larven

100 delar  klippta, bara de tre sista kvar. Imorgon får barnen träna på att placera talen rätt. Sen ska den upp på väggen också.  Jag hoppas den får plats där jag tänkt annars har jag ett bekymmer.  

100

Hundra "larvdelar " är väldigt många delar. Tur jag inte har en deadline. Jag ska ha en larv som tallinje 0-100 i klassrummet. Tror Det kan bli riktigt fint.  Framför allt användbart. Problemet är bara att jag måste klippa ut varje del.  103 delar med svansen, huvudet och 0-100 delarna.  Jag har precis  passerat hälften.  Drygt 50 kvar. 

Dags att  fortsätta klippa.  

Plugg

Sedan en vecka är jag återigen fast i universitetets värld. Exakt två år efter att jag tog min examen. Just nu läser jag svenska som andraspråk. Delkursen jag har börjat nu är grammatik och jag måste erkänna att grammatik är ingen favorit hos mig. Salstenta på det om 8 veckor eller nåt sånt :(

Egon

Ja det var väl ingen som missade att stormen Egon dragit fram senaste dygnet. För vår del slutade det hela med att vi blev av med vårt tak. Massor av taket ligger numera nere på marken, på båda sidorna av huset. Vi fick också veta indirekt att vår lägenhet tillhör den delen av huset som saknar tak. Efter att ha varit i väg några timmar i eftermiddag hörde jag dripp dropp från köket. Gick och ut dit och letade och där droppade det som bara den från fönstret. Fick ringa jouren, men inte mycket de kunde göra förutom att fortsätta försöka fixa taket. Nu verkar det slutat droppa, jag hoppasdet beror på att de har gjort en tillfällig lösning på taket och inte beror på bristen av vatten. Vi får se imorgon. Nu dags att ladda för en ny jobbvecka.

Året 2014

Här kommer en lite resumé av förra året. Jag har ju gjort betyligt mer, men detta är det som gjort större avtryck på mig.
 
 
  • ·         Firade 8 år med den bästa chilenaren.
  • ·         Förlovade mig med densamma.
  • ·         Genomförde mitt första riktiga hela läsår som lärare.
  • ·         Insåg att jag kunde lära barn läsa.
  • ·         Fick en diagnos på mina magbekymmer.
  • ·         Började släktforska, vilket nog driver vissa i min omgivning till galenskap ibland.
  • ·         Varit i vår favorit storstad Göteborg 2 gånger.
  • ·         Fick min första tillsvidareanställning.
  • ·         Första tältsemestern med vårt egna tält.
 
 

Igång igen

Nu är man igång igen på jobbet. Igår var jag riktigt trött, somnade vid ca 02,30 vilket är ganska många timmar efter min vanliga sovtid. Känner mig lite tröttare än vanligt idag också trots att jag sovit som jag ska i natt. Det är väl kroppen som försöker ställa om från jullov till jobb. Tur att arbetsveckan är kort. Imorgon också sen kör vi helg.

Google translate

Umgås med en ny bästa vän, google translate. Nu ska jag bara formulera en text med all information och sedan skriva ut. Hoppas verkligen att det står det jag vill.

Ida

RSS 2.0