Plugg

Sitter här och pluggar. Måste erkänna att jag börjar bli lagom trött på Finlands regering, lagar och sånt. Har också fått bestämma mig för att dumpa en av de böckerna som stod mest i. Insåg att det inte stämde så mycket jämfört med det jag hittat på hemsidor från Finlands regering och liknande. Tittade sedan till när boken egentligen var tryckt, svaret blev 1970. Okej kanske inte världens mest nyaste bok. I Finland kom en ny grundlag år 2000 vilket har ändrat maktfördelning och lite sånt. Har insett att jag bara har en bok som är skriven efter detta. Så nu försöker jag hitta bra fakta på nätet som kan bekräfta om det som står i de andra böcker fortfarande gäller.

Igår var familjen här. Var en sväng på nya delen av samarkand. Jag letar ju efter en vinter jacka. Under hela dagen igår såg jag väl en jacka som jag kunde tänka mig, men den kostade ju 2000kr.  Vart köper man en vinterjacka med studentvänliga priser och som inte skriker "tant" lång väg???

Det visade sig också igår att Annie ville ha lite saker förutom till scrapbooking. Färg. Jag har ju massa färg som jag använde förut men som nu mest samlat damm så hon fick med sig alltihop. Bättre att sakerna kommer till användning innan de fullständigt torkar. Plus att jag har ju nu en låda mindre i klädkammaren.

Innan jag avslutar inlägget för att fortsätta skriva om Finland vill jag bjuda på en ny favoritlåt. Var tvungen att ha lite musik i bakgrunden när jag pluggar och när jag lyssnat på en låt kom denna låten upp som förslag i kanten.



Jag älskar den biten när han friar. Jag vill också bli friad till så där romantiskt och utan att ha en aning om vad som är på gång. Ja, på den biten är jag väl lite gammaldags. Jag vill bli friad till. Får väl se om framtiden gör min önskan till viljes.

Nu dags för Finland igen efter i alla fall en lite paus. trevlig söndag på er.

Lördag

Sitter här och väntaar på att familjen ska komma. De smsade för en timme sen att de körde från Kalmar så de borde väl väntas ganska snart.

Har ägnat morgonen åt städning. Skulle gjort det igår, men det var två fullständigt utslagna här igår kväll. Men det gick väldigt fort. Hoppas verkligen att grannen under tyckte vi stökade för mycket, för tidigt. Pay back time.
När familjen kommer vankas det elva fika. Sen får vi se vad som händer. Tror mamma var lite sugen att kolla in den nya delen av samarkand även om den inte är helt färdig. Annie och jag lär väl dyka ner i pysselhörnan också. Kanske testar vi Wii också. tror i alla fall de inte varit här sen vi köpte det.

Idag blir det till att njuta av ledigheten ordentligt för imorgon vankas det en heldags pluggande. Finlands styre kontra Sveriges står på schemat.

Ska också se om jag hittar bra material till mitt återvinningstema som jag ska ha på vfun.

kväll utan plugg

Klockan är inte ens halv tio  än och jag känner mig jätte trött. Vilket inte hör till vanligheterna. Fast kan ju ha att göra med att jag igår när jag gick och la mig efter plugget inte kunde sova. Låg typ 1½timme innan jag somnade. Var väl för att jag var så uppe i varv med att skriva på arbetet. Hoppas jag somnar som en stock ikväll.
Insåg just nu att jag slängt de gamla sängkläderna i tvätten  dvs jag (eller ja vi) måste bädda innan vi får sova OCH hänga upp de nytvättade sängkläderna som fortfarande ligger i tvättmaskinen. Suck, nu blev det jobbigt. Men viss belöning blir det i att krypa ner nyduschad i rena lakan, jag tycker den känslan är underbar.

Satt här nyss och försökte hitta en sjyst möbel. Jag har bestämt mig för att införskaffa typ en gaderob eller liknade för att förvara mina scrapbooking grejer i. Ni som sett min syrras Annies gaderob så är det nåt sånt jag är ute efter med mycket hyllor. Helst träfärgad. Någon som har en på lager hemma som bara samlar damm??? Har hittat en ganska sjyst på IKEA men det framgår inte om det är hyllor eller inte. Eftersom det inte står gissar jag att det inte är så. Det får man väl köpa till, blir nog inte så billigt. Tur att jag snart fyller år och att julafton närmar sig.

