Valborg

Okej hade skrivit ett ganska långt inlägg inlägg om fredagen när vi var i Malmö och träffade syrran. Orkar inte skriva om det igen. Webbläsaren gav upp helt plötsligt och bara la ner. Vi var i alla fall där ett par timmar och träffade syrran. Inte så många timmar eftersom hon var på praktik och José hade jobbsaker att göra. Kändes lite tungt att åka hem sen. Jag hade velat träffas mer, men om ca 1½ månad åker jag ner dit igen och då tänkte jag stanna ett par dagar. I fredags åkte vi hemifrån vid ca 6,30 och var hemma 23,30.

På lördagen vaknade mannen lite hängig och igår söndag var han riktigt förkyld. Så det har varit ett par ganska lugna dagar.

Idag är det 6 år sedan jag och José blev tillsammans. Eftersom José är dunder förkyld blir inte firandet riktigt vad vi hade önskat. Men det tar vi igen en annan dag.



Det är den "fantastiska" jubileumsmiddagen. Färdig fryspytt, jippi. José äter mest soppa när han är sjuk så jag orkade inte göra nåt ambitiöst. Får bli en riktigt fin jubileumsmiddag om några dagar i stället.
Temperaturmätaren visar på +30 i solen. Men vi sitter bara inne och tar det väldigt lugnt. Jag föredrar att umgås med José idag även om det innebär inomhusaktiviter, det är ju trots allt vår årsdag.

Tänkte avsluta med att visa vad jag sysselsatt mig med de senaste dagarna.


En hållare till våra fjärrkontroller.



Trevlig valborg!

Torsdag

Idag har jag haft föreläsning i två timmar. Var klar vid 10 redan. Sedan blev det att skriva ut massa. Eftersom jag inte vill ta med mig datorn imorgon. Lättare att ta med sig en bok och ett 30-tal sidor med utskrifter i stället för datorn. Särskilt eftersom jag inte bara ska sitta och plugga hela dagen.

Så nu tänkte jag göra hål i mina drygt 30 papper så jag kan sätta i dem i pärm eller nåt sånt. Önskar jag kunde  valt färdighålat papper när jag skrev ut. Men utnyttjade de gratis papper vi får skriva ut i skolan så kostade i alla fall inget.

Alltså har jag lite jobb framför mig. Ska samla ihop massa saker som ska med till syrran också. Passar på när vi har bilen =).

Onsdag

Just nu rullar allt på i en väldans fart känns det som. På ett sätt skönt då det innebär att det snart är sommarlov för min del, men samtidigt hinner man inte alltid riktigt med allt man skulle önska.

Idag började vi arbetet med algebra, jipppi, eller inte. Finns väl egentligen inte så mycket spännande att säga om det.

Idag kom ju studiebidraget. Jag tänker låtsas ett tag att jag är rik. Sen blir det lite senare att betala räkningar och bli mindre rik =(

Måste komma ihåg att deklarera också. Jag har ju massa nytt att lägga iom tw. Ska göra massa extra avdrag i år. Ska bli spännande och se om jag reder ut det.

Nä nu ska jag sluta skriva om massa onödiga saker. Det sista blir att jag längtar något otroligt till fredag. Verka bli tidig uppstigning. Tur att man kan sova i bilen. Vet fortfarande inte riktigt vad jag ska fördriva dagen tills det roliga börjar =)

Minnen

Har suttit framför datorn en stund nu. Då började José spontant spela denna låt. En låt som betyder mycket för mig/oss. Jag lyssnade väldigt mycket på den i början av vårt förhållande. Visste ni förresten att vi firar 6 år som par på valborgsmässoafton?


Fel post igen...

Är man skyldig att lämna ut fellevererad post? Funderar lite kring detta. Idag fick vi fel post för andra gången på en vecka =( Vet inte säkert vart personen bor heller för det står vår trappuppgång B, men ett namn som inte finns på någon dörr =( Inte stämmer lägenhetsnumret med vårt heller så förstår verkligen inte varför vi får det. Förra gången stod det inte ens vilken trappuppgång men det var samma namn denna gången.   Kollade upp på birthday.se och enligt dem så bor personen ifråga i vår trappuppgång och lägenhetsnumret stämmer med en annan som bor på andra våningen. Vet inte riktigt hur jag ska göra. För några veckor sedan hade någon tejpat upp ett fellevererat brev på ytterdörren i trappuppgången eller om det var posten som gjort så, jag vet inte. Den personen fanns inte heller på någon dörr. Kanske vore en idé istället för att behöva springa till en brevlåda när posten troligtvis ändå ska stanna i huset.


