Brandvarnare

Brandvarnare är en helt underbar uppfinning. Dock är jag inte så glad på våra just. För kanske 1-2 månader sedan fick en av våra brandvarnare spelet. Den tjöt utan uppenbar anledning, vi lyckades få tyst på den, det dröjde en halvtimme sen tjöt den igen och så höll vi på ett antal gånger innan vi gav upp. Men ta ut batteriet tänker ni. Men si det går inte, det är såna där brandvarnare som inte går att byta ut batteri på utan ska hålla extra länge och sen ska den kasseras. Så vad fick vi göra, jo helt enkelt "döda" brandvarnaren alltså slå sönder den. Att få bort det permanenta batteriet var ingen lek. Ikväll i alla fall började nästa brandvarnare tjuta utan någon uppenbar anledning. Det är inte heller ett sånt där vanligt "batteriet är på väg att ta slut" tjut utan samma tjut som om det brinner. Sitter egentligen bara och väntar på att den ska tjuta igen. Frågan är, var det ett tillfälligt fel eller kommer skiten börja tjuta som en tok i natt när vi sover. Det är jag inte direkt sugen på. Jag känner mig ganska säker även om vi kasserar även denna eftersom vi ändå har två brandvarnare kvar. Fick dock känslan just nu av, tänk om de andra inte funkar. Ska provtrycka imorgon tror jag allt, vill inte just nu eftersom som jag inte vill väcka grannarna, den i tv-rummet blinkar i alla fall rött med jämna mellanrum. Det borde ju vara ett gott tecken. Usch vad nojig man kan bli av sånt här. Har du kollar brandvarnare hemma hos dig nyligen? Om inte gör det.

Jun. 26, 2014

Nu känner jag verkligen att jag kommit ner i semestertempo. Tänk att jag har så många lediga veckor till. Jag kan fortfarande inte riktigt förstå det. Min nästa arbetsdag är 11 augusti. Det finns fördelar med lärarjobbet :) Visserligen måste jag läsa en bok i sommar, hyfsat tjock men ryktet säger att den inte är så svårläst. Sen ska jag läsa lite för egen skull för att klara mitt jobb bättre, men allt sånt skjuter jag fram tills mannen jobbar igen. Nu tänker jag bara njuta.

Semester

Nu är vi lediga båda två här hemma. Jag har sommarlov och mannen semester. Det ska bli så skönt med några lediga veckor. Vi har direkt inget spikat schema, men det där tältet vi köpt måste vi väl försöka använda några dagar i alla fall =). Jag ska nog också försöka hitta på något att göra de tre veckorna som jag blir ensam när mannen jobbar igen. Vad vet jag inte riktigt än, ev tar jag med S och ev barn hem till mitt kära R-by, om vi får ihop det med tiden. Syrran skulle också ev titta förbi eftersom hon har semester då.
 
Nu funderar jag på att organisera lite på skrivbordet. Jag har en bok jag måste läsa i sommar från jobbet eller rättare sagt är tanken att vi ska läsa den de två första dagarna och då behöver vi inte vara på plats, men jag läser gärna den tidigare så jag slipper panikläsa. Sen vill jag för egen skull läsa på lite annat eftersom jag har tänkt arbeta efter en viss metod i höst och vill vara kunnig på min sak. Alla böcker ligger nu utspridda på skrivbordet och sen nycklar och kort till jobbet, vart katten ska jag lägga det så jag vet vart jag har det sen. Jag som är proffs på att lägga saker på smarta ställen så jag ska veta vart de ligger och sedan inte har en aning.  Sen har jag just nu fyra krukväxter på skrivbordet också, de som stått i mitt klassrum. De har överlevt hela läsåret, jullov och allt. Men ett helt sommarlov utan vatten går ju inte så det fick flytta hem i sommar.
 
 

Tält

Två arbetsdagar kvar sedan är det dags för ett långt sommarlov, det längsta sedan gymnasiet. Det är så fruktansvärt skönt att inte sommarjobba. Vad ska jag egentligen göra hela lovet? Det kommer troligtvis gå super snabbt. Vi har ju i alla fall införskaffat ett tält som vi ska ut med i sommar. Idag har vi införskaffat lite lämpliga lampor och två stolar. Snart har vi nog köpt det vi behöver. Det blir en spännande sommar helt enkelt.

skolavslutning

Idag var det dags för skolavslutning. Vi hade tur och klarade oss från regnet. Min första skolavslutning som klasslärare, känns ändå lite speciellt. Nu är det två arbetsdagar kvar innan mitt sommarlov börjar.

Dagens look.


Försökte mig på att göra en "munk" med lite blommor. Det blev ändå okej och jag fick mycket beröm för den.


Avtal

Nu är det officiellt. Avtalet är påskrivet och jag har jobb minst ett läsår till. Nu är det tre arbetsdagar kvar och skolavslutning imorgon. Sen väntar ett långt sommarlov. Det blir den längsta ledigheten sen gymnasiet. Det är så skönt att inte sommarjobba i år.

bränd

Dagens utflykt slutade med en bränd fröken. Så härligt. Jag tänkte inte ens tanken på solskydd imorse, det var så mycket annat jag ville komma ihåg. Uppe på allt så har jag haft ordentligt ont i baken idag och det gick ända till ca kl 18 ikväll innan jag insåg varför, jag storstädade ugnen igår. Inte direkt den bästa arbetsställningen kanske efter jag har ugnsstädarbak idag.

klänning

Lite nytt i garderoben. super fin om du frågar mig och ännu snyggare på.




Ida

RSS 2.0