Lite musik kanske? den låten underhöll mig (lite tyst) när jag kvällspluggade igår medan José sov.

räkningar + grupparbete = klart

grupparbetet är nu inskickat och jag kan fokusera på det individuella. Får väl sätta mig med det lite på söndag, är rätt skönt om man slipper sitta med ett stort arbete om kvällarna när man precis börjat praktiken.
Har insett när jag suttit med grupparbetet att jag mycket hellre skriver det ihop. Nu har vi skrivit var för sig och sedan satt ihop det. Jag tycker det blir mycket bättre om man skriver det ihop genom att träffas fysiskt.

Imorgon kommer studiebidraget så nu är räkningarna inlagda också. Pengarna gör i alla fall en snabb visit på kontot. Måste spara lite pengar också. Måste köpa en ny vinterjacka och de är ju inte billiga direkt. Litet bidrag till fattig student någon???

Är det bara jag som skjuter upp vissa saker i alla evighet?? Särskilt när det är en ekonomisk fråga inblandad?

Imorgon ska jag i alla fall ringa till kåren. Har inte fått mitt studentleg, betalade för tre veckor sen efter två veckor skulle jag få mitt kort men brevlådan ekar ganska tom. Börjar bli rädd att min betalning kommit på omvägar.

Imorgon ska jag också till min nya praktikplats och hälsa på också. Kolla läget lite liksom.

Nu blir det nog en ovanligt slapp kväll, känner mig rätt slut i huvudet efter att pluggat hela kvällen igår och hela förmiddagen idag.

Kvällsplugg

För första gången denna terminen sitter jag och pluggar efter att José gått och lagt sig. Men kände att det var lika bra att försöka bli färdig, annars försöker jag nog hålla kvällarna lite lediga från plugg, i alla fall den senare delen av kvällen. Känns som att jag kanske tar på mig för stort ansvar för det här grupparbetet, men jag vill att det ska kännas bra när jag skickar in det. Det enda som far illa är att jag inte har hunnit så mycket på det individuella men jag "har ju hela helgen på mig". Var väl en reklam som gick nåt sånt för några år sen, undrar vad den gjorde reklam för. hmmm. Ligger ändå i bättre fas än många andra med det tror jag, det är lugnt.

Upptäckte just nu att jag har fått en finne i örat. Är ganska många år sen jag hade det nu. Tror knappt jag haft det sen jag  hade hörselgångsinflammation, vilket jag från början trodde var en finne i örat. Väldigt irriterande är det, hoppas bara inte den syns allt för väl, hel knall röd i örat eller nåt. Kanske inte så snyggt.

Min sjukt deppiga attityd som var i förra inlägget känns bättre nu. Även om jag inte direkt är sprudlande glad.

Har i alla fall bestämt mig för att senast släcka ner datorn för dagen vid halv tolv.

MEn har lite svagt sällskap för att inte väcka José.



Kanske inte bästa versionen men ändå.

Nä nu får det bli några rader till skrivna innan jag stänger de blå.

Avslagen

Idag känner jag mig avslagen. Tappade helt plötsligt lusten till allt. Vill ingenting. Uppenbarligen glömmer jag en del också.
Är det höstdeppigheten som slagit in? Får hoppas den släpper lite när jag går ut på praktik nästa vecka.

Usch jag är verkligen nere. Imorgon är det dags för sista föreläsningen innan praktiken, då träffar man inte klasskompisarna på fyra veckor.

Jag behöver en energi kick. Jajja alla har vi våra dagar.

Just nu håller jag på att skriva ut grupparbetet så ska jag kolla igenom det och se så jag får ner alla källor i källförteckningen. Sen bara den enskilda uppgiften kvar som nog kommer gå rätt bra bara jag lägger ner lite tid, men först grupparbetet, det ska in imorgon.