Förresten.... idag skulle mitt paket med serveringsdelarna till min servis som jag beställt för mina födelsedagspengar kommit. Tror ni de kommer??? Så klart inte, sen när skulle det här företaget kunna hålla leveranstiderna? Denna gången fick jag i alla fall ett brev om att det blir försenat, beräknas nu komma 2 maj. Åh det är så kul att vänta...... eller inte. Visserligen ska jag inte använda servisen till något speciellt framöver men ändå. Det är själva grejen att det alltid blir försenat. Jaja det är väl bara till att vänta. Tror det är 4 veckor sedan jag beställde nu.

Grattis älskling!



Grattis min fina älskling som fyller år idag.

Fredag den 13:e

Trots dagen har jag haft en helt okej dag. Kan inte komma på nåt mindre bra som hänt idag.

Dagen har bestått av några timmars matteräknande i skolan. Idag försökte vi lära oss nåt som inte helt fanns någon logisk förklaring till. Mycket hitills i matten har ändå gått att förstå när man kopplar det till nåt vardagligt eller helt enkelt bara låtit logiskt när man fått det ordentligt förklarat. Men det vi lärde oss idag verkade inte finnas någon logik i alls. Hoppas att det inte kommer på salstentan om några veckor.

Fick i alla fall sluta 30 min tidigare vilket inte var helt dumt. På bussen hem fick jag ett trevligt samtal av skånesyrran. Lite prat mellan himmel och jord är alltid trevligt. Jag hann knappt lägga på förrän telefonen ringde igen, denna gång ett samtal kring mitt jobb/hobby.Planera lite möte och sånt.

Sen fixade jag med lite hemligheter då det är ett födelsedagsbarn i det här hushållet på söndag. Får ju passa på när man är ensam =)

Sen handla lite fredagsmiddag. När vi handlat färdigt mötte vi morfar med sambo, de skulle också handla lite. Lite kul när man träffas så där spontant.

Igår pratade jag med mormor också så nu har jag stämt av lite med båda morföräldrarna =). Inte varje dag det blir dagarna efter varandra, så länge det inte vankas kalas eller nåt.

I lite brist på annat ska vi nu sätta oss och titta på lets dance. Trevligt fredag på er!

Påskdagen

Först av allt har jag från syrran fått förfrågan om man kan be mig sy saker, visst kan man det. Jag är dock inget proffs så jag kan inte lova ett bra resultat =)

Idag har vi varit på språng största delen av dagen. Vi åkte hemifrån vid 7,30 och var hemma vid ca 19. Det blev en sväng till Ullared =) Handlade väl "lagom" mycket. Helt okej med folk också. Tänkte visa lite vad som fått följa med mig hem.



Gelpennor. Har velat ha det sedan vi var hemma i R-by senast då syrran hade såna. Ville ha lite finare pennor när jag skriver i kort till födelsedagsbarn bland annat. Ca 30 kr kostade dessa, helt okej pris.



Underlakan, alltid bra att ha. Dessa dra-på-lakan tycker i alla fall jag är bäst.



Ett wii spel fick följa med oss hem också. Vi har spelat föregångaren till denna (nr 8) och gillade det skarpt. Nu hittade vi nian 200kr billigare än affärer här i Växjö. Självklart var wii-kontrollerna urladdade när vi kom hem så vi laddar dem nu och får helt enkelt spela imorgon i stället.



Jag fick tag i onepiece eller ja någon typ av kopia, men jag bryr mig inte om det är en kopia. Hela 199kr kostade denna. Tror en äkta ligger på 700-800kr eller nåt sånt.

Sanningen är att det inte bara var en "onepiece" som fick följa med mig hem utan två stycken. Dock blev inte bilden på mig och den andra så bra.

Samma pris på den andra, alltså fick jag två stycken för kanske halva priset jämfört med EN äkta. Eftersom jag bara ska gå med dem hemma typ som myskläder så struntar jag fullständigt i märket.



