Gott nytt år

Vill passa på att önska min lilla skara läsare ett riktigt gott nytt år!



Myskväll

Sitter här ensam i soffan och bara myser. José är iväg på bio med sina systrar och jag har en ganska lugn skön kväll. Har laddat upp för mys.
Jag ska se en film lite senare tänkte jag, började titta på den där eldsjälsgalan. När det blev reklam började jag zappa och nu är det morden i midsomer på svt HD. Utnyttja det faktum att vi har en tv som klarar HD.

Nu ska jag mysa vidare med alla tända ljus och allt.

kram på er

//Ida

Tandläkarbesök

Varit hos tandläkaren nyss. Var det gamla vanliga, lite tandsten och tjat om tandtråd. Men det är så tråkigt med tandtråd men är väl dags att ta mig i kragen på den biten med. Men har ju i alla fall studentrabatt, notan slutade på 270 kr, helt okej för att veta att tänderna är okej. Tänderna ska man ju trots allt helst ha med sig hela livet.

På vägen hem i bilen satte jag på radion, första låten som kommer upp är "Sommartider". Är det bara jag som tycker att det känns totalt fel, särskilt när det är åtta grader kallt ute.

Ikväll är det Ida-kväll. José ska iväg på bio med sina systrar och jag ska passa på att se en 100%-ig Ida film, nåt José inte klarar av alls. Eller kanske scrapbooka, vi får se.

Dags att städa lite innan plugget kräver min uppmärksamhet igen.

Ha en bra dag!

//Ida

Våran kökssoffa

Igår skruvade vi ihop g. mormors gamla kökssoffa. Den har fått sig en renovering och är hur fin som helst.

Se bilden nedan, helt underbar:



Pappa har gjort ett väldigt fint jobb med målning och mamma hjälpte väl till att fästa tyget. Tack så mycket för hjälpen.

Egentligen skulle jag fixat den själv men har alltid massa planerat när jag väl är i R-by så jag hann inte med alla torkningar och allt.

Ha en bra dag allihopa!

Nu väntar en hel dags pluggande, tänk om man kunde vara färdig med den individuella uppgiften innan kvällen men det är nog bara ett önsketänkande.

Kram på er alla

//Ida

Uppdatering

Förlåt för den dåliga uppdateringen de senaste dagen, men jag har firat jul och bara ägnat mig åt mina nära och kära.

Just nu sitter jag här och försöker skriva lite på en uppgift vi har över jul. Men blir störd av alla dessa raketer. Jag tror att någon på fullaste allvar tror att det är nyårsafton idag, men de har tagit fel på tiden med. Det har smällt som bara den sen klockan sex, men just nu verkar de ha ett litet uppehåll. hur länge detta nu varar.
Jaha nu kom det en till.
Går verkligen inte plugga med allt smällande. Ett tag lät det lika mycket som på självaste nyårsafton vid tolvslaget.

Har i alla fall skrivit ner min intervju idag, ord för ord precis som det är sagt. Känner mig lite duktig.

Var på banken idag och satte in pengarna jag fått in på tupperware och passade på att se om de hade nyckel till min lilla spargris. Nu när banken i R-by inte finns längre så kan de ju inte hjälpa mig. Tjejen går i alla fall iväg och kollar efter nyckel till den. Men då visar det sig att de slängt alla för de säljer inte spargrisar längre. Ett utdöende släkte helt enkelt.



Här är i alla fall en bild på min gris, tycker den faktikst är ganska fin. Så nu måste jag bara hitta en hemmagjord nyckel för att komma in i den. Tips mottages tacksamt.
Tycker i alla fall att det är lite synd att banken inte säljer spargrisar längre. Vi ska helt enkelt bara spendera hela tiden.

Kanske dags att försöka skriva några ord till innan José kommer hem. Han är och leker med sina syskonbarn. Både han och de är i himmelriket då. Själv pluggar, det är lite surt att vara student.

Vi ska i alla fall göra lite champijonfilé när han kommer hem. Fest varje dag nu *ler*

Ha det bra alla!

//Ida

Julen närmar sig

Nu är det inte många dagar kvar till julafton. Jag har verkligen inte lust att plugga över julen, varför kan inte studenter också få julledigt, kan vi inte vara värda det? Blir till att plugga hela julen, great.
Ska ner till stan och köpa lite julklappar senare. Försöka se till så att jag är helt färdig med alla klappar. Ska också lämna av min första tupperware beställning, hoppas julklapparna blir uppskattade.

Ikväll är det julfest på teleborgs slott, för er som inte vet så är det inga dåliga grejer. Ett stort fint slott som jag aldrig fått se insidan av tidigare.

Imorgon ska jag jobba mellan 12-17, men det är inte det roliga med morgondagen. Nä imorgon Kommer min egna MALIN. Längtar så, vi har så sjukt kul ihop. Julmys står på schemat, med paketöppning och göra julgodis. Underbart.

Nä nu får det nog bli lite genuspedagogik innan jag ska ner på stan. Vill avsluta inlägget med  en av mina absoluta favorit jullåtar, både att sjunga och lyssna på nu. Lyssna och njut.

Paketinslagning


Idag började det snöa, hoppas verkligen att kylan håller i sig och att snön ligger kvar över jul, *håller tummarna stenhårt* längtar efter en vit jul







Ska sätta mig nu och slå in lite julklappar. Lite udda paket men förhoppningsvis väldigt uppskattade.

vi ses....

//Ida

70-års fest

Varit på 70-års fest ikväll. Mycket trevligt och mycket god mat.