Wish me luck!

kommunfullmäktige-möte

Igår hade jag tanken att skriva ett argt inlägg utgången av riksdagsvalet och det faktum att SD kommit in i riksdagen. Men det blev ett väldigt arg inlägg som troligtvis aldrig hade tagit slut så jag besparar er detta. Kort och gott så är jag inte särskilt positiv till SD.

Åh jag var sugen på att göra en hallonsmulpaj men nu är det idol och jag väntar egentligen på  att få sista delen av ett grupparbete. Innan den är färdig är klockan mycket och säkert alldeles för sent för att äta egentligen. Det får bli en imorgon istället, jag är ändå ledig imorgon så det borde väl att pricka in.

Idag var det studiebesök på kommunfullmäktige. Måste säga att jag är besviken. Massa spring, mobiltelefoner, sova, lösa korsord, prata med andra och läsa tidningen.  Facebook fanns också representerat tyckte jag mig se. Imorgon blir det att skriva lite reflektioner kring detta.

Nä nu känner jag att intresset är mer på idol än bloggen. Får återkomma med nåt kul en annan dag. kram på er

Lördag och chiles nationaldag

Det lördag och regnet öser ner utan för rutan. Men vad man räkna med när man bosatt sig i Sveriges regnigaste stad.
Vi ska åka bort till svärföräldrarna lite senare. Det är ju Chiles nationaldag idag så det ska firas med lite empanadas och kanske nåt mer, vad vet jag.

Igår  kväll var jag lite politisk igen. SÅg delar av valdebatten på SVT. Vad mycket bättre den var än den på TV4. Båda blocken var på båda ställena men på TV4 pratade de i mun och skrek på varandra hela tiden. Gick knappt att uppfatta något, enligt mig i alla fall. På SVT var det mer ordning och reda och alla fick prata om sin del, ordet delades ut av programledarna på ett helt annat sätt. Jag blev i alla fall mer övertygad om att jag valt rätt block, men vet fortfarande inte vilket parti.
Gjorde två såna där valtest igår. Vet inte hur mycket om man ska lita på dom? Enligt dessa är både jag och José starkt för Feministiskt intiativ, jag vet inte ens vad de står för. Även om jag skulle rösta på dom så känns det ganska meningslöst eftersom de inte kommer komma in i riksdagen då är min röst bortkastad.
Sen ska man ju rösta i landstingsvalet och kommunalvalet också. Nu har jag typ lyckats bestämma mig i riksdagsvalet sen är det två val till. Har inte orkat sätta mig in i vad de olika partierna jobbar för på det lokala planet. Är det 4% spärr i kommunalval och landstingsval också? Någon som vet??Det kanske man borde ha koll på? Men ska på kommunfullmäktige möte på tisdag (studiebesök) då kanske man lär sig något nytt, fast det blir ju efter valet.

Usch med regnet utanför blir jag sugen på att krypa ner under en filt och läsa min serie eller kanske scrapbooka lite. Längtar till nästa lördag då Annie , mamma och pappa kommer. Längtar efter att få visa Annie alla mina nya saker, särskilt cuttlebugen. Så Annie om du vill ha lite bokstäver (eller nåt annat, har dock inte så mycket att välja på) utstansade i nåt särskilt papper så ta med dig det så stansar vi ut massa =)

Trevligt helg på er.

Inlägget som var väldigt långt från början men som jag inte orkar skriva helt färdigt så suddade hälften

Idag har varit lång dag. Känner mig sjukt seg och nu har jag en huvudvärk som kommer smygande.

Tror att jag slog ett mindre rekord idag med vad posten gav mig. Fyra saker fick jag och ingen räkning. Tre tidningar (discshop som jag anmälde mig till för länge sen, lärarnas riksförbunds tidning och någon annan pedagogisk tidning), sista grejen var förstås från ellos. Seriöst jag får typ nya erbjudanden med posten varje vecka. Inte särskilt miljövänligt, jag har lust att maila och fråga vad de har för miljöpolicy egentligen. Jag tror ju inte att jag är den enda som får erbjudande så ofta.

