte betyda någonting. Man har ju hört skräckhistorier om att handledaren har ansett att det är super och att examinatorn är av en helt annan åsikt. Men det hoppas jag verkligen inte på i det här fallet. Erika verkar också ge tummen upp när hon läste vårt arbete och bara hade småsaker att påpeka. Håll tummarna för oss!
 
Det känns lite konstigt att det är färdigt. Eller ja grunden är färdig, det är ju inte godkänt och sen kommer vi ju få kompletteringar av examinatiorn efter opponeringen. Det finns inte så mycket vi kan göra nu. Vi ska läsa igenom det över helgen och kolla noga på stavfel och sånt. Sen blir det att skicka in det och hoppas på det bästa.
 
Idag är det precis två veckor kvar tills jag tar examen. Tänk om exakt två veckor (tidsmässigt) så är jag inte längre student. Är jag redo för livet utanför studentlivet? B och jag pratade idag om att vi inte kommer vara alls på campus sedan, kanske på någon fortbildning men inte annars. Det känns verkligen konstigt. Man har ju tillbringat så mycket tid där. Majoriteten av den tid jag bott i Växjö har jag ju faktiskt varit student och haft minda dagar på campus. Jaja, nu börjar en tidsperiod i mitt liv och jag hoppas den blir bra även om jag inte vet någonting om den just nu.

Ida

RSS 2.0