Uppdateringsdax

Känns som det kunde vara läge att uppdatera lite här.

Satt ju med hemtentan hela förra veckan. I torsdags vaknade jag dunderförkyld och ägnade förmiddagen åt att bara titta på allt rapportering om den nya prinsessan. Det var ungefär vad jag orkade. Behöver jag säga att jag just då fick ganska rejält med ångest inför resten av hemtentaveckan? Lyckades läsa lite på eftermiddagen i alla fall.

På fredagen vaknade jag nästan helt återställd, hade bara lite hosta kvar. Är inte det rätt skumt? Den här förkylningen var utdragen på så sätt att jag haft ett symtom i taget. Började med halsont helgen innan tentan. Tror det var på måndag hostan kom och sen var det näsan på torsdag. Underlig förkylning tycker jag allt.

Nu känner jag mig i alla fall pigg och hemtentan är inskickad.

Igår hade jag en härlig dag med I och A. Var precis vad jag behövde efter en vecka full med plugg. Hoppas vi snart ses igen. Tack för igår vännen!

Idag började jag dagen TIDIGT!!!! Usch har blivit så morgontrött. Klockan ringde 5.55, men jag hade varit vaken någon halvtimme innan dess, antagligen av nervositet. Det var dags att åka till tandläkaren. Känns jobbigt både ekonomiskt och känslomässigt. Men det gick jätte bra. Brukar alltid ha lite tandsten, men förra gången sa de ingenting om detta så kände att jag ville prata om det nu. Visar sig att jag har mycket mindre tandsten än vad jag haft tidigare (åtminstone om jag jämför med hur mycket det brukade gräva runt i munnen på mig förr). Helt utan var jag inte, men bara lite och egentligen bara på ett ställe.
Frågade tandsköterskan om detta kunde bero på eltandborsten för det är det enda som har förändrats gällande min munhygien. Har fortfarande svårt att komma ihåg den där tandtråden, sen är det ju så TRÅKIGT. Men uppenbarligen hjälper det långt med en eltandborste, tandsköterskan menade att det nog kunde hjälpa/bidra. Eftersom jag har tidintervall på tandborsten så jag vet hur länge jag borstat så kanske tiden borstning också ökat. Jag vet inte, jag vet i alla fall att jag fått mindre tandsten sen jag fick eltandborsten så idag prisar jag den extra högt. Som tack för hjälpen får tandborsten sig en rejäl uppladdning av batteriet idag, hahahahaha.

Jag fick alltså godkänt hos tandläkaren och särskilt dyrt blev det inte. Okej inte så billigt som syrran hade på någon hundralapp eller vad det var. Men ändå över 100 kr billigare än vad jag trott.

Efter tandläkaren var det dags för kursintro i svenska grammatikkursen. Kände mig inte helt lockad. Men läraren verkar bra tycker jag, mänsklig på nåt sätt. Vi slipper också en grammatiktenta utan ska skriva en text med en av fyra rubriker som handlar om grammatik. Det gillar vi =)

Nu ska jag skriva ut lite papper och läsa på inför kursintrot imorgon, då är det svenska som andraspråk som gäller.

Onsdag

Redan onsdag. Har inte hunnit riktigt så långt som jag önskat med hemtentan. Men jag har fortfarande gott om tid. Fick ett extra dygn på oss eftersom läraren la ut uppgiften ett par timmar senare än hon lovat. Jag har inga planer på att utnyttja detta utan vill vara klar och skicka in tentan senast på söndag kväll. Känner mig inte jätte stressad över tentan och kanske just det är problemet. Har de tre senaste dagarna lidit av extrema koncentrationssvårigheter. Har svårt att komma till ro och skriva. Nu är i alla fall en av tre uppgifter skriva, tyvärr den kortaste men men. Hoppas kunna få ner en hel del imorgon. Annars måste jag snart börja känna mig stressad.

Bortsett från tentan händer inte så mycket. Vi handlade lite idag och ja det var väl typ det mest spännande som hände idag.

Hemtentan

Har varit vaken drygt en timme nu. Ansåg att det inte var någon idé att stiga upp alltför tidigt eftersom tentan tidigast kommer ut vid 8,00 eller brukar göra det. Har surfat runt lite en stund och tog sedan mod till mig att gå in på lärplattformen för att hämta hemtentan. Är inte alls motiverad att ta tag i den.  Men den hade inte behagat dyka upp än. Inte så vitt jag kan se i alla fall. Lite jobbigt också när man arbetar med en helt ny lärplattform och inte riktigt vet vart tentan borde ligga. Anser däremot att läraren borde skriva ett meddelande om att tentan är ute och vad man hittar den.