Onsdag

Tårtan igår var jätte god. Jag blev nästan lite förvånad över hur god den var. En av mina första kommentarer var: "Den smakar precis så som tårta ska smaka". Super gott, eftersom formen var lite större än vad som är lämpligt för två personer så finns det lite kvar till idag. Eller lite kvar kanske att ta i, lite mer än halva tårtan och då tog vi ändå lite större bitar igår för att vi ska slippa slänga nåt. Så nästa gång jag gör tårta får vi nog bjuda in någon/några. Men detta var ju mest ett test. Ska byta ut grädden med. Måste vara bäst med riktig vispgrädde. Ska se till att ha lite extra också. Eftersom jag la ett lager med hallon blandat med grädde så räckte inte grädden till kanten på tårtan sen.

Nu på förmiddagen har jag suttit och skrivit på mitt återvinningsarbete. Är typ klar med grunden. Har skrivit ner mycket från olika källor så nu tänkte jag skriva ut allt (jag gör alltid det för jag tycker det är lättare att läsa på papper än datorn, man ser helheten mer eller jag tycker det i alla fall) för att jämföra vart det är ungefär samma fakta och ta reda på vad som verkligen borde stå. Jag har skrivit alldeles för mycket, har bara några sidor kvar till maxgränsen på hela arbetet och då är det två till i gruppen.

Får nog bli lite om Finlands styre senare också. Blir kanske inte så mycket gjort torsdag och fredag eftersom det är typ heldagar båda dagarna, 9-15.

Är det bara jag som är sjukt förvirrad inför valet. Fyra dagar kvar och jag har typ ingen aning vad jag ska rösta på. Diskuterade med José lite igår. Han vet någorlunda vad han ska rösta på, men han är ju äldre och borde väl ha mer kunskap och vara lite mer klok än jag. Kollade på nån typ av valdebatt som fyran hade igår. Igår var det alliansen och idag är det de rödgröna. Ska nog försöka se alla de programmen och se om jag blir klokare.
Vet i alla fall några jag inte ska rösta på, sverigedemokraterna och piratpartiet. Hmm.... får fundera vidare.

Väntar på posten. Klockan är över halv ett och posten är inte här. Senast tolv brukar den vara här, men vanligtvis runt elva. Hade det inte varit onsdag skulle jag gissat att jag missat den. Men idag ska jag få en Se & hör. Tänkte ta mig en sen elvafika ihop med tidningen och se vad som hänt i kändisvärlden. Men det verkar ju inte bli något med det. Började nästan tvivla ett tag att jag hade rätt veckodag.

Tänkte avsluta inlägget med en låt. Jag har letat jätte länge efter denna låten men kunde inte komma ihåg vad den hette, men med hjälp syrran så löste det sig. Tack igen Erika. Lyssna och njut.

Tårtan



Är superöjd med tårtan, har dock inte smakat än. De säger väl alltid att tårtor blir bättre om de får stå en stund.
grädden levde dock sitt egna liv. Köpte den där grädden som är både vispgrädde och matlagningsgrädde i en, som ska vara så bra. Vet inte om det var för att jag vispade grädde a la tupperware med quick chefen. Men allt blev bara blaskigt och konstigt. Det räckte inte till kanten, med det blasket skulle det bara runnit av ändå. fick lite okej grädde på toppen i alla fall. Någon annan som provat den grädden som har någon åsikt?
Kanske var det för att jag inte körde med elvispen som det inte blev så bra. I Quick chefen blir den lite lösare (troligtvis för att tålamodet tar slut) men det här var extremt tycker jag. Det hände ju ingenting.

Lyckades dela tårtan i tre delar och den höll nästan helt ihop. Var bara lite i botten som delade sig. Men vad gör det när är i botten. Men två delar som jag lätt kunde lyfta av. Är det inte lite duktigt?? Nybörjartur??

Smakprov blir nog till idol senare ikväll när tacosen som vi åt förut har lagt sig där det sak :P

Funderingar kring en elvisp

Jag känner mig fortfarande inte så bra. Imorse vaknade jag med värre halsont än någon annan dag. Med tanke på att jag hade huvudvärk igår kväll och José haft väldans huvudvärk hela veckan så trodde jag att loppet var kört riktigt ordentligt för mig nu. Men peppar peppar, jag har inte blivit värre och halsen gör inte så ont som den gjorde imorse. Kanske har allt halstablett knaprandet gjort någon nytta.