Det är inte så ofta man ser ett kommunalråd leka kurra gömma men det stod på schemat ikväll. Pippi var också en favorit både för barn och kommunalråd. Var riktigt roligt att se. Fick även lite bebisgos med uppmaningen att det var dags för mig att börja träna. Får se hur det blir med den saken men bebisgos är alltid mysigt.

Tidigare idag fick jag lite egentid när José åkte och lekte med sina "clementiner". Tänkte då att jag kollar på lunarstorm om jag ens finns kvar där. Det fanns jag och där hittade jag alla gamla lunarmejl som José och jag skickade till varandra i början mest innan vi ens träffats på riktigt. Var så mysigt att läsa. Se hur man tänkte om varandra då och nu. Jag hade nog aldrig trott när jag mailade till honom att jag ville komma till växjö och se hur han hade det. Att jag något år senare skulle flytta hit och bli sambo med denna underbara kille. För underbart för att vara sant. Visst ibland är vi inte alltid överens om saker och ting men finns ingen jag hellre skulle vilja vara med. När livet känns lite extra mörkt finns han alltid där och stöttar mig som ett ljus i mörkret. Älskar dig José-Miguel!!!!!!!
Har sparat ner alla gamla mejlen i datorn nu för att de inte ska försvinna om min alias på lunarstom gör det. Vill verkligen inte glömma den tiden. Är så glad att jag sparat mejlen, man minns inte själv hur allt var.

Imorgon är det Lucia, vilket i år betyder jobb för min del, men känns sjyst med lite extra pengar, får ju förhoppningsvis dom innan jul så det är extra välkommet.

God natt på er!

//Ida

Lussebaket

Lite bildbevis från baket......

En mortel skulle man ha för att stöta ihop socker och saffran. Finns ingen i detta hemmet (har aldrig behövt någon heller) så man tager vad man haver. En vitlökspress funkar väldigt bra att stöta med =)



I med degvätska, men kanske någon grad för varm skulle det verkligen jäsa??? =S



Fint med saffran......




Visst jäste degen fin fint =)=)




Så här fina blev de :) åh ja det är inga russin i. Jag tycker inte om det sen hade vi inga hemma =)
Nu ska vi ta och smaka dom José och jag.

//Ida

Lussebullar igen

Bakar lite lussebullar igen. Blev inte helt nöjd med förra receptet, provar ett annat recept från bakboken jag fick av mamma och pappa när jag fyllde år. Men nu skulle de jäsa i 50 min, är inte det mycket första gången?? Ska ju jäsa 30 min till sen.

Fixat några julklappar till nu. Så nu är det bara kära Malin, pappa, barnen och José kvar. Några tips??? Mottages tacksamt.

Nä nu ska jag kolla till degen.

Puss och kram på er.

//Ida

Bojkotta bredband 2

Blir så trött på detta bolag. Urusel service. Kommer vi någonsin bli av med dom??? Nu har vi i alla fall blivit lovade detta men tvingas till en jävla månad till pga uppsägningstid. Våra mail existerar helt plötsligt inte i deras dator. Vi fick ju bekräftelse på mailet, men nä de kunde inte hitta något i sin databas. Jävla skit bolag.

Skaffa ALDRIG abonnemang med bredband 2. Funkar jätte bra så länge allt funkar men så fort det blir problem så räkna med kass service. minst 45 min väntetid i telefonkö och ingen röst som säger vilken plats du har i kön så då kan uppskatta om det är lönt. Mail svarar de inte alls på eller så tar det MINST en månad för att få svar.

 

Okej nu var jag arg, men det har jag rätt att vara.

 

//

Bakar

Bakar lite idag. Egentligen skulle man väl plugga lite men orka. Förhoppningsvis kommer det lite folk på min hemma demo på onsdag. Måste ju bjuda på lite gott då, så bara dags att börja baka. Ska passa på att inviga bakunderlägget så kanske jag kan säga något ännu bättre om det imorgon när jag har demo.

Har jag sagt att jag älskar min köksmaskin??? Det blir så mycket lättare att bakar, älskar att ha hembakt hemma. Ska försöka få ihop lite lussekatter sen med, men måste dubbelkolla receptet med mamma. Är hennes recept och jag blir osäker om det inte saknas något, men det tutar ju bara upptaget, så typiskt mamma. Gissar på mormor eller moster.

4 min kvar innan bullarna är färdigjästa första omgången, kanske dags att göra sig redo.

//

Idag fyller jag 23 år!!!

Ett år äldre idag. Kändes bra att ha massa personer som jag älskar kring mig. Mina kära systrar har varit här i helgen och sen har ju älsklingen varit här med. EN helt underbar födelsedagshelg. Precis som jag ville ha det.


underbart

Helt underbart att ha båda sina systrar hemma här. Just nu kämpar det hårt i fotbollspelet (typ som ishockeyspel).Tekniken blir nog bara bättre och bättre.

Som ni nog vid detta laget vet så provar jag på att vara tupperwarekonsult. PÅ onsdag bjuder jag därför hem intresserade för att få chans att visa produkterna. Blir onsdag em när vi slutat skolan. Intresserad??? Hör av dig!!!! Passa på att titta in potientella julklappar eller bara få lite fika. Inget köptvång.

//

Underbart klipp

josé visade världens underbaraste klipp ni måste bara se det. kolla länken nedan.

http://www.metro.se/2009/12/04/8711/forvanad-kattunge-drar-miljonpublik/

Ida

RSS 2.0