dagens look

Snyggt va?



Nu är det dags

Imorgon gäller det. Imorgon ska du bort, försvinna från mitt huvud. Jag lär väl vara ordentligt nervös innan, första gången jag får bedövning vad jag kan minnas i alla fall. Var snäll och håll tummarna för mig imorgon. Lite senare ska jag ladda med en vaniljsemla och familj annorlunda.

Rubrik

Dags att skriva något här igen kanske.
 
 I slutet av veckan löste jag något som jag funderat på ett par dagar gällande jobbet. Allt bara lossnade och jag blev en riktig idéspruta och det gick inte få tyst på mig för idéerna bokstavligt bara sprutade. Aldrig varit med om det innan. Riktig härlig känsla. Tyvärr hann jag inte genomföra allt innan jag kände mig tvungen att gå hem igår. Tur var nog  det annars hade jag nog fortfarande varit kvar på jobbet. Måste väl erkänna att det jobbet fortsatt lite hemma, kan inte släppa det. Det är bara så kul.
 
 Idag har vi ägnat tid åt lite blandade saker, bla ägnade vi över en timme åt att fixa en lysgrej på bilen. Kallt. Varit en sväng på bibblan också och lånat lite böcker jag vill kolla på inför jobbet. När vi var på stan såg vi att hemmakväll skulle ha 50% på ALLA köpfilmer och serier nästa lördag. Vet inte om det är lokalt här men ett hett tips är att kolla om det även gäller i din stad.
 
Jag vet att flera i släkten har samsung galaxy s4. Jag tar gärna lite recensioner på den. Vad är bra/dåligt? Det är ju snart dags att uppdatera mobben. Den har varit en bra trotjänare men vissa saker funkar inte så bra som att det ibland inte går skriva sms, det syns helt enkelt ingen text trots att jag skriver massor. Så dröjer smsen någon gång så vet ni varför. Dags att så sakta fundera på nytt.

Gott och blandat

 Gårdagen bestod av att lite shopping och familjemiddag. Trevliga saker båda två. Igår upptäckte jag också att min nya kofta hade spruckit vid knapphålet så idag blev det att åka och lämna tillbaka den.  Dagen har också bestått av spontangäster i form av S med familj. Vi har också plockat ner julen. Granen plockade vi ner redan i natt. Vi var inte så trötta så vi ägnade lite tid åt det vid 01,30 i natt. Lika väl som att titta på tv liksom. Resten av julen åkte ner idag eller alla lådor är inte nere i förrådet än men snart så. Jag har också jobbat lite, alltså planerat färdigt morgondagens lektioner och pluggat lite på sva kursen som jag går. Snart dags för sängen tror jag allt. Imorgon är det tandläkaren som gäller också. Usch, hoppas allt går bra. Håll tummarna för mig.

Igång igen

Ja nu är jobbet igång som vanligt igen. Den här läraren kom i alla fall tillbaka med mycket mer energi än innan jullovet. Det är ju trots allt en liten mjukstart med bara tre dagar med elever. Mjukstart för både dem och deras lärare.
 
Nu ikväll har jag pysslat lite till jobbet. En bild på en födelsedagstårta har blivit målad och en "väsk-bok" har blivit gjord. Det är en bok vi ska göra i skolan med rit och skrivuppgifter och där slutresultatet ser ut som en väska. Jag hoppas det kan gå hem i skolan imorgon.

hiss eller diss

Vad tycker ni om denna frisyren?


Mat och kläder

Ibland (eller ja ganska ofta) finns inte någon inspiration till en god vardagsmiddag hos oss. Det blir bara samma tråkiga saker hela tiden. Hur gör ni andra för att få inspiration? Vad bjuder ni på till vardags? Ge mig tips även om det är era saker som ni gör nästan varje  vecka så är det kanske inte de vi har. Jag tar chansen att få lite ny inspiration från er mina läsare. Får jag in lite tips så tänkte jag blogga om just detta och dela med mig.
 
Idag slog vi faktiskt på lite stort här hemma. Ryggbiff, super gott däremot blev den mer blodig än medium som vi önskade. Men det var första gången vi hade ryggbiff här hemma faktiskt. Övning ger färdighet förhoppningsvis.
 
Tänkte avsluta med att visa bilder på mina nya kläder.
 
 
Grå klänning med svarta leggings.
 
 
Svart kjol och lila kofta (snälla bry er inte om att koftan blev lite på sne, märkte det inte förrän bilden låg i datorn). Jag har kanske inte tänkt kombinera just dessa två i framtiden men behövde en underdel när jag skulle fota kofta och tvärtom.
 