För ett tag sen insåg jag eller ja jag har funderat på det tidigare. Jag har aldrig gjort en egen tårta, helt på egen hand. Jag vet med tanke på att jag bakar en del så borde detta kanske kommit förbi mig tidigare men vi har inte firat några födelsedagar med tårta sen jag blev sambo.
Jag blev alltså sugen på att göra en tårta. Men jag tycker inte man kan göra tårta bara för att. Nä det måste finnas en anledning. Idag finns det ju faktiskt det (hoppas ni har koll på vad). Så just nu står min första tårtbotten i ugnen. Men formen var mindre än receptet krävde så vågade inte hälla i alla smet, hoppas bara inte jag hällde i för lite/för mycket. Den som lever får se.

Tillbaka till rubriken. Jag funderade på om man skulle köpa sig en ny elvisp. Vi har bara en visp till våran. Detta har inte stört mig alls innan, tar lite längre tid men inget som stört mig, förrän idag. Vispa 4 ägg och 2 dl socker poröst tog ju en evighet, jag började tvivla på att det skulle gå överhuvudtaget. Så kanske skulle man köpa en ny?
Men samtidigt så har jag massa andra produkter som kan ersätta elvispen. Jag kan skaka grädde med tupperwares shake och vispa kan jag ju göra med köksmaskinen som har en ballonvisp. Kanske är lite onödigt, men till potatismoset tycker jag det verkar jobbigt att dra fram maskinen.
Insåg också när jag skulle vispa att jag inte använt elvispen på så länge att jag verkligen fick fundera vart den stod (till saken hör också att den bytt plats ett antal ggr). Om jag nu inte använder den så ofta utan använder andra grejer så att jag knappt vet vart den finns. Är det verkligen värt att köpa en ny då?
Kanske ska skrivas på önskelistan? Men finns så mycket andra bra grejer som redan står på den. En elvisp ska förresten inte stå på MIN önskelista. Den får stå på Josés och min gemensamma (om vi nu har någon). Det är ju en gemensam grej som vi båda använder, ja för jag har en sambo som är minst lika mycket i köket som jag.

Blev mycket elvisp där. Men händer inte så mycket annat spännande i livet när man sitter hemma och är sjuk och pluggar. Är så glad just nu att plugga är så stillasittande som det är eftersom jag nästan blir genomsvett av att diska/tvätta eller gå upp för alla våra trappor.
Har tagit det väldigt lugnt de senaste dagarna både rörelsemässigt och pluggmässigt. Är förvånad över att jag fått så mycket gjort på pluggsidan som jag faktikst har. Är mer än halvvägs på min del av grupparbetet. Hoppas ha grunden helt klar till på torsdag då jag träffar gruppmedlemmarna igen. till helgen får det bli det enskilda.

Nu ska jag återgå till återvinning. Förresten hur många visste att man INTE får lägga dricksglas av glas i glasåtervinningen? Jag lär mig massa nytt på det här arbetet. Bra saker även för privatlivet. Nu står pappersförpackningar på tur, vad för nytt finns där att lära månntro?

sjukt

Det är bara till att inse att jag åkt på José sjukan. Är helt rosslig i halsen. Hostar är inte heller att leka med. Men än så länge är José och jag överens om att jag är friskast, är ju bara halsen och hostan. Fast skulle lägga en tvätt i maskinen förut blev super varm nästan svettig, så allt är väl inte som det ska.

Om det finns nåt bra i det hela så är det väl att det inte gör mig helt utslagen (än så länge) så jag orkar plugga. Även motivationen inte ligger på topp och man egentligen bara vill krypa ner under en filt och titta på film. Kommer nog få en del gjort i alla fall. Tur att vi inte har så mycket i skolan denna veckan.  Har typ heldagar torsdag och fredag. Hoppas kunna bli frisk tills dess. Blir det inte värre så är det ju lugnt.

Har scrappat lite nu ikväll. Men har slut på stora fästkuddar =( kan inte någon komma hit med några??? Blir dubbelhäftande tejp tills jag orkar köpa hem kuddarna.