Köpte också en sån här tröja, kallas de inte pippitröjor eller nåt sånt?? Lite osäker. Det var i alla fall det hela i klädväg för min del. Köpte också lite annat smått och gott som plastpåsar och sånt men tror inte det blir särskilt intressanta bilder =)



Sista stoppet innan hemfärd blev Panduro outleten. Sist jag var där minns jag inte att de hade tyger i alla fall inte i metervara, men ville i alla fall gå dit för tänk om. Och gissa vad eller ja ni har ju redan sett bilden. De hade en hel del tyg. Butiksbiträdet sa att det var minst halva ordinariepriset på tygerna per meter. Jag köpte två enfärgade tyger (ljusgrå och lila)  två meter av varje för 29kr metern. Helt okej pris tycker jag allt. Det mönstrade tyget köpte jag en meter av för 59kr. De tygerna brukar kosta 139kr metern. Jag vet inte riktigt än vad jag ska göra med dem men jag tyckte det var en väldigt dum idé att helt låta bli att köpa tyg när det var så pass billigt.

På panduro köpte jag också två påsar vadd á ca 500g. Sydde två kuddar för många veckor sedan men har inte haft nåt att fylla dem med. Vet inte om det var billigt dock, kostade 89kr för ca 500g. Men köpte annars blir aldrig mina kuddar klara.

Det var de inköpen de. Jag är väldigt nöjd med dagen och det bästa köpet var nog onepiecen, kanske på delad första plats med de billiga tygerna =)

Datafodral

Nu har jag sytt färdigt mitt datafodral. Jag är faktiskt riktigt nöjd, visst den ser ju verkligen hemgjord ut men det ska det väl göra också.




Jag hade inget helt kardborreband så fick bli små cirklar =)



Så vad tycks?

Nästa syprojekt är att sy nån typ av överhängning på den lilla vagnen jag har vid vår gaderob. Har massa bra att ha grejer där mest till håret som hårtorken och sånt men det drar åt sig damm som bara den så ska så nåt att hänga över och hoppas det blir lite bättre. Om inte så kommer ju inte vagnen synas så mycket längre i alla fall.

Tavlan på plats!



Såhär ser det numera ut vid vår tv =) Tänkte att ni kanske ville se?!

Hem till oss från stan kan man ta två bussar, en som stannar precis vid "vårt" hus och en som blir några minuters promenad. Idag när jag kom med bussen ifrån universitetet så stod det på de där tavlorna att det var ca 5 min kvar till bussen närmast skulle  gå. Perfekt tänkte jag så jag struntade i att ta den andra bussen. Dumt beslut eftersom när den närmaste bussen räknat ner till 0 min så ändrades allt helt plötsligt till 15 min :( utan att det kommit någon buss. Då svängde precis den andra bussen iväg, suck. Då bestämde jag mig för att springa förbi panduro och kolla tyg på till mitt datafodral. Hittade lite jag var sugen på. Nu ska jag bara fundera på exakt hur mycket tyg jag behöver (mallen är för en något mindre dator än min). Nåt positivt med att bussen inte kom.

Nu blir det familj annorlunda och slapp i soffan!

Nytt pysselprojekt

Nu hänger tavlan på plats. Kommer nog alltid känna mig lite stolt när jag ser den.

Nu blev ju funderingar kring vad nästa projekt ska bli. Att jag vill sy med symaskinen har jag vetat länge. Men vad har jag inte riktigt vetat. Men nu har jag en idé  i alla fall. Jag har varit på jakt efter ett datorskydd ett tag. De gånger jag tar med datorn till skolan stoppar jag ner den i en vanlig väska men den gamla datorn har jag också alltid ett extra skydd tror de heter laptop sleeve på engelska. Skyddar mot repor och lite sånt. Min gamla dator  var i storlek 15,4 och min nya är 15,6 vilket gör att jag inte kan använda den gamla =(. Lite synd det var ju ändå Björn Borg. Har nu hittat lite på nätet om att de syr egna sådana. Det är jag helt enkelt sugen på. Men måste lära mig lite mer om hur de gjort, har bara hittat beskrivningar på engelska än så länge och de använder en del fackord på engelska som jag inte helt förstår och sen mäter de  i inch, vilket försvårar allt lite. Blir att gå ner till Panduro i veckan tror jag och leta efter lämpligt tyg =)

Har förresten köpt in ett par nya jeggings idag. Är så sköna, vill inte slita ut mitt enda par för mycket så fick bli ett par extra idag, de sista i min storlek. Älskar verkligen de så mycket. Då jag till och från har lite problem med min oroliga mage så är nytvättade vanliga jeans det värsta jag vet, men jeggins är ju bara helt underbart. Förlåt att jag tjatar men jag är såld =)

Ida

RSS 2.0