Är riktigt nöjd med mina köp och jag tror den grå klänningen kommer bli en favorit. Nu kan du Erika se vad dina pengar gick till även om jag fick lägga till en hel del själv.
 
 

Senaste dygnet

Senaste dygnet har jag umgåtts med M. Underbara M. Tiden tillsammans går alltid för fort. Hon kom igår eftermiddag och åkte hem nu ikväll. Vi har fixat hår, shoppat, försökt oss på nagelmålning, färgat hår med mera med mera. Igår shoppade jag/vi loss ordentligt på Zizzi, presentkortet från Erika räckte inte så långt trots att det var rea men fasen så snygga kläder jag fick med mig hem. Härligt när man måste gå ner en storlek och provar något snyggt som bara finns i en storlek för liten och den sedan sitter som en smäck. Att få höra att man får fin rumpa i en kjol skadar ju inte heller. Jag ska försöka fota kläderna imorgon så ni får se. Men nu är jag för trött för det.
 
Jag tänkte visa lite bilder på den underbara frisyr M gjorde på mig idag. Överväger starkt att försöka sova i detta och hoppas att det ser okej ut imorgon.
 
 
Super snyggt. Nu ett antal timmar senare ser det nästan lika bra ut fortfarande.
Försökte övertala M att stanna och bli min privata frisör. Gick väl inte så bra som jag hoppats.
Igår lekte M också en del med mitt hår och jag fick lite nya idéer att testa själv. Jag är så trött på att bara variera min frisyr på jobbet mellan utsläppt eller hästsvans eller ja privat också. Fler tips mottages tacksamt. Den här fina frisyren kommer jag nog aldrig klara av att göra själv hur mycket jag än tränar.
 
Innan M åkte hem färgade jag hennes hå. Man tager vad man haver för att skydda kläderna =)
 
 
Det var fuktigt när hon åkte men helt dumt blev det nog inte.
 
Nu ska jag fortsätta fundera på om det är värt att sova i detta. Det kanske ändå blir förstört i sömnen. Svärmor tyckte jag skulle sova på magen hela natten. Hmm jag som inte ligger stilla mycket när jag sover, hmm......
 

Plugg

Ägnar förmiddagen lite åt att plugga, men snart tar batteriet på datorn slut och jag tänkte gå vidare med andra "nyttigheter". Jag kan inte bestämma om jag ska diska, dammsuga eller städa toaletten. Allt låter så inspirerande. I eftermiddag ska jag gå bort till hyresvärdens kontor och hämta ut hyllor till skåpen vi fick för några veckor sedan. Vilket förhoppningsvis göra skåpen mer funktionella.

År 2013

Ja nu är det ju nytt år och det är kanske dags för en liten lista på vad som hände förra året.
  • Jag började året med att slutföra examensarbetet
  • Detta ledde ju förstås till en examen i mitten av januari =)
  • Två veckor efter examen påbörjade jag mitt första lärarjobb
  • 2013 åkte jag ovanligt lite buss tack vare avståndet till jobbet
  • Jag och min fina sambo åkte till London. Underbar resa.
  • Jag har sytt mina första gardinder från grunden och lagt upp ett helt gäng med byxor.
  • Jag vann den inofficiella tävlingen, flest julklappar
  • Lärde mig att sticka.
  • Stickade 3 mössor med hjälp av en stickningsring (alltså inte vanlig stickning)
  • Sommarjobbat (förhoppningsvis för sista gången)
  • Är bara dagar ifrån att kunna bocka av introduktionsåret
  • Vi var i Göteborg på en härlig resa innan allvaret tog vid i augusti
  • Fått mitt första klasslärarjobb.
  • Sett färdigt säsong 4 och julavsnittet av Downton Abbey. Bästa serien någonsin vågar jag nog säga.
  • Jag lärde mig igen hur man gör flätade hjärtan att hänga i julgranen. Viktig kunskap i mitt yrke, hahaha
 
Det finns säkert mer men ett litet utdrag i alla fall.
 
Nyårsafton firades lugnt  med mannens familj.
 
Idag har jag plockat lite här hemma, ena lådan jag fick av päronen är nu full med saker. Jag har fått till den perfekta chai latten här hemma med hjälp av julklappen från sambon, mjölkskummaren. Smakade precis som på Espresso house. Detta på bara andra försöket. Jag är nog allt lite imponerad av mig själv. Imorgon blir det lite städning för på fredag får vi finbesök =)

Ida

RSS 2.0