Funderar på vad jag ska sysselsätta mig med nu när jag väntar. Vill ju hålla mig uppdaterad om den dyker upp. Vill inte förlora för mycket pluggtid bara för att jag inte hållt mig uppdaterad. Tror läraren sa att den kommer ut under förmiddagen, vilket faktiskt är ett par timmar till. Tentorna brukar ju komma ut tidigt så vill inte göra för mycket annat.

Nu blev det nästan lite jobbigt.

Söndag

Sitter här och försöker ladda inför hemtenteveckan. Ska erkänna att det går inte alls bra. Är så otaggad. Vet inte alls om jag har läst så mycket som jag borde. Men det är ju inte så mycket att göra åt nu. Får försöka läsa allt när jag väl får tentan och vet vad jag behöver läsa.

Helgen har varit ganska lugn. Igår blev det en runda i Kalmar stad och avslutade sedan med att titta på melodifestivalen hemma i R-by.

Dagen idag har vi varit på dop. Det lilla kusinbarnet döptes. Tycker det är härligt att fröken S och jag faktiskt delar mellannamn nu.

Känner att jag inte har så mycket mer spännande att skriva just nu. Räkna inte med några intressantare inlägg närmsta veckan. Som jag ska till en kompis, jag låser in mig en vecka med hemtentan. Lite fritt får jag dock på tisdag kväll när det står jobb på schemat. Känner mig faktiskt ganska taggad för det. Vilket jag inte kände för några dagar sedan.

Nu tror jag att jag ska lägga beslag på en kanelbulle och marabou cookies. Trevlig kväll på er!

Alla hjärtans dag

Dagen började med grupparbete som inte gick helt bra då det saknades gruppmedlemmar. Men kom framåt lite i alla fall.

Vi bröt upp tidigare än beräknat så åkte ner till stan och handlade de sista pärlorna på panduro till mitt projekt.

José och jag lunchade på det nya stället i tegnerhuset.




Blev en cheeseburgare var för oss. Lyckades komma ihåg att fota maten för en gångs skull. De hade en egen ketchup på det här stället, men den var ingen höjdare, var väldigt söt och litek konstig i smaken. Men är ett amerikanskt ställe så kanske därav den för mig udda smaken.

Gick sen en runda på stan och köpte in dessa:



Vantar för telefoner med touchskärm. Så nu kan jag göra saker med telefonen utomhus utan att förfrysa fingrarna. Kanske inte de tjockaste vantarna men ändå bättre än inget.

Sen handlade vi lite vanligt käk också, men det är ju mindre spännande att höra om.

Ska nog pärla lite ikväll.

Har försökt övertala José att se en romantisk film dagen till ära (egentligen bara en undanflykt för att se en extrem Ida-film). Övertalningsförsöken pågår fortfarande................................................

Måndag

Kanske är dags att uppdatera lite. Inte för att jag har så mycket spännande att berätta.

Idag har jag varit med en kompis på sjukhuset. Där och då kom jag ihåg varför jag skippade tankarna på att bli sjuksköterska. Blev nästan helt svimfärdig när jag var i undersökningsrummet och sedan fick se det lilla såret. Får verkligen hoppas att mina barn (som förhoppningsvis kommer senare) inte skadar sig så allvarligt. I så fall får deras pappa vara med på läskiga sår delen.

Nog pratat om det. Var på teammöte i lördags. Gjorde visst bra ifrån mig i november så fick med mig en produkt hem, en produkt jag funderat på att köpa att ha margarinet i. Blev överlycklig när jag fick välja på en sådan. Nu kan den strykas ifrån önskelistan från tw =)

Sedan började de prata om teamledarens gömmor med grejer. Hittade några grejer där med som fick följa med med. Fick dock lägga en slant för de men det var det verkligen värt.

Denna fina fick följa med hem att ha knäckebröd i. José och jag tycker bäst om två olika knäckebröd och han har en burk till sina (dock inte tw), men jag har ingen. Hade helst velat ha den stora, men denna lilla tyckte jag var så fin i färgen. Dock är den mer cerise i verkligheten än vad bilden visar. Starkt cerise. Jag är egentligen ingen rosa tjej men den här gillade jag. Resten av sakerna i skafferiet går i lite mer dystra färger, grått och svart typ. Nu har vi en fin färgklick där också. Tycker inte man behöver färgmatcha i skafferiet. Inte om man måste välja bort en rosa fin knäckebrödslåda =)

Paj?