Syns kanske inte jätte väl men bokstäverna är i samma papper som bakgrunden bakom kortet.



Imorgon får det bli lite mer avancerat pluggande. Har både återvinning och Finlands styre på schemat. Tur att båda faktiskt känns rätt kul. Problemet blir väl bara den individuella uppgiften om Finland, den ska skriva på årskurs 6 språk. Inte det lättaste när man är van vid att skriva akademiskt. Den andra uppgiften ska skrivas akademiskt. Jobbig kombination att göra samtidigt.

Ännu ett fyllt album

Idag fick jag hem mitt alfabet till min cuttlebug.



Jag har redan provat att stansa ut en del bokstäver. Jätte fina blir dom.



Började med detta alster igår men väntade in mina bokstäver som skulle komma idag. Så nu ser ni ett exempel på mina bokstäver. Bilden blev dock lite suddig men hoppas ni ändå ser hyfsat. Så pappa du är med på det första alstret med egen utstansade bokstäver.

Med detta alster fyllde jag också ännu ett album. Har som tur ett annat tomt som väntar men gissar att det snart också är fyllt.

På tal om nåt helt annat.  Jag tror att jag har åkt på José sjukan. Har haft ont i halsen hela dagen. Så jag gissar att om någon dag är jag också mer eller mindre utslagen.

Nä nu kanske det ska bli lite fredagsmys trots två onda halsar. Halstabletterna går åt vill jag lova.

Torsdag

Slutet på veckan närmar sig. Men helgen får väl bestå av en del pluggande eftersom jag inte pluggat särskilt hårt under veckan. Lusten har varit lika med noll. Min hjärna har fortfarande sommarlov, inte så bra hur får man in hjärnan på plugg igen?

Just nu har jag letat efter info om återvinning. Ska ha ett grupparbete om återvinning/källsortering. Arbetet kommer delas upp lite eftersom vi bor ganska långt ifrån varandra. Jag har valt att fokusera på källsortering, vad källsorteras, hur mycket av allt som produceras återvinns och till vad. Så just nu letar jag lite sjyst information. VIll gärna ha fram lite statistik, gärna hyfsat lokal. Får väl leta runt på Växjös kommuns hemsida eller nåt. Men har lärt mig en hel del redan. Bland annat att man inte ska kasta dricksglas i glasåtervinningen, har vi alltid gjort. tror man att man är duktig och så gör man jätte fel.

Har också en individuell uppgift som handlar om att skriva om ett annat lands styre/demokrati i Europa. Jag har valt Finland. Den enda anledningen till det var väl egentligen att jag gissade att om jag hittade riksdagens hemsida så kunde den finnas på svenska eftersom man pratar både svenska och finska i finland. Man får ju inte vara dum, sen vet jag ingenting om finland förutom att de har en kvinnlig president, om hon inte avgått förstås, det vet jag ju inte, så bra koll har jag.

Tänkte lägga upp lite scrapbookingbilder. Har för första gången använt mig av en skiss. Säg gärna vad ni tycker.




Ja Annie nu har jag äntligen scrappat den här bilden. Vad tycks? Denna är också efter en skiss.



Den här är gjord helt efter eget huvud.


Lite kortmakare är jag ibland också när tillfälle ges dvs någon måste fylla år. Gör inte kort och lägger på lager liksom.

Nu ska jag dra mig iväg och fika med sjuklingen här hemma. Det vankas wienerbröd, vill skämma bort honom lite när han är dålig min kära sambo (för då skämmer han förhoppningsvis bort mig lite också när jag blir sjuk *ler*)
Bibelns gyllende regeln liksom (tror det är den i alla fall): "Behandla andra som du själv vill bli behandlad". Jag vill bli lite bortskämd när jag är sjuk så då skämmer jag bort andra när de är sjuka =)

Tisdag

Inatt var ingen kul natt. Låg och läste en stund (i min braiga serie) och släkte lampan vid elva någon gång men somnade inte förrän ett, men då halvslumrade jag nog mest och vaknade titt som tätt. Klockan tre var sista gången jag tittade på klockan så efter det måste jag sovit i ett svep. Sen ringde ju Josés klocka vid sex. Steg upp och la mig i soffan och myste framför tvn och halvslumrade lite. Det var vad jag behövde efter att sovit lite för lite.

I gårdagens inlägg skrev jag ju om att jag sett om valet på nyhetsmorgon. Gjorde detta även idag och idag var det piratpartiets tur. Eftersom jag var ganska trött så slöt jag ögonen och bara lyssnade. Hörde väl egentligen bara en fråga, eller ja en bara en fråga som jag la på minnet. Partiledaren fick en fråga om arbetslöshet och jobb någonting. Svaret blev massa om FRA-lagen och intigritet. Jaha tänkte jag, hörde jag så fel??? Jag måste vara mer borta än jag trodde. Men sen upprepade programledaren frågan om jobben på ett sätt så jag förstod att jag hört rätt det hade bara blivit ett väldigt konstigt svar. Jag vet inte riktigt varför man drar upp FRA-lagen när man ska diskutera jobben. Avslutningen på frågan blev nåt i stil med att det fanns mycket jobb inom internetbutiker eller nåt sånt. Jag blev fruktansvärt förvirrad. Efter utfrågningen har de en "expert" kommentator som kommenterar utfrågningen. Han sa nåt om att piratpartiet är ganska tydliga med att de har en huvudfråga och övriga frågor röstar de som alla andra eller nåt sånt om jag förstod rätt. I alla fall i europaparlamentet.

Jag är inte intresserad av att rösta på ett parti som inte har åsikter inom alla områderna. Jag tror nog att det är bättre att rösta på något av de större partierna som redan idag har minst 4% och är med i riksdagen.

Imorgon ska feministiskt intitativ komma. får se om jag hinner se det innan jag sticker till skolan imorgon för imorgon är det förmiddagspass som gäller. Ska då också bli av med lite böcker, de pengarna går jämt upp med cuttlebug alfabetet jag köpt. Får lite bättre samvete då.

nu dog visst tvn. Varenda kanal är utslagen. Ser det som en hint för mig att börja göra mig i ordning, ska försöka cykla härifrån om en timme eller nåt eftersom jag ska luncha med en kompis. Men hoppas posten hinner komma innan jag åker, för jag väntar på en bok som ska komma idag. Fick tag i den begagnad på blocket så tjänade ca 100 kr. Hade blivit ännu billigare men fick ju lägga till frakt på boken med.

kram på er alla och njut av vädret för här i Växjö skiner solen i alla fall, för en gångs skull =)

Måndag

Ja nu var det måndag och allt är precis som vanligt. José började jobba efter semestern idag. Så vid klockan sex ringde den välkända truddelutten (stavas det så? är antagligen inget ord som finns i svenska akademins ordlista=). Har inte hört den på fyra veckor nu så man blev nästan lite förvånad när man hörde den. Bestämde mig igår kväll för att stiga upp när José steg upp för att inte sova bort hela dagen, har ju faktikst lite att plugga även om jag fortfarande väntar på en bok. När jag stiger upp så där bra tidigt så brukar jag alltid halvsova en stund på soffan och ändå inte komma igång så tidigt. Men kände mig så stolt när jag insåg att jag för länge sen gått förbi den tiden jag brukade somna om på. Fasen vad duktig jag är tänkte jag. Klädde på mig, kollade på nyhetsmorgon eftersom de har val-tema och hoppades bli lite klokare då jag egentligen inte har en aning vad jag ska rösta på. De hade Sverigedemokraterna på besök, konstaterade att jag inte skulle rösta på dom i alla fall. Fast det visste jag ju för länge sen, men var ändå lite intressant att se vad de hade fler åsikter kring saker som inte har med invandring att göra.

Efter ett tag tog jag tag i alla kompendium och började försöka ta reda på vilka artiklar som kunde vara bra att läsa inför föreläsningen imorgon. Började läsa. Efter en stunds läsande sprack den fina början på dagen, jag somnade över kompendierna. Var inte helt inne på att läsa om växthuseffekten. Kom igenom de svenska artiklarna i alla fall innan dagen var slut, sen är det väl ett antal hundra sidor på engelska men just nu intalar jag mig att det inte fanns något matnyttigt inför föreläsningen imorgon i dom i alla fall. Är glad att det inte är salstenta på detta.

Tittade nu ikväll på första programmet av Ullared för att se om vi hamnat på bild. Men som vi trodde så var vi ju i alla fall inte med  i första programmet, blir väl i så fall mot slutet. Men måste säga att det finns mycket konstigt folk. Var två tjejer som kört 80 mil enkel väg för att shoppa i Ullared. Ah de kör ett ETT stort race varje år, tänkte jag. Nähe då skulle det totalt köras tre rundor denna sommaren, nästan 500 mil tur och retur. Inte köpte de så mycket heller inte ens 2000 kr per person om jag minns rätt. Kan ju inte löna sig.

Nu har jag hittat en fin möbel till mina scrapbooking grejer. En garderob som går in till vänster om mitt skrivbord, mått mässigt verkar den vara perfekt. Nu vill jag bara till IKEA och kolla in den i real-life för att se om den är lika bra som den verkar. Har också nu fått tag i det alfabetet som jag önskade till cuttlebugen så nu är det slutshoppat för scrapbooking delen.

Jag lyckades visst få ihop ett riktigt långt inlägg om en ganska händelse lös dag. Imorgon är det dags för skola igen, ska börja med att luncha med en kompis innan föreläsningen så dagen börjar ju bra.

Ett tag sen sist.

Ja nu var det ett bra tag sen jag bloggade sist, men har liksom inte haft lusten.

SÅ vad har hänt sen sist. Ja som ni kanske läst på facebook så blev José och jag filmade av kanal 5:s tv-team. På måndag tror jag det är, så börjar serien. Vi får väl titta på hela serien och se om de klämt in oss någonstans. Skönast vore nog om de inte tog med oss. För jag tror jag gjorde bort mig rejält, höra sin egen röst brukar också vara jätte jobbigt. Fast samtidigt bore det ju lite kul om man nu skulle vara med i nationell tv, bara för att liksom. Men hoppas de klipper i inslaget lite, för jag tror det kan finnas några bra bitar i alla fall.

Sen har ju skolan börjat. Till att börja med var jag på väg att börja skolan helt fel dag. Jag har kopplat bort det där med datum lite på semestern, så var på väg att gå dit en dag för tidigt, men kom på det kvällen innan i alla fall. Hade ju känts lite jobbigt om jag åkt dit på fel dag och ingen annan hade varit där, hahahhahahaha.

tror i alla fall att denna terminen kan bli ganska intressant. Men det känns som det blir mycket nu. Gillar dock starkt läraren vi ska ha i historia i december, vi har redan fått schema och litteraturlistan. Det är att vara välplanerad. Me like=)  Men har fått veta att vi troligtvis ska ha samma lärare i religion som i våras och det gav INGEN positiv upplevelse. Allt var så dåligt skött och när vi som studenter kom och krävde våra tenta resultat så sprang alla tre lärare så långt bort de kunde. De var fasen rädda för oss och vi blev ju till slut skit arga. Fick inte heller ge några reflektioner på den delkursen, undra varför? Kanske insåg de att kommentarerna skulle vara så negativa att de inte vågade ge oss chansen.

Imorgon ska jag till landstoken. Pysselbutiken i Växjö som ska lägga ner. De har 50 % på allt imorgon. Får väl se vad som finns kvar eftersom de kört 30 % ett tag nu. Men nu har jag lovat José att efter landstoken imorgon och när jag köpt ett alfabet till cuttlebugen så ska jag inte köpa något på ett bra tag. Men önskelistan till födelsedag och jul kommer nog att bestå av scrapbooking relaterade saker. Har bland annat hittat en möbel på ikea som jag tror skulle funka bra till ändamålet eftersom jag nu har för mycket grejer till de trådbackarna jag har idag. Med den möbeln hoppas jag lite lättare bara kunna ta fram det jag vill ha just då. Just nu måste allt fram hela tiden eftersom de ligger ihop på det sättet.

Ida

RSS 2.0