Blev småsugen på nåt gott till fika. Frysen inte rymmer något spännande. Det mest spännande är väl typ korvbröd. Inte så spännande till kvällsfika. Skulle vilja baka lite så det åtminstone finns lite bullar och kanske några muffins.

Funderar på att slänga ihop en liten smulpaj,  eftersom mannen inte är så förtjust i det. Brukar göra till 2 portioner och sedan spara ca en portion till dagen efter. Då går det nämligen åt ett helt paket med bär, av de mindre paketen jag brukar köpa. Får nog sätta lite fart om det nu ska bli en hallonsmulpaj. Var länge sen sist.

Vill bara visa vad jag testade igår.



Lät som en skum grej, men kände mig tvungen att testa. Men var ingen superhit tycker jag inte. Ni missar ingenting om de inte testar. Smakade mest kardemumma. Antingen äter man fil eller äter man semlor, men inte tillsammans. Men nu har jag testat den.

Numera kan ju mannen och jag äta semlor tillsammans när vi köper vanljsemlor. De är mycket godare också bland köpesemlor. Vanliga semlor är mammas bäst. Så enkelt är det, inget slår mammas semlor med hemgjord mandelmassa.

Photopearls

Jag har fått önskemål om att skriva lite mer om hur det fungerar med photopearls och nu har jag en stund över innan jag ska pysa till skolan. So here we go!

Det finns flera olika startkit. Jag köpte ett mindre startkit (fast det fattade jag inte då =) med ca 250 pärlor av varje färg, totalt är det 30 färger. Detta kostade 199kr på panduro. Då ingår också ett speciellt dataprogram som man måste ha. Tror det finns ett startkit med fyra färger som bara kan göra svartvita bilder med, tror även att programmet följer med där men är inte hundra. Varje färg kostar sedan ca 40kr att köpa till (3500st pärlor) när man behöver mer. Några klisterlappar följer också med men beroende på vad man ska göra så  behöver fler till slut. I mitt paket följde med fyra pärlplattor, vet inte om det är fler i det stora startkittet. Men ska man göra en tavla på mer än fyra plattor måste man köpa fler. Men de går att återanvända sen, men inte på samma tavla. 

Så hur gör man då?

Problem 1 är att lyckas bestämma vilken bild man ska pärla. När man bestämt sig lägger man in bilden i det här dataprogrammet, där man sedan väljer storleken på den färdigpärlade bilden. Man kan sedan välja svartvitt bild eller orginalutförande och lite sånt. När man fixat till bilden så som man vill ha den så väljer man att pärlifiera bilden. Dvs få fram den så som det kommer se ut med alla pärlor. Här märkte jag att vilken bild som helst inte passar. Hade helst velat göra en bild på bara en platta men de bilder jag testade funkade inte alls på en platta, det blev helt grötigt, men det ser man tidigt redan i programmet så man kan ändra sig. Sedan kan du välja att skriva ut två olika papper. Det ena pappret får du fram vilka pärlor som behövs och antalet pärlor av varje sort. Då ser du om ditt material kommer räcka.



Det andra pappret är beskrivningen.



Där ser du hur plattan ska ligga för allt ska bli rätt (pusselpiggarna). Överst står också vilken platta det är. Denna bilden blev visst liggande nu men ni förstår principen.



Här en närbild på beskrivningen, lite suddig dock, men ni ser de olika färgerna och att de är markerade med siffror för att de ska bli rätt färg. Finns typ tre olika nyanser av blått bara för att ge ett exempel. Så det gäller attdet blir rätt.

Varje platta är 15x15 cm (30x30 pärlor).

Sen är det bara till att följa beskrivningen, jag brukar göra en vågrätt rad i taget och stryka över det som jag pärlat dit på beskrivningen.

När du är färdig med en platta så klistrar man dit en klisterlapp över pärlplattan. När alla plattor till tavlan är klar bygger man ihop tavlan. Sedan tar man bort klisterlapparna (de är dubbelhäftande) och klistrar fast pärlorna på en kartongbit.

KLART!

Blev ni lite klokare eller blev det bara mer förvirrande?

Böcker

Har visst precis fått min första anonyma kommentar. Känns spännande. Var dock en snäll kommentar så gjorde inte så mycket att det var anonymt =) Men viss nyfikenhet finns ju.

Idag har dagen mest bestått av läsning av barnböcker. Jag har läst ut bröderna Lejonhjärta och 3 eller om det var 4 mindre böcker. Skulle hämtat upp en bok jag reserverat idag. José och jag hade lite andra ärenden, men glömde förstås hämta boken. Suck. Måste hämta den imorgon annars skickar de snart tillbaka den. Ska lämna tillbaka lite böcker jag inte behöver längre också. Har också testat att låna om böcker på nätet. Så smidigt. Då såg jag också alla böcker jag har hemma, vilket nu är en hel del faktiskt.

Har kollat lite på nästa delkurs också. Visar sig att vi bara ska ha en bok eller en bok som behövs skaffas i fysisk form resten finns som pdf-filer. Så de kostar inte en krona om jag inte väljer att skriva ut dem förstås. Dock var boken lite svår att få tag i skrev läraren. Men jag har hittat boken på blocket så har mailat en tjej. Hoppas jag får napp där. Fanns i närheten också så det blir ingen fraktkostnad eller nåt sånt =) Håll tummarna!

Jag har en ny "drog"



PhotoPearls. Har ett stort projekt igång. Det bara kliar i fingrarna, så idag var det ner till Panduro och köpa in pärlor när vi ändå var på språng. Dock hade de slut på en färg på deras lager så får vänta nån vecka på sista sorten. Har dock inte helt slut på den färgen från startkittet så kan pärla ett tag. I varje flaska finns 3500 pärlor. Så lär ju klara mig ett tag. Som mest kommer drygt halva flaskan av typ två färger, resten blir kanske en femtedel eller nåt. Så kommer räcka till mycket. Så hör ni inte av mig så mycket framöver så är det för att jag pärlar, hahaha. Vem trodde att jag skulle bli galen i att pärla vid 25 års ålder. Lite otippat kanske, men så grymt kul. Hittade ett forum för photopearls igår och wow vad mycket man kan göra.

Ännu något att bocka av

Känns som att den senaste veckan har det varit mycket grejer som jag skrivit om i bloggen som liksom har varit saker att bocka av. Fixat bluetooth, tavlan, frostat av frysen osv....

Idag blir det ännu en bock på saker som ska bockas av. Hör och häpna men jag har fått mina tallrikar nu till servisen. Och det var helt rätt antal. Kors i taket. Så nu är äntligen min servis komplett på de delar som jag köpt. Bara 9-10 veckor efter att det stora paketet kom.

Tavlan är klar!

Igår var vi ganska duktiga här hemma. Rensade rören och avloppsgrejen under badkaret. Mysigt värre, eller inte. Men nu är det rent och fint i alla fall.

Sen blev det handling både för egen del och med en kompis.

Pluggade en del också i form av att läsa Bröderna Lejonhjärta. Helt okej att plugga då faktiskt.

Senare på kvällen började vi frosta av frysen. Eftersom det var drygt -12 ute så öppnade vi upp ett fönster på balkongen och hade helt plötsligt en ny frys. Satte ut isen vi hade i frysen och den höll sig fryst under hela tiden vi frostade av, blev drygt -8 på balkongen enligt termometern där ute. Det är väl en av få fördelar med detta kalla väder. Fast bäst vore ändå en sån där självavfrostande frys. Det hade varit lyx det =)

Vid midnatt la jag de sista pärlorna på min pärltavla. Här är resultatet:



Motivet syns bäst på längre håll.



Bäst syns det i verkligheten. Blev inte helt bra på bild. Jag gillade den skarpt. Jag hoppas ni ser motivet????

Bilden består av fyra plattor som sammanförs med totalt 900 pärlor på varje. 900*4=3600 pärlor. Oj vad pärlor det visst blev. Med det var det värt. Fick ett önskemål från José om en bild som kräver 12 plattor. Det lär ju ta sin lilla stund. Säkert en månad, under förutsättning att jag gör lite varje dag. Man orkar inte göra en platta i ett svep då beskrivningen som visar vilka pärlor man ska använda är ganska liten och det oftast inte är 10st  av pärla nr 6 tex. Utan kan vara en åt gången och massa olika färger, tar lite tid att koda av allt detta. Orkar jag ta tag i det stora projektet och genomför det så kommer det däremot blir hur coolt som helst.

Ida

RSS